چهارشنبه ۲۹ بهمن ۱۳۹۹ - ۲۲:۵۴
کد مطلب : 117202

فاز جدید نگاه جهانی داشتن

در ادامه نقش آفرینی ایران در امنیت جهانی، رزمایش مرکب دریایی ایران و روسیه با شرکت یگان‌های منتخب...

در ادامه نقش آفرینی ایران در امنیت جهانی، رزمایش مرکب دریایی ایران و روسیه با شرکت یگان‌های منتخب نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران و یگان‌های منتخب از نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و یگان‌هایی از کشور روسیه در وسعت ۱۷ هزار کیلومتر مربع در شمال اقیانوس هند برگزار می‌شود. رزمایشی که البته با سانسور خبری محافل رسانه‌ای و نظامی غربی همراه شده است. این رزمایش در حالی برگزار می شود که نگاهی ریشه ای به آن چند پیام قابل توجه را به همراه دارد.
نخست آنکه این رزمایش با رزمایشی که بسیاری از کشورهای منطقه برگزار می کنند ان است که انها معمولا با تجهیزات و ادوات نظامی خریداری شده و حتی اجاره غربی، قدرتی مصنوعی از خود به نمایش می گذارند حال آنکه این رزمایش برگرفته از توان بومی ملت ایران است که توانسته با بومی سازی تولید تجهیزات و ادوات دفاعی در حوزه‌های زمینی، دریایی، هوایی و پدافندی اقتداری درون زا را محقق سازد. این رزمایش را می توان نمایشی دیگر از اقتدار دفاعی جمهوری اسلامی دانست که نقشی تاثیرگذار در امنیت پایدار کشور خواهد داشت.
دوم آنکه جمهوری اسلامی ایران همواره براصل تلاش برای امنیت بین الملل تاکید داشته است. نمود عینی این امر را در حضور موفق ایران در مبارزه با تروریسم در عرصه زمینی در سوریه و عراق می توان مشاهده کرد. با توجه به اینکه همچنان بخش قابل توجهی از تجارت جهانی از طریق دریا صورت می گیرد این نقش آفرینی اراده و توان جمهوری اسلامی در حفظ امنیت اقتصاد و تجارت جهانی را به نمایش می گذارد. عملکردی که تفاوت میان دیدگاه ایران و غرب را نشان می‌دهد. رزم ناوهای آمریکایی و اروپایی با حضور در اب راه های بین المللی به ایجاد ناامنی علیه امنیت جهان می پردازند که رفتار رزم ناوهای امریکا در خلیج فارس، اقیانوس هند، دریای چین جنوبی نمودی از این بحران سازی‌هاست. جهان فراموش نکرده است که چگونه رزم ناو آمریکایی هواپیمای مسافربری ایران را هدف موشک قرار داد و حتی به فرمانده ان مدال افتخار داد. ترور سرداران مقاومت سردار سپهبد قاسم سلیمانی و ابومهدی المهندس و همرزمانشان در تروریسم دولتی آمریکا نمودی دیگر از این تهدیدات امنیتی است که غرب برای جهان به همراه دارد حال آنکه ایران امنیت جهان را امنیت خود دانسته و برای تحقق ان از هیچ تلاشی فروگذار نیست. نکته مهم آنکه در شرایط کرونایی و بحران های اقتصادی ناشی از آن، امنیت دریایی امری مهم برای حل بحران اقتصاد جهانی است و تلاش ایران برای تحقق این امر نمودی از واهی بودن ادعای غرب برای تهدید امنیت جهان نشان دادن ایران است.
سوم آنکه این رزمایش برگی دیگر از تعاملات میان همسایگان برای ارتقا مناسبات و تامین امنیت بومی منطقه است. ایران و روسیه به عنوان دو قدرت منطقه که همکاری بسیار تاثیر گذاری در مبارزه با تروریسم زمینی در سوریه داشته اند اکنون در حوزه دریا همگرایی امنیتی را تقویت و هماهنگ می نمایند. این رزمایش در کنار دستاوردهای امنیتی می تواند مولفه ای برای توسعه همکاریهای منطقه ای در حوزه های سیاسی و اقتصادی نیز باشد. در شرایطی که غرب به تحریم بسیاری از کشورهای منطقه پرداخته است از یک سو دامنه این همکاری نظامی می تواند به سایر کشورهای منطقه گسترش یابد از سوی دیگر این امنیت می تواند مولفه ای برای تقویت همکاری های اقتصادی در مقابله با تحریم ها و مقابله با شرایط کرونایی حاکم بر اقتصاد جهانی باشد.
چهارم آنکه این رزمایش پیامی مهم برای طرف های برجامی بویژه اروپا و آمریکاست که همواره با تحریم و ایران هراسی به دنبال به زانو در آوردن ایران بوده اند. این رزمایش در کنار مصوبه مجلس درباره واکنش عملی به بدعهدی طرف‌های برجامی، سندی بر اراده ایران برای خودکفایی و قوی شدن در ابعاد مختلف است و سیاست فشار و تحریم سرنوشتی جز شکست نخواهد داشت لذا طرف‌های برجامی اگر واقعا به دنبال زنده نگاه داشتن برجام هستند باید از زیاده خواهی دست برداشته و رفتاری منطقی در قبال برجام داشته باشند که لغو تمام تحریم‌ها و راستی آزمایی صحت لغو تحریم ها توسط ایران محور این رفتار را تشکیل می‌دهد.
در جمع بندی نهایی از آنچه ذکر شد می توان گفت که رزمایش دریایی مشترک ایران و روسیه، نمودی دیگر از جایگاه و اراده جمهوری اسلامی در تحقق امنیت جهان در حوزه دریایی است. اقدامی که دامنه جایگاه ایران در امنیت جهان را از عرصه خلیج فارس و دریای خزر به پنهای اقیانوس‌ها گسترش داده است. این رزمایش سندی دیگر بر واهی بودن ادعاهای ایران هراسانه غرب است و نشان می دهد که توان دفاعی ایران نه تهدید امنیت بلکه ضامن امنیت جهان در حوزه های زمینی، دریایی و هوایی است و غرب مدعی حمایت از امنیت جهانی به جای رویکرد تحریمی و خصمانه باید قدردان این نقش آفرینی بوده و از بازی بی منطق تحریم و فشار دست برداشته و پذیرنده نقش ارزنده ایران در تحقق امنیت و ثبات منطقه و جهان باشد. 

نویسنده: قاسم غفوری 

https://siasatrooz.ir/vdcaw0n6u49n6u1.k5k4.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی