دوشنبه ۱۱ مرداد ۱۴۰۰ - ۲۱:۲۷
کد مطلب : 119093

سناریوی مشغول‌سازی

لبنان در حالی پس از ۹ ماه بلاتکلیفی سیاسی، با کناره‌گیری سعد حریری از تشکیل کابینه و آمدن نجیب میقاتی...
لبنان در حالی پس از ۹ ماه بلاتکلیفی سیاسی، با کناره‌گیری سعد حریری از تشکیل کابینه و آمدن نجیب میقاتی در مسیر ثبات سیاسی گام برداشته و امیدها را برای حل بحران اقتصادی این کشور تقویت کرده است که در اقدامی قالب تامل افراد مسلح ناشناس علی شبلی از اعضای حزب الله لبنان را در منطقه خلده واقع در جنوب بیروت به شهادت رساندند. پس از آن نیز در مراسم تشییع پیکر شبلی افراد مسلح به سمت شرکت کنندگان در مراسم آتش گشوده و شماری را شهید و زخمی کردند. حال این سوال مطرح است که چرا چنین اقدامی صورت گرفته است و چه اهدافی در ورای آن نهفته است؟ نگاهی به تحولات لبنان نشان می‌دهد که محور اقدامات یک ساله اخیر، تشدید تحرکات برای گرفتار سازی لبنان در بحران سیاسی و اقتصادی بوده است بگونه‌ای که این کشور هم با خلاء سیاسی مواجه شود و هم با بحران اقتصادی که نتیجه آن نیز ایجاد بحران‌های اجتماعی و اعتصاب‌ها و اعتراض‌های مردمی باشد. نکته مهم آن است که این اقدامات با ترکیبی از برخی جریان‌های سیاسی داخلی لبنان و کشورهایی مانند عربستان، آمریکا، امارات و فرانسه در حالی صورت گرفته که اساس آن را افزایش فشارها بر حزب‌الله لبنان تشکیل می‌دهد.
این امر چنان است که هدف از تحریم‌ها و فشارهای سیاسی و اقتصادی رسما جلوگیری از مشارکت حزب‌الله در دولت و حتی خلع سلاح مقاومت به عنوان پیش شرط تحقق وعده‌های اقتصادی به لبنان تشکل می‌داد. نکته اساسی آنکه حزب‌الله توانست با این طراحی مقابله نماید و رای آن به نخست وزیری میقاتی نیز میزان وزن و جایگاه حزب‌الله در حل بحران‌های لبنان را بیش از پیش آشکار ساخت. با توجه به اینکه سناریوهای طراحی شده علیه حزب‌الله با شکست همراه شده می‌توان گفت که گرفتار سازی حزب‌الله در جنگ داخلی سناریوی جدید طراحی شده علیه آن می‌باشد. البته پیش از این نیز اقدامات مشابهی صورت گرفته بود که درگیری‌های در اردوگاه عین الحلوه و تحرکات تروریست‌های همچون احمد اسیر برای گرفتار سازی حزب‌الله در بحران‌های داخلی از این دست رفتارها می باشد.
بر این اساس می‌توان گفت که دشمنان لبنان که در اجرای سناریوی استفاده از سعد حریری و اعتراض‌های خیابانی برای فروپاشی لبنان و حزب‌الله ناتوان بوده‌اند اکنون پروژه جنگ مذهبی و طایفه ای را در پیش گرفته‌اند که بخشی از آن علیه حزب‌الله بوده و احتمال تکرار آن در مناطق سنی نشین و مسیحی نشین نیز دور از ذهن نمی‌باشد. روندی که البته حزب‌الله بارها درباره آن به جریان های سیاسی و مردم لبنان هشدار داده و همواره خواستار وحدت و یکپارچگی سراسری برای مقابله با این سناریوها شده است.

نویسنده: علی تتماج
https://siasatrooz.ir/vdcaoon6e49n6w1.k5k4.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی