سه شنبه ۳۱ مرداد ۱۳۹۶ - ۲۲:۴۱
کد مطلب : 100625

تغییر رفتار اصلاحات با دولت روحانی

اصلاح طلبان خود را سرخورده در ماجرای کابینه دولت دوازدهم می‌دانند، چرا که کابینه مورد نظر آنها تحقق نیافت...

اصلاح طلبان خود را سرخورده در ماجرای کابینه دولت دوازدهم می‌دانند، چرا که کابینه مورد نظر آنها تحقق نیافت به همین خاطر رویکرد حمایتی ظاهری اصلاح‌طلبان از دولت تدبیر و امید فروکش کرده است.
آقای روحانی در دولت دوم خود اگر سعی بر کار و تلاش در چهارسال بعدی داشته باشد و همت خود را بر روی مسائل اقتصادی و حل معضلات پیش روی این بخش بگمارد، می‌تواند برای خود وجهه‌ای به دست آورد و چهار سال دوم را با خاطره‌ای خوش در اذهان افکار عمومی به پایان برساند. روحانی راه دیگری جز تمرکز بر اقتصاد کشور ندارد. پاشنه آشیل دولت دوازدهم مسائل اقتصادی است که شامل رونق اقتصاد، ایجاد اشتغال، حمایت از تولید و از همه مهمتر اجرای اقتصاد مقاومتی است که می‌تواند بحران شرایط اقتصادی کنونی کشور را حل کند.
درک واقعی دولت از شرایط اقتصادی است که اصلاح‌طلبان را ناامید ساخته چرا که آنها بیشترین تلاش را برای اصلاحات سیاسی انجام داده‌اند.
اولویت اصلاحات براساس خواسته‌ها و مطالبات سیاسی است، از زمانی که مجلس یازدهم شکل گرفته و جمع زیادی از نمایندگان اصلاح‌طلب به این مجلس راه یافته‌اند، حرکتی اقتصادی از سوی آنها دیده نشده است، اما پیگیری‌های سیاسی آنها همچون اصرار بر رفع حصر سران فتنه همواره از سوی اصلاح‌طلبان وجود داشته و حتی با طرح این موضوع برای نظام هزینه تراشی کرده‌اند.
از آنجا که موضوع حصر محصورین فتنه به شورای عالی امنیت ملی باز می‌گردد، اصلاح‌طلبان سعی داشته‌اند تا قوه قضاییه را هدف انتقادات خود قرار دهند در حالی که ابتدا باید مصوبه شورای عالی امنیت ملی که ریاست آن را آقای روحانی به عنوان رئیس جمهور برعهده دارد، لغو شود.
در این میان نقش اصولگرایان به عنوان منتقد دولت نیز نباید نادیده گرفته شود. آنها در ماجرای کابینه دوم روحانی همکاری خوبی داشتند و یکی از دلایل رأی آوری بالای وزرای پیشنهادی عناصر اصولگرای مجلس بود.
اصولگرایان، براساس دیدگاه‌های اصولی خود و به خاطر مصالح کشور هیچگاه انتقادات خود را به عناد و دشمنی تبدیل نمی‌کنند، اما اصلاح‌طلبان با سابقه‌ای که از خود بجا گذاشته‌اند و اکنون هم دیده می‌شود، اگر ذره‌ای مشاهده کنند روحانی به آنها توجهی ندارد، فاز همراهی ظاهری خود را تغییر داده و به تهدید دولت تبدیل می‌کنند.
شاید بتوان یکی از دلایلی که چنین سیاستی از سوی اصلاح‌طلبان اتخاذ می‌شود، چشم‌داشت آنها به افق انتخابات ۱۴۰۰ ریاست جمهوری دانست.
اصلاح‌طلبان با تصور بازیافت خود در انتخابات مجلس یازدهم و دولت دوازدهم، انتظار دارند که در انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۴۰۰ با نامزد مستقل وارد عرصه رقابت انتخاباتی شوند.
از این پس باید شاهد انتقادات تند و بغض‌آلود اصلاح‌طلبان از دولت آقای روحانی باشیم.
تاج زاده محکوم فتنه ۸۸، در تازه‌ترین اظهار نظر خود درباره روحانی و کابینه دوم او نوشته است؛ «جناب آقای روحانی مستحضرید که من به دلایلی درباره وزرا اظهار نظر نکردم، اما از امروز پیگیر وعده‌هایی خواهم بود که جنابعالی به مردم دادید و بر همان مبنا از آنان رأی بالای ۲۴ میلیونی گرفتید. امیدواریم در تحقق مواعید و اجرای قول‌های خود موفق باشید.»
وعده‌هایی که او اشاره می‌کند، مطالباتی است که اصلاح‌طلبان از دولت روحانی دارند. ملت مطالبات دیگری دارد.

سیاوش کاویانی

https://siasatrooz.ir/vdcb5gb8srhbg0p.uiur.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی