دوشنبه ۱۶ بهمن ۱۳۹۶ - ۲۰:۳۹
کد مطلب : 103118
مروری بر پیشرفت‌هایی که در سایه انقلاب اسلامی به دست آمد؛

دستاوردهای غیرقابل انکار

دستاوردهای غیرقابل انکار

انقلاب اسلامی برکت‌هایی را برای جامعه و مردم و همه افرادی که در سایه جمهوری اسلامی زندگی می‌کنند به همراه آورده است، درست است که انتقادهایی بر برخی موارد از جمله رعایت عدالت اجتماعی وجود دارد اما نمی‌توان از پیشرفت‌های چشمگیری که به برکت حرکت انقلابی مردم در کشور رخ داده است چشم پوشید. بر همین اساس دستاوردهای انقلاب را با این فرض که هنوز ضعف‌ها و نقدهایی بر آن وجود دارد، مرور می‌‌کنیم.
دستاوردهای فضایی ایران که از بعد از انقلاب شکوهمند مردم پایه و اساس آن بنا نهاده شده بود قابل تامل است. از ماهواره «امید» و «رصد» تا «نوید» و «فجر»به گزارش میزان، جمهوری اسلامی ایران در طول سال‌های اخیر در فهرست ۵ کشور نوظهور فضایی دنیا جای گرفته است. این امر از آن جهت مهم و دارای جنبه استراتژیک است که ماهواره‌ها در دنیای امروز کارکرد‌های غیرقابل‌انکار و پیش‌برنده‌ای دارند و مجموعه وسیعی از امکانات را در اختیار بشر قرار می‌دهند. امروزه در دنیا، ماهواره‌ها «چشم سوم بشر» هستند و کشور‌هایی که از این صنعت بی‌بهره‌اند، «کشور‌های کور» نامیده می‌شوند.
موفقیت دانشمندان کشورمان در پرتاب موجود زنده به فضا و پرتاب ماهواره‌های مخابراتی و تصویربرداری و ایجاد پایگاه رصد فضایی از جمله دستاورد‌هایی است که ایران در یک دهه اخیر به آن دست یافته است.
«ماهواره امید»، نخستین ماهواره ساخت کشورمان است که کارکردی تحقیقاتی و مخابراتی داشت و تمام تجهیزاتش در سازمان فضایی ایران طراحی و تولید شد. ساخت «ماهواره امید» از ۱۵ اسفند ۱۳۸۴ آغاز و طی ۲ سال آماده انجام تست‌های مشترک شد. این ماهواره ۱۵ بهمن ۱۳۸۷ در سی‌امین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، در مدار فضا قرار گرفت و به مدت ۹۰ روز در مدار بود و حدود ۱۲۰۰ مرتبه در مدار زمین چرخش کرد.
«ناسا» موفقیت‌آمیز بودن ماموریت ماهواره ایرانی امید را تایید کرد؛ ماموریتی که ناظر بر ایجاد ارتباط دوسویه ماهواره و ایستگاه زمینی به منظور ذخیره و ارسال داده‌های «تله‌متری» و «تله کامند» بود. «ماهواره رصد» را باید نخستین ماهواره تصویربرداری ایران محسوب کرد. همچنین این ماهواره دومین ماهواره ایرانی است که توسط موشک‌های حامل ایرانی به فضا فرستاده شده است.
«ماهواره نوید» ماهواره‌ای با کارکرد «سنجش از دور» محسوب می‌شود که در تاریخ ۱۴ بهمن ماه ۹۰ توسط ایران به فضا پرتاب شد. این ماهواره که سومین ماهواره پرتاب شده ایرانی محسوب می‌شد، در مقایسه با ماهواره‌های قبلی پرتاب شده از قابلیت‌های بیشتری برخوردار بود؛ از جمله «سیستم وضوح تصویربرداری قدرتمندتر»، «تکنولوژی کنترل مطلوب‌تر»، «چرخان بودن پایداری» و «تامین انرژی از طریق سلول‌های خورشیدی».

تلاش‌هایی برای انکار دستاوردها
به واسطه برکت‌هایی که انقلاب برای مردم به وجود آورده دشمنان تلاش می‌کنند تا از طریق قدرت رسانه‌ای خود، مانع از انتقال ارزش‌ها و دستاوردهای انقلاب به نسل‌های بعدی شود و یکی از راهکارهایش ایجاد مانع بر سر راه درک صحیح از انقلاب اسلامی و دستاوردهای آن توسط جوانان ایرانی است. یکی از دستاوردهایی که باید به عنوان ارمغان ارزشمند انقلاب اسلامی بر آن تأکید شود، استقلال و اقتدار ملی و جهانی ایران اسلامی است که پیش از آن با بی‌کفایتی شاهان قاجار و پهلوی به تاراج رفته بود.
اقتدار، قدرت مشروع است که مشروعیت خود را بر اساس دین، قانون، سنت و ... به دست می‌آورد. اقتدار ملی برآیند و ماحصل قدرت‌های اقتصادی، نظامی، فرهنگی، سیاسی، علمی و فناوری مشروع است. ما باید افتخار کنیم که از اصول مسلم و خدشه‌ناپذیر حاکم بر سیاست خارجی کشور بعد از انقلاب که در قانون اساسی جمهوری اسلامی بر آن تأکید شده، اصل «نه شرقی نه غربی» است. نباید فراموش کنیم، زمانی که جهان به دو بلوک شرق و غرب و بین دو ابرقدرت تقسیم‌شده بود، شاه کشور به عنوان یکی از مهره‌های اصلی آمریکا در منطقه، مجری سرتاپا گوش سیاست‌های جنایتکارانه آمریکا بود و بقیه‌ کشورهای مسلمان و جهان سوم نیز انتخابی به‌غیراز این دو بلوک نداشتند. همچنین دخالت‌های حقارت‌آمیز نظام سلطه ازجمله؛ تحمیل قانون شرم‌آور کاپیتولاسیون و یا کودتای ۲۸ مرداد و همچنین غارت و چپاول منابع طبیعی و سایر منافع ایران توسط بیگانگان و دست‌نشاندگان حکومت را نیز نباید از یاد برد. مواردی که بیانگر اوج ذلت و سرسپردگی و وابستگی عناصر حاکم بر سرنوشت کشور بود.
انقلاب اسلامی در چنین شرایط حساسی با شعار نه شرقی نه غربی نظام سلطه در جهان را به چالش کشاند و در مقابل آنان ایستاد و استقلال خود را باز پس گرفت. امام راحل(ره) درباره‌ این سیاست می‌فرمایند: «ما نه تحت حمایت آمریکا و نه تحت حمایت شوروی و نه تحت حمایت هیچ قدرتی نیستیم. آن چیزی که شما می‌خواستید، جمهوری اسلامی بود. آن چیزی را که شما می‌خواستید نه شرقی نه غربی بود و این حاصل است این را حفظش کنید.» استقلال و اقتدار نه یک دستاورد بلکه یکی از دستاوردهای انقلاب طی عمر پربرکت خود بوده به‌طوری‌که دستاوردهای جهشی متکی به معنویت این انقلاب از چنان گستردگی و تنوعی برخوردار است که امروزه نه‌تنها اندیشمندان و صاحب‌نظران بی‌طرف غربی و شرقی، بلکه دشمنان قسم‌خورده این انقلاب نیز بر بزرگی و کم‌نظیری آن اذعان داشته‌اند.
مقام معظم رهبری در این خصوص می‌فرمایند: «در دوره‌های قبل از جمهوری اسلامی، همیشه ایران تجزیه شد و همیشه از ایران کَندند. هیچ‌کدام از سلاطین پهلوی و قاجار، این افتخار را ندارند که بتوانند بگویند ما مرزهای ایران را حفظ کرده‌ایم. قاجارها که وضعشان معلوم است. پهلوی‌ها هم شهرهای مرکزی ایران را سال‌ها زیر چکمه‌ی سربازان خارجی انداختند و زن و مرد و ناموس این کشور را به دست آن‌ها دادند. تنها جمهوری اسلامی بود که مردانه ایستاد و نگذاشت که متجاوزین یک‌قدم جلو بیایند. هشت سال جنگ مگر شوخی است؟! هشت سال جنگ و آن‌همه فداکاری! جوانان ما در مقابل اتّحاد شرق و غرب و «ناتو» و همه و همه مقاومت و ایستادگی کردند و میهن را نجات دادند.»(۱۳/۰۲/۱۳۷۵)
امروز اقتدار جهانی و منطقه‌ای ما به درجه‌ای رسیده که قدرت‌های بزرگ جهانی بدون مشورت و تعامل با جمهوری اسلامی توان تأثیرگذاری در معادلات منطقه‌ای را ندارند و ایران را به عنوان یک بازیگر فعال منطقه‌ای و جهانی باور کرده‌اند حتی اگر در ظاهر بخواهند برای حفظ آبروی خود آن را کتمان کنند. امروز، وقتی حادثه‌ای در دنیا اتفاق می‌افتد - از قبیل حوادث منطقه‌ خاورمیانه، لبنان و فلسطین - و ملت و شخصی مظلوم واقع می‌شود و ظلمی در یکجا اتفاق می‌افتد و از دهان کسی، حرف غلط و قلدرمآبانه‌ای خارج می‌شود، اگر بخواهیم اعتراض کنیم و موضع‌گیری نماییم و آن کار را لازم و تکلیف خود بدانیم، هیچ ملاحظه‌ سیاسی و ترس از هیچ قدرتی، ما را از موضع‌گیری بازنمی‌دارد. بعضی از کشورهای دیگر تعجب می‌کنند که چطور ممکن است دولت و کشوری باشد که از قدرت‌های مسلط عالم نترسد و ملاحظه نکند؟ امروز، به حمداللّه این نمونه در دنیا وجود دارد.(۲۸/۰۷/۱۳۶۸)
اگر تا دیروز دشمنان انقلاب سودای سرنگونی و تغییر نظام برآمده از انقلاب اسلامی مردم ایران را در سر می‌پروراندند، اما امروز به دلیل ارتقای قدرت و اقتدار ملی و جهانی جمهوری اسلامی ایران، این موضوع را از دستور کار خارج و راهکارهای نرم را برای ضربه زدن به انقلاب درپیش‌گرفته‌اند که یکی از این راهکارها بزرگنمایی مشکلات و القای ناکارآمدی نظام است که باید با تشریح صادقانه اقدامات صورت گرفته این ترفند را خنثی کرد.
در طول هفته به دستاوردهای دیگر انقلاب نظیر مشارکت مردم در سرنوشت سیاسی، عدالت اجتماعی، دستاوردهای پزشکی و موشکی و مواردی از این دست اشاره کردیم نمونه‌های فوق تنها جهت یادآوری و در راستای بصیرت بخشی به جامعه ارائه شد تا بیشتر هجمه رسانه‌ای غرب را در جهت القای ناکامی انقلاب به افکار عمومی که البته ناموفق بوده است درک کنیم. 

نویسنده: مائده شیرپور

https://siasatrooz.ir/vdcb8fb8wrhbg8p.uiur.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی