پنجشنبه ۱۲ شهريور ۱۳۹۴ - ۰۳:۰۶
کد مطلب : 93541
تقلا براي به تنش كشيدن روابط ايران با كشورهاي منطقه

نسخه جديد سعودي – آمريكايي

نسخه جديد سعودي – آمريكايي

در چند هفته اخیر و همزمان با سفر وزير خارجه كشورمان به كشورهاي منطقه با هدف توسعه ديپلماسي و همگرايي بيشتر با اين كشورها، سیاست تبلیغاتی خصمانه‌اي در منطقه علیه ایران شکل گرفته كه تلاش دارد ضمن به تنش كشيدن روابط جمهوري اسلامي با کشورهای منطقه، موجي از ايران‌هراسي را نيز عليه كشورمان به راه بيندازند.
مصداق اين رفتار را مي‌توان در اتهام‌زني دو روز پيش دولت كويت مشاهد كرد كه اين دولت ۲۴ نفر را به‌اتهام ارتباط با جمهوری اسلامی ایران و حزب‌الله لبنان و تدارک انجام حملات علیه کشورهای منطقه خلیج‌فارس دستگیر کرد. دادستان کل کویت در بیانیه‌ای با اعلام این خبر افزود: این افراد به همکاری اطلاعاتی با ایران و حزب‌الله لبنان به‌منظور انجام عملیات تهاجمی علیه دولت کویت متهم هستند. البته «حسن زرنگار» کاردار سفارت جمهوری اسلامی ایران در اين كشور با تکذیب ادعای دادستانی ک درخصوص ارتباط گروهک موسوم به العبدلی گفت: ایران هیچ ارتباطی با این گروهک ندارد.
یکی از نمایندگان پارلمان کویت نيز در پاسخ به این ادعا که ۲۴ تن از افراد بازداشت شده در این کشور، با ایران و حزب‌الله ارتباط داشته‌اند، اعلام کرد این جلسات بعدی دادگاه است که درست یا غلط بودن این ادعای کینه‌توزانه را مشخص می‌کند.
«عبدالحمید دشتی» در واکنش به بیانیه دادستانی کل این کشور درباره بازداشت یک تیم به همراه مقادیر زیادی اسلحه و مهمات گفت اینکه گروه بازداشت شده با ایران یا حزب‌الله ارتباط داشته‌اند یا خیر، در جلسات محاکمه مشخص می‌شود.
البته اين اتهامات عليه ايران به ماجراي دو روز پيش ختم نشده ، وزارت کشور کویت ۲۲ مرداد نيز با صدور بیانیه‌اي از شناسایی و بازداشت سه فرد متهم به همکاری با گروه‌هاي تروریستی و کشف یک انبار بزرگ سلاح در منازل این افراد خبر داد.
رسانه‌های کویتی مدعی شدند این محموله سلاح از طریق کشور عراق برای استفاده گروه‌های مورد حمایت ایران از جمله شاخه‌ای از حزب‌الله در کویت، به این کشور فرستاده شده اما برخی رسانه‌های دیگر نیز ادعا کرده‌اند که این محموله به طور مستقیم توسط ایران و از طریق دریا به کویت فرستاده شده است.
کارشناسان مسائل منطقه معتقدند که گسترش روابط تهران و با كشورهاي منطقه به مزاج برخی از کشورها به ویژه عربستان و آمریکا خوش نیامده است و نزدیک شدن کویت به ایران، عربستان را یک گام به انزوای بیشتر در خاورمیانه سوق می‌دهد؛ به همین دلیل تحولات اخیر کویت از جمله ادعای بازداشت گروهک مرتبط با ایران و حزب‌الله و اختلاف بر سر میدان نفتی الدره را می‌توان در راستای تلاش برخی از کشورهای منطقه در جهت ایجاد مانع بر سر راه گسترش رو به رشد روابط دو کشور ارزیابی کرد.
حسن هانی‌زاده کارشناس مسائل منطقه‌ای در گفت‌و‌گو با تسنیم با اشاره به نقش مخرب عربستان در روابط ایران و کویت گفت: عربستان با استفاده از نفوذ خود در جریان‌های سلفی و وهابی در کویت در تلاش است تا سیاست‌های خود را در این کشور به اجرا بگذارد و برخی از اعضای کابینه در کویت و برخی از نمایندگان پارلمان این کشور نیز در تلاش هستند تا سیاست‌های عربستان را در این کشور اجرایی کنند.
به عقیده هانی‌زاده، عربستان با استفاده از قدرت مالی و رسانه‌اي خود هر از چند گاهی تلاش دارد جریان‌هاي امنیتی شدیدی را در کشورهای حوزه خلیج‌فارس علیه ایران به راه بیندازد و این اتفاقات کاملا ساختگی است و با دستور مستقیم عربستان و حتی آمریکا انجام می‌شود.
مشخص است كه جريان‌سازي رسانه‌اي عليه ايران هدفمند صورت مي‌گيرد چنانچه رسانه سعودی آی‌نیوز پيش تر عنوان کرده که ایران طی دو سال دیگر به عربستان حمله مي‌کند و ارتش این کشور تانک‌هاي خود را در نزدیکی کعبه مستقر خواهد کرد.
رسانه مصری التحریر ادعا کرده ایران سعی دارد تا میان کشورهای عربی فتنه‌انگیزی کند و با حمله نظامی به قطر در چند هفته آینده در نظر دارد تا از این طریق مانع شود مصر با قطر و دیگرکشورهای عربی متحد شود.
ابراهیم کارگول، سردبیر روزنامه ینی شفق چاپ ترکیه که نزدیک به اردوغان است با بیان این که تهران، نقشه خطرناکی را در منطقه اجرا خواهد کرد، مدعی شد: این اطلاعاتی را که مي‌گویم، ثبت کنید که روزی فرا مي‌رسد که ایران به عربستان و نیز به عراق و کویت حمله مي‌کند.
وزارت کشور بحرین همزمان با سفر ظریف به کویت از دستگیری دو نفر به ظن ارتباط با ایران و خنثی کردن اقدامی برای قاچاق مواد منفجره با قدرت انفجاری بالا، تعدادی مسلسل و مهمات آن به داخل این کشور خبر داد.
اين موج ايران‌هراسي جديد در منطقه در حالي به راه افتاده است كه که بعد از جمع بندي مذاكرات هسته‌اي ايران و ۱+۵، برخی کشورهای شورای همکاری خلیج‌فارس علی‌الخصوص عربستان ابراز نگرانی كردند که با اجرای توافق و رفع احتمالی تحریم‌ها، تهران در یک موقعیت بهتر قرار خواهد گرفت.
نقش عربستان به عنوان مهمترين بازيگر در پروژه ايران‌هراسي در حالي به وضوح مشخص است كه مقامات سعودی با فرستادن عادل الجبیر وزير خارجه خود به كشورهاي منطقه و ديگر كشورهاي جهان با هدف یارگیری منطقه‌اي و بین‌المللی، در‌پی تصویرسازی از ایران به عنوان کشوری شیعی آشوب‌ساز در منطقه که در امور کشورهای دیگر دخالت مي‌کند است. الجبیر در ماه اخیر دیدارهایی با موگرینی، اشتاین مایر، لاوروف، جان کری، جنتیلونی وزیر خارجه ایتالیا و‌... داشته است.
عربستان در عرصه میدانی نیز در تلاش است تا با تاکید بر وجود جنگ مذهبی در منطقه، ائتلافی از کشورهای سنی را ایجاد کند تا به زعم خود به برتری در کانون‌هاي درگیری با ایران از جمله در یمن، بحرین، عراق، سوریه، لبنان و‌... دست یابد.
این اتفاقات در حالی رخ مي‌دهد که مقامات ایران از اعراب خواسته‌اند تا درباره مسائل منطقه به گفت‌و‌گو و مذاکره بپردازند. به همین دلیل ظریف طی هفته‌هاي گذشته سفر دوره‌اي به کشورهای عربی مانند قطر، کویت و لبنان داشت و با انتشار دو مقاله در رسانه‌هاي منطقه‌اي خواستار بهبود روابط با کشورهای عربی شده بود. ظریف در این مقالات خواستار ايجاد سازوکارهايي با شرکت همه کشورهاي منطقه در ريشه‌کن کردن تنش‌ها شده بود اگر چه همین مقالات با تحریف به چاپ رسید.

https://siasatrooz.ir/vdcb8sb9.rhbfapiuur.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی