شنبه ۷ مرداد ۱۳۹۶ - ۰۰:۲۱
کد مطلب : 100265

دولت و کابینه دوازدهم

سرانجام اخبار، گزارش‌ها و تحلیل‌هایی که ادعا می‌کرد وزرای دولت دوازدهم با تأیید رهبر معظم انقلاب...

سرانجام اخبار، گزارش‌ها و تحلیل‌هایی که ادعا می‌کرد وزرای دولت دوازدهم با تأیید رهبر معظم انقلاب اسلامی به مجلس معرفی می‌شوند باعث شد تا دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیت‌الله خامنه‌ای نسبت به این ادعای دروغ واکنش نشان دهد که البته واکنش بجایی بود که برخی از اهداف بعدی را خنثی کرد.
چند هفته است که رسانه‌های خارجی و برخی رسانه‌های داخلی در صدد هستند که القاء کنند کابینه دوازدهم از تایید رهبر معظم انقلاب اسلامی برخوردار است، چنین تبلیغات و شایعاتی از سوی برخی رسانه‌های داخلی و خارجی به چند دلیل انجام می‌شود که مهمترین آن را سعی داریم در این نوشتار به آن اشاره کنیم.
نخست باید به شرایط موجود در منطقه، شرایط داخلی و اقداماتی که آمریکا علیه ایران تدارک دیده است، اشاره‌ای کوتاه داشته باشیم.
بحران منطقه غرب آسیا با مدیریت جمهوری اسلامی ایران و پیروزی‌های به دست آمده در سوریه و عراق، نشان از درستی اقداماتی است که ایران در این صحنه اتخاذ کرده است، این پیروزی‌های بزرگ، شکست اهداف و برنامه‌های آمریکا و همپیمانان او در منطقه است، چنین اتفاقی نمی‌تواند بدون واکنش و پاسخ آمریکا بماند، از سوی دیگر توافق ‌‌هسته‌ای نتوانسته است، جمهوری اسلامی ایران را به حقوق خود برساند، چراکه آمریکایی‌ها طی دو سال گذشته تاکنون، مانع اصلی و اساسی اجرای کامل برجام بوده‌اند و حتی تحریم‌های اقتصادی دیگری را هم علیه کشورمان وضع کردند که پس از تصویب دو مجلس آمریکا، اکنون در انتظار امضای ترامپ رئیس‌جمهور این کشور است.
آمریکایی‌ها سعی دارند با وارد کردن فشار و تحریک جمهوری اسلامی ایران، تهران را وادار به لغو برجام کنند،گرچه تاکنون لغو و نقض برجام از سوی آمریکایی‌ها بارها تکرار شده است، اما آنها هیچ‌گاه این را نپذیرفته‌اند، ضمن اینکه این حق برای جمهوری اسلامی محفوظ است تا از برجام خارج شود چراکه آمریکایی‌ها یکجانبه برجام را نقض کرده‌اند و حتی می‌توان گفت با تحریم‌های تازه علیه ایران از برجام خارج شده‌اند.
چهار سال گذشته عمر دولت یازدهم صرف مذاکره ‌‌هسته‌ای با ۱+۵ و در واقع با آمریکا شد، چنین مذاکراتی وقت و انرژی زیادی از دولت گرفت، به امید اینکه با لغو تحریم‌های اقتصادی، رونق و شکوفایی در اقتصاد کشور خواهد اتفاق خواهد افتاد، اما عملاً چنین شرایطی دیده نشد و دولت نیز اکنون به این نتیجه رسیده است که نباید به برجام دل خوش داشت.
فشارهای سیاسی و اقتصادی آمریکا، ناتوانی آنها را در اقدام نظامی علیه ایران برای براندازی، اثبات می‌کند. آمریکایی‌ها رسماً به زبان آوردند در صدد تغییر و براندازی جمهوری اسلامی ایران هستند. راه این براندازی از مسیر حمله نظامی نمی‌گذرد، بلکه با ایجاد شرایط اقتصادی سخت با اعمال تحریم‌های شدید، دو هدف را دنبال می‌کنند، نخست وادار کردن ایران به تمکین خواسته‌های آمریکا در زمینه تحولات منطقه غرب آسیا و تن دادن به مذاکره بر سر بحران موجود در منطقه و موضوعاتی دیگر همچون پیشرفت‌های موشکی و توانمندی‌های نظامی ایران، سپس ایجاد شرایط سخت اقتصادی برای شکل دهی به نارضایتی‌های داخلی برای رسیدن به هدف که همانا براندازی نظام اسلامی است.
برای مقابله با چنین سیاست‌هایی که محاسبات آن از سوی آمریکا به طور دقیق در حال پیگیری است، چه راه‌حلی وجود دارد؟
اکنون به موضوع کابینه و دغدغه‌ای که حضرت آیت‌الله خامنه‌ای به عنوان رهبر انقلاب اسلامی نسبت آن دارند، می‌رسیم.
چهار سال بعدی دولت آقای روحانی به خاطر شرایط گفته شده، از حساسیت زیادی برخوردار است، چراکه دیگر نمی‌توان به نتایج برجام امید داشت، به همین خاطر چینش کابینه دولت دوازدهم باید با توجه به شرایط شکل داده شده علیه ایران باشد.
رهبر معظم انقلاب اسلامی در هیچ دولتی سابقه نداشته است که در معرفی وزرا به مجلس دخالتی داشته باشند، این حق هر رئیس‌جمهوری است که براساس اختیارات مصرح در قانون اساسی به انتخاب وزرای خود بپردازد. این مجلس است که باید توانمندی‌ها، تعهد و تخصص آنها را در وزارت متبوع سبک سنگین کرده و به آنها رأی اعتماد بدهد.
براساس تکالیفی که در قانون اساسی برای رهبری در نظر گرفته شده است، ایشان در انتخاب وزرای اطلاعات، امور خارجه و دفاع ورود می‌کنند و این وزرا با هماهنگی ایشان معرفی می‌شوند، دلیل آن هم به خاطر حساسیتی است که مسائل دفاعی، امنیتی و سیاست خارجه دارد.
اکنون دغدغه اصلی جمهوری اسلامی ایران مسائل اقتصادی و تحریم‌های گسترده‌ای است که آمریکا علیه ایران تصویب کرده و با امضای ترامپ به اجرا گذاشته خواهد شد.
با چنین شرایطی تیم وزرای اقتصادی دولت باید از نظر تعهد، تخصص و مدیریت انقلابی و جهادی از بهترین‌ها به مجلس معرفی شوند، چهار سال آینده دولت دوم آقای روحانی، چهار سال نبرد اقتصادی با برنامه‌های تحریمی آمریکا علیه ایران است، توصیه‌ها و دغدغه‌های رهبر معظم انقلاب نه تنها به این دولت بلکه به همه دولت‌ها، حل مشکلات و معضلات اقتصادی بوده است و همین توصیه‌های کارگشا و راه گشا که بارها از سوی ایشان مطرح شده، نشان‌دهنده حمایت از دولت بوده است.
ضعف هر دستگاهی، هر قوه‌ای و وزراتخانه‌ای باعث بروز مشکلاتی در جامعه می‌شود که هیچ‌گاه خوشایند رهبری نظام و مردم نبوده به همین خاطر ایشان سعی داشته‌اند با راهنمایی‌های خود، گره از کار آنها بگشایند.
اما اینکه القاء می‌شود رهبری نظام در انتخاب همه وزراء اعمال نظر کرده یا می‌کنند، واقعیت ندارد، برای رد این ادعا و القای دروغ می‌توان گفت، اگر چنین اتفاقی بیفتد، در صورت ناکارآمدی وزرای کابینه، ناتوانی آنها در اجرای امور محوله در وزارتخانه‌ها، برعهده رهبری نظام می‌افتد که البته به نظر می‌رسد با القاء چنین شایعاتی هدف هم همان باشد.
بار مسئولیت هر دولتی برعهده رئیس‌جمهور وقت است، انتخاب وزرای کارآمد و توانمند، می‌تواند در بهبود شرایط اقتصادی، سیاسی و فرهنگی کشور کارگشا باشد، هنگامی که یک دولت خود را خادم مردم، انقلاب و نظام اسلامی بداند و تنها وظیفه و دغدغه خود را خدمت و حل مشکلات مردم و کشور تشخیص دهد، آنگاه است که می‌توان به طور قاطع مقابل همه تهدیدات و تحریم‌های اعمال شده علیه ایران ایستادگی کرد، بدون اینکه صدمه‌ای به انقلاب وارد شود.

نویسنده: محمد صفری

https://siasatrooz.ir/vdcb0gb8srhbg5p.uiur.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی