يکشنبه ۲۸ بهمن ۱۳۹۷ - ۰۱:۲۳
کد مطلب : 107961
جنبش جلیقه زردها وارد سومین ماه شد

فرانسه میدان اعتراض به سرمایه‌داری

فرانسه میدان اعتراض به سرمایه‌داری

دولتمردان فرانسه که همواره ادعای حقوق بشر سر می‌دهند در حالی همچنان بر اصل سرکوب در برابر مطالبات مردمی تاکید دارند که مردم فرانسه دیروز برای چهاردهمین هفته در اعتراض به حاکمیت نظام سرمایه‌داری بر کشورشان بار دیگر به خیابان‌ها آمدند.
تظاهرات کنندگان فرانسوی بار دیگر دیروز در خیابان‌های این کشور راهپیمایی اعتراض آمیز برپا کردند تا اعتراضات جنبش جلیقه زردها رسما وارد سومین ماه متوالی شود که محور آن را نیز اعتراض به نظام سرمایه‌داری تشکیل می‌دهد.
در حالی که نتایج یک نظرسنجی جدید نشان می‌دهد که اکثر شهروندان فرانسوی خواستار متوقف شدن اعتراضات جلیقه زردها هستند، تظاهرات‌کنندگان بار دیگر در خیابان های این کشور راهپیمایی می‌کنند تا این اعتراضات وارد سومین ماه پیاپی گردد. تعداد شرکت کنندگان در تظاهرات اعتراض آمیز فرانسه نسبت به ۲۸۷ هزار نفری که اواسط نوامبر شرکت کرده بودند، با کاهش روبه‌رو شده است.
بر اساس اعلام پلیس فرانسه، شنبه هفته گذشته یعنی ۹ فوریه تنها حدود ۵۱ هزار نفر در تظاهرات جلیقه زردها شرکت کرده‌اند ولی برگزار کنندگان این اعتراضات تعداد شرکت کنندگان در راهپیمایی شنبه گذشته را ۱۱۸ هزار نفر برآورد کرده‌اند. تظاهرات جلیقه زردها معمولا در نهایت با خشونت و درگیری با نیروهای پلیس و امنیتی فرانسه همراه شده است.
هفته گذشته حدود ۴ هزار نفر در تظاهرات پاریس شرکت کردند و این تظاهرات در نهایت به درگیری بین تظاهرات‌کنندگان و پلیس در اطراف ساختمان مجمع ملی فرانسه منجر شد. در این تظاهرات یکی از شرکت‌کنندگان یکی از دستان خود را از دست داد.
تظاهرات‌کنندگان سعی داشتند تا با کنار زدن موانع وارد ساختمان مجمع ملی فرانسه شوند که پلیس با استفاده از گاز اشک‌آور و نارنجک سعی در متفرق کردن آنها داشت. از اواسط نوامبر تاکنون بیش از ۵۵۰ فروشگاه در پاریس پایتخت فرانسه آسیب دیده است. تظاهرات گسترده و مشابهی در سایر شهرهای فرانسه از جمله مارسی، مونت پولیه، بوردو و تولوز برگزار شده است.
وزارت کشور فرانسه اعلام کرده است که طی ۳ ماه گذشته بیش از ۱۷۹۶ نفر به خاطر مشارکت در آشوب و هرج و مرج و اقدامات خشونت آمیز زندانی شده اند و ۱۴۲۲ نفر دیگر نیز منتظر محاکمه هستند. نظرسنجی موسسه "ایلابه" نشان می‌دهد که ۵۶ درصد فرانسوی ها خواستار آن هستند که اعتراضات جلیقه زردها متوقف شود. این رقم نسبت به نظرسنجی ماه قبل ۱۱ درصد بیشتر شده است. البته ۵۸ درصد مردم فرانسه هنوز از این اعتراضات حمایت می‌کنند.
در شهر «روان» هم شمار معترضان ده ها هزار نفر اعلام شده است. در شهر «تولوز» هم ده ها نفر از مردم در برابر یکی از ایستگاه‌های مترو تجمع کرده‌اند. همچنین به گفته مطبوعات و رسانه‌ها؛ امانوئل ماکرون رئیس‌جمهور فرانسه نیز دستور برخورد سخت تر با برهم‌زنندگان نظم را صادر کرده است. این در حالی است که در برابر این سرکوب‌گری‌ها اتحادیه اروپا راه سکوت در پیش گرفته حتی با این سرکوب‌ها همراهی کرده است.
این اعتراض‌ها در حالی ادامه دارد که در حوزه سیاست خارجی نیز فرانسه شرایط چندان مناسبی ندارد چنانکه رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهور ترکیه، امانول ماکرون، همتای فرانسوی خود را یک «تازه به دوران رسیده سیاسی» توصیف و به او توصیه کرد تاریخ کشورش را مطالعه کند.
پاریس تصمیم گرفته است روزی را به منظور بزرگداشت «نسل‌کشی ارامنه» در سال ۱۹۱۵ اختصاص دهد. آنکارا عبارت «نسل‌کشی ارامنه» را همواره رد کرده است. رئیس‌جمهور ترکیه در مصاحبه با شبکه تلویزیونی هابر همچنین گفته است: «به ماکرون گفتم تو یک تازه به دوران رسیده در عالم سیاست هستی. اول تاریخ کشور خودت را یاد بگیر. ماکرون! در تاریخ ما نسل‌کشی وجود ندارد».
رجب طیب اردوغان از رئیس‌جمهور فرانسه خواست واژه نسل‌کشی را با احتیاط به کار ببرد. امانول ماکرون در اوایل ماه جاری گفته بود فرانسه، کشوری که تعداد قابل توجهی ارمنی در آنجا زندگی می‌کنند، روز ۲۴ آوریل را به عنوان روز بزرگداشت نسل‌کشی ارامنه نامگذاری خواهد کرد.
ارمنی‌ها معتقدند یک میلیون و نیم ارمنی به شکلی نظام‌مند توسط امپراطوری عثمانی در جریان جنگ جهانی اول کشته شدند. آنکارا مخالف کاربرد کلمه نسل‌کشی است و معتقد است آنچه روی داده است کشتاری دو طرفه در چارچوب جنگ داخلی و قحطی بوده و در جریان آن‌ها صد‌ها هزار نفر از دو طرف کشته شدند.
پس از اظهارات ماکرون، هامی آکسوی سخنگوی وزارت امور خارجه ترکیه، رئیس‌جمهور فرانسه را متهم کرد که با اتخاذ چنین تصمیمی به دنبال جلب آرای ارامنه مقیم فرانسه است.

https://siasatrooz.ir/vdcb0zb88rhbg9p.uiur.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی