?>?> برجام گفت‌وگو نمی‌شود | سیاست روز
دوشنبه ۳۰ فروردين ۱۴۰۰ - ۲۲:۰۶
کد مطلب : 117717
خطیب‌زاده در پاسخ به سیاست روز درباره مذاکرات وین:

برجام گفت‌وگو نمی‌شود

برجام گفت‌وگو نمی‌شود

سخنگوی دستگاه دیپلماسی گفت: پیشرفت‌های خوبی در خصوص چگونگی بازگشت آمریکا به تعهدات برجامی خودش حاصل شده است. برجام گفت‌وگو نمی‌شود و از اصحاب رسانه درخواست دارم که به این موضوع توجه کنند.
سعید خطیب زاده در نشست خبری با خبرنگاران که به صورت ویدئو کنفرانس برگزار شد، در پاسخ به سؤال سیاست روز درباره اظهارات عراقچی معاون وزیر خارجه مبنی بر این‌که تفاهم جدیدی در حال شکل گیری است به چه معناست و این‌که آیا قرار است توافق جدیدی صورت بگیرد؟ تصریح کرد: پیشرفت‌های خوبی در خصوص چگونگی بازگشت آمریکا به تعهدات برجامی خودش حاصل شده است. برجام گفت‌وگو نمی‌شود و از اصحاب رسانه درخواست دارم که به این موضوع توجه کنند.
وی بیان داشت: آن‌چه به عنوان مذاکرات گفته‌ می‌‌شود، مذاکرات در خصوص چگونگی اجرای تعهدات آمریکا ذیل برجام است. ما برجام را مذاکره نمی‌کنیم و برجام گفت‌وگو نمی‌شود. آن‌چه انجام می‌شود گفت‌وگوهای تکنیکی است که بسیار پیچیده است و باید مطمئن شویم که آمریکا این بار قابل راستی آزمایی است و هم با اعضای ۱+۴ و هم با دوستان و متحدان خود به صورت نزدیک کار می‌کنیم که این مسیر، مسیری باشد که در تمامی ابعادش قابل راستی آزمایی باشد.
سخنگوی وزارت خارجه بیان کرد: کوچک‌ترین نکات آن باید مورد گفت‌وگو قرار بگیرد و تعهدات طرف مقابل روشن شود. اساسا بدون گفت‌وگو که نمی‌شود این را با یک نامه و اعلام از سوی واشنگتن بپذیریم. اتفاقا برای این‌که مطمئن شویم این بار آن‌چه آمریکا می‌گوید بر روی کاغذ نیست تمامی تعهدات آمریکا در یک لیستی باید کاملا روشن شود که قابل راستی آزمایی باشد.
خطیب‌زاده ادامه داد: این‌ها به سرعت حاصل نمی‌شود، ولی همانطور که سیاست کلی نظام است نمی‌گذاریم این گفت‌وگوها فرسایشی شود و برای همین هم هست که جمهوری اسلامی ایران متن‌های مورد نظر خودش را داده و براساس این متن‌ها اگر طرف مقابل به کمیسیون برجام نظرات خودش را بدهد کار می‌‌تواند جلو برود.
سخنگوی وزارت امور خارجه درباره اخبار منتشر شده در خصوص گفت‌وگوی ایران و عربستان گفت: نقل‌ قول‌های متضادی در این خصوص منتشر شده، ایران همواره از گفت‌وگو با پادشاهی سعودی استقبال کرده و آن را به نفع مردم دو کشور و صلح و ثبات منطقه‌ای دانسته است.
خطیب‌زاده در پاسخ به سؤالی درباره اخبار منتشر شده مبنی بر گفت‌وگوی ایران و عربستان اظهار داشت: ما هم این گزارش‌های رسانه‌ای و مطبوعاتی منتشر شده را دیدیم. نقل قول‌های متضادی در این گزارش‌ها منتشر شده است. جمهوری اسلامی ایران همواره از گفت‌وگو با پادشاهی سعودی استقبال کرده و آن را به نفع مردم دو کشور و صلح و ثبات منطقه‌ای دانسته و همین فکر ادامه خواهد داشت.
وی درباره اهداف سفر ظریف به اندونزی هم گفت: این سفری دوجانبه است. سال گذشته هفتادمین سالگرد روابط دو کشور بود و حجم روابط تجاری در یکی دو سال اخیر تقریبا دو برابر شده است و برای پیگیری مسائل و روابط دوجانبه و ارتقای آن و رفع موانع تجاری و گسترش آنها از قبل برنامه این سفر در دست اجرا بود که الان انجام شد. بازدیدها در ماه رمضان بین کشورهای اسلامی مرسوم است و ان‌شاءالله آقای ظریف از دیپلماسی رمضان بهره خواهد برد.سخنگوی وزارت خارجه درباره سفر لاوروف به تهران و این‌که قرار بود توافقنامه جامع بین ایران و روسیه در این سفر امضا شود نیز اظهار داشت: دو سند موازی در حال تکمیل است. آن‌چه به عنوان سند همکاری دو کشور است هر پنج سال تمدید می‌شود و فروردین امسال پنج سال آن تمام شد و براساس مصوبات آن به صورت خودکار تمدید می‌شود و آن سند معتبر است.
وی یادآور شد: همزمان بر روی یک سند ارتقا یافته کار می‌کنیم و در این سفر توافقات خیلی خوبی در خصوص پیگیری سند جامع انجام شد و ان‌شاءالله متون پیگیری و مبادله می‌شود و زمانی به نقطه‌ای برسد که قابل امضا باشد، امضا خواهد شد. در این سفر سند همکاری‌های فرهنگی بین دو کشور بود که مدت‌ها در حال مذاکره بود که در این سفر امضا شد.
خطیب‌زاده در پاسخ به سؤالی درباره نشست‌های جاری در وین نیز اظهار داشت: آن‌چه در وین اتفاق می‌افتد گفت‌وگوهای فنی در خصوص چگونگی رفع تحریم‌های ظالمانه آمریکا و بازگشت دولت ایالات متحده به تعهدات خودش ذیل برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ است. در مسیر درستی هستیم و پیشرفت‌هایی حاصل شده، ولی به این معنا نیست که گفت‌وگوها به مرحله نهایی رسیده است.

وی افزود: چون هیأت ما برای فرسایشی شدن مذاکرات و گفت‌وگوها در وین حاضر نشده، سعی کردیم متون خودمان را ارائه کنیم و از طرف مقابل خواستیم که سریعا وارد مصادیق و متون مشترک بشود. هر چه زودتر این اتفاق بیفتد، ما بهتر می‌توانیم به نتیجه فکر کنیم.
خطیب‌زاده یادآور شد: الان خیلی زود است به آن فکر کنیم. الان در مرحله‌ای هستیم که باید گفت‌وگوها در موضوعات سختی صورت بگیرد. عجله‌ای نداریم. آن چه مهم است این است که در چارچوب فرمایشات رهبر معظم انقلاب و سیاست کلی نظام بتوانیم منافع مردم بزرگ ایران را تامین کنیم.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی در پاسخ به سؤال دیگری درباره مذاکرات وین اظهار داشت: در وین هیچ گفت‌وگوی مستقیم یا غیرمستقیمی با آمریکا نداریم. آن‌چه اتفاق می‌افتد کمیسیون مشترک برجام است.
وی افزود: دولت آمریکا بهتر از هر کسی می‌داند که ایران تمامی اقداماتش را در چارچوب پارامترهای برجام انجام داده و تنها وقتی آنها را متوقف می‌کند که دولت آمریکا تمامی تحریم‌های اعمال شده، باز اعمال شده یا تغییر عنوان داده شده را بردارد و ما بتوانیم راستی آزمایی کنیم.سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به سؤال دیگری گفت: سفر وزیر خارجه پاکستان مهم است و روابط ما با پاکستان عمیق و گسترده است. در این سفر ضمن گفت‌وگو درباره موضوعات دوجانبه، مرز سوم مشترکی در پاکستان هم افتتاح خواهد شد.
وی درباره غنی سازی ۶۰ درصد و واکنش‌ها به آن از سوی جو بایدن رئیس جمهور آمریکا و اتحادیه اروپا و سه کشور اروپایی و همچنین اظهارات «جیک سالیوان» مشاور امنیت ملی آمریکا که گفته واشنگتن تحریم‌ها علیه تهران را برنمی‌دارد مگر این‌که از پایبندی ایران به تعهدات هسته‌ای اطمینان یابد نیز گفت: درباره غنی سازی۶۰ درصد، همانطور که مقام معظم رهبری قبلا فرموده بودند، ایران براساس نیازهای خودش در چارچوب برجام اینها را انجام می‌دهد و به اطلاع آژانس می‌رساند و زیر نظر آژانس بین‌المللی انرژی اتمی اتفاق می‌افتد.
وی در پاسخ به پرسشی درباره اظهارات دبیرکل اتاق بازرگانی ایران و عراق مبنی بر آزادسازی منابع ارزی مسدود شده ایران در عراق تا یک ماه آینده هم گفت: از ایشان سؤال کنید. چون مجرای اعلام نظر در خصوص این گونه موضوعات بانک مرکزی و وزارت امور خارجه است. همه عزیزان باید توجه کنند در حوزه‌هایی که مسئولیت مستقیم ندارند، ورود نکنند.سخنگوی دستگاه دیپلماسی در پاسخ به سوالی درباره امضای سند همکاری‌های جامع راهبردی بین ایران و افغانستان و روند صلح در این کشور با اشاره به گفت‌وگوهای ظریف با همتای افغانستانی و همچنین گفت‌وگوی نماینده وزیر خارجه در امور افغانستان با مقامات افغانستان، اظهار داشت: نه تنها در گفت‌وگوی آقای ظریف با همتای افغانستانی بلکه در گفت‌وگوهای نماینده ویژه ایران با مقامات افغانستان این موضوع طرح شده است. علاوه بر این، در ملاقات ظریف با رئیس جمهور افغانستان در تاجیکستان این موضوع مورد گفت‌وگو قرار گرفته است.

https://siasatrooz.ir/vdcb8zb8zrhb8zp.uiur.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی