?>?> روحانی: در معرفی وزرا تحت فشار نبودم | سیاست روز
چهارشنبه ۲۵ مرداد ۱۳۹۶ - ۰۰:۳۷
کد مطلب : 100517
آغاز بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی در مجلس

روحانی: در معرفی وزرا تحت فشار نبودم

روحانی: در معرفی وزرا تحت فشار نبودم

دیروز نشست علنی مجلس با دستور کار بررسی صلاحیت کابینه پیشنهادی دولت دوازدهم به ریاست علی لاریجانی برگزار شد.
کابینه دارای ۱۸ وزیر است اما حسن روحانی ۱۷ وزیر پیشنهادی‌اش را به پارلمان معرفی کرده است. وزیر علوم، تحقیقات و فناوری فعلاً به خانه ملت معرفی نشده است و گفته می‌شود احتمالاً رئیس‌جمهور تا تصمیم‌گیری نهایی درباره وزیر علوم، سرپرستی را برای این وزارتخانه تعیین خواهد کرد.
طبق ماده ۲۰۴ آیین‌نامه داخلی مجلس، رئیس‌جمهور، ظرف دو هفته پس از انجام مراسم تحلیف کتباً اسامى هیأت وزیران را به همراه شرح حال هر یک از وزیران و برنامه دولت تسلیم مجلس مى‌نماید. رئیس مجلس مکلف است در اولین فرصت در جلسه علنى وصول معرفی‌نامه وزیران را اعلام و پس از قرائت دستور تکثیر آن را صادر نماید.
براساس ماده ۲۰۵، یک هفته پس از معرفى دولت، براى بحث و بررسى خط مشى و اصول کلى برنامه دولت و أخذ رأى اعتماد براى هیأت وزیران جلسات مجلس به‏ طور متوالى تشکیل مى‏‌گردد.
با پیشنهاد رئیس و تصویب مجلس، جلسات به صورت صبح و بعدازظهر برگزار می‌شود و مجلس در این جلسات نطق ندارد.
در ماده ۲۰۶ آیین‌نامه داخلی مجلس تصریح شده است قبل از تشکیل اولین جلسه بررسى برنامه‏‌هاى دولت و أخذ رأى اعتماد هیأت وزیران، نمایندگان مخالف و موافق برنامه، خط‌مشى و اصول کلى و ترکیب هیأت وزیران و نیز نمایندگان مخالف و موافق هر یک از وزیران به تفکیک برنامه و هر وزیر در برگه‏‌هاى جداگانه یا دستگاه الکترونیک ثبت‌نام مى‏‌نمایند.
در شروع بحث در مورد هیأت وزیران، رئیس‌جمهور برنامه دولت را تشریح و ضمن معرفى وزیران از ترکیب هیأت وزیران دفاع نمود. پس از آن مجلس، بررسى برنامه دولت و ترکیب هیأت وزیران را با اظهارات پنج نفر از نمایندگان مخالف و پنج نفر از نمایندگان موافق با حفظ ترتیب یک نفر مخالف و یک نفر موافق و هر کدام براى مدت پانزده دقیقه انجام خواهد داد.
رئیس‌جمهور یا کسانى که او تعیین خواهد نمود به سؤالات و اظهارات مخالفان پاسخ مى‏‌دهند. درپى اظهارات و دفاعیات رئیس‌جمهور، مجلس شور در مورد برنامه‏‌ها و صلاحیت هر یک از وزیران را به صورت جداگانه آغاز خواهد نمود.
در مورد هر وزیر دو نفر از نمایندگان مخالف و دو نفر از نمایندگان موافق با حفظ ترتیب یک نفر مخالف و موافق هر کدام براى مدت پانزده دقیقه فرصت خواهند داشت. پس از آن وزیر و در صورت صلاحدید رئیس‌جمهور به مدت ۳۰ دقیقه براى دفاع از برنامه وقت خواهند داشت.
بررسى براى تک‌تک وزیران به ترتیب حروف الفباى وزارتخانه به همین شیوه انجام مى‏‌گیرد، رئیس‌جمهور مى‏‌تواند با استفاده از وقت وزیران در پایان و به ‏طور یکجا از آنان دفاع نماید.
پس از آن رأى‏‌گیرى به عمل مى‏‌آید و شمارش و اعلام نتیجه آرا پس از رأى‏‌گیرى براى همه وزرا صورت خواهد گرفت. سؤالات کتبى نمایندگان در طول مدتى که برنامه دولت مطرح است از طریق رئیس مجلس به رئیس‌جمهور یا وزیر مربوط داده خواهد شد.

نمی‌دانم چرا برخی از نوجوان برجام خوششان نمی‌آید
رئیس‌جمهور گفت:‌ نمی‌دانم چرا برخی از این نوجوان برجام خوششان نمی‌آید؟ نمی‌دانم چه مشکلی با این نوجوان دارند؟ باید از این برجام حراست و حفاظت کنیم.
حسن روحانی اظهار داشت: وزیرانی که با رای اعتماد نمایندگان بار مسئولیت اداره کشور را بر دوش می‌گیرند، باید اطمینان داشته باشند که در طول مسیر خدمت از حمایت و همکاری مجلس برخوردار خواهند بود.
روحانی اضافه کرد: دولت دوازدهم به فرایند تصمیم‌سازی و تصمیم‌گیری نظارت سامانی نو می‌دهد و با چابک‌سازی و شفافیت دستگاه‌های دولتی زمینه رقابت و همکاری مردم را فراهم می‌کند. وی خاطرنشان کرد: آنچه در برنامه دولت دوازدهم به مجلس تقدیم شده برگرفته از همان برنامه ارائه شده در ایام انتخابات به ملت است که مورد تائید مردم قرار گرفت.
رئیس‌جمهور ادامه داد: مردم مسائل بلند مدت خود و فرزندانشان را به یک رفاه موقت و ناپایدار ترجیح می‌دهند. وی همچنین یادآور شد: اگر اقتصاد کشور دچار بیماری است مردم از ما انتظار دارند درمان درد کنیم نه کتمان بیماری.
رئیس‌جمهور افزود: یکی از مهمترین چالش‌ها عدم تعادل در بودجه دولت است. وی با بیان اینکه برای رفع این عدم تعادل باید به اتکای درآمدهای نفت به منابع پایدار افزایش یابد عنوان کرد: در دولت دوازدهم ما به سمت یک نظام جامع مالیات بر درآمد حرکت خواهیم کرد.
رئیس‌جمهور در بخش دیگری از سخنانش، یادآور شد: نظام ارائه خدمات عمومی تغییر خواهد کرد و بخشی از خدمات دولتی توسط بخش خصوصی و به عنوان خرید خدمت ارائه خواهد شد.
روحانی خاطرنشان کرد: اجرای بخشی از طرح‌های عمرانی نیز با مشارکت بخش خصوصی صورت خواهد گرفت. وی ادامه داد: در دولت دوازدهم برنامه اصلاحات نظام بانکی باجدیت هرچه تمام‌تر ادامه خواهد یافت با توجه به موضوع اشتغال در افق میان مدت تامین مالی بنگاه‌های بزرگ از نظام بانکی به بازار سرمایه منتقل خواهد شد.
روحانی ادامه داد: در زمینه مساله فقر و توزیع درآمد دولت دوازدهم حمایت‌های اجتماعی را از یک پوشش گسترده در پوشش گروه‌های نیازمند تغییرمی دهد. وی افزود: دولت دوازدهم سیاست‌‌های فعال بازار کار را به اجرا درمی‌آورد.
رئیس قوه مجریه ادامه داد: در سیاست داخلی ایران دولت دوازدهم باید انتصاب شایسته زنان و جوانان در سمت‌های مدیریتی مختلف را مدنظر داشته باشند.
رئیس شورای عالی امنیت ملی گفت: سیاست خارجی دولت دوازدهم تعامل گسترده با جهان و حفظ عزت و کرامت ایرانیان است. رئیس‌جمهور تصریح‌کرد: دولت دوازدهم کماکان بر زدودن نگاه امنیتی به فرهنگ دوری کردن از برخوردهای سلیقه‌ای با مقوله‌های فرهنگی و هنری تلاش می‌کند.
رئیس‌جمهور با بیان اینکه محیط‌زیست در دولت یازدهم مورد تأکید است، اضافه‌کرد: حتماً باید ایده‌های جدید، اصلاح ناکارآمدی‌ها و بهبود حکمرانی آب کشور در دستور کار قرار گیرد .
روحانی با تاکید بر مدیریت پسماندها در محیط‌زیست در ادامه سخنانش به اولویت‌های اجتماعی نیز اشاره کرد و گفت: همه دستگاه‌ها مکلفند به هنگام تصمیم‌گیری ملاحظات اجتماعی رالحاظ کنند تا هر گونه اقدامی کمترین خسارات و بیشترین را داشته باشد. وی اظهار داشت: اجرای طرح تحول سلامت در دولت دوازدهم نیز در اولویت قرار خواهد داشت
رئیس‌جمهور گفت:‌ طرحی برای مقابله با آسیب‌های اجتماعی در برنامه و خط‌مشی دولت دوازدهم ارائه‌شده که در دستور کار قرار خواهد گرفت. وی درخصوص اصلاح وضعیت صندوق‌های بازنشستگی تصریح‌کرد: صندوق‌ها وضعیت نامناسبی دارند و برای جلوگیری از تشدید مسائل آن‌ها باید اصلاحات بنیادینی صورت گیرد.
رئیس‌جمهور با بیان اینکه این خلاصه‌ای از برنامه دولت است افزود: کتاب برنامه دولت دوازدهم ۲۳۲ صفحه است که اینها را نمایندگان محترم مطالعه کرده و آگاه هستند.
وی با اشاره به اینکه این روزها بسیار در فضای حقیقی و در فضای مجازی شایع است که بنده در معرفی وزرا تحت فشار بوده ام، خاطرنشان کرد: در معرفی این ۱۷ وزیر تحت فشار هیچ جناح، حزب و تشکلی نبودم و شایعاتی مثل اینکه لیست وزرا با مقام معظم رهبری در میان گذاشته شده، شایعه درستی نبوده است.
روحانی اضافه کرد: بنده خیلی دلم می‌خواست که با همه این ۱۷ وزیر، وزیر علوم را هم معرفی کنم، اما به دلایلی به تأخیر افتاد. از جمله اینکه با یک فردی که با هم صحبت کرده بودیم، در ساعات آخر، ایشان اعلام انصراف کرد.
رئیس‌جمهور اظهار داشت: بعد از انتخاب وزرا برای این وزارتخانه سرپرست منصوب و در فرصت قانونی وزیرعلوم معرفی می‌شود وی اظهار داشت: انتظار دارم همه این ۱۷ وزیر رأی بالا از شما نمایندگان کسب کنند باشند. برای وزیر آموزش و پرورش سفارش جدی می‌کنم.
رئیس‌جمهور در ادامه به جوان بودن وزیرارتباطات و فن‌آوری اظهار داشت: جوانگرایی یکی از آرزوهای من در دولت بود و به همه وزرایم توصیه کردم در سمت‌های بالا از زنان و جوانان استفاد کنند. وی خاطرنشان کرد: خیلی دلم می‌خواست در دولت دوازدهم سه زن را به عنوان وزیر معرفی کنم، افرادش را هم در نظر گرفته که نشد.
روحانی انتخاب جهرمی بعنوان وزیرارتباطات اولین انتخاب از افراد پرورش یافته فضای بعد از انقلاب دانست و گفت: من از تسلط او بر مسأله ارتباطات و فضای مجازی کاملاً آگاه شدم. وی اضافه کرد: در اینجا به وزیر دادگستری و ارتباطات و اطلاعات و کشور خطاب می‌کنم، نمی‌شود درِ فضای مجازی را قفل زد، این قفل را روحانی باز نکرده، مردم باز کردند و دیگر نمی‌شود آن را بست.
وی تصریح کرد: از جهرمی راه‌اندازی سریع شبکه ملی اطلاعات را می‌خواهم. همچنین خواستیم که سالانه ایجاد ۳۰۰ هزار نفر اشتغال را در این زمینه برنامه‌ریزی و نیازهایی که دارد مطرح کند. وی درباره وزیر پیشنهادی برای وزارت اطلاعات اظهار داشت: فکر می‌کنم که قانون وزارت اطلاعات را که می‌نوشتیم، ایشان هم عضو کمیسیون بود. خودش نوشته، خودش هم به هر حال مجری باشد. از او می‌خواهیم امنیت را حفظ و آرامش برای مردم ایجاد کند
روحانی خاطرنشان کرد: هنوز هم از رفتار مأمورین با دستگیرشدگان رضایت کامل ندارم. در این دوره وزیر اطلاعات باید این مسایل را حل کند. وی تصریح کرد: در فضای سایبری اشراف اطلاعاتی را باید بالا ببریم، چون از این فضا سوءاستفاده می‌شود.
رئیس‌جمهور در معرفی مسعود کرباسیان به عنوان وزیر پیشنهادی اقتصاد اظهار داشت: اولین خواست من از وزیر اقتصاد، مبارزه قاطع با پولشویی و فسادهای سازمان‌یافته و در مسایل مالی، پولی، بانکی است. وی مسایل بانکی را اولویت دوم خود در عرصه اقتصاد دانست و گفت: مسایل بانکی باید اصلاح شود. روحانی درباره وزیر پیشنهادی برای وزارت امور خارجه گفت: ظریف باید برجام را به خوبی حفظ کند. باید از تمام ظرفیت‌های دیپلماسی برای بحث اقتصادی و اقتصاد مقاومتی، صادرات غیرنفتی، جذب سرمایه و فناوری استفاده کنیم. همچنین مسأله امنیت منطقه اولویت ماست.
رئیس‌جمهور در دفاع از وزیر پیشنهادی بهداشت و درمان، اظهار داشت: آنچه از ایشان می‌خواهیم بعد از رضای خدا، رضای مردم است. مسأله سطح بندی خدمات و ساماندهی نظام تشخیص و پرونده الکترونیک سلامت بسیار مهم است همچنین خرید راهبردی خدمات سلامت و حذف هم‌پوشانی‌هایی که در بیمه وجود دارد، اهمیت دارد. همچنین مسأله توسعه توریسم سلامت نیز برای ما مهم است .
رئیس‌جمهور درباره وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت:یکی از مشکلاتی ایشان مسأله صندوق‌هاست در عملکرد سازمان بهزیستی باید اقدامات خوب گذشته ادامه یابد. یکی از بارهای بسیار سنگین ایشان نیز، مسأله اشتغال است. وی درباره وزیر پیشنهادی وزارت دادگستری خاطرنشان کرد: برای ما مهم است که وزیر دادگستری ما فردی باشد صاحب نظر در امور قضا و بتواند ارتباط ما را با قوه قضاییه بهتر کند.
رئیس‌جمهور در ادامه در دفاع از وزیر پیشنهادی برای وزارت دفاع گفت: سفارش اکید من که حضوراً هم به ایشان گفتم در برخی از سلاح‌ها و مخصوصاً توان موشکی است. در زمینه دیپلماسی دفاعی با منطقه و جهان، شفاف‌سازی فضای اقتصادی شرکت‌های وابسته به وزارت دفاع، ساماندهی صندوق بازنشستگی نیروهای مسلح، ارتقای سطح معیشت و منزلت کارکنان و بازنشستگان و اقتصادی کردن تولید تجهیزات دفاعی و نظامی و واگذاری بسیاری از اموری که امکان‌پذیر است به بخش‌های غیرنظامی نیز بایستی فعالیت بیشتری صورت بگیرد.
رئیس‌جمهور درباره وزیر پیشنهادی وزارت راه و شهرسازی گفت: اولین چیزی که من از ایشان به جد خواهم خواست مسأله مسکن است به ایشان گفتم، نظر من این است که مسکن از طریق بافت فرسوده حل خواهد شد. وی درباره وزیر پیشنهادی صنعت، معدن و تجارت گفت: بهبود فضا و شاخص محیط کسب و کار جزو مسایل اولیه ما است. سازگار کردن سیاست‌های تجاری و صنعتی ما با مزیت‌های تجاری و افزایش صادرات به عنوان مسایل مهم است.
روحانی درباره وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: این وزارتخانه باید پاسداشت تنوع فرهنگی و قومی باشد. افزایش مشارکت بخش خصوصی، رفع موانع قانونی و اجرایی و سلیقه‌ای در تولید آثار فرهنگی، افزایش حضور کشور در رویدادهای فرهنگی - دینی منطقه‌ای و جهانی، افزایش سهم زنان و جوانان در سیاست‌گذاری، حمایت از حقوق همه اقلیت‌ها، تمرکززدایی از نظام مدیریت فرهنگی از اهم برنامه‌های دولت در بخش فرهنگ است.
رئیس‌جمهور در ادامه در دفاع از حجتی برای وزارت جهاد کشاورزی اظهار داشت: مهم‌ترین وظیفه ایشان مسأله آب و حفظ خاک است. کنترل و مصرف بهینه کود و سموم شیمیایی جزو مسایل بسیار مهمی است. مسأله آبخیزداری و کمک به مدیریت بهتر منابع آب کشور مهم است. باید تحقیقات کشاورزی را جلو ببریم و یارانه بخش کشاورزی را هدفمند کنیم.
روحانی در معرفی عبدالرضا رحمانی‌فضلی برای وزارت کشور نیز اظهار داشت: بحث انسجام ملی، حقوق شهروندی، ظرفیت شورای اجتماعی نقش اقوام و مذاهب در مدیریت‌های محلی، نقش‌آفرینی زنان در مدیریت، مسأله توسعه مناطق مرزی، مبارزه جدی با قاچاق کالا و و مبارزه با خشونت و افراطی‌گری و مدیریت از حوزه‌هایی است که باید وزارت کشور برای آن تلاش کند.
وی درباره وزیر پیشنهادی نفت گفت: ساحل مکران ما باید آباد شود. مسأله بعدی فلرهایی هست که مقام معظم رهبری هم نسبت به آنها حساس هستند که باید سرمایه‌گذاری کنیم و این فلرها را جمع کنیم. روحانی درباره وزیر پیشنهادی نیرو اظهار داشت: یکی از کارهایی که باید به جد انجام شود، مسأله حق‌آبه‌ای است که نباید فراموش کنیم.
رئیس‌جمهور درباره وزیر پیشنهادی ورزش و جوانان گفت:افزایش سرانه فضاهای ورزشی، عدالت در برخورداری از امکانات، افزایش سهم جوانان و بانوان، افزایش انضابط مالی و شفافیت در اقتصاد ورزش، آماده‌سازی برای میزبانی رویدادهای ورزشی ازجمله وظایف وزارت ورزش و جوانان در دولت دوازدهم است.

اعلام اسامی موافقان و مخالفان کلیات کابینه
در ادامه اکبر رنجبرزاده عضو هیأت رئیسه مجلس اسامی ۵ نماینده موافق و ۵ نماینده مخالف خط مشی و کلیات کابینه پیشنهادی دولت را قرائت کرد که به شرح ذیل است:
موافقان
۱- یوناتن بت‌کلیا نماینده مسیحیان و آشوریان
۲- زهرا ساعی نماینده تبریز و آذرشهر
۳- بهروز نعمتی نماینده تهران
۴- نبی هزارجریبی نماینده گرگان
۵- احمد همتی نماینده سمنان
مخالفان:
۱- محمدرضا صباغیان‌بافقی نماینده مهریز و بافق
۲- حشمت‌الله فلاحت‌پیشه نماینده اسلام‌آباد غرب
۳- محمدحسین فرهنگی نماینده تبریز
۴- سیدجواد حسینی‌کیا نماینده سنقر
۵- محمدمهدی زاهدی نماینده کرمان و راور

کنایه رئیس‌جمهور به بی‌حوصلگی نمایندگان
حسن روحانی با ذکر ضرب‌المثلی به کم‌توجهی نمایندگان مجلس نسبت به سخنانش در جلسه علنی در معرفی و دفاع از وزرای پیشنهادی کنایه زد.
رفت‌وآمد میان صندلی‌ها و رایزنی از سوی نمایندگان درباره گزینه‌های پیشنهادی در هنگام سخنرانی رئیس‌جمهور موجب شد تا علی لاریجانی از به وکلای ملت بخواهد که سکوت را رعایت کنند.
وقتی رئیس مجلس به روحانی یادآوری کرد که طبق آیین‌نامه داخلی مجلس، دو ساعت و نیم برای معرفی وزرای پیشنهادی و دفاع از آنان فرصت دارد رئیس‌جمهور با مکثی توأم با نگاه طنزآلود به نمایندگان گفت: من دوست دارم از همه فرصت خود استفاده کنم، اما «مستمع، صاحب سخن را بر سر کار آورد».
رئیس دولت دوازدهم خاطرنشان کرد که خود ۲۰ سال بر صندلی نمایندگی نشسته‌ است که موجبات خنده حضار جلسه علنی را فراهم آورد.
البته مجلس با این کنایه روحانی نیز کاملاً ساکت نشد و کار به جایی رسید که چند دقیقه بعد وی با صراحت بیشتر خطاب به آنان گفت: قبلاً زمانی که زمان معرفی وزرا فرا می‌رسید نمایندگان سکوت می‌کردند اما الان همهمه است؛ درست است که شاید که شما نمایندگان درباره وزرا مطالعه کرده باشید و حرف‌های من تکراری باشدا اما طبق قانون وظیفه دارم وزیران را معرفی کنم.

اصلاح طرح مقابله با اقدامات ماجراجویانه آمریکا
پیش از آغاز سخنان رئیس‌جمهور، امیرحسین قاضی‌زاده‌هاشمی عضو هیأت رئیسه مجلس گفت: آقای بروجردی رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی گزارشی را درخصوص طرح مقابله با اقدامات آمریکا در منطقه با انجام اصلاحاتی به هیأت رئیسه ارائه کرده است.
وی افزود: براساس این گزارش، در ماده ۱۱ طرح مذکور بعد از کلمه «پشتیبانی نیروهای مسلح» عبارت «سازمان انرژی اتمی» اضافه و کلمه «به طور مساوی» حذف می‌شود. وی تصریح کرد: همچنین در تبصره‌های ۱ و ۲ این طرح نیز عبارت «سازمان انرژی اتمی با تفکیک وظایف» اضافه می‌شود.

عدم معرفی یکی از وزرا خلاف قانون اساسی نیست
همچنین حجت‌الاسلام علیرضا سلیمی نماینده مردم محلات در جلسه علنی پارلمان هنگام سخنان رئیس‌جمهور با استناد به اصل ۳۳ قانون اساسی اخطار داد. وی با اشاره به اینکه ماده ۲۰۴ آیین‌نامه داخلی مجلس می‌گوید رئیس‌جمهور کتباً اسامی «هیأت وزیران» و نه «بخشی از وزیران» را به مجلس معرفی می‌کند عنوان داشت: الان یک نفر از وزرا (وزیر علوم) ناقص است.
رئیس مجلس نیز در پاسخ، گفت: مراد از یک اصل قانون اساسی باید همراه با اصول دیگر مشخص شود. وی با اشاره به اینکه قانون حد نصاب اعضای کابینه را نصف وزیران عنوان کرده است، ادامه داد: فرض کنید همه وزرا معرفی شوند اما یکی از آنان در این فاصله سکته کند و مرحوم شود، مثل آقای ربیعی که پیام داده‌اند که اکنون تصادف کرده و در مجلس حضور ندارد که البته اکنون آمده‌اند؛ در این صورت نمی‌توان معرفی و رأی اعتماد به وزرا را معطل نگه داشت در نتیجه معرفی وزرای پیشنهادی بدون یک نفر از آنان خلاف قانون اساسی نیست.

برنامه دولت برای مردمی کردن فرهنگ تصمیمی استراتژیک است
نماینده مسیحیان آشوری در مجلس شورای اسلامی گفت: دولت در حوزه فرهنگ به درستی تصمیمی استراتژیک گرفته و آن هم مردمی کردن فرهنگ و هنر است.
یوناتن بت‌کلیا به عنوان اولین موافق اصول کلی کابینه پیشنهادی، اظهار داشت: در حوزه اقتصاد، دولت تلاش می‌کند اقتصاد در حالت ثبات قرار گیرد اصلاح نظام بانکی و کنترل بدهی دولت مطرح شده است. وی گفت: اصلاح بازار انرژی و صندوق بازنشستگی نیز دو ضرورتی هستند که در کشور مورد نیاز است.
بت‌کلیا خاطرنشان کرد: توجه ویژه به زنان و خانواده‌های آسیب‌دیده و حاشیه‌نشینان رویه قابل تقدیری است. وی افزود: در عرصه سیاست داخلی، هدف دولت کسب مشارکت مردمی است که اقدام مناسبی خواهد بود. 

اولویت اصلی دولت متناسب با انتظارات مردم است
قاسم احمدی‌لاشکی نماینده مردم نوشهر و چالوس میز به عنوان موافق خط‌مشی کابینه پیشنهادی، اظهار داشت: به عنوان عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات گلایه‌ای هم دارم و آن این است که در گذشته همیشه وزرا و مدیران کشور از وزارت علوم انتخاب و معرفی می‌شدند، اما این‌بار چه شده که هنوز خود وزیر علوم هم به مجلس معرفی نشده است؟!
وی ادامه داد: تمام برنامه‌های پیشنهادی وزرا هیچ مغایرتی با اسناد بالادستی ندارد و دولت متناسب با انتظارات مردم، اولویت اصلی خودش را رشد اقتصادی فراگیر و ضدفقر قرار داده که این امر بسیار مهمی است. وی تأکید کرد: دولت فعلی هماهنگی نسبی بیشتری نسبت به دولت‌های گذشته دارد.

ترکیب وزرای کابینه دوازدهم ناهمگون است
نماینده مردم خمینی‌شهر به عنوان مخالف کلیات کابینه اظهار داشت: ترکیب وزرای کابینه دوازدهم از نظر سیاسی، اقتصاد و فرهنگی ناهمگون است و آقای روحانی با این ترکیب نمی‌تواند مشکلات کشور را حل کند.
سیدمحمدجواد ابطحی با بیان اینکه برنامه ششم باید اجرا شود، اظهار داشت: دست دولت درد نکند که این برنامه را نوشته ولی اگر می‌خواهید قانون برنامه ششم اجرا شود باید شاخص‌ها را تایید کنید. وی ادامه داد: فقط هیات وزیران نیستند که رای اعتماد می‌گیرند بلکه سازمان‌هایی چون سازمان محیط‌زیست و سایر معاونین نیز اهمیت دارند.
ابطحی خاطرنشان کرد: معتقدم که آقای آذری جهرمی سن کابینه را متعادل کرده هرچند آمار می‌گوید پیرتر هم شده است ولی اساسا بحث جوان مطرح نیست بلکه بحث شکستن انحصار مدیریتی و الیگارشی و فامیل‌بازی در کشور است.
وی با بیان اینکه وعده‌های دور اول دولت محقق نشده است، اظهار داشت: شاهد ابرچالش بیکاری، کسادی بازار، نبودن رونق اقتصادی، ادامه رکود بی‌سابقه، کاهش قدرت خرید مردم، افزایش فقر و نرخ ارز ادامه مشکلات معیشتی مردم و سایر مشکلاتی از این دست هستیم و می‌خواهم بگویم دولت دوازدهم برای مساله کار چه خواهد کرد.

دولت در برنامه پیشنهادی گویی به اجبار از برنامه ششم نام برده است
حشمت‌الله فلاحت‌پیشه نیز به عنوان مخالف با اصول کلی کابینه، اظهار داشت: انتظار می‌رفت رئیس‌جمهور در برنامه پیشنهادی‌اش فکری به حال تحزب، وضعیت بانک‌ها و جلوگیری از رانت‌ها کند. وی گفت: دولت در برنامه پیشنهادی خود انگار به اجبار از برنامه ششم نام برده است.
نماینده مردم اسلام‌آباد غرب همچنین عنوان کرد: دولت به اسم توسعه‌گرایی دخالت می‌کند و در نهایت عده‌ای برای خود رانت ایجاد کرده که مشکلاتی به وجود می‌آورد، نمونه بارز آن را می‌توان در اجرای اصل ۴۴ و خصوصی‌سازی دید.

اصلاح نظام بانکی از نقاط قوت برنامه دولت
محمدرضا عارف نماینده مردم تهران در موافقت خط‌ مشی وزرای پیشنهادی، گفت: ضمن حمایت از کلیت کابینه معتقدیم که درباره استفاده از وزرای زن می‌شد انتخاب‌های بهتری هم داشت.
وی فقدان شاخص‌های کمی به عنوان یکی از کمبودهای برنامه دولت کرد و اظهار داشت: تأکید دولت بر اصلاح ساختار اقتصادی کشور به منظور دستیابی به رشد مستمر و ثبات اقتصادی، فراهم‌سازی رشد پایدار و افزایش درون‌زایی اقتصادی به عنوان نقاط قوت برنامه اقتصادی دولت محسوب می‌شود. عارف با اشاره به اینکه برای اولین‌بار است موضوع اصلاح ساختار انرژی در دستور کار قرار می‌گیرد، گفت: همچنین سیاست‌های حمایتی و رفاهی و کاهش فقر در برنامه دولت آمده است.
وی موضوع بهبود و ارتقای سرمایه اجتماعی را یکی دیگر از نقاط قوت برنامه کلی دولت و افزود: در این مسیر سند تحول بنیادین آموزش و پرورش که یک سند ارزشمند و مترقی است باید مدنظر قرار گیرد. عارف پیش‌بینی ایجاد نظام‌های صنفی در بخش فرهنگ و هنر و مردمی کردن این بخش را از دیگر نقاط مثبت برنامه پیشنهادی برشمرد و احترام به اقوام ایرانی و حقوق شهروندان از مزیت‌های این برنامه خواند.

کابینه دولت دوازدهم تفاوتی با کابینه قبلی ندارد
محمدحسین فرهنگی نماینده مردم تبریز در مخالفت با اصول کلی کابینه پیشنهادی ‌گفت: کابینه قبلی کابینه موفقی در مسائل حساس کشور نبود و کابینه‌ای که معرفی شده تفاوت اساسی با کابینه قبلی ندارد. وی ادامه داد: تیم اقتصادی دولت در کابینه جدید نیز تغییر اساسی پیدا نکرد و به همین دلیل نباید انتظار تحول داشته باشیم.
نماینده مردم تبریز توجیه روحانی درخصوص عدم استفاده از بانوان در کابینه را قابل پذیرش ندانست گفت: میانگین سنی کابینه دولت دوازدهم تفاوت اساسی با دولت قبل نکرده است.

رئیس‌جمهور مدیریت واحدی را برای اقتصاد و سلامت در نظر بگیرد
بهروز نعمتی نماینده مردم تهران در جریان موافقت با خط‌مشی کابینه دوازدهم گفت: بیشتر افرادی که برای کابینه معرفی شده‌اند کسانی هستند که از نقاط قوت بسیاری در حوزه کاری خود برخوردارند. وی خاطرنشان کرد: حفظ وزرای کارآمد دولت باعث شده تا پیشرفت‌هایی که دولت در دوره یازدهم به دست آورده استمرار داشته باشد.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: دولت به شعارهای انتخاباتی پایبند باشد و بعضاً صداهای ناکوکی از وزارتخانه‌ها به ویژه وزارت اقتصاد و سلامت شنیده می‌شود که باید کوک شود.

https://siasatrooz.ir/vdcb8gb8zrhbgsp.uiur.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی