?>?> پنس در سفر به اقلیم کردستان عراق بد سلیقگی کرد | سیاست روز
دوشنبه ۴ آذر ۱۳۹۸ - ۲۲:۲۶
کد مطلب : 111749
موسوی در پاسخ به سیاست روز:

پنس در سفر به اقلیم کردستان عراق بد سلیقگی کرد

پنس در سفر به اقلیم کردستان عراق بد سلیقگی کرد

سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به سوال سیاست روز در خصوص سفر مایک پنس معاون رئیس جمهور آمریکا به اربیل و دیدار با مقامات اقلیم کردستان عراق، که آیا این احتمال وجود دارد که شاهد همکاری‌های نزدیک اقلیم کردستان و آمریکا علیه ایران باشیم؟ که وی پاسخ داد: من این احتمال را نمی‌دهم. روابط ما هم با دولت مرکزی عراق و هم دولت اقلیم کردستان که بخشی از عراق است، بسیار خوب است و از گذشته رابطه نزدیکی بین ما و آنها وجود داشته و ایران در مواقع شدت و سختی به کمک دولت مرکزی و دوستان در اقلیم آمده است.
سید عباس موسوی افزود: یک بد سلیقگی‌ صورت گرفت که بر خلاف رویه‌های دیپلماتیک، پنس سفری را به اقلیم کردستان صورت داد که مقامات عراقی نیز واکنش نشان دادند. به هر حال پایتخت عراق متحد، بغداد است و همه روابط و مناسبات از کانال دولت مرکزی در بغداد عبور خواهد کرد.
موسوی اضافه کرد: ما به این مانورهای تبلیغاتی بی حاصل توجه نمی‌کنیم. رابطه با دوستان ما در اقلیم و دولت مرکزی خیلی مستحکم‌ است.
سخنگوی وزارت خارجه مداخلات خارجی از جمله از سوی آمریکایی ها در امور داخلی ایران را از باب خیرخواهی و دوستی با ملت ایران ندانست و گفت: آنها به دنبال زنده کردن تنش‌ها هستند.
موسوی به تحولات جاری پرداخت گفت: اتفاقاتی در کشور رخ داد که ناخوشایند بود و از آن ناخوشایندتر، دخالت‌ کشورها و شخصیت‌های بیگانه بود که آن را رد و محکوم کردیم و این دخالت‌ها جا نداشت چون جمهوری اسلامی ایران اعتراضات مردم را حق آنها می‌داند و در قانون اساسی و سایر قوانین بر آن تصریح شده است.
موسوی با بیان اینکه تجمعات مسالمت آمیز را در کشور به رسمیت شناخته و در سال‌های گذشته اتفاقات مشابهی افتاد و مردم اعتراضاتی داشتند و اعتراضاتشان را بیان کردند، یادآور شد: ولی حساب اغتشاشگران و سوء استفاده کنندگان از بستری که برای اعتراض بوده همیشه جدا بوده، حساب گروه‌هایی که خط گرفتند و مسلحانه در جاهایی وارد این عرصه شدند جدا بوده است. امیدواریم کشورهایی که دانسته یا نادانسته که البته بیشتر دانسته است، از این اغتشاشگران و اغتشاشات حمایت کردند، مسؤولیت آن را بپذیرند.
وی افزود: گروهک‌های تروریستی در جریان این اغتشاشات متأسفانه اقداماتی را انجام دادند که نهادهای امنیتی و قضایی در حال بررسی و ارتباط آنها هستند.
گفتنی است؛ مایک پنس معاون دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا شنبه هفته جاری در یک سفر از پیش اعلام نشده، وارد عراق شد، ولی مسئله قابل توجه این بود که عادل عبدالمهدی نخست وزیر عراق یا هیچ یکی از مسئولان وابسته به دولت مرکزی این کشور با پنس دیدار نکردند.
پنس اما، به منطقه کردستان عراق رفت و با نیچروان بارزانی رئیس جمهور این منطقه دیدار کرد؛ البته برخی از منابع دولتی عراق به روزنامه الاخبار گفتند که پنس، از پایگاه عین الاسد واقع در غرب عراق بازدید کرده است. این پایگاه، محل حضور نظامیان تروریست آمریکایی است که در استان الانبار واقع شده است.
به گفته این منابع، هدف از بازدید پنس از عین الاسد، دیدار با نظامیان این کشور در عراق است و این دیدار با بغداد هماهنگ شده بود... این پایگاه در بغداد یا اطراف آن قرار ندارد، و اگر چنین بود، پنس با نخست وزیر عراق دیدار می‌کرد، ولی به همین دلیل، طرفین ترجیح دادند که به یک تماس تلفنی بسنده کنند.
در ادامه این نشست خبری، این دیپلمات ارشد کشورمان گفت: تعجب می‌کنیم از برخی کشورهایی که سطح سیاست خارجی، وزیر خارجه و سخنگوی آنها اینقدر نازل شده که درخواست می‌کنند از بانک سوزی‌ها، ساختمان سوزی و غیره فیلم و گزارش تهیه و برای آنها بفرستند و این مایه تأسف است. متاسفانه به اسم مردم دخالت کرده و سعی کردند از اغتشاشات و اغتشاشگران حمایت کنند.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی به اینها توصیه کرد راهپیمایی‌هایی که این روزها در کشور در حال برگزاری است توجه کنند و ببینند مردم واقعی در کشور ما چه کسانی هستند.
وی همچنین تأکید کرد: حق قانونی و اعتراض مردم ایران به رسمیت شناخته شده و در چارچوب قانون می‌توانند اعتراض کرده و حرفشان را بزنند ولی اغتشاش محکوم و مردود است، دخالت خارجی و سوء استفاده از این موضوع نیز به شدت محکوم و مردود است.
موسوی به رفت و آمدهای اخیر مقامات خارجی از جمله فرستاده ویژه نخست‌وزیر مالزی و فرمانده ارتش پاکستان، سفر عراقچی به هلند و سفر دبیرکل وزارت خارجه بلژیک اشاره کرد و گفت: امروز هم سفر فرستاده ویژه کره جنوبی به ایران انجام می‌شود و یکی دو مقام خارجی نیز ظرف همین هفته به ایران سفر می‌کنند و یکی دو سفر مقامات ارشد ما هم به سایر کشورهای خارجی انجام می‌شود که پس از نهایی شدن اطلاع رسانی می‌شود.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی در پاسخ به سؤالی درباره افزایش موج جدیدی از درخواست از سوی مقام‌های آمریکایی و متحدان منطقه‌ای برای تشدید فشار به ایران در پی اعتراضات و اغتشاشات اخیر در ایران بیان کرد: حمایت‌هایی که اینها کردند را به نو‌عی دخالت در امور داخلی ایران در راستای سیاست‌های خصمانه و فشار حداکثری می‌دانیم که مقامات آمریکایی پیگیر آن هستند.
وی افزود: ادعاهایی که مطرح می‌کنند بحث‌های حقوق بشری و دسترسی آزاد به اینترنت و پیام‌رسان‌ها و ... نشان می‌دهد چقدر اینها با واقعیاتی که آنها و ما با آنها روبرو هستیم متفاوت است. این اظهارات و مداخلات را از باب خیرخواهی و دوستی با ملت ایران نمی‌دانیم. آنها به دنبال زنده کردن تنش‌ها و اغتشاشات افزایش تنش‌ها در داخل کشور هستند و همان راهبرد گذشته که فشار از داخل است و فشار بر مردم عادی ایران است که مثلا مردم به حکومت فشار وارد کنند و آنها به خواسته‌های خود در سطح منطقه‌ای و بین‌المللی دست یابند.
این دیپلمات ارشد کشورمان گفت: ارزیابی ما از این دخالت‌های آنها همین است و اقداماتی اندیشیده شده در سطح دستگاه دیپلماسی برای مقابله با این فشارها و تهدیدات، هم از نوع بررسی‌های حقوقی و قانونی و مستندسازی‌های خاص که بتوانیم به مراجع بین‌المللی ارائه دهیم و هم یکسری اقدامات را دستگاه‌های داخلی انجام خواهند داد که با این گونه شرارت‌ها و تهدید‌های بی حاصل مقابله کنند.
وی در پاسخ به سوالی درباره ادعاهای اخیر عادل الجبیر وزیر مشاور در امور خارجه عربستان علیه ایران با بیان اینکه به لفاظی های ایشان دیروز پاسخ دادم، گفت: ایران همسایگان خودش را اولویت اصلی سیاست خارجی خود می داند.
موسوی درباره صدور حکمی در دادگاه آمریکایی برای پرداخت غرامت ۱۸۰ میلیون دلاری به جیسون رضاییان خبرنگار واشنگتن پست عنوان کرد: جیسون رضاییان براساس شواهد متهم امنیتی بوده و ایران همان زمان که جرمش سنگین بوده به او تخفیف داد و این حکم به حبس تغییر کرد، بعد از مدتی براساس مصوبه شورای عالی امنیت ملی مورد عفو قرار گرفت و با اینکه پرونده بازی داشت آزاد شد. ایران می توانست ایشان را نگهدارد و مجازات های سنگین اعمال کند، اینکه ایشان از این موارد سواستفاده می کند از عجایب روزگار است.
سخنگوی وزارت خارجه اسناد ادعایی روزنامه نیویورک تایمز را مورد تایید ندانست و گفت گشتن در روابط ایران و عراق کار سختی نیست.
وی افزود: شخص سردار سلیمانی به خاطر چهره محبوب ایشان همواره مورد غضب برخی است.
موسوی همچنین اعلام کرد که ششم دسامبر نشست کمیسیون مشترک برجام در سطح معاونان وزرای خارجه ایران و ۱+۴ به احتمال قوی در وین برگزار می شود.
سخنگوی وزارت خارجه درباره سفر فرستاده ویژه کره جنوبی به تهران و بحث توقف صادرات دارو و غذا به ایران از سوی این کشور عنوان کرد: امیدواریم به سرعت اقدامات خلاف قانون و تعهد آنها متوقف شده و تجارت عادی و صادرات اقلام دارویی به ایران از سر گرفته شود.
سخنگوی وزارت خارجه در واکنش به اظهارات دبیرکل اتحادیه عرب و انتقاد از پذیرش سفیر یمن در تهران گفت: این انتقاد را رد کرده و قبول نمی‌دانیم. دولت مستقر در صنعا دولت قانونی است که مراودات منطقه‌ای و جهانی دارد و مورد گفتگوی کشورهای مختلف از جمله کشورهای اروپایی و سازمان ملل است و به عنوان دولت مستقر قانونی در یمن حضور دارند و طبیعی است به کشورهایی که مایلند سفیر اعزام کنند و ایران هم سفیر آنها را می‌پذیرد و با آنها به عنوان کشور دوست برخورد می‌کند.
خبرنگاری با اشاره به اتفاقات اخیر در ایران و‌ تاثیر آن بر روند مذاکرات ایران با دیگر کشورهاگفت: اتفاقاتی که اخیرا افتاد ناخوشایند بود و بر شئون زندگی ما و مردم اثر گذاشت، ولی اینکه عداه ای خیال می کنند بر اثر فشارهای آنها این اتفاقات رخ داده را قبول ندارم، ولی مستنداتی هست که آنها سوءاستفاده کردند. ایران از ثبات و استحکام برخوردار است که دست به اصلاحات اقتصادی می زند و اثرگذاری ویژه ای را در این زمینه نمی بینیم، امیدواریم دیگر کشورها دست از دخالت بردارند.
وی افزود: امیدواریم کشورهای منطقه به ندای صلح خواهی ایران پاسخ مثبت داده و از توهم دست بردارند. کشورهای بیگانه دلسوز منطقه ما نیستند، حضور آنها باعث تنش، ناآرامی و ناامنی است و هر جا و در هر منطقه‌ای از جهان اینها وارد شدند به عنوان عنصر بیگانه باعث شده با خودش ناامنی و بی ثباتی به ارمغان بیاورد. امیدواریم این طرح ما با واکنش مثبت کشورها مواجه شود. چند کشور شامل سه کشور پاسخ مثبت به نامه رئیس جمهور را به صورت مکتوب دادند و بقیه هم احتمالا در حال بررسی هستند.
سخنگوی وزارت خارجه عنوان کرد: ثبات و امنیت در منطقه به دست کشورهای منطقه تأمین خواهد شد و نیروهای بیگانه حداقل در ۴۰ سال بعد از انقلاب نشان دادند نتوانستند امنیتی را برای منطقه و کشورهای منطقه به ارمغان بیاورند و حضور آنها باز محکوم به شکست است.
خبرنگاری با اشاره به اظهارات وزیر دفاع فرانسه در نشست گفت‌وگوی منامه مبنی بر اینکه این کشور به مذاکره با ایران ادامه خواهد داد ولی در کنار متحدانش می‌ایستد، از سخنگوی وزارت خارجه پرسید که آیا تغییری در آرایش سیاسی اروپا در رابطه با برجام اتفاق افتاده است؟ که وی پاسخ داد: اینها موضع دائمی و همیشگی کشورهای اروپایی است که در بحث حرف‌هایی را می‌زنند که متأسفانه در عمل خیلی به آن پایبند نیستند. ما هم می‌‌توانیم اعلام کنیم که در کنار آنها در بسیاری از مسائل هستیم، ولی کار خودمان را انجام می‌‌دهیم.
وی اضافه کرد: این شیوه‌ای که اروپایی‌ها در پیش گرفتند برای فقط اعلام بحث و گفتاردرمانی خیلی موجه نیست. ضمن اینکه وزیر دفاع فرانسه در این کنفرانس علی‌رغم حرف‌هایی که زده، حرف‌های نامربوط دیگری هم زده که از دید ما محکوم است و آمریکا را به نقش آفرینی و اقدامات بیشتر علیه کشورهای منطقه تشویق کرده که ما این اظهارات را سازنده نمی‌دانیم و بر خلاف سیاست‌هایی که اعلام می‌کنند، می‌دانیم.
موسوی ادامه داد: تناقضی بین حرف‌های وزیر دفاع فرانسه و وزیر خارجه این کشور و آنچه علنی و در جلسات خصوصی به ما اعلام می‌کنند، وجود دارد. ما روی این لفاظی‌ها حساب ویژه‌ای باز نکردیم، موضع ما همان موضع است و امیدواریم آنها بتوانند به خودشان بیایند و گام به جلو بردارند.

نویسنده: هدی دهقان بذرافشان

https://siasatrooz.ir/vdcay6n6o49n601.k5k4.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی