?>?> روزهای سخت در انتظار اصلاح‌طلبان پایتخت | سیاست روز
دوشنبه ۱ خرداد ۱۳۹۶ - ۲۲:۲۲
کد مطلب : 99392
تکرار خاطرات شورای شهر اول در شورای پنجم

روزهای سخت در انتظار اصلاح‌طلبان پایتخت

همانگونه که پیش‌بینی می‌شد، لیست کامل اصلاح‌طلبان برای شورای شهر تهران از سوی مردم انتخاب شد که یادآور شورای یکدست اول است، شورایی که اداره شهر به خاطر بازی‌های سیاسی وانهاده شده بود.
متاسفانه تبلیغات مسموم و سیاه‌نمایی‌های رسانه‌های حامی دولت و اصلاحات از کارنامه یک دهه‌ای مدیریت شهری یک فضایی را ایجاد کرده که افکار عمومی از واقعیاتی که در جلوی چشمانشان وجود دارند، منحرف شوند و خود را در دام فریب تبلیغات مسموم قرار دهند.
اصلاح‌طلبان برای موفقیت لیست خود تا توانستند مدیریت قالیباف را زیر سوال بردند در حالیکه به هیچ‌وجه درباره جزئی‌ترین مساله شهر یعنی جمع‌آوری زباله و تبدیل آن به برق و کمپوست اطلاعی نداشتند.
به هر حال لیست اصلاح‌طلبان با ۲۱ نفر به طور کامل رای آورد و افرادی چون محسن هاشمی، الویری، مسجدجامعی به شورای پنجم تهران راه یافتند. در این بین شورای سیاستگذاری اصلاح‌طلبان حتی راه را برای کسانی که در دوره ۴ ساله گذشته با تمام توان به سنگ‌اندازی در مسیر توسعه شهر و سیاه‌نمایی در مقابل شهردار تهران دست می‌زدند مانند احمد حکیمی‌پور و یاشار سلطانی اعتماد نکردند و آنها را در لیست قرار ندادند تا مشخص شود در این دوره همه چیز باید براساس میثاق‌نامه‌ای جلو برود که اکثریت ۲۱ نفر امضا کرده‌اند. میثاق‌نامه محرمانه‌ای که می‌توان حدس زد یکی از بندهای آن گوش به فرمان بودن در مقابل تصمیمات پشت پرده اصلاح‌طلبان است.
شاید شنیدن این خبر در کسی ایجاد تعجب نکند که در اولین اقدام اختلاف شدیدی بین اصلاح‌طلبان برای انتخاب شهردار تهران به وجود آمده است. نام‌هایی مانند محسن مهرعلیزاده، پیروز حناچی، عباس آخوندی، محسن هاشمی و صفایی‌فراهانی و حتی جهانگیری بر روی زبان‌ها می‌چرخند. مدعیان شهرداری بسیار زیادند و صندلی جلوس بر مدیریت شهری تنها یک عدد بیشتر نیست!
بهتر است شورای اول شهر تهران را یادآوری کنیم که به مانند همین دوره تمام اعضا اصلاح‌طلب بودند. در آن دوره اختلافات به حدی زیاد بود که هیچ شهرداری نتوانست بیشتر از یک تا دو سال بر شهر حکمرانی کند و ۳ شهردار در طول ۳ سال عوض شدند و در نهایت به خاطر حاشیه‌های فراوان شورای اول توسط وزارت کشور دولت اصلاحات منحل شد. در طول این دوره توسعه و پیشرفت شهر به طور کلی فراموش شده بود و روزنامه‌های اصلاح‌طلب از آن به عنوان خودکشی سیاسی یاد می‌کنند.
حال پس از یک دوره توسعه همه‌جانبه تهران در دوره مدیریت محمدباقر قالیباف، نوبت اصلاح‌طلبان رسیده تا مدیریت شهری را در دست گیرند. متاسفانه با وجود آنکه مدیریت قالیباف یکی از درخشان‌ترین دوره‌های مدیریت شهری تهران در طول تاریخ بلدیه بوده ولی سیاه‌نمایی از آن همچنان ادامه دارد و اصلاح‌طلبان آن را به منجلاب و باتلاق تشبیه می‌کنند!
در حالیکه با یک مقایسه ساده بین قبل از سال ۸۴ و بعد از آن کاملا مشخص می‌شود که پیشرفت تهران با توسعه زیرساخت‌های حمل‌ونقل عمومی، فضای سبز، فرهنگسراها، مددسراها، بزرگراه‌ها و پل‌ها، مبلمان بی‌نظیر شهری و المان‌ها و ابرپروژه‌های جدید در یک دهه اخیر ایجاد شده اند.
مدیریت قالیباف یکی از مولفه‌های اصلی است که حتی برخی از مخالفان وی به آن اذعان دارند ولی در بازی‌های سیاسی این مدیریت توسعه‌نگر، قربانی زیاده‌خواهی‌ها می‌شود.
سیستمی که شهردار تهران ایجاد کرده به صورت سلسه مراتبی، منظم و چنان گسترده است که هرگونه خلل و تغییرات وسیع در آن باعث برهم خوردن نظم شهری خواهد شد. ارتباط بین شورایارها، شورای شهر، فرهنگ سراهای محلات و مناطق یک نوع مدیریت اجتماعی ایجاد کرده که شهر بر پایه آن می‌چرخد. به طور مشخص تحولاتی که قالیباف در تهران ایجاد کرده همچون دوران مدیریت وی در نیروی انتظامی بی‌سابقه و همراه با ابتکارات جدید بوده که هرگز نمی‌توان آنها را فراموش کرد.
با این وجود، اصلاح‌طلبان دوران سختی را دارند چراکه مدیریت آنها با مدیریت جهادی و انقلابی با پشتکار بی‌نظیر مقایسه خواهد شد. مدیریتی که دفتر کارش تمام سطح تهران بود و در قلب پروژه‌ها و بحران‌ها حضور می‌یافت. در حالیکه اصلاح‌طلبان دوران کرباسچی را بی‌نظیر می‌دانند که بزرگترین پروژه اجرایی در طول ۸ سال مدیریت او پروژه نواب بود که تاثیر آن بر بافت شهری بدون هیچ فضای سبزی کاملا مشخص است!
از این‌رو باید اعتراف کرد که دوران سختی در انتظار شهروندان تهرانی است که توسعه و پیشرفت شهر قربانی بازی‌های سیاسی شورای یکدست اصلاح‌طلب خواهد شد و پروژه‌های بزرگ شهری نیز به تدریج به تعطیلی خواهند گراید.
هرچند در طول ۱۲ سال اخیر بیشتر زیرساخت‌های شهری به بهره‌برداری رسیده‌اند ولی مدیریت شهری به بزرگی تهران نیاز به تجربه و تخصص و یک سیستم کاملا منظبط و متخصص دارد که هرگونه سیاسی‌بازی و حاشیه‌سازی برای آن می‌تواند به بهای گرانی تمام شود.
از این‌رو در کشاکش انتخاب شهردار جدید، تهران در شهریورماه مدیریت جدیدی را تجربه خواهد کرد که مدعی‌اند ویرانه تحویل گرفته‌اند! و به این بهانه تا ۴ سال می‌توانند هرگونه خرابکاری یا ایستایی در توسعه شهر را به گردن مدیریت قبلی بیاندازند.
ولی شهروندان تهرانی تجربه مدیریتی را در ۱۲ سال اخیر دارند که توانسته خدمات بی‌نظیری را ارائه دهد و چرخ پیشرفت شهر را در اوج تحرم‌ها همچنان بچرخانند، بنابراین مدیریت جدید شهر تهران کار بسیار سختی در توجیه عملکرد خود خواهد داشت چراکه دوران قبل، دوران کاملا درخشانی بوده که توسعه شهر در مقابل چشمان شهروندان صورت گرفته و امری کاملا مشهود بود.

جهان نيوز

https://siasatrooz.ir/vdcb5fb9.rhb99piuur.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی

اگه قالیباف اینقدر تعریفی بود که رای میاورد. در سال ۹۲ از شهر ۱۰ میلیونی تهران فقط ۷۰۰ هزار رای داشت.