شنبه ۲۵ دی ۱۳۹۵ - ۲۲:۳۷
کد مطلب : 98194
ارزیابی کارشناسان از اقدام جدید اوباما علیه ایران

قابل توجه دلسپردگان به آمریکا

قابل توجه دلسپردگان به آمریکا

در حالی اوبامای دموکرات‌گرا وضعیت اضطراری علیه ایران را بار دیگر تمدید کرد که ناظران سیاسی بر این باورند که وقت آن رسیده تا سیاستمداران غرب‌گرا در همه کشورهای آزادی‌خواه از جمله ایران از خواب غفلت بیدار و قبول کنند که آمریکا تحت هیچ شرایطی قابل اعتماد نیست.
باراک اوباما، رئیس‌جمهور آمریکا در نامه‌ای به کنگره خبر داد که تمدید وضعیت اضطراری در قبال ایران را برای یک سال دیگر به صورت اجرایی حفظ می‌کند.
در سال ۱۹۷۹ میلادی و در پاسخ به رویداد لانه جاسوسی، "جیمی کارتر" رئیس جمهور وقت آمریکا قانون وضعیت اضطراری را علیه ایران تصویب کرد و از آن زمان تا کنون هر رئیس جمهور به طور معمول این قانون را علیه ایران تمدید می‌کند.
طبق مفاد قانون وضعیت اضطراری، این قانون بعد از یک سال خود به خود منقضی می‌شود مگر اینکه ۹۰ روز پیش از تاریخ انقضای یکساله، رئیس جمهور آمریکا در نامه‌ای به کنگره از تمدید آن خبر بدهد.
قانون اختیارات اقتصادی اضطراری بین‌المللی در سال ۱۹۷۷ به تصویب کنگره و امضای رئیس جمهوری وقت آمریکا رسید و براساس آن، به رئیس جمهوری اجازه داده شده است تا با اعلام وضعیت اضطراری ملی در واکنش به تهدید غیرمتعارف و فوق‌العاده نسبت به امنیت ایالات متحده از سوی منبع خارجی روابط تجاری آمریکا با آن منبع را تنظیم کند.
"منبع تهدید" مورد اشاره در این قانون می‌تواند کلا در خارج از خاک آمریکا، واقع شده باشد یا بخشی از آن داخل خاک آمریکا و بخشی دیگر خارج از آمریکا واقع شده باشد. اجازه "تنظیم" روابط تجاری از جمله شامل توقف معاملات، مسدود کردن دارایی‌ها و در صورت حمله نظامی به خاک آمریکا، ضبط اموال طرف متخاصم است.
تمدید این حالت فوق‌العاده در حالی از سوی اوباما صورت گرفته که درطول تاریخ چند دهه آمریکا حالت فوق‌العاده برای معدود کشورهای وضع شده است از جمله برای جمهوری اسلامی که در تبلیغات گسترده رسانه‌های آمریکا این چنین قلمداد شده بود که اتباع ایرانی در سراسر جهان و حتی خاک آمریکا به دنبال تضعیف و نابودی منافع ملی آمریکا هستند.
حال ناظران سیاسی با طرح این سوال که مذاکرات طولانی درقالب برجام چه تاثیری نگاه آمریکاییان به ایران داشت؟ چقدر توانست مانع زیاده‌خواهی‌های آمریکا شود؟ برجام در پیشبرد اهداف اقتصادی جمهوری اسلامی چقدر موثر بود؟ همه اینها سوالاتی است که یکی دو روز دیگر سالگرد یک سالگی برجام است و همچنان عهدشکنی‌های کاخ سفید در صدر دستاوردهای برجام! 

بهتر است غرب‌گراها از خواب غفلت بیدار شوند
دکتر سید رضا صدرالحسینی کارشناس مسائل سیاست خارجی در گفت وگو با سیاست روز به اقدام اخیراوباما مبنی بر تمدید حالت فوق‌العاده علیه ایران اشاره کرد وگفت: روند خروج اوباما از کاخ ریاست جمهورآمریکا به شکلی است که خوش‌بین‌ترین افراد به وی در ایران و بعضی کشورهای انقلابی را به واکنش‌های تندی از جمله اینکه اوباما خائن است، اوباما عهد شکن است نمی‌توان به سیاست‌های کاخ سفید اعتماد کرد را در پی داشت؛ اما اوباما درخصوص ایران چند عهدشکنی و بدقولی عجیبی برای سیاست‌های کاخ سفید و دموکرات‌ها برجای گذاشت از جمله آخرین اقدامات او موضوع ایسا و تمدید شرایط بحرانی بود.
وی افزود: توضیح مختصری در خصوص وضعیت اضطراری؛ این حالت درشرایطی برای کشورهای هدف در آمریکا وضع می‌گردد که منافع آمریکا ازجانب این کشورها با حملات غیر مترقبه اتمی، شیمیایی و بیولوژیک به خطر بیفتد.
این کارشناس مسائل سیاست خارجی در ادامه تصریح کرد: درطول تاریخ چند دهه آمریکا حالت فوق‌العاده برای معدود کشورهای وضع شده است از جمله برای جمهوری اسلامی که در تبلیغات گسترده رسانه‌های آمریکا این چنین قلمداد شده بود که اتباع ایرانی در سراسر جهان و حتی خاک آمریکا به دنبال تضعیف و نابودی منافع ملی آمریکا هستند.
وی اظهارداشت: در شرایط کنونی این سوال مطرح می‌شود که مذاکرات طولانی در قالب برجام چه تاثیری در نگاه آمریکاییان به ایران داشت؟ در همین چند روز گذشته اوباما و کری اعلام کردند که ما توانستیم بدون شلیک یک گلوله همه توانمندی‌های هسته‌ای ایران را مهار نماییم و تا ۲۰سال دیگر این کشور توان ساخت سلاح اتمی را ندارد.
آنطور که صدرالحسینی گفته؛ بگذریم از اینکه ایران هیچ گاه به دنبال سلاح هسته‌ای نبوده است، اما تمدید حالت فوق‌العاده با این گفته‌ها تعارض جدی و آشکار دارد، ناظران و تحلیلگران سیاسی باید کدام یک از گفته‌ها را باور نمایند؟ آیا اوباما در طول عمر سیاسی خویش دائما با این تعارضات کشور را اداره کرده است؟
وی در جمع‌بندی نهایی خاطرنشان کرد: بیانات و اقدامات ماه‌های اخیر اوبامای دموکرات کاملا با اقدامات بوش جمهوری‌خواه یکسان است و درحقیقت جمهوری‌خواهان و دموکرات‌ها دو روی سکه هستند و هردو برای نابودی انقلاب اسلامی و ایران عزیز یک مسیر را می‌پیمایند؛ امید است این اقدامات و گفته‌ها، سیاستمداران غرب‌گرا در همه کشورهای آزادی‌خواه از جمله ایران را از خواب غفلت بیدار کند.

آمریکا تا آخر آمریکای عهدشکن است
مجید مختاری دیگر کارشناس مسائل سیاست خارجی نیز در خصوص تمدید وضعیت اضطراری به سیاست روز گفت: وقتی تبلیغات گسترده‌ای در قبال توافق هسته‌ای و برجام می‌شود، معلوم است که رفتارهای ضد ایرانی اوباما دور از انتظار جلوه می‌کند. وی افزود: قرار بود همان زمان با اجرایی شدن برجام همه تحریم‌های ضد ایرانی لغو شود، حال این سوال از تیم مذاکره کننده کشورمان باید پرسیده شود که که چرا تحریم‌ها لغو نشد؟ چرا اوباما در گامی دیگر از اقدامات ضد ایرانی خود باید وضعیت فوق‌العاده علیه کشورمان را تمدید کند؟
این کارشناس مسائل سیاست خارجی بر این باور است که وقتی مقام معظم رهبری فرمودند عجله کردن؛ نتیجه‌اش همین می‌شود که آمریکایی‌ها بدون هیچ ابایی همچنان بر طبل سیاست‌های ضد ایرانی و تحریم‌هایشان می‌کوبند.
مختاری خاطرنشان کرد: بطورحتم دولتمردان آمریکایی به فکر منافعشان هستند و توافق هسته‌ای هم برایشان یک دستاورد با امتیازات متعدد بود. وی اظهارداشت: رفتار تیم مذاکره کننده کشورمان هوشمندانه نبود و برجام یک نوع عقب‌نشینی جمهوری اسلامی محسوب می‌شود.

پیام‌های تمدید وضعیت اضطراری علیه ایران
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: آمریکا به دلیل دشمنی دیرینه‌ای که با ایران دارد دست به تمدید وضعیت اضطرار ملی علیه ما زده است.
شهروز برزگر کلشانی در گفت و گو با خانه ملت، با اشاره به تمدید وضعیت اضطراری آمریکا در مقابل ایران اظهار داشت: تمدید وضعیت اضطراری توسط اوباما، امر طبیعی است و اولین باری نیست که چنین رفتاری در قبال جمهوری اسلامی ایران دارد.
نماینده مردم سلماس در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: سالیان متمادی چنین رفتاری داشته اند حتی گزارش مثبت آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در خصوص عملکرد درست ایران در برجام هم باعث نشده است که آمریکایی‌ها دست از رفتارهای خصمانه بردارند.
وی گفت: ذات نظام سرمایه‌داری آمریکا است که با نظام جمهوری اسلامی مشکل دارد، ایران با دنیا مشکلی ندارد بلکه آمریکایی‌ها هستند که با نظام مقدس ما مشکل دارند.
برزگر تاکیدکرد: آمریکا به سمت دخالت در برخی امور ایران از جمله فعالیت موشکی ما در حال حرکت است و می‌خواهد در این زمینه‌ها دست‌اندازی کند و از اینکه ایران همراه سیاست‌های او در منطقه نیست عصبانی شده است.
این نماینده اظهار داشت: ایران کشور مستقل است ما از آمریکا دستور نمی‌گیریم که سیاست‌های او را در منطقه پیاده کنیم تصور می‌کنند ما هم باید مانند برخی کشورهای منطقه به درخواست‌های آمریکا پاسخ مثبت دهیم.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: ما سیاست خارجی خود را پیش می‌گیریم و با توجه به منویات مقام معظم رهبری، نظام و مردم حرکت می‌کنیم ایران به فکر آرمان‌های خود است و کاری به آمریکا نداریم ما به دنبال اعتمادسازی در جهان هستیم و بسیاری از جوسازی‌های علیه ایران در حال پاک شدن است.

دولت اقدام متقابل اتخاذ کند
رئیس کمیسیون اصل ۹۰ در مجلس دهم شورای اسلامی تاکید کرد: دشمنی آمریکا با ایران برکسی پوشیده نیست و لازم می‌دانیم با دیپلماسی فعال اقدام متقابل در جریان تمدید وضعیت اضطراری آمریکا علیه ایران اتخاذ شود.
داوود محمدی، با اشاره به تمدید وضعیت اضطرار ملی آمریکا از سوی اوباما اظهار داشت: نگاه خوشبینانه نسبت به رفتارهایی که آمریکا با ایران داشته، نداریم و مقام معظم رهبری از گذشته هشدار داده بودند که آمریکا به هیچ عنوان قابل اعتماد نیست.
نماینده مردم قزوین در مجلس دهم شورای اسلامی ادامه داد: از دشمن نباید توقع دوستی داشته باشیم، آمریکا از همه ابزارش برای اینکه بتواند به ایران لطمه ای وارد کند، بهره می‌گیرد.
وی گفت: دیپلماسی ایران باید فعال باشد و اقدام متقابلی نسبت به تمدید وضعیت اضطرار علیه ایران در شرایطی که اجرای برجام یکساله می‌شود، داشته باشد. محمدی تاکید کرد: باید نسبت به مواضعی که آمریکا علیه ایران اتخاذ کرده است از جمله نقض برجام، اقدامی متقابل که در خور شأن ملت ایران با هدف احقاق حقوق انجام دهد. رئیس کمیسیون اصل ۹۰ در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: با وجود اینکه ایران به انجام تعهداتش پایبند بوده شاهد بدعهدی آمریکا و ایجاد فضایی علیه ایران هستیم. گفتنی است؛ سیاست‌های ضد ایرانی آمریکا حتی پس از برجام نیز کاهش نیافت و همچنان نیز آنان بر طبل جنگ و تجرریم علیه ملت ایران می کوبند.

https://siasatrooz.ir/vdcay6no.49nao15kk4.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی