سه شنبه ۴ خرداد ۱۴۰۰ - ۲۲:۱۴
کد مطلب : 118201
احراز صلاحیت ۷ نفر از نامزدها

انتخابات وارد فاز رقابتی شد

انتخابات وارد فاز رقابتی شد

سعید جلیلی، محسن رضایی، سیدابراهیم رئیسی، علیرضا زاکانی، امیرحسین قاضی‌زاده هاشمی، محسن مهرعلیزاده و عبدالناصر همتی هفت گزینه نهایی انتخابات ریاست‌جمهوری ۱۴۰۰ احراز صلاحیت شدند.
شورای نگهبان روز گذشته اسامی تایید صلاحیت‌ شده‌های انتخابات ریاست‌ جمهوری ۱۴۰۰ را رسماً به وزارت کشور اعلام کرد. در میان داوطلبان انتخابات ریاست جمهوری چهره‌هایی همچون علی لاریجانی، محمود احمدی نژاد اسحاق جهانگیری دیده می‌شوند که صلاحیتشان احراز نشد. پس از اعلاماسامی نامزدهایی که صلاحیتشان احراز شده است، انتخابات وارد فاز تبلیغاتی می‌شود و از زمان اعلام اسامی؛‌نامزدها می‌توانند فعالیت‌های رسمی تبلیغاتی خود را آغاز کنند.برای آشنایی افکار عمومی با نامزدهای احراز صلاحیت شده گوشه‌ای از رزومه آنها در زیر می‌آید.

سعید جلیلی
سعید جلیلی دبیر سابق شورای عالی امنیت و نماینده کنونی رهبری در این شورا همچون سیدابراهیم رئیسی و محسن مهرعلیزاده برای دومین بار در جمع نامزدهای نهایی انتخابات ریاست‌جمهوری حضور دارد. او در سال ۹۲ نیز نامزد شد که با ۴ میلیون و ۱۶۸ هزار رای (۱۱/۳۶ درصد) نفر سوم شد. جلیلی یکی از دو نماینده رهبر انقلاب در شورای عالی امنیت ملی و عضو حقیقی مجمع تشخیص مصلحت نظام است. جلیلی در هشت سال گذشته با تشکیل دولت در سایه، برنامه‌هایی برای اداره کشور آماده کرده است.

محسن رضایی
محسن رضایی دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با ۶۷ سال سن، مسن‌ترین نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری ۱۴۰۰ است. او در سال‌های ۸۴، ۸۸ و ۹۲ نیز در جمع نامزدهای نهایی انتخابات قرار گرفت، اما در سال ۸۴ پیش از برگزاری انتخابات انصراف داد. رضایی از شهریور ماه سال ۶۰ و زمانی که ۲۷ ساله بود، با حکم امام خمینی(ره) فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی شد و در طول سال‌های جنگ و پس از آن عهده‌دار این نهاد بود. رضایی پس از ۱۶ سال فرماندهی سپاه، به عضویت مجمع تشخیص درآمد و دبیر آن شد. او که یکی از منتقدان جدی برنامه‌های اقتصادی دولت‌هاست، در روز ثبت‌نام در میان هوادارانش که لباس‌های اقوام مختلف را پوشیده بودند، به وزارت کشور رفت.

سیدابراهیم رئیسی
سیدابراهیم رئیسی رئیس قوه قضائیه برای دومین‌بار است که بین نامزدهای نهایی انتخابات ریاست‌جمهوری قرار می‌گیرد. او پیش از ریاست دستگاه قضا، عهده‌دار مسئولیت‌هایی همچون تولیت آستان قدس رضوی، دادستانی کل کشور، معاونت اول قوه قضائیه و سازمان بازرسی کل کشور بوده است. رئیسی که عضو حقیقی و حقوقی مجمع تشخیص مصلحت نظام و نماینده و نایب رئیس مجلس خبرگان رهبری است، پیش از ظهر آخرین روز ثبت‌نام انتخابات‌های ریاست‌جمهوری به وزارت کشور رفت. 

علیرضا زاکانی
علیرضا زاکانی رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی نیز درمیان ۷ نازمد احراز صلاحیت شده است. زاکانی در سال‌های ۹۲ و ۹۶ نیز در انتخابات ریاست‌جمهوری ثبت‌نام کرد، اما صلاحیتش احراز نشد.زاکانی ۱۳ سال سابقه نمایندگی مجلس و یک سال ریاست بر مرکز پژوهش‌های مجلس را دارد. او یکی از منتقدان جدی برجام و تصویب بیست دقیقه‌ای آن در مجلس نهم با ریاست لاریجانی است و در آن مجلس ریاست کمیسیون ویژه بررسی برجام را نیز برعهده داشت.

امیرحسین قاضی‌زاده هاشمی
امیرحسین قاضی‌زاده هاشمی جوان‌ترین نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری ۱۴۰۰ است. او نیز همچون زاکانی ۱۳ سال سابقه نمایندگی مجلس و یک سال نایب‌رئیسی مجلس یازدهم را دارد. قاضی‌زاده هاشمی ۵۰ سال دسن دارد و پزشک است. قاضی زاده هاشمی‌ از اعضای اولیه جبهه پایداری و در سال‌های ۹۲ و ۹۳ سخنگوی این حزب بود، اما اکنون دیگر عضو آن حزب نیست و ارتباط تشکیلاتی ندارد.

محسن مهرعلیزاده
محسن مهرعلیزاده از مدیران ارشد دولت اصلاحات است. وی در دولت اول خاتمی استاندار خراسان و در دولت دوم او رئیس سازمان تربیت بدنی بود. با آغاز دولت دوازدهم، مهرعلیزاده از سوی دولت روحانی استاندار اصفهان شد. عضو فعلی هیئت مدیره سازمان منطقه آزاد کیش در ابتدای دولت دوازدهم به عنوان استاندار اصفهان انتخاب شد اما تنها یک سال بعد به موجب اینکه مشمول قانون منع بکارگیری بازنشستگان می‌شد، مجبور شد از سمت خود استعفا دهد. مهرعلیزاده پیش از این نیز در سال ۸۴ برای کاندیداتوری در انتخابات دوره هشتم ریاست‌جمهوری ثبت‌نام کرده بود. در آن دوره با وجود اینکه صلاحیت وی و مصطفی معین از سوی شورای نگهبان احراز نشد اما به موجب حکم رهبر انقلاب به جرگه نامزدهای تایید صلاحیت شده افزوده شد.

عبدالناصر همتی
عبدالناصر همتی در روز پایانی ثبت‌نام‌ها به وزارت کشور مراجعه کرد. او که سابقه مدیریت بانکی و رسانه‌ای دارد در سال ۹۷ و پس از سیف رئیس کل بانک مرکزی شد. در کارنامه او ریاست بیمه مرکزی ایران، مدیرعاملی بانک‌های ملی و سینا و معاونت صدا و سیما جمهوری اسلامی ایران به چشم می‌خورد. او در تیر ماه ۹۷ سفیر ایران در چین شد اما پس از آن که اوضاع اقتصادی دولت تدبیر و امید به هم ریخت، همتی فراخوانده شد تا سکان بانک مرکزی را بر عهده بگیرد. در خصوص گرایش سیاسی وی اختلاف‌نظرهایی وجود دارد. برخی او را اصلاح‌طلب و برخی دیگر او را مستقل می‌دانند.
اکنون تکلیف ۷ نامزد روشن شده است،‌ مردم در مدت زمان تبلیغات انتخاباتی باید از نامزدها مطالبه برنامه، کارنامه،‌طرح کوتاه مدت و دراز مدت برای برون رفت از شرایط کنونی داشته باشند و به وعده‌های فریبنده توجهی نکنند که اگر تحت تأثیر وعده‌ها قرار بگیرند تکرار دوره کنونی رد تجربه خواهند کرد.

https://siasatrooz.ir/vdcawan6649n6u1.k5k4.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی