چهارشنبه ۲۸ آذر ۱۳۹۷ - ۰۰:۰۴
کد مطلب : 107249
نهیبی که رهبری به مسئولان می‌زنند؛

شیفتگان خدمت یا تشنگان قدرت؟!

شیفتگان خدمت یا تشنگان قدرت؟!

روز گذشته خاطره‌ای از مقام معظم رهبری نقل شد که باعث شد یکبار دیگر مروری داشته باشیم به آرمان‌های انقلاب اسلامی و رفتارهایی که برخی از مدیران برای از دست ندادن صندلی ریاست خود به خز داده و باعث می‌شوند که این آرمان‌ها در تقابل با آنچه انجام می‌دهند قرار بگیرد.
رهبر معظم انقلاب در خلال صحبت‌های خود با اشاره به این حدیث از پیامبر که «هیچ‌کس نیست که بر ده نفر یا بیشتر ریاست و امارت داشته باشد هر کسی که بر ده نفر، نه حالا بر هشتاد میلیون نفر امارت و ریاست داشته باشد؛ «اِلّا جی‌ءَ بِهِ یَومَ القیامَةِ مَغلولَةً یَدُهُ اِلی عُنُقِه‌»، [مگر اینکه] این آدمِ رئیس را که این‌قدر در دنیا محترم است و رئیس است و مدیر است، ‌چنین آدمی را در روز قیامت وقتی که می‌آورند، دست او را به گردنش بسته‌اند؛ یعنی دست‌بسته او را وارد محشر میکنند، آن هم به این شکل که دستش به گردنش بسته است. نفْس این مسئولیّت و آمریّت و ریاست، یک تبعاتی دارد که ایجاب میکند این را.» بیان کردند: «باید دنبال ریاست ندویم؛ واقعاً این‌جوری است. باید دنبال ریاست نرویم؛ ریاست این تبعات را دارد. بعضی میدوند دنبال ریاست، نمیفهمند که نفْس این آمریّت و ریاست، این خطرات را دارد که روز قیامت وقتی او را بیاورند، مغلولاً می‌آورند.»
همین بیان روز گذشته ایشان یکبار دیگر باعث شد نگاهی داشته باشیم به آن مدیران دهه شصتی، زمان انقلاب که بارها و بارها از ریاست دوری می‌کردند و تلاش داشتند که چیزی از پست‌های دنیا برای خود نخواهند و حتی در زمان‌هایی که براساس قانون افزایش حقوقی نصیبشان می‌شد تلاش داشتند که آن‌هایی را که لازم ندارند به بیت‌المال برگرداند.
اما متاسفیم که برخی اوقات خصوصا در خلال‌های انتخابات‌هایی مانند شورای شهر، مجلس و ریاست جمهوری، شاهدیم که برخی برای به دست آوردن صندلی ریاست هر شعاری را می‌دهند و هر وعده‌ای را که حتی خلاف مسئولیتی است که انتظارش را می‌کشند به افکار عمومی می‌دهند تا رای بیاورند!!! و اتفاقا بعد از رای آوردن به دنبال عمل به وعده‌ها نمی‌روند!
فردی که وعده داده و بعد از انتخاب شدن کاری نمی‌کند می‌تواند مصداق بارز حدیثی که رهبری نقل کرده‌اند باشد. فردی که بر خلاف اختیارات قانونی خود برای کسب منسبی وعده‌های خارج از حیطه می‌دهد همین حال را دارد و کسی که برای گرفتن کرسی ریاست تهمت زده و به دروغ متوسل می‌شود نیز شاید بدتر از این عناوین بر سر بیاید.
در واقع مقام معظم رهبری در شرایطی که جامعه در حال بی‌اعتمادی به مسئولان برای رعایت نکردن برخی از هول‌زنندگان برای اخذ پست هستیم، نهیبی می‌زنند که شاید آنهایی که هر کاری می‌کنند تا رئیس شوند و پست بگیرند حواسشان به زندگی اصلی در پیشگاه معبود باشد و در ضمن به آنهایی که برای انتخابات‌های پیش‌رو که نزدیک‌ترینش مجلس شورای اسلامی است نهیب می‌زنند که حواسشان باشد.
بر همین اساس شاید شعارهای انتخاباتی نامزدهای انتخابات‌های گوناگون قابل بررسی باشد و بتوان گفت که آنها چه بگویند که در راستای عمل به سخنان رهبری باشد. هر کسی بخشی از صحبت‌های نامزد مورد نظرش را به دیگران بازگو می‌کند و درباره جزئیات آن به گفت‌وگو می‌پردازد، اما سوالی که ممکن است در ذهن هر شخصی ایجاد شود این است که کدام شعارها بهتر است و رضایت خداوند سبحان و رشد مادی و معنوی جامعه را به همراه دارد؟
توجه به حکومت چند ساله حضرت علی(ع) و توصیه‌هایی که آن امام بزرگوار به کارگزاران و مسئولین حکومتی داشتند، ملاک برترین شعارها را معین و مشخص می‌کند، حضرت خطاب به مالک اشتر می‌فرماید: «حضرت در سخن زیبای خود به چند ملاک مهم و اساسی اشاره کردند که هر کدام می‌تواند در اعتلای ایران اسلامی نقش به سزایی داشته باشد که شایسته است نامزدها در شعار و عمل به آنها پایند باشند.»
در ادامه به بررسی ملاک‌های فوق می‌پردازیم.

عدم سازش با دشمنان
دستورات دین مبین اسلام سراسر عزت، سربلندی، آرامش، رفاه، امنیت و... را در بردارند، یکی از دستورات اسلام ناب محمدی که عزت و سربلند و استقلال کشور اسلامی ایران را تاکنون تضمین کرده و در آینده نیز تضمین‌کننده بقای جمهوری اسلامی است، جهاد و مبارزه با دشمنان و عدم سازش با آنها می‌باشد، امام علی(ع) می‌فرماید: «خداوند... جهاد را براى عزّت و سربلندى اسلام واجب فرمود.»
یکی از افتخارات انقلاب اسلامی مبارزه با استکبار جهانی است، جوانان برومند و شجاع ایران اسلامی در تمام عرصه‌ها، اعم از نظامی، فرهنگی، اقتصادی و... در حال مبارزه با استکبار جهانی هستند که این مساله باید در مسئولان نیز وجود داشته و روز به روز شدت بیشتر پیدا بکند. امام علی(ع) در روایت مورد بحث مبارزه با دشمنان را به مالک اشتر سفارش کرد و با سخن زیبای خود این نکته را برای تمام مسئولین مسلمان گوشزد نمود که مساله جهاد و مبارزه با دشمنان باید در صدر شعارها و اعمال یک مسئول اسلامی باشد، آنها نباید به چراغ سبزهای دشمنان دلخوش باشند و تصور کنند که با سازش می‌توانند کشور را اداره کرده و شر دشمنان را خاموش سازند، امام خامنه‌ای(مدظله‌العالی) در این‌باره می‌فرماید: «همه ملت، جوانان و مردم انقلابی و مؤمن در مقابل مستکبران ایستاده‌اند... دشمنان هیچ تعرض و هیچ غلطی نمی‌توانند بکنند... نامزدهای انتخابات در تبلیغات و برنامه‌هایشان به مردم یک قول دهند: قول بدهند که برای پیشرفت کشور، توسعه اقتصادی و باز کردن گره‌ها، به بیرون از مرزها، نگاه نخواهند کرد، بلکه به توانایی‌های ملت و ظرفیت‌های کشور چشم می‌دوزند.»

اصلاح مشکلات فرهنگی، فقر و بیکاری
ملاک دیگری که در سخن گهربار حضرت علی(ع) به چشم می‌خورد اصلاح جامعه است، برای اینکه مشکلات جامعه یکی پس از دیگر حل و فصل شود لازم است فرهنگ ناب محمدی در جامعه به خوبی ترویج شده و با فقر و بیکاری که ریشه بسیاری از مشکلات و معظلات فرهنگی و اجتماعی است مبارزه شود، امام علی(ع) می‌فرماید: «فرزندم! از فقر بر تو می‌‌ترسم، از آن به خدا پناه ببر! زیرا فقر دین انسان را ناقص و عقل و اندیشه او را مشوش، و مردم را نسبت به او، و او را نسبت به مردم بدبین می‌سازد.»
فقر آن قدر خطرناک است که ممکن است شخص را به سمت کفر نیز بکشد، رسول خدا(ص) می‌فرماید: «نزدیک است که فقر به کفر منجر شود.»
مردم از بین نامزدهایی که صلاحیت آنها از سوی شورای نگهبان احراز شده است باید شخصی را انتخاب کنند که بتواند مشکل فقر و بیکاری را از کشور برطرف سازد و بدین وسیله از انحراف اقشار مختلف جلوگیری نماید، امام خامنه‌ای(مد‌ظله‌العالی) می‌فرماید: «مردم آن کسی را انتخاب می‌کنند، آن کسی را به آن مرکز قدرت - چه مجلس، چه ریاست جمهوری، چه جاهای دیگر؛ هر جا که جای انتخاب است - می‌فرستند که معتقدند براساس ارزش‌های اسلامی می‌خواهد این مملکت را از فقر و تبعیض و بی‌عدالتی و بقیه‌ی ضعف‌هایی که دارد، نجات دهد.»

ساخت و آبادانی کشور
سومین توصیه‌ای که در سخن حکیمانه امام علی(ع) به چشم می‌خورد ساخت و آبادانی کشور می‌باشد. در کشور غنی و ثروتمند ایران اسلامی شهرها و روستاهایی هستند که از بسیاری از امکانات رفاهی، ورزشی، فرهنگی، صنایع و... محرومند، لذا جوانان برای کار و تلاش به استان‌های مجاور یا نقاط دوردست مهاجرت کرده‌اند و به خاطر همین با مشکلات زیادی دست و پنجه نرم می‌کنند.
باید نامزدهای ریاست جمهوری به این مناطق توجه داشته باشند و در شعار و عمل آبادانی این مناطق را در دستور کار خود قرار بدهند و به طور کلی خود را فانی در حل مشکلات کشور بسازد، رهبر معظم انقلاب هم می‌فرمایند: «با فکر وارد بشوند و انسان‌های صالح را انتخاب بکنند. آدم‌هایی را انتخاب بکنند که وقتی رفت در آن مسند نشست - حالا آن مسند هرچه باشد؛ چه مسند عضویّت در مجلس خبرگان باشد یا در مجلس شورای اسلامی باشد یا ریاست جمهوری باشد- خودش را سپر بلای مشکلات کشور قرار بدهد، فانی در خدمات و مصالح و منافع عمومی مردم باشد، کشور را به دشمن نفروشد، مصالح کشور را برای رودربایستی با این و آن زیر پا نگذارد؛ باید این را انتخاب کنند. این می‌شود یک انتخابات خوب.»
در نهایت با در نظر گرفتن نهیب رهبری برای هول نزدن برای صندلی ریاست باید نوشت که بهترین شعارهایی که می‌تواند جامعه را از مشکلات متعدد نجات بدهد، در سخنان اهل‌بیت پیامبر(ص) وجود دارد که شعار عدم سازش با دشمنان نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران، فقرزدایی و مبارزه با بیکاری که در فرهنگ جامعه نقش به سزایی دارد و آبادانی شهرها و روستاها و به طور کلی ساخت ایرانی مقتدر، آباد، اسلامی و... از جمله شعارهای امید بخشی است که می‌تواند نامزدها را به قلب مردم ایران نزدیک سازد.

نویسنده: مائده شیرپور

https://siasatrooz.ir/vdcay0n6o49nwu1.k5k4.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی