چهارشنبه ۲۹ فروردين ۱۳۹۷ - ۰۹:۴۵
کد مطلب : 103991
دوئل نفتی ایران و عراق آغاز شد؛

برنامه کشف ۳۰ میلیارد بشکه روی میز

برنامه کشف ۳۰ میلیارد بشکه روی میز

نگاه اجمالی به نمودار تولید نفت ایران در حدود شش ماه گذشته حاکی از نوسان تولید نفت کشور است. به طوریکه در برخی ماه‌ها شاهد کاهش تولید ۱۱ هزار بشکه‌ای و در برخی دیگر شاهد افزایش تولید سه هزار بشکه‌ای بودیم.
براساس آمار منابع ثانویه تولید نفت‌خام ایران در اکتبر ۲۰۱۷ به ۳.۸۲۳ هزار بشکه رسید که در مقایسه با ماه قبل (سپتامبر) ۱۱ هزار بشکه کاهش داشته است. تولید نفت‌خام ایران در ژانویه ۳.۸۲۹ بود که در مقایسه با ۳.۸۳۲ میلیون بشکه در روز در دسامبر سال میلادی گذشته، ۳۴۰۰ بشکه در روز کاهش داشت.
تولید نفت ایران در فوریه به ۳.۸۱۳ میلیون بشکه در روز رسید که در مقایسه با ۳.۸۱۸ میلیون بشکه در روز در ژانویه، حدود ۵۰۰۰ بشکه در روز کاهش داشت. آخرین آمار اوپک بر مبنای اطلاعات منابع ثانویه نشان داد که تولید نفت ایران در مارس به ۳.۸۱۴ میلیون بشکه در روز رسید که در مقایسه با ۳.۸۱۰ میلیون بشکه در روز در فوریه، ۳۳۰۰ بشکه در روز افزایش داشت. با این حال آخرین میزان تولید نفت‌خام ایران که همان تولید ۳.۸۱۴ هزار بشکه‌ای در مارس بود نسبت به سپتامبر سال ۲۰۱۷ که ۳.۸۳۵ بوده که حدود ۲۱ هزار بشکه کاهش داشته است.
همزمان با برنامه عراق برای توسعه فعالیت‌های کشف نفت و گاز در مرزهای مشترک با ایران، مجوز برگزاری ۱۴ مناقصه جدید اکتشاف نفت و گاز کشور با هدف کشف ۳۰ میلیارد بشکه نفت درجا توسط شرکت نفت صادر شد.
ایران با در اختیار داشتن حدود ۱۵۷ میلیارد بشکه ذخایر قابل برداشت نفت‌خام و ۳۴ تریلیون مترمکعب ذخایر قابل برداشت گاز طبیعی جهان (بدون در نظر گرفتن ذخایر نا متعارف) بزرگترین دارنده مجموع ذخایر هیدروکربوری جهان است.
براساس آخرین گزارش بانک جهانی که چند روز قبل منتشر شد، ایران بدون کشف میادین جدید نفت و گاز طبیعی دست‌کم برای ۱۵۵ سال آینده نفت برای تولید در اختیار دارد و این درحالی است که عمر ذخایر نفت عربستان حدود ۸۰ سال تخمین زده شده است.
همزمان با مرور حجم ذخایر هیدروکربوری جهان براساس آخرین اعلام سازمان زمین‌شناسی آمریکا (USGS)، ایران از حیث برخورداری از ظرفیت‌های اکتشافی، پس از عراق و روسیه در رتبه سوم جهان قرار دارد و شرکت ملی نفت ایران ضریب موفقیت حفاری چاه‌های نفت و گاز در کشور را حدود ۶۰ درصد تخمین می‌زنند، به عبارت دیگر به ازای حفاری هر سه حلقه چاه اکتشافی دو حلقه به کشف ذخایر تجاری نفت و گاز منجر می‌شود.
ایران در طول برنامه پنجم توسعه ۱۳ میدان و مخزن گاز و ۱۲ میدان و مخزن نفت‌خام در مجموع با ۳۰ میلیارد بشکه ذخایر درجای نفت‌خام و ۱۲۸ تریلیون فوت مکعب ذخایر درجای گاز طبیعی کشف کرده که اهداف اکتشاف نفت و گاز به صور کامل محقق شده است.
از سوی دیگر در قالب اجرای برنامه ششم توسعه هم قرار است با حفاری ۴۱ حلقه چاه اکتشافی و تحدیدی خشکی و دریایی در مجموع ۳۰ میلیارد بشکه ذخایر درجای نفت‌خام و ۷۰ تریلیون فوت مکعب ذخایر درجای گاز طبیعی در ایران کشف شود.
علاوه بر این برای تحقق این هدف اکتشافی در کنار حفاری چاه‌های جدید اکتشافی، انجام هفت هزار کیلومترمربع لرزه‌نگاری دو بعدی و ۶ هزار کیلومتر مربع لرزه‌نگاری سه بعدی در دستور کار شرکت ملی نفت ایران قرار گرفته است.
با ابلاغ برنامه جدید اکتشافات نفت و گاز در قالب برنامه ششم توسعه، وزارت نفت عراق اخیرا مناقصاتی به منظور کشف میادین جدید نفت و گاز با اولویت مناطق مرزی با ایران را برگزار کرده که شرکت‌های بین‌المللی برای حضور در این مناقصات اعلام آمادگی کرده‌اند.
همزمان با برگزاری مناقصات جدید اکتشاف نفت و گاز عراق، شرکت ملی نفت ایران هم مجوز برگزاری ۱۴ مناقصه جدید اکتشافی را در قالب ۱۴ بلوک صادر کرده که پیش‌بینی می‌شود ‌بخشی از این مناقصات در سال ۹۷ برگزار شوند.
سیدصالح هندی مدیر اکتشاف شرکت ملی نفت ایران در تشریح مهمترین برنامه‌های اکتشاف نفت و گاز ایران اعلام کرده است مصوبه‎‎ واگذاری مسئولیت برگزاری مناقصات ۱۴ بلوک اکتشافی نفت و گاز از سوی هیئت مدیره شرکت ملی نفت برای مدیریت اکتشاف شرکت نفت صادر شده و به این منظور کارگروهی تشکیل داده‎ایم.
این عضو هیات مدیره شرکت ملی نفت ایران، تاکید کرد: بنابراین این مناقصه‌ها امسال از سوی مدیریت اکتشاف شرکت نفت کلید می‎خورد.
بر این اساس از طرح خلیج‌فارس با اولویت کشف نفت، طرح اکتشافی دشت آبادان با اولویت اکتشاف نفت به ویژه در بخش جنوبی، طرح اکتشافی کپه‎داغ به منظور کشف گاز در شمال شرق کشور و طرح‌های دزفول شمالی و دزفول جنوبی (بخشی از مناطق نفت‌خیز تا کناره‌های مرز غربی کشور) با تاکید بر کشف گاز برای تزریق در میدان‌های نفتی و میادین مرزی مشترک در غرب کشور به عنوان محورهای اولویت دار اکتشافات جدید نفت و گاز در ایران نام برده می‌شود.
از سوی دیگر در راستای شتاب‌دهی به پروژه‌های کشف نفت و گاز در ایران، دیروز مدیریت اکتشاف شرکت ملی نفت ایران با هدف تامین ۲ دستگاه دکل حفاری خشکی HP۲۰۰۰ و خدمات جانبی برای هشت حلقه چاه اکتشافی، همچنین بهره‎مندی از خدمات لوله مغزی سیار برای ١٠ عملیات در ٢ چاه اکتشافی در خلیج‌فارس، با شرکت ملی حفاری ایران به عنوان برنده مناقصه، ۲ قرارداد همکاری امضا کرد. فارس

https://siasatrooz.ir/vdcaoen6649nwo1.k5k4.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی