?>?> ازدواج در چه سنی خوب است؟! | سیاست روز
يکشنبه ۲۱ دی ۱۳۹۳ - ۲۳:۲۱
کد مطلب : 90706
كلاف سردرگم سن ازدواج در ایران؛

ازدواج در چه سنی خوب است؟!

ازدواج در چه سنی خوب است؟!

ازدواج˝،شیرین ترین حادثه زندگی بشربعد از تولد است.اما با رشد زندگی ماشینی و افزایش تهدیدهای روانی و اقتصادی این حادثه شیرین با عدم شناخت دقیق از توانایی های اقتصادی،اجتماعی وفرهنگی زوجین كم كم درحال تبدیل شدن به یك تهدید بزرگ است. ازطرفی در ایران ۲۳ میلیون جوان در آستانه ازدواج داریم اما درهمین حال از مجموع بیکاران کشور۶۲.۸ درصد را جوانان تشکیل می‌دهند.۱ تا ۱.۵ میلیون این بیکاران هم سنی بین ۲۰ تا ۲۴ سال دارند. با این وضعیت بیشترین میزان موفقیت در ازدواج و بیشترین میزان طلاق هم درهمین سن ۲۰ تا ۲۴ سالگی روی می دهد.این روزها بسیاری با یك پرسش اساسی مواجه شده اند. در چه سنی باید ازدواج كرد؟
به گفته محمدتقی حسن زاده سرپرست مرکز مطالعات و پژوهشهای راهبردی وزارت جوانان ۲۳ میلیون جوان در کشور داریم که بیشترین آنها در سنین ۲۵ تا ۲۹ سال که بهترین سن ازدواج است قرار دارند. به گفته وی بر اساس آخرین سرشماری،جمعیت جوان کشور که بین سنین ۱۵ تا ۲۹ سال تعریف شده اند،۲۳ میلیون و‌ ۶۹۴ هزار و۱۹۴ نفر است. وی به آخرین سرشماری اشاره می کند و می گوید:در حال حاضر شاهد کاهش ۴ درصدی جمعیت جوان کشورهستیم، ۴۹ درصد جمعیت جوان کشور در رده سنی ۱۵ تا ۱۹ سال را زنان و ۶۶/۵۰ درصد را مردان تشکیل می‌دهند.
همچنین در رده سنی ۲۰ تا ۲۴ سال، ۹۳/۴۹ درصد را مردان و ۰۷/۵۰ درصد را زنان تشکیل می دهند.به گفته حسن زاده، ۸ میلیون و۶۷۲ هزار و۵۸۴ نفر از جوانان در رده سنی ۲۵ تا ۲۹ سال است که در این رده سنی جمعیت مردان بیشتر از زنان بوده و این خود هشداری به مسئولان و کارشناسان برای تاخیر در سن ازدواج است.سرپرست مرکز مطالعات و پژوهشهای راهبردی وزارت جوانان با اشاره به بهترین سن ازدواج توضیح می دهد؛ بهترین سن ازدواج در میان زنان ۲۱ سال و در میان مردان ۲۴ سال است،اما در حال حاضر سن ازدواج در میان زنان به ۲۴ سال و در میان پسران به ۲۹ سال رسیده است که قطعاً خطرات و آسیب های اجتماعی را برای جوانان در پی خواهد داشت.

موفق ترین ازدواج ها در سنین ۲۰ تا ۲۴ سالگی
به گفته علی‌اکبرمحزون مدیر کل دفترآمار و اطلاعات جمعیتی سازمان ثبت احوال کشور میانگین سن ازدواج در کشور برای آقایان ۲۷.۴ سال و برای خانم‌ها ۲۲.۱ سال است که این آمارها در نقاط شهری و روستایی کشور متفاوت است.وی درباره نرخ ازدواج در کشور می گوید:مقوله ازدواج در کشورما به نسبت جمعیت از میزان خوبی برخوردار است.براساس گزارش‌هایی که از سوی سازمان‌های مختلف بین‌المللی در خصوص ثبت ازدواج و طلاق منتشر شده است نرخ ازدواج در کشورما به ازای هر هزار نفر در جمعیت نسبت به سایر کشورهای منطقه بهتراست.
محزون یادآور می شود:نرخ ازدواج در کشور۱۰.۹ درهزار است که به طور متوسط به ازای هرهزار نفر۱۱ نفر ازدواج می‌کنند.رتبه کشورما در کشورهای منطقه و کشورهای درحال توسعه در خصوص نرخ ازدواج بعد از کشور تاجیکستان دوم است.نرخ ازدواج در کشورهای توسعه یافته زیر۱۰ است و البته بستگی به نحوه ثبت ازدواج درکشورهای توسعه یافته نیز دارد.میانگین سن ازدواج در کشوربرای آقایان ۲۷.۴ سال و برای خانمها ۲۲.۱ سال است که این آمارها در نقاط شهری و روستایی کشور متفاوت است. وی ادامه می دهد که میانگین سن ازدواج در نقاط شهری برای آقایان۲۷.۷ سال و در روستاها ۲۶.۲ سال است.
میانگین ازدواج برای خانمها در نقاط شهری ۲۳.۳ سال و در نقاط روستایی ۲۱.۵ سال است.به گفته مدیر کل دفتر آمار و اطلاعات جمعیتی سازمان ثبت احوال کشوراستانهایی که میانگین سن ازدواج آنها بیشتر از میانگین کشوری است برای آقایان سمنان،البرز و تهران است و برای خانمها به ترتیب تهران،البرز و سمنان برآورد شده است.
وی درباره استانهایی که میانگین سن ازدواج کمتر از میانگین کشوری دارند؛ می گوید: کمترین میانگین سن ازدواج برای آقایان دراستانهای سیستان و بلوچستان، خراسان جنوبی و هرمزگان است و برای خانمها به ترتیب سیستان و بلوچستان، هرمزگان و خراسان رضوی است.محزون یادآور شد: تهران به نسبت جمعیتی که دارد آخرین استان در بحث نرخ ازدواج است و استانهای اول در این خصوص زنجان، اردبیل و کردستان است.

بیشترین آمار بیکاری به سنین ۲۰ تا ۲۴ سال
اما بررسی آمارهای ارائه شده ازسوی مرکزآمارایران نشان می دهد بخش عمده ای از بیکاران ایران را جوانان تشکیل می دهند و در میان جمعیت جوان بیکار نیز بیشترین آمار بیکاری به سنین ۲۰ تا ۲۴ سال تعلق دارد .هرچند به موجب آمار رسمی ،نرخ بیکاری ایران در محدوده ۱۰.۷ درصد اعلام شده است اما از مجموع بیکاران کشور ۶۲.۸ درصد را افراد ۲۰ تا ۳۹ ساله تشکیل می دهند . این آمار در حالی به دست آمده است که بسیاری از افراد جویای کار در این سن، به دلیل ناامیدی در یافتن کار مناسب به درس خواندن رو می آورند و شمارشان در فهرست بیکاران کشور لحاظ نمی شود از این رو مقامات کشور نسبت به ورود سیل بیکاران به بازار کار در پنج سال آینده هشدار می دهند .
بررسی ها نشان می دهد درمیان جمعیت جوان بیکار نیز بیشترین آمار بیکاری به سنین ۲۰ تا ۲۴ سال تعلق دارد .نرخ بیکاری در این گروه سنی به ۲۶.۵ درصد می رسد . پس از آن گروه سنی ۲۴ تا ۲۹ سال بالاترین نرخ بیکاری را از آن خود کرده اند . نرخ بیکاری در این گروه سنی ۲۰.۲ درصد گزارش شده است .پایین ترین آمار بیکاری در ایران به گروه سنی ۶۵ سال و بالاتر از آن تعلق دارد .براین اساس نرخ بیکاری در گروه های سنی بالاتر از ۳۵ سال کمتر از ۶ درصد گزارش شده است . بررسی گروه سنی بیکاران نشان می دهد، تشکیل زندگی جدید و ایجاد شرایط مناسب برای زندگی جوانان در ایران با مشکلات بیشتری نسبت به سایر گروه های سنی روبروست .

بیشترین طلاق هم در سنین۲۰ تا ۲۴ سالگی
این درحالی است كه به گفته فرهاد اقطار مدیر کل پیشگیری از آسیبهای اجتماعی سازمان بهزیستی آمار طلاق و آسیبهای ناشی از آن در کشور رو به افزایش است و این موضوع موجب شده تا سازمان بهزیستی طرح پیشگیری طلاق و آسیبهای ناشی از آن را به مرحله اجرا در آورد .
وی به بیشترین آمار طلاق که مربوط به ۴ سال ابتدای زندگی مشترک است اشاره می کند و می افزاید: طبق این آمار بیشترین طلاق ها در خانم ها در سنین بین ۲۰تا ۲۴ سال و درآقایان سنین بین ۲۵ تا ۲۹ سال روی می دهد که شهر تهران اولین رتبه را دراین آمار از آن خود کرده است.وی در ادامه نسبت آمار طلاق و ازدواج در کشور را نامتعادل دانست و تصریح می کند: به ازای هر پنج ازدواج در کشور یک واقعه طلاق ثبت می شود که اعتیاد، دخالت اطرافیان و فقر و بیکاری از علل مهم این امر است .

چه بايد كرد؟
اما به راستی ازدواج در چه سنی خوب است؟ بعضی از صاحب نظران سن ازدواج برای پسرها را بین ۲۵ تا ۳۵ و برای دخترها را در سنین بین ۱۸ تا ۲۵ سال می دانند اما این مبنای درستی نیست و نمی توان قطعا ازدواج خارج از این سن را رد کرد.
به گزارش پانا ، رضا موسوی ،جامعه شناس در این باره می گوید: شاخص های تعیین سن ازدواج شامل اعتقادات مذهبی، طبقه، گروه اجتماعی و نوع زیست بوم افراد می شود. مثلا یک دختر در بافت روستایی زیر ۲۵ سال ازدواج می کند ولی یک دختر ۳۰ ساله در شهر، الزامی برای ازدواج ندارد. این در حالی است که ازدواج در سن پایین در شرایطی که جوانان امروزی آستانه تحمل شان پایین آمده است پدیده ای منفی محسوب می شود که موجب پیامدهای خاص برای زوجین و خانواده های آن ها می شود.
این جامعه شناس به عوارض ازدواج در سنین پایین اشاره می کند و می افزاید: وقتی دختر و پسری در سنین پایین و بدون آمادگی جسمانی، عقلی و عاطفی با یکدیگر ازدواج می کنند دچار مشکلات عدیده ای می شوند. در فرهنگ ایرانی وقتی فردی ازدواج می کند بعد از شش ماه باید باردار شود در غیر این صورت برچسب اجاق کور به او می زنند به خصوص اگر فرد بدلیل سن کم، تحمل این قبیل حرف ها را نیز نداشته باشد برای پایان دادن این حرف و حدیث ها به فکر باردار شدن می افتد که این موضوع در جای خود سبب بروز مشکلات عدیده ای برای مادر و فرزند می شود.
این جامعه شناس در ادامه می افزاید: از سویی دیگر پسرانی که در سن پایین ازدواج می کنند نیز پس از مدتی که در جمع دوستان و همسالان مجرد خود قرار می گیرند دچار یاس و ناامیدی می شوند و حس می کنند با ازدواج، موقعیت های زندگی مجردی را از دست داده اند. با این همه به نظر می رسد که سن ازدواج تابع عدد خاصی نیست و اینگونه نیست که فردی با ۳۰ سال سن ازدواج کند اما فرد۲۰ ساله نباید! بلکه افراد باید از نظرعاطفی، عقلی وجسمی شرایط ازدواج را داشته باشند.

فرشته مرادی

https://siasatrooz.ir/vdcb0zb9.rhbggpiuur.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی