?>?> شرایط دولت و نقش اصولگرایان در حمایت از روحانی | سیاست روز
سه شنبه ۱۳ شهريور ۱۳۹۷ - ۲۲:۴۹
کد مطلب : 105890

شرایط دولت و نقش اصولگرایان در حمایت از روحانی

در حالی که شرایط دولت به گونه‌ای است که نیازمند به کمک و یاری دارد، اما اصلاح‌طلبان و هواداران روحانی در صدد...

در حالی که شرایط دولت به گونه‌ای است که نیازمند به کمک و یاری دارد، اما اصلاح‌طلبان و هواداران روحانی در صدد تضعیف دولت تدبیر و امید برآمده‌اند.
اکنون این پرسش در میان افکار عمومی شکل گرفته است که چرا حامیان دیروز، تبدیل به منتقدان امروز شده‌اند و حتی پا را فراتر گذاشته و از دولت و شخص رئیس‌جمهور اعلام برائت می‌کنند؟!
اگر به دولت احمدی‌نژاد و اصولگرایانی که در انتخاب او به ریاست جمهوری نقش داشتند نگاهی بیندازیم، تفاوت‌های زیادی را می‌توان از نوع حمایت آنها با حمایت اصلاح‌طلبان از روحانی پیدا کرد.
اصولگرایان تاکنون هیچ‌گاه در عرصه ریاست جمهوری با اقبال روبه‌رو نبوده‌اند و نتوانسته‌اند این جایگاه را به دست بیاورند و یکی از افراد جناح خود را به ریاست جمهوری برسانند، اگر تصور می‌شود که احمدی‌نژاد یک اصولگرای صرف بوده است، این نیز اشتباه است خود او نیز چنین اعتقادی نداشته است.
اصولگرایان روش و منش احمدی‌نژاد را به خود نزدیک می‌دیدند به همین خاطر در انتحابات ریاست جمهوری ۸۴ از او حمایت کردند اما احمدی‌نژاد هیچ‌گاه خود را وابسته به طیف سیاسی اصولگرا نمی‌دانست و این موضوع را بارها گفته بود. تنها نکته‌ای که باعث شده بود اصولگرایان از احمدی‌نژاد حمایت کنند نزدیکی مواضع او به طیف سیاسی اصولگرا و البته زاویه‌ای بود که با مرحوم هاشمی‌رفسنجانی داشتند و همین امر باعث شد تا در انتخابات ۸۴ پشت احمدی‌نژاد قرار بگیرند.
منصفانه خواهد بود که بگوییم در دور اول ریاست جمهوری آقای احمدی‌نژاد، او توانسته بود به دستاوردهای زیادی در زمینه‌های عمرانی و علمی برسد که البته اگر مسائل سیاسی و جناحی در منافع ملی دخیل نبود، حتی اصلاح‌طلبان و مخالفان شناسنامه‌دار کشور هم باید از او حمایت می‌کردند، اما از همان روز آغاز کار دولت احمدی‌نژاد، شاهد مخالفت‌ها و سنگ‌اندازی‌های اصلاح‌طلبان و حتی کارگزاران با رهبری مرحوم هاشمی‌رفسنجانی مقابل حرکت دولت او بودیم.
اکنون نیز احمدی‌نژاد علی‌رغم تحرکاتی که در صحنه سیاسی به واسطه رسیدگی به برخی تخلفات نزدیکان و معاونینش از سوی قوه قضاییه، انجام می‌دهد، از سوی اصولگرایان ترد شده و جایگاه و پایگاه اجتماعی خود را نیز از دست داده است. اصولگرایان تا آنجا که امکان داشت سعی در یاری و راهنمایی احمدی‌نژاد داشتند، اما او قدر این حمایت را ندانست و حتی نسبت به حمایت‌های رهبری نیز قدرنشناسی کرد.
اما اکنون اصلاح‌طلبانی که خود را باعث پیروزی روحانی در دو انتخابات ریاست جمهوری سال‌های ۹۲ و ۹۶ می‌دانند، انتقادات و مخالفت‌های تندی علیه شخص رئیس‌جمهوری و عملکرد او می‌کنند که حتی خوف آن را دارند که ضعف‌های روحانی کشور را متلاشی کند!
آیا اصلاح‌طلبان حامی آقای روحانی در به وجود آمدن شرایط کنونی نقشی نداشته‌اند؟ و تنها این رئیس‌جمهور است که مقصر ماجرا معرفی می‌شود؟ آیا روحانی از ابتدای دوره ریاست جمهوری خود، از نظرات اصلاح‌طلبان برای اداره کشور بهره نبرده است؟
آیا اصلاح‌طلبان خواسته‌های خود را به رئیس‌جمهور تحمیل نکردند؟ کابینه‌ای که در دولت تدبیر و امید تشکیل شد نشانگر آن است که اصلاح‌طلبان نفوذ و حضور حداکثری در آن داشته‌اند حال از میان آنها تعدادی از طیف کارگزاران و برخی دیگر از آنها مستقیماً از طیف اصلاح‌طلبان هستند، این دو، در جریان سیاسی اصلاح‌طلبی، هم فکر و هم عقیده‌ هستند.
اکنون چه شده است که اینگونه به دولت تدبیر و امید می‌تازند و حتی تلاش می‌کنند که این دولت ناکارآمدتر شود؟!
قدر مسلم اصلاح‌طلبان سیاست فرار رو به جلو را برگزیده‌اند و سعی دارند با مخالفت‌های شدید خود، از اوضاع موجود که آن را از چشم دولت و شخص رئیس‌جمهوری می‌بینند برائت جویند. عملکرد ضعیف دولت به ویژه ناکامی در دستاوردهای توافق هسته‌ای که بخش زیادی از آن به خاطر سیاست‌های اصلاح‌طلبان رقم خورده است، آنها را وادار کرده تا از دولت فاصله بگیرند و شکست را تنها برای روحانی بخواهند.
اما رفتار اصولگرایانی که منتقد دولت بودند و هستند به گونه دیگری است، سیاست حکم می‌کند که رقیب در چنین شرایطی به مخالفت و انتقادات خود شدت بخشد تا ناکارآمدی‌های دولت مستقر بیشتر شود، همان رفتاری که اصلاح‌طلبان با دولت احمدی‌نژاد داشتند اما می‌بینیم که اصولگرایان تلاش می‌کنند به یاری دولت بیایند تا از این شرایط خارج شود. 
منافع ملی کشور ایجاب می‌کند که چنین رفتاری از سوی اصول‌گرایان دیده شود، آن‌ها با وجود ضعف در مدیریت از سوی دولت که حاصل عملکرد مشترک با اصلاح‌طلبان است، در این شرایط راه یاری و همکاری را در پیش گرفته‌اند، حال این دولت است که باید و می‌تواند به یاری اصولگرایان اعتماد کند. اصلاح‌طلبان تنها به مسائل سیاسی جناحی خود می‌اندیشند و اگر در اندیشه تأمین منافع ملی کشور بودند دو فتنه بزرگ سال‌های ۷۸ و ۸۸ را بپا نمی‌کردند. دولت سه سال دیگر فرصت دارد تا بتواند بخشی از اشتباهات خود را جبران کند، روحانی از حمایت رهبری و جناح رقیب برخوردار است. کافی است اندکی به توصیه‌ها و رهنمودهای مطرح شده توجه کند.

سیاوش کاویانی

https://siasatrooz.ir/vdcaomn6w49nwa1.k5k4.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی