شنبه ۲۷ خرداد ۱۳۹۶ - ۰۳:۱۹
کد مطلب : 99689

کدام امواج خطرناکتر است؟

همیشه سؤال‌های متعددی در مورد امواج الکترومغناطیس می‌شود؛ گاهی به‌اسم امواج رادیویی، گاهی پارازیت و گاهی موج‌های بلند یا ماکروویو برای بهتر درک کردن این موضوع باید توضیحاتی را برای امواج ذکر شده بیان کنیم.
اولا باید این نکته مهم را بدانیم که اصلاً بدن انسان از منابع مولد امواج الکترومغناطیس است و از این خاصیت برای تشخیص استفاده می‌شود. بدین گونه که هر سلولی در بدن میزانی از موج را تولید می‌کند و به‌تبع آن هر عضوی هم میزانی از این موج را داراست؛با توجه به موارد مذکور باید گفت که بنابراین اگر امکان اندازه‌گیری این امواج را داشته باشیم می‌توانیم به سلامت آن عضو پی ببریم.
اما سوال اینجاست که این موجها را چطور می‌توان اندازه‌گیری کرد؟! در پاسخ باید گفت که نوارهای قلبی و یا مغزی از وسایل تشخیصی هستند که بیماری‌هایی در قلب یا مغز را نشان می‌دهند، همچنین عکس‌برداری با دستگاه MRI هم از این راه استفاده می‌کند، یعنی میزان مغناطیس در هر عضوی را به‌حدی تشدید می‌کند که امکان تفاوت بین دو نسج و در نتیجه تشخیص توده‌ها را آسان می‌کند و می‌توان از نتایج آن وجود توده و میزان آن را فهمید.
بر این اساس باید دانست که حال اگر به هر دلیلی امواج مغناطیسی از خارج به بدن بتابد روی مکانیسم و کار اعضا اثر می‌گذارد و می‌تواند منجر به بروز اختلالات شود، بنابراین امواج از تلویزیون‌ها، ماکروویوها، موبایل، رادیو و ... ساطع می‌شوند؛ لذا اینها می‌توانند عارضه درست کنند.
بدیهی است که پارازیت‌ها هم از همین امواج هستند که برای خنثی کردن امواج در شبکه‌های تلویزیونی به‌کار می‌روند و معمولاً همان قدرت را دارند یعنی میزان آن تفاوت چشمگیری نسبت به امواج تلویزیون ندارد.
چیزی که بدیهی و ثابت شده است این نکته است که باید بدانیم اگر به طور مستمر در معرض این امواج قرار بگیریم، امواج برای بدنمان زیانبار است.
با توجه به ساختار حساس بدن کودکان باید این نکته را درباره کودکان دانست که زیان مورد اشاره درباره در معرض امواج بودن برای کودکان بیشتر از افراد بزرگسال است.
اما با همه این تفاسیر این نکته را نیز باید دانست که با وجود همه توضیحات فوق درباره خطر مواجه با امواج به طور مستمر، رابطه این امواج با سرطان هنوز رابطه ای به اثبات نرسیده است و تا کنون هیچ تحقیقی وجود ندارد که بتوانیم بر اساس آن نتیجه علمی اعلام کنیم این امواج مذکور سرطان‌زا هستند و برای بدن مضرند. بدیهی است که در این شرایط نمی‌توان درصد مناسبی از زیان احتمالی در مواجه دائمی با امواج را محاسبه و اعلام کرد. 

پروفسور محمد اسماعیل اکبری - رئیس مرکز تحقیقات سرطان

https://siasatrooz.ir/vdcaoino.49noa15kk4.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی