دوشنبه ۲۶ تير ۱۳۹۶ - ۰۱:۴۱
کد مطلب : 100093
تب گرانی فروکش نکرد؛

کوچ تدریجی گوشت قرمز از سفره خانوار

کوچ تدریجی گوشت قرمز از سفره خانوار

قیمت هر کیلوگرم گوشت قرمز همچنان در مرز ۴۰ تا ۵۰ هزار تومان در نوسان است و نتیجه آن شده که قشر متوسط به پایین جامعه این کالای اساسی را از سفره خود حذف یا جایگزین کند.
نوسان قیمت گوشت قرمز از ابتدای امسال همواره یکی از موضوع‌های مطرح در تأمین کالای اساسی مردم و در صدر اخبار رسانه‌ها قرار داشته است. طی چند سال گذشته با رشد جمعیت کشور و ثابت ماندن حجم تولیدات دام سبک و کمبود مراتع برای چرای دام، نیاز به واردات این محصول دو چندان شده است.
طبق گزارش‌های میدانی فارس از سطح پایتخت قیمت هر کیلوگرم گوشت شقه گرم گوسفندی بین ۴۱ تا ۴۳ هزار تومان است. البته این رقم برای قطعه بندی‌های خاص از جمله گرد ران بین ۴۸ تا ۵۰ هزار تومان است. قیمت گوشت بسته‌بندی هم به مراتب بالاتر است و تا رقم کیلویی ۵۷ هزار تومان هم می‌رسد.
شرکت پشتیبانی امور دام هم برای تنظیم بازار از سال گذشته اقدام به واردات گوشت گوسفندی تازه از کشورهای آسیای میانه، پاکستان و اخیراً استرالیا نموده است.
هم‌اکنون هر کیلوگرم گوشت وارداتی استرالیا برای تنظیم بازار در فروشگاه‌های زنجیره‌ای همچون شهروند و میادین تره‌بار بین ۳۲ تا ۳۴ هزار تومان به فروش می‌رسد.
علی‌اصغر ملکی رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی در مورد وضعیت بازار گوشت قرمز می‌گوید: با توجه به گرم شدن هوا و قرار گرفتن در روزهای پایانی ماه که قدرت خرید قشر کارمند کاهش می‌یابد، بازار راکد است، ولی در کنار آن عرضه دام داخلی هم به طور کلی کم شده است.
وی اضافه می‌کند: داشته‌هایمان کفاف نیاز داخل را نمی‌دهد و مسئولان در صدد هستند تا کسری موجود را از طریق واردات تأمین کنند.
ملکی به جلسه‌ای که در استانداری تهران برای تنظیم بازار گوشت برگزار شده اشاره کرد و خاطرنشان می‌کند: با هماهنگی سازمان دامپزشکی و بخش بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی قرار است تا از کشورهایی همچون استرالیا،‌ رومانی و نیوزیلند که کیفیت گوشت آن برای مردم امتحان خود را پس داده و با ذائقه ایرانی همخوانی دارد، گوشت گرم گوسفندی وارد شود.
ملکی این را هم گفت که مردم چندان از گوشت‌های وارداتی آسیایی میانه استقبال نکردند. در عین حال منصور پوریان رئیس شورای تأمین دام زنده هم می‌گوید: یکی از مشکلاتی که در واردات گوشت گرم گوسفندی وجود دارد، آن است که از مجموعه یک هزار لاشه‌ای که روزانه توزیع می‌شود، شاید ۵۰۰ لاشه به فروش برسد و وقتی گوشت بیش از یکی دو روز بماند، سازمان دامپزشکی طبق پروتکل‌های بهداشتی اجازه منجمد کردن این گوشت‌ها را نمی‌دهد و باید آن را معدوم کرد.
وی ادامه می‌دهد: پیشنهاد ما این است که اجازه دهند تا دام به صورت زنده وارد و کشتار شود. در این صورت می‌تواند بره نر وارداتی را با قیمت کیلویی ۱۳ هزار تومان درب کشتارگاه تحویل داد که در این صورت قدرت نگهداری محصول هم بیشتر می‌شود و قطعاً با کاهش قیمت هم روبه‌رو خواهیم بود.
این نگرانی وجود دارد که در صورت ورود دام زنده بیماری‌های دامی به داخل کشور وارد شود که پوریان پاسخ داد تمام دام‌های منطقه آسیایی میانه که در نقاط مرزی کشتار و وارد کشور می‌شوند، سالم بوده و عاری از هرگونه بیماری می‌باشند؛ چراکه کلاً این منطقه دارای سلامت دام است. وی پیشنهاد داد تا به جای آنکه صادرات دام را برای تنظیم بازار داخل ممنوع کنیم، اجازه دهیم تا از یک طرف گوشت قرمز گوسفندی و دام وارد شده و از طرف دیگر دام را صادر کنیم که با این کار گردش اقتصادی هم محقق خواهد شد.

شبکه مویرگی توزیع گوشت قرمز تقویت شود
یوسف جلوخانی مدیرکل شرکت پشتیبانی امور دام گفت: اکنون برای واردات گوشت قرمز مشکلی نداریم اما شبکه توزیع مویرگی شکل نگرفته است و این مهم باید تقویت شود.
وی اظهار داشت: واردکننده باید دارای شبکه توزیع باشد تا بتواند گوشتی که به شکل شقه و نیم شقه در فروشگاه‌های زنجیره‌ای و فله فروش‌ها عرضه نمی‌شود را در شبکه توزیع تحت نظارت شرکت پشتیبانی امور دام و سازمان دامپزشکی به فروش برساند.
جلوخانی تاکید کرد: اصناف و اتحادیه‌ها نیز باید نظام توزیع داشته باشند و دستگاه‌های نظارتی تنها بر عملکرد آنها نظارت کنند.
وی درباره اعتراض رئیس اتحادیه گوشت گاوی درباره نبود توزیع مناسب گوشت گفت: در صورت تقاضا، شرکت پشتیبانی امور دام گوشت را در اختیار اتحادیه‌ها قرار می‌دهد اما باید این گوشت را خریداری کنند نه این که گوشت روی دست ما بماند.

خرید گوشت شقه و نیم شقه در توان مردم نیست
علیرضا رستمی مدیرکل محصولات کشاورزی سازمان حمایت از تولیدکنندگان و مصرف کنندگان نیز با بیان اینکه خرید گوشت شقه و نیم شقه در توان خرید مردم نیست، گفت: با اینکه گوشت شقه و نیم شقه با قیمت مناسب‌تری عرضه می‌شود اما برخی مردم توان خرید آن را ندارند پس باید شرایط را برای عرضه گوشت قرمز در بسته‌بندی‌هایی با وزن‌های پایین فراهم کنیم.
وی اضافه کرد: بازرسی‌ها نشان می‌دهد گوشت در شبکه‌های تعیین شده از سوی شرکت پشتیبانی امور دام موجود است اما با مشکل فقدان جذب در شبکه توزیع و خرده فروشی‌ها مواجه هستیم
رستمی با اشاره به اینکه گوشت بسته‌بندی ۱۰ تا ۱۲ درصد سهم بازار را در اختیار دارد، ادامه داد: شرایط نشان می‌دهد باید به سمت افزایش عرضه و مصرف گوشت‌های بسته‌بندی با قیمت‌های مناسب گام برداریم تا مردم بتوانند به هر میزان و هر شکلی که می‌خواهند گوشت قرمز تهیه و مصرف کنند.
وی بر این باور است که با کمک اصناف و یک تغییر اساسی در شبکه توزیع و نظارت بر میادین میوه و تره بار مشکل تا حدودی برطرف می‌شود.

تخلف در بازار گوشت
علی خندان رئیس اتحادیه گوشت گاوی نیز در این نشست با بیان اینکه عده زیادی در بازار گوشت تخلف می‌کنند، گفت: نرخ مصوب گوشت گوساله ۳۱۵ هزار ریال است اما متخلفان نمی‌گذارند با این قیمت در بازار عرضه شود.
وی با اشاره به اینکه گوشت گاوی در بازار کاهش یافته است، افزود: ما در مواقعی با کمبود گوشت گوساله در تامین مواجه‌ایم به طوری که گوشت یک روز در اختیار ما قرار می‌گیرد و تا چند روز نمی‌توانیم گوشت مورد نیاز را تامین کنیم.
وی متعهد شد در صورت تامین گوشت مورد نیاز، پول وارد کنندگان و شرکت پشتیبانی امور دام را طی مدت یک هفته پرداخت کند.

احتمال قطع واردات گوشت استرالیایی از هفته آینده
علی حاجی یکی از واردکنندگان گوشت گوسفندی کاهش تقاضا را یکی از مشکلات برشمرد و تصریح کرد: اکنون مشکلی در واردات گوشت نداریم و محموله‌های بالای ۱۰ تا ۱۲ تن وارد کشور می‌شود.
وی ادامه داد: با این حال به دلیل کمبود تقاضا این میزان گوشت مصرف نمی‌شود به طوری که به تازگی از استرالیا ۴ ماشین محموله وارد کشور شد که ما کمتر از ۱۰تا ۱۱ تن را می‌توانیم جذب کنیم.
وی یادآور شد: این درحالیست که طی ۲۰ روز گذشته از بازار استرالیا هفته‌ای ۱۰۰ تن گوشت وارد کشور می‌شد، اما با شرایط فعلی کاهش تقاضا احتمال قطع واردات گوشت استرالیایی از هفته آینده وجود دارد.
حاجی با بیان این که بار وارداتی استرالیا گران است، گفت: طبق بخشنامه گوشت وارداتی در اختیار شرکت‌های بسته‌بندی و فروشگاه‌های زنجیره‌ای قرار می‌گیرد که با کاهش تقاضای آنها حتی نمی‌توانیم این محصول را به دلیل بالا بودن قیمت در اختیار خرده فروشی‌ها قرار دهیم زیرا بار گران است و نمی‌تتوانیم ارزان بفروشیم.
وی با تاکید بر این که گوشت وارداتی کیفی به شکل شقه، نیم شقه و بشقاب در فروشگاه های زنجیره‌ای و مجتمع کوروش عرضه می‌شود، افزود: برای کاهش تخلفات از یک ماه گذشته اقدام به عرضه گوشت وارداتی تک نرخی در فروشگاه‌های زنجیره‌ای و میادین میوه و تره بار کرده‌ایم تا از تخلفات دو نرخی جلوگیری شود. وی شرایط بازار گوشت تهران را نامناسب عنوان کرد و افزود: روز گذشته در تهران هشت شقه یعنی کمتر از ۱۰۰ کیلوگرم گوشت توزیع شده در حالی که نیاز روزانه تهران پنج تا ۶ هزارتن است.

https://siasatrooz.ir/vdcaown6e49nww1.k5k4.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی