دوشنبه ۲۸ مهر ۱۳۹۹ - ۲۲:۰۷
کد مطلب : 115790
شرایط این روزهای کرونایی کشور

راهکار ضوابط حاکمیتی برای مقابله با کرونا

راهکار ضوابط حاکمیتی برای مقابله با کرونا

گسترش ویروس کرونا و ابتلای بیش از اندازه مردم دو عامل دارد، نخست بی‌توجهی و جدی نگرفتن تبعات شدید بیماری است سپس تصمیمات دیرهنگامی است که مسئولان ذیربط می‌گیرند.
از زمان آغاز شیوع کرونا تاکنون روند تأثیر گذاری این ویروس سینوسی بوده است، نوسانات کووید ۱۹ زیاد است و نمی‌توان برای آن یک تصمیم ماندگار گرفت که بتواند جلوی آن را بگیرد. اما در این میان هر چه هست، نکته مهم در مقابله با ویروس کرونا رعایت نکات بهداشتی و شیوه نامه‌هایی است که از سوی ستاد ملی مقابله با کرونا اعلام شده است. اما تنها بسنده کردن به ابلاغ شیوه‌ نامه‌ها کافی نیست چرا که ماجرای ویروس کرونا به مرور زمان باعث بی تفاوتی می‌شود که به نظر می‌رسد چنین نیز شده است. بسیاری از مردم نسبت به عواقب و عوارض بیماری کرونا بی تفاوت شده‌اند،‌ آنها از شرایط حاکم خسته‌اند و برای فرار از فشار و سایه کرونا بی توجهی را در پیش گرفته‌اند.
جدی نگرفتن بیماری کرونا تبعاتی دارد که تنها دامن بیمار را نمی‌گیرد، قطعاً یک فرد بیمار ناقل است و ویروس را به اعضای خانواده و دیگر شهروندان منتقل می‌کند و این چرخه انتقال سرعت می‌گیرد. یکی از دلایل سرایت ویروس، سفرهای غیر ضروری برخی از مردم است که هنگامی که چند روز تعطیلی را در پیش دارند بی توجه به توصیه‌ها،‌ بار سفر می‌بندند و راهی می‌شوند. حتی این مسافران در روزهایی که شهادت و رحلت است دست از سفر بر نمی‌دارند و نمی‌توانند از تفریح و سرگرمی خود چشم بپوشند. اکنون ۲۷ استان کشور وضعیت قرمز دارد و استان‌های دیگر در شرایط هشدار است.
بیمارستان‌های بسیاری از شهرها و استانها تخت برای بستری کردذن بیماران تازه ندارد و ترخیص بهبود یافتگان کرونا، کمتر از بیمارانی است که باید بستری شوند.
جدای از بی توجهی بخشی از مردم در رعایت شیوه نامه‌های بهداشتی و سفرهای تفریحی، تصمیمات دیرهنگام نیز در گسترش بیماری کرونا دخیل است.
هنگامی که ایران توانسته بود در اوج گسترش ویروس کرونا در دنیا، اندکی از موج آن در کشور بکاهد، تصمیماتی گرفته شد که مردم تصور کردند کار تمام است و می‌توانند مانند گذشته زندگی عادی داشته باشند.
هر چند دولت و مسئولین مقابله با ویروس کرونا نگران کسب و کار مردم و معیشت آنها بودند و این نگرانی نیز بجا بود، اما می‌شد با اجرای برخی از دستورات،‌ زندگی به سبک کرونا را ادامه داد و اداره کرد.
آیا از همان ابتدا مسئولین نمی‌توانستند استفاده از ماسک را اجباری کنند؟ از زمان تصمیم گیری برای اجرای اجباری شدن ماسک تا اجرای آن نزدیک به ۱۰ روز طول کشید، در حالی که وخامت اوضاع، پیش از تصمیمی بود که ستاد ملی مقابله با کرونا برای اجباری شدن ماسک گرفت. قطعاً و یقیناً هزینه درمان بیماران کرونایی بسیار سنگین‌تر از هزینه‌هایی است که در بخش‌های دیگر وجود دارد. کاهش بیماران بستری هم فشار را ار روی کادر بهداشت و درمان بر می‌دارد و هم هزینه‌های دولت را کم می‌کند و هم هزینه سنگین درمان این بیماری به مردم تحمیل نمی‌شود. تهران اکنون نسبت به دیگر شهرهای کشور، از وضعیت وخیم‌تری برخوردار است. بر اساس آمار منتشر شده حدود ۵۰ درصد از مرگ بر اثر کرونا در تهران اتفاق افتاده است، که البته با توجه به شرایط حاکم منطقی است چرا که تراکم جمعیت در تهران زیاد است،‌ جمعیت بالا است، رفت و آمدها فراوان است و نقل و انتقالات نیز بسیار.
البته بنا بر گفته دکتر حریرچی معاون وزیر بهداشت و درمان،‌ باید آمار جانباختگان کرونا را دو برابر و یا حتی بیشتر حساب کرد. اگر تا دیروز به خالی بودن تخت‌های بیمارستانی می‌نازیدیم اکنون بیمارستان‌ها تختی برای بستری کردن بیماران کرونایی ندارند. اگر تعطیلی کامل شهر تهران و یا هر شهر دیگری که وضعیت بحرانی دارد، با تبعات اقتصادی همراه است، باید توجه داشت که تبعات اقتصادی ادامه روند جاری زیان‌های اقتصادی بیشتری می‌تواند به کشور وارد کند.
متولیان بهداشت و درمان کشور اما اعتقاد و اصرار دارند که باید محدودیت‌ها شدید‌تر و جدی تر شود، چرا که قطعاً آنها از عمق فاجعه آگاهی بیشتری دارند.
در همین زمینه فرمانده مقابله با کرونا در کلانشهر تهران با اشاره به شاخص‌های بسیار فزاینده بیماری در استان تهران، ضمن تحلیل تفاوت‌ها و نکات تمایز پیک سوم اپیدمی نسبت به پیک‌های گذشته، گفت: طی نامه‌ای به وزیر بهداشت درخواست کردیم تا برای تعطیلات تجمیع هفته آینده تدابیری در زمینه ایجاد مداخلات منعی برای سفر و ایجاد مکانیزم جرایم اعمال شود.
دکتر علیرضا زالی در حاشیه مراسم بزرگداشت و بدرقه شهید مدافع سلامت دکتر محمد زارع جوشقانی رییس بیمارستان لبافی نژاد که در محوطه دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی برگزار شد، در جمع خبرنگاران ضمن تشریح وضعیت تهران، گفت: متأسفانه تهران در طول چند هفته اخیر هیچ تغییری در شاخص‌های ابتلا ندارد و تقریبا طی روزهای اخیر میزان ابتلا، بستری، مراجعین سرپایی و میزان مرگ و میر کماکان شاخص بسیار فزاینده‌ای را نشان می‌دهد.
وی با بیان اینکه به نظر می‌رسد ما در تهران تماماً در پیک سوم اپیدمی به سر می‌بریم، تصریح کرد: چند اتفاق در جریانات اخیر افتاده که ما را از پیک دوم متمایز می‌کند، اول اینکه بیماران در شرایط بدحال‌تری مراجعه می‌کنند، دوم اینکه مدت اقامت بیماران در بیمارستان‌ها نسبت به پیک اول و دوم، حداقل بین ۱.۲ تا ۲.۳ روز افزایش داشته و طولانی‌تر شده است. زالی با بیان اینکه تعداد بیمارانی که از اورژانس مستقیماً وارد بخش مراقبت‌های ویژه می‌شوند، نسبت به دوره‌های قبل افزایش بیشتری را نشان می‌دهد، تفزود: به عنوان نمونه در روز یکشنبه در تهران ۱۶۲ بیمار مستقیما در بخش مراقبت‌های ویژه بستری شدند. تقریبا حدود ۲۰ تا ۲۵ درصد مراجعین روزانه ما به مراکز درمانی استان تهران نیازمند دریافت خدمات مراقبت‌های ویژه در بدو امر هستند و برخی پس از بستری در بخش و در سیر بیماری به این خدمات نیاز پیدا می‌کنند.
زالی با بیان اینکه به نظر می‌رسد بیماری فراگیرتر و سرایت پذیرتر از قبل در شهر تهران در حال جولان است، تاکید کرد: طبیعتاً تا زمانی که رفت و آمد و تولید سفر در داخل شهر مدیریت نشود، این روند و چرخه ویروس منحوس در تهران استمرار پیدا می‌کند و متاسفانه شاهد شهادت تعدادی از بهترین فرزندان این مرز و بوم خواهیم بود. فرمانده ستاد مقابله با کرونا در استان تهران با تاکید بر اینکه تیم پزشکی و درمانی دچار خستگی مزمن شده و چندین ماه مستمراً در تلاش تمام عیار برای مقابله با این بیماری قرار دارد، گفت: شاید درخواست همه مدافعین سلامت از مردم و مسئولین این است که با رعایت جدی‌تر و مداخلات بازدارنده‌تر و همچنین ترویج دیسیپلین در تناسب با ماهیت خشن اپیدمی و این بیماری فراگیر به کاهش بار بیمارستانی کمک کنند.
زالی با تاکید بر تاثیر اعمال دورکاری در کاهش ترددهای درون شهری، عنوان کرد: همان گونه که بارها اعلام کرده‌ایم به نظر می‌رسد که با اعمال دورکاری، کماکان پیشنهاد ما و استانداری تهران تقلیل ظرفیت کارکنان در استان تهران حداقل برای یک تا دو هفته است که بتوانیم در این فرصت تولید سفرها در تهران را کم کنیم.
فرمانده ستاد کرونای تهران با اشاره به تاثیر محدودیت‌های کرونایی در چند هفته گذشته، اظهار داشت: هنوز تحلیل آمار میزان ترافیک و تردد انجام نشده ولی به محض اینکه این آمار جمع آوری شود، با توجه به زمان مشابه سال قبل ارزیابی‌ها اعلام می‌شود، با این حال بررسی‌ ترددهای یک روز قبل از پایان تعطیلات و شروع سفرهای بین استانی نسبت به سال گذشته ۱۳ درصد کاهش ترددهای بین استانی را نشان داد. قدر مسلم اکنون برای آن که بتوان بیماری کرونا را مهار کرد و از تبعات آن کاست، نیازمند اجرای تصمیمات حاکمیتی هستیم، نکته‌ای که رهبر معظم انقلاب اسلامی نیز به آن اشاره کردند. «در مقابله با کرونا ضابطه‌گذاری‌ها بایستی حاکمیتی و الزامی باشد. این را من از مدت‌ها پیش البته به رئیس‌جمهور محترم و به مسئولین محترم هم گفته‌ام که بایستی الزام بشود.»

https://siasatrooz.ir/vdcaomn6w49n601.k5k4.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی