پنجشنبه ۸ تير ۱۳۹۶ - ۰۲:۲۴
کد مطلب : 99832
کنگره خواستار پایان اتحاد استراتژیک آمریکا با پاکستان شد

عاقبت دلبستن به مستاجران کاخ‌سفید

عاقبت دلبستن به مستاجران کاخ‌سفید

سرانجام پاکستان مزد خدمات خود به واشنگتن را گرفت که همانا طرح ضد پاکستانی کنگره است چنانکه مقامات آمریکایی موضوع پایان یافتن اتحاد استراتژیک با پاکستان را در کنگره این کشور مطرح و خواستار قطع کمک مالی و نظامی به اسلام‌آباد شدند.
دو مقام آمریکایی موضوع پایان یافتن اتحاد استراتژیک با پاکستان را در کنگره این کشور مطرح و خواستار قطع کمک مالی و نظامی به اسلام‌آباد شدند. دید پو نماینده حزب جمهوری‌خواه و
راک نولان نماینده نماینده دموکرات‌ها در کنگره آمریکا اعلام کردند چون پاکستان در مبارزه با تروریسم شکست خورده است مستحق کمک مالی و نظامی نمی‌باشد. به گفته آنها پاکستان به عنوان متحد غیر ناتوی آمریکا از مزایایی زیادی برخوردار است که این وضعیت نباید ادامه داشته باشد. در سال ۲۰۰۴ بوش رئیس جمهور وقت آمریکا برای مبارزه با القاعده و طالبان پاکستان را به عنوان متحد استراتژیک غیر ناتویی پاکستان در کنگره معرفی کرد.
اگر کنگره آمریکا درخواست برخی نمایندگان را پذیرفته و اسلام‌آباد را از دوستان استراتژیک واشنگتن حذف کند روابط نظامی دو کشور دچار چالش شده و به شدن آسیب می‌بیند. آمریکا از سال ۲۰۰۱ برای همکاری در جنگ افغانستان مبلغی را تحت عنوان سی اس اف به پاکستان پرداخت می‌کند و تاکنون ۱۳ میلیارد دلار تحت همین عنوان به اسلام‌آباد پرداخت داشته است. در سال ۲۰۱۴ بعد از خروج بخشی از نیروهای آمریکایی از افغانستان قرار بود کمک‌های مالی این کشور به پاکستان متوقف شود اما بارها تمدید شد.
در ادامه تنش میان دو کشور آمریکا نام سید «صلاح الدین» رهبر گروه حزب المجاهدین را به لیست سیاه تروریست‌ها اضافه کرد که این موضوع اعتراض وزیر کشور پاکستان را در پی داشت.
«چودهری‌نثار‌علی‌خان» وزیر کشور پاکستان اعلام کرد: متأسف هستم که آمریکایی‌ها مانند هند با پاکستان برخورد می‌کنند. وی افزود: گروه‌های کشمیری که خواستار رهایی از سلطه هند هستند تروریسم نیستند بلکه از حق مسلم خود برای آزادی دفاع می‌کنند. خان تأکید کرد: به نظر می‌رسد پایمال شدن حقوق مردم کشمیر و ظلم ستم نیروهای ارتش هند هیچ اهمیتی برای آمریکایی‌ها ندارد.
وزیر کشور پاکستان تأکید کرد: هند از همان ابتدا کشمیری‌ها را سرکوب و آنها را تروریست می‌داند که بر خلاف قوانین بین المللی است اما اینکه آمریکا نیز رهبران کشمیری را تروریسم بداند قابل پذیرش نیست.
وی افزود: هیچ قدرتی نمی‌تواند مردم کشمیر را از حقوق خود محروم کند و پاکستان به حمایت همه جانبه دیپلماتیک و غیر دیپلماتیک از مردم این سرزمین ادامه خواهد داد. چندی پیش «احمد بت» رهبر گروه حزب المجاهدین که به جای «برهان وانی» سرپرستی جنبش آزادی‌خواه این منطقه را به عهده گرفته بود به ضرب گلوله نیروهای هندی کشته شد. از سوی دیگر رهبر اپوزیسیون در سنای پاکستان با انتقاد از سکوت دولت این کشور در مقابل آمریکا گفت: ما تبدیل به قدرت اتمی نشده‌ایم که در برابر واشنگتن و تروریست‌ها سر خم کنیم.
وی افزود: متاسفانه پاکستان و پاکستانی‌ها به نمایشی برای تماشای دیگر کشورهای مسلمان جهان تبدیل شده‌اند و افسوس که داستان این نمایش سوختن و آتش گرفتن مردم است. خورشیدشاه گفت: ما به هر دلیل و بهانه‌ای که بود به عضویت اتحاد سعودی در آمدیم ولی آیا در تمام دنیا فقط ۳۵ کشور اسلامی وجود دارد؟ برای ارتباط با باقی کشورها چه برنامه‌ای داریم. وی با انتقاد از نواز شریف افزود: قلب ۲۰۰ میلیون پاکستانی به درد آمده است ولی نخست‌وزیر فقط سکوت می‌کند.در این میان دیپلمات ارشد آمریکایی در واکنش به تلاش‌های اخیر چین برای بهبود وضعیت در افغانستان اعلام کرد که اگر چین خواستار ثبات در افغانستان است باید پاکستان را تحت فشار قرار دهد.
«زلمی‌خلیلزاد» سفیر سابق آمریکا در افغانستان اعلام کرد: اگر چین به دنبال برقراری ثبات، صلح و توقف جنگ در افغانستان است پس باید بداند که تنها راه چاره آن وارد کردن فشار بر پاکستان است.
وی در حساب کاربری خود در واکنش به سفر وزیرخارجه چین به کابل نوشت: در صورتی که چین در رابطه با تلاش‌های اخیرش برای آوردن صلح در افغانستان جدی باشد باید اسلام‌آباد را تحت فشار قرار دهد تا این کشور پناهگاه امن برای گروه‌های تروریستی را نابود کند.
در این میان نیروهای هوابرد ارتش آمریکا در حالی به افغانستان اعزام خواهند شد که به گفته مقامات واشنگتن، اعزام این تیپ اقدامی معمول برای چرخش نیرو است و معنی افزایش حضور نظامی در افغانستان را ندارد.
ارتش آمریکا ۱۵۰۰ سرباز را در هفته جاری به افغانستان اعزام می‌کند. این در حالی است که مقامات آمریکایی معتقدند که اعزام این نیروها بخشی از افزایش نیروها در افغانستان نیست.
گزارش‌ها حاکی است که نیروهای تیپ ۸۲ هوابرد آمریکا پایگاه خود در کارولینای شمالی را در روز دوشنبه ترک کرده است.

https://siasatrooz.ir/vdcauano.49noe15kk4.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی