?>?> ناکامی واردکنندگان بخش خصوصی در خرید نهاده‌های دامی | سیاست روز
دوشنبه ۲۱ تير ۱۴۰۰ - ۲۲:۴۰
کد مطلب : 118824
نابسامانی‌ها در حوزه نهاده‌ها ادامه دارد

ناکامی واردکنندگان بخش خصوصی در خرید نهاده‌های دامی

نابسامانی و بی‌برنامه‌گی و بی تدبیری‌ها در حوزه نهاده‌های دامی ادامه دارد چنانکه اتحادیه واردکنندگان نهاده‌های دام و طیور ایران در نامه‌ای به رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس اعلام کرد: واردکنندگان بخش خصوصی امکان تأمین نهاده‌های دامی را از دست داده‌اند.
اتحادیه واردکنندگان نهاده‌های دام و طیور ایران در نامه‌ای به رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس اعلام کرد: واردکنندگان بخش خصوصی به دلیل نامعلوم بودن شرایط تأمین ارز، افزایش قیمت‌های جهانی و ابهام در سیاست‌های جاری و دولت آتی امکان پیش خرید و تداوم فرآیند تجارت و تأمین نهاده‌های دامی را از دست داده است.در نامه این اتحادیه به ساداتی نژاد رئیس کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی آمده است:به استحضار می‌رساند؛ حسب اطلاع واصله و اعلام بانک مرکزی، سهمیه ارزی نهاده‌های دامی کشور در ۶ ماهه اول سال به اتمام رسیده و در شرایط موجود تکلیف منبع تأمین ارز مورد نیاز واردات نهاده‌های دامی تا انتهای سال ۱۴۰۰ (صرف نظر از نرخ ارز) نامعلوم بوده که این امر با توجه به شرایط خشکسالی کشور، التهاب و کمبود در تأمین علوفه مورد نیاز نگرانی‌های جدی را در پی دارد.
مزید استحضار اینکه افزایش کم سابقه قیمت‌های جهانی موجب تغییر اساسی و کاهش حداقل ۳۵ درصدی واردات وزنی نهاده دامی به کشور، نسبت به برآوردهای اولیه خواهد بود.همچنین شرکت‌های واردکننده بخش خصوصی به دلیل ابهام در سیاست‌های جاری و دولت آتی، امکان پیش خرید و تداوم جریان تجارت و تأمین نهاده‌های دامی را از دست داده که هم زمانی آن با تغییر دولت آثار منفی و پیش بینی نشده وضعیت موجود را تشدید خواهد نمود.
لذا از جنابعالی استدعا دارد ضمن توجه ویژه به اهمیت حیاتی موضوع نسبت به پیگیری تعیین و تأمین مستمر منابع ارزی به مقدار مورد نیاز و اعلام آن جهت جلوگیری از توقف روند تأمین کالا اقدام عاجل مبذول فرمائید.
در این میان در حالی که سازمان ملی استاندارد می گوید تاکنون هیچ ذرت و کنجاله آلوده ای وارد کشور نشده است، یک نماینده مجلس با اشاره به آلوده شدن کنجاله و ذرت‌های موجود در گمرک و سوله های مخصوص، گفت: سازمان ملی استاندارد قصد داشت با یک سم خاص، جواب آزمایش آلودگی این محصولات را منفی اعلام کند.محمد حسن آصفری با بیان اینکه در سال ۱۳۹۷ و ۱۳۹۸ چهار محموله کشتی کنجاله و ذرت توسط پشتیبانی دام جهاد کشاورزی وارد کشور شده است، اظهار داشت: در همان سال بخشی از این کالاها که از کشورهای مختلفی وارد شدند، توزیع شدند. برای توزیع این مواد باید چند مرحله آزمایش صورت بگیرد تا اگر احیاناً مشکلاتی دارند وارد چرخه استفاده برای دام و طیور نشوند.
وی افزود: بخشی از این مواد در بنادر باقی مانده است که متأسفانه به دلیل عدم نگهداری مناسب و بهداشتی، دچار کپک زدگی شده است. اخیراً گزارشی دریافت کرده بودم که سازمان ملی استاندارد دنبال این است که با وارد کردن یک سم خاصی، این مواد را وارد پروسه آزمایش و استفاده در داخل کشور کند.
نماینده مردم اراک در مجلس درباره این سم توضیح داد: کسانی که معتاد هستند و قصد دارند در آزمایشگاه آزمایش بدهند، ماده خوراکی را استفاده می کنند تا جواب آزمایش آنها منفی شود. این سم نیز چنین عملکردی دارد. این سم در حقیقت سبب می شود کنجاله ها و ذرت های آلوده در لحظه آزمایش، نشانی از آلودگی در خود نداشته باشند.وی با هشدار نسبت به انجام چنین کاری توسط سازمان ملی استاندارد، تصریح کرد: اگر چنین اتفاقی رخ دهد، مطمئناً نه تنها جلوی آن را خواهیم گرفت بلکه برخورد نیز خواهیم کرد که سازمان ملی استاندارد در بیانیه ای این موضوع را رد کرده است.سازمان ملی استاندارد ایران نیز در این رابطه اعلام کرد: با تمهیدات اتخاذ شده در سازمان ملی استاندارد ایران تاکنون هیچ ذرت و کنجاله آلوده ای وارد کشور نشده و این سازمان همیشه خود را متعهد به حفظ ایمنی و سلامت مردم می داند و به عنوان یک سازمان حاکمیتی مقید به رعایت استانداردهای اجباری به ویژه در مورد مواد غذایی است.
همچنین سازمان استاندارد خواسته تا اگر مستنداتی درباره ادعای مطرح شده وجود دارد، به این سازمان ارائه شود تا بررسی و پیگیری لازم در مورد آن صورت گیرد. لازم به ذکر است در ادامه چالش نهاده‌های دامی در حالی که نرخ مصوب دولتی مرغ ۲۴۹۰۰ تومان است آشفتگی بازار نهاده باعث شد قیمت مرغ در بازار کیلویی ۳۷ هزار تومان افزایش یابد.
قیمت مرغ در بازار تهران علیرغم اینکه دولت نرخ دولتی ۲۴۹۰۰ تومان تعیین کرده، اما به قیمت ۳۷ هزار تومان رسیده و در حقیقت بازار نرخ مصوبات دولتی را قبول ندارد و راه خود را می‌رود.
تنها مرغ نیست که نرخ‌های دولتی را قبول ندارد؛ بلکه محصولاتی مانند شیر، گوشت و محصولات لبنی هم سرکش شده و از قیمت‌های تعیین شده پیروی نمی‌کنند. خوراک دام که ۷۰ درصد هزینه تمام شده تولید این محصولات را شامل می‌شود، نیز در بازار آزاد به چند برابر قیمت به فروش می‌روند، سامانه بازارگاه وزارت جهاد کشاورزی که قرار بود خوراک دام ذرت، سویا و جو را به نرخ دولتی به دامداران بدهد، به طور کامل نمی‌تواند نیاز آنها را تامین کند.به گفته مرغداران علت اصلی افزایش قیمت مرغ در بازار ، گران شدن نهاده و خوراک دام است که به نرخ دولتی در اختیار مرغداران قرار نمی‌گیرد و آنها مجبور می‌شوند، به قیمت‌های گران‌تری از بازار تهیه کنند. دولت در یک ماه نخست دوره تولید مرغ نهاده به مرغدار نمی‌دهد و در این مدت مرغدار مجبور است، دست به دامن محتکران گرانفروش نهاده شود که هزینه زیادی را روی دست تولید کننده می‌گذارد و مرغدار دو راه دارد یا گرانتر می‌فروشد و یا صبر می‌کند تا وزن مرغ به بیش از ۲.۵ کیلوگرم برسد و بفروشد تا شاید بخشی از هزینه‌اش جبران شود.در یکی دو ماه گذشته کمبود و گرانی نهاده در بازار جدی شده و مشکلاتی را برای تولید کنندگان دام و مرغ ایجاد کرده است. خوراک دام ۷۰ درصد هزینه‌های تولید مرغ را شامل می‌شود.مرغداران می‌گویند، جوجه یک روزه هم که نرخ ۴۲۰۰ تومان دولت تعیین کرده است، به قیمت ۷۰۰۰ تا ۹۰۰۰ تومان خریداری می‌شود و هزینه‌های تولید مرغدار را بالا می‌برد.به گزارش گمرک و بر اساس بازدید رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس از گمرک بندر امام خمینی(ره)، بیش از ۴ میلیون تن خوراک دام و طیور در گمرکات کشور وجود دارد که به صورت قطره چکانی ترخیص و وارد بازار می‌شود، اما عطش بازار فروکش نکرده است.دو میلیون تن از این نهاده‌ها در انتظار تخصیص ارز بانک مرکزی است و ۲ میلیون تن دیگر هم به دلیل کمبود کامیون به کندی به بازار تزریق می‌شود.
https://siasatrooz.ir/vdcb5wb8arhb8wp.uiur.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی