شنبه ۱۸ خرداد ۱۳۹۸ - ۲۳:۱۸
کد مطلب : 109266
کارشناس مسائل بین‌الملل:

اگر خواهان مذاکره هستند به برجام بازگردند و تعهدات خود را اجرا کنند

اگر خواهان مذاکره هستند به برجام بازگردند و تعهدات خود را اجرا کنند

یک کارشناس بین‌المللی با بیان اینکه اصلا نمی‌خواهیم با آمریکا مذاکره کنیم و اگر آنها می‌خواهند مذاکره کنند باید به برجام برگشته و تعهدات خود را اجرا کنند، گفت: آمریکایی‌ها با اظهارات خود به دنبال این هستند که ایران را به پای میز بکشانند و سپس مسايل موشکی و حضور منطقه‌ای ایران را مطرح کنند.
دولت آمریکا دوباره پیشنهاد مذاکره به ایران را مطرح کرد؛ این بار مایک پامپئو وزیر خارجه آمریکا که به سوئیس سفر کرده بود، در نشست خبری مشترک با وزیر خارجه این کشور اروپایی اعلام کرد که کاخ سفید خواهان مذاکره بدون پیش شرط با ایران است.
پامپئو مدعی شد که آمریکا همچنان تلاش دارد تا سیاست‌های ایران را خنثی کند، اما برای نخستین بار است از گفت‌وگوی بدون پیش‌شرط با ایران سخن گفت. به عقیده بسیاری از تحلیلگران شاید چنین اظهاراتی از سوی وزیر خارجه آمریکا، مقدمه پیشنهادی در خلال سفر نخست وزیر ژاپن به ایران باشد.
عباس موسوی سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در واکنش به اظهارات امروز وزیر امور خارجه آمریکا گفت: برای جمهوری اسلامی ایران بازی با کلمات و بیان اهداف پنهانی در قالب کلمات جدید ملاک عمل نیست؛ بلکه تغییر رویکرد کلی و رفتار عملی ایالات متحده آمریکا در قبال ملت ایران ملاک است که تاکید آقای پمپئو مبنی بر تداوم کارزار فشار حداکثری بر ایران نشان دهنده تداوم رویکرد نادرست قبلی است که لازم است اصلاح شود.
مقامات دولت آمریکا اصرار دارند که به دنبال تغییر نظام در ایران و همچنین درگیری نظامی با این کشور نیستند. با این حال، کمپین اعمال فشار حداکثری کاخ سفید روندی از اتفاقات را در پی داشته است؛ البته به نظر می‌رسد فشار حداکثری تاثیر نداشته و راه دیگری را انتخاب کرده‌اند.
وزارت خزانه‌داری ایالات متحده در راستای اعمال فشار حداکثری به ایران با صدور اطلاعیه‌ای ۳۹شرکت پتروشیمی ایرانی، زیر مجموعه‌های آن‌ها و نیز نمایندگی‌های فروش این شرکت‌ها در خارج از ایران را مشمول تحریم‌های آمریکا علیه ایران کرد. ایران هم در واکنش به اقدام تازه وزارت خزانه داری آمریکا در تحریم شرکت های پتروشیمی ایران، این اقدام را شدیداً محکوم کرد و آنرا مصداق تروریسم اقتصادی و در ادامه خصومت‌های مستمر کاخ سفید علیه ملت ایران دانست. 

آمریکایی‌ها همانند کلافی سردرگم هستند
ابوالفضل ظهره‌وند کارشناس مسائل سیاست‌ خارجی در گفت‌وگو با الف، در خصوص اظهارات مقامات آمریکایی و مذاکره با ایران اظهار کرد: آمریکایی ها در حال حاضر با مشکلات بسیاری روبرو هستند، آن‌ها در ابتدا سعی کردند با اهرم فشار، مانور نظامی و تهدید جنگ که در واقع تهدید علیه خودشان بود، اقداماتی را علیه ایران انجام دهند تا شاید از این طریق بتواند ایران را به پای میز مذاکره بکشاند، اما وقتی با واکنش ایران مواجه شدند دریافت که اینگونه اقدامات به ضرر خودش است، لذا بحث مذاکره بدون پیش شرطی با ایران را مطرح کردند.
وی تصریح کرد: آمریکایی‌ها در حال حاضر همانند کلاف سردرگم هستند که در جهان با مشکلاتی زیادی مواجه‌اند؛ چالش‌هایی که با چین دارند، معامله قرن هم که از دستور کار خارج شده؛ اینگونه مسائل چهره آمریکا را در عرصه بین المللی خدشه دار کرده است.
این کارشناس مسائل سیاست خارجی تاکید کرد: افکار عمومی باید بداند که مذاکره با آمریکایی‌ها معنا ندارد و اصلا مذاکره با پیش شرط و بدون پیش شرط نداریم، اصلا به چه دلیل و سر چه موضوعی باید با آمریکا مذاکره کرد! ما قبلا تجربه مذاکره با آمریکایی‌ها را در برجام داشتیم و دیدیم که آنها هیچ‌گاه پایبند نبودند.
وی ادامه داد: مذاکره کردن از روی ضعف یا قدرت با مذاکره برای گرفتن امتیاز بسیار متفاوت است، البته ما اصلا نمی‌خواهیم مذاکره کنیم، اگر آنها می‌خواهند مذاکره کنند باید به برجام برگشته و تعهدات خود را اجرا کنند که آن‌ها چنین کاری را انجام نمی‌دهند. ظهره‌وند ادامه داد: آمریکایی‌ها با این‌گونه اظهارات به دنبال این هستند که ایران پای میز مذاکره بیایید و سپس مسائل موشکی و حضور منطقه‌ای ایران را زیر سوال ببرند که ایران بارها اعلام کرد هیچگاه در مورد مسائل موشکی و منطقه مذاکره نخواهد کرد.
این کارشناس مسائل بین‌المللی با بیان اینکه مذاکره بر سر ظرفیت‌های ایران امکان پذیر نیست، گفت: زمانی کشوری به پای میز مذاکره می‌رود که بتواند ارتقای قدرت کسب کند، اما زمانی که با آمریکا به پای میز مذاکره برویم و بخشی از قدرت خود را از دست دهیم، این جز افول قدرت بوده و دستاوردی برای کشور نخواهد داشت و طرف مقابل را قدرتمندتر کرده و اجازه می‌دهد تا هر اقدامی را علیه ما انجام دهد. دولت آمریکا، دولتی نیست که بتوان با آن وارد مذاکره شد و مذاکره با این دولت، قطعا خطای استراتژیک است.
وی به سفر نخست وزیر ژاپن به ایران اشاره کرد و گفت: سفر نخست وزیر ژاپن به ایران در راستای کمک به منافع استراتژیک آمریکاست که این نشانه استیصال ایالات متحده است تا از این طریق، معضل خود را حل کرده و از ایران بخواهد که به پای میز مذاکره بیاید، اگر سفر نخست وزیر ژاپن، سفری در راستای همکاری میان ایران و ژاپن باشد، قطعا سفری تاثیرگذار خواهد بود، اما اگر حاوی پیامی از سوی آمریکا باشد، باید افکار عمومی را در این آگاه کرد.
ظهره‌وند ادامه داد: قطعا دولت نظر دیگری در مورد مذاکره با آمریکا دارد و همان‌طور هم که مشاهده کردیم مسیر دوگانه‌ای از سال ۹۲ کلید خورد که اگر مذاکره نکنیم اوضاع اقتصادی خراب خواهد شد و تحریم و جنگ در پیش داریم. این دوگانگی سازی بر خلاف منافع ملی بود که متاسفانه فرصت‌ها در داخل کشور از بین رفت و دیدیم که با برجام هم مشکلات رفع نشد.
وی گفت: نباید دوگانگی ایجاد کرد، اگر جریان اصلاحات دوگانه سازی نکرده و مواضع ثابت ملی می‌گرفتند، الان در چنین شرایطی قرار نمی‌گرفتند؛ چراکه افول این جربان در کشور به خاطر همین دوگانگی‌ها بوده و اینکه منافع ملی را در نظر نمی‌گیرند. همانطور که رهبر انقلاب هم بارها فرمودند، مذاکره با آمریکا امکان پذیر نیست و اصلا آنها قابل اعتماد نیستند.

https://siasatrooz.ir/vdcb09b80rhbg5p.uiur.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی