يکشنبه ۲ شهريور ۱۳۹۳ - ۲۳:۴۴
کد مطلب : 88781

از تبريك هفته دولت تا حواشي در مجلس

از تبريك هفته دولت تا حواشي در مجلس

روز گذشته ناطقین مجلس شورای اسلامی آغاز هفته دولت را تبريك گفتند اما مهمترین بخش جلسه ديروز درخواست برگزاری دادگاه علنی برای پرونده آقازاده‌ها و مفسدان اقتصادی و مخالفت با دوفوریت طرح الزام سازمان تامین اجتماعی به برقراری مستمری بازنشستگان مشمول قانون بازنشستگی پیش از موعد کارکنان دولت و طرح ادغام شورای عالی فناوری اطلاعات در شورای عالی فضای مجازی اختصاص يافت و بحث انتخاب عضو ناظر خانه ملت در هیأت نظارت بر مطبوعات، مجدداً محل جدل نمایندگان شد.
رئیس مجلس شورای اسلامی در نطق پیش از دستور خود در جلسه علنی ديروز با یادآوری آغاز هفته دولت اظهار داشت: این ایام را به رئیس‌جمهور محترم و اعضای دولت تبریک عرض می‌کنم.
لاریجانی در بخش دیگری از سخنانش به اقدامات جنایتکارانه رژیم صهیونیستی در غزه اشاره کرد و افزود: جنگ‌طلبی مجدد رژیم صهیونیستی و اقدامات جنایتکارانه اخیر این رژیم در غزه نمونه روشن جنایات جنگی علیه بشریت است. این گستاخی رژیم صهیونیستی نتیجه بی‌اقدامی و بلکه همراهی برخی کشورهای عرب منطقه است که با چراغ سبز غرب چنین جنایت‌هایی را ملاحظه می‌کنند و به فریاد ملت‌های مسلمان فلسطین نمی‌رسد.
لاريجاني در پایان خاطرنشان کرد: مجلس شورای اسلامی بار دیگر این اقدامات جنایتکارانه را محکوم می‌کند و از ملت مسلمان فلسطین در همه جهات حمایت خواهد داشت.

تعیین تکلیف معلمان حق‌التدریس و آموزش‌یاران نهضت سوادآموزی
روز گذشته نمایندگان دوفوریت طرح الحاق یک تبصره به ماده ۱۷ قانون تعیین تکلیف استخدامی معلمین حق‌التدریسی و آموزش‌یاران نهضت سوادآموزی در وزارت آموزش و پرورش را مورد بحث و بررسی قرار داده و به تصویب رساندند.
طرح مذکور که به امضای ۸۵ نفر از نمایندگان مجلس رسیده،‌ شامل یک مقدمه توجیهی و یک ماده واحده است که در صورت تصویب نهایی، مربیان پیش‌دبستانی و نیروهای خرید خدمت آموزشی از حکم ماده ۸ قانون تعیین تکلیف استخدامی معلمین حق‌التدریسی و آموزشیاران نهضت سوادآموزی در وزارت آموزش و پرورش مصوب ۱۳۸۸ مستثنی می‌شوند و بار مالی ناشی از این امر از محل حق‌التدریس کارکنان رسمی وزارت آموزش و پرورش تامین می‌شود.
همچنین نمایندگان مجلس دو فوریت طرح الزام سازمان تامین اجتماعی به برقراری مستمری بازنشستگان مشمول قانون بازنشستگی پیش از موعد کارکنان دولت مصوب ۱۳۸۶ طبق دو سال آخر بیمه‌پردازی سنوات ارفاقی آنان را مورد بحث و بررسی قرار داده و به تصویب نرساندند.
نمایندگان در بخش دیگری از جلسه علنی، دو فوریت طرح ادغام شورای عالی فناوری اطلاعات در شورای عالی فضای مجازی و حذف ماده (۴) وظایف و اختیارات قانون وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات را مورد بحث و بررسی قرار داده و به تصویب نرساندند.

سریال ادامه‌دار حواشی انتخاب عضو مطبوعاتی خانه ملت
اما در جلسه علنی ديروز خانه ملت، مجددا بحث انتخاب عضو ناظر خانه ملت در هیأت نظارت بر مطبوعات، محل جدل نمایندگان شد.
ماجرا از آنجا آغاز شد که علی لاریجانی رئیس مجلس پیرامون اقدام کمیسیون فرهنگی مجلس در معرفی دو کاندیدا به هیأت رئیسه این اقدام کمیسیون را به رأی استمزاجی نمایندگان گذاشت و وکلای ملت با صد رأی موافق، ۹۴ رأی مخالف و ۱۱ رأی ممتنع از مجموع ۲۲۴ نماینده حاضر در صحن علنی خانه ملت مخالفت خود با نظر کمیسیون فرهنگی را اعلام کردند. همین موضوع انتقاد برخی از نمایندگان را در‌پی داشت.
رئیس مجلس شورای اسلامی از نمایندگان خواست رأی استمزاجی مجلس را بپذیرند و در همین زمینه گفت: من این نظر را پذیرفتم و بهتر است کمیسیون فرهنگی نمایندگان را محدود نکنند.
پس از سخنان لاریجانی برخی از نمایندگان انتقاداتی را نسبت به عملکرد رئیس جلسه داشتند و اقدام لاریجانی را نوعی استبداد توصیف کردند که لاریجانی در پاسخ به این اظهارنظر گفت: «اگر استبداد بد است، استبداد اقلیت بدتر است».
روح‌الله حسینیان نماینده مجلس شورای اسلامی اقدام هیأت رئیسه مجلس را نوعی دیکتاتوری خواند که لاریجانی در پاسخ تأکید کرد: «دیکتاتوری را کسانی انجام می‌دهند که به رأی مجلس احترام نمی‌گذارند».
در حین سخنان علی لاریجانی برخی از نمایندگان با فریادهای «تذکر، تذکر» خواستار ارائه انتقاد خود از عملکرد رئیس مجلس شورای اسلامی در اتخاذ رأی استمزاجی از نمایندگان شدند.
لاریجانی مجددا خطاب به یکی از نمایندگان که اقدامش را دیکتاتوری خوانده بود،‌ تصریح کرد: «چطور در جاهای دیگر که رئیس نظر می‌دهد دیکتاتوری نیست، حال اینجا دیکتاتوری شده است».
پس از اظهارات لاریجانی، علیرضا زاکانی نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با حضور جایگاه هیأت رئیسه از عملکرد علی لاریجانی انتقاد کرد.
شكايت كوچك‌زاده
نماینده مردم تهران با انتقاد از تصمیم علی لاریجانی در خصوص مصوبه کمیسیون فرهنگی در مورد عضو ناظر در هیئت نظارت بر مطبوعات گفت: شان رئیس مجلس این نیست که به میل خود عمل کند و ظاهر رفتارش این باشد که از مجلس رای گرفته است.
مهدی کوچک‌زاده در اخطاری با استناد به اصل ۷۳ قانون اساسی با اشاره به اتفاقات جلسه علني ديروز در جریان انتخاب یکی از وکلای ملت برای عضویت در هیئت نظارت بر مطبوعات، اظهار داشت: ما امروز با اتفاقاتی مواجه بودیم و در یکی از مواد آیین‌نامه برای رئیس ابهاماتی وجود داشت که ممکن است برای هر کس دیگری بوجود آید اما آیین‌نامه داخلی مجلس در اینگونه موارد راه را مشخص کرده که باید چه کرد.
وی ادامه داد: در اینگونه مواقع باید طرح استفساریه ارائه شود نه اینکه رای‌گیری استمزاجی صورت گیرد و اگر دوستان نماینده مایلند که کمیسیون فرهنگی روال دیگری را بر خلاف آنچه که طبق آیین‌نامه عمل کرده، دنبال می‌کرد، باید طرح دو فوریتی می‌آوردند که البته هم آوردند.
این نماینده مجلس با اشاره به رای‌گیری استمزاجی ديروز لاریجانی از نمایندگان گفت: در رای‌گیری استمزاجی اینگونه است که اکثریت هر چه که گفت، باید همان کار صورت بگیرد لذا در رای‌گیری استمزاجی امروز ۱۰۰ نفر از نمایندگان به رویه کمیسیون فرهنگی رای دادند و ۹۴ نفر رای ندادند لذا اکثریت گفتند که کار کمیسیون فرهنگی درست بوده است اما متاسفانه رئیس مجلس نظر خود را اعمال کرد. آیا این کار دیکتاتوری نیست؟
کوچک‌زاده بر همین اساس تاکید کرد: بنده هم به جمهوریت که نماد آن مردم هستند و هم به مسئول اسلامیت نظام گله می‌کنم؛ این رفتار دون شان رئیس مجلس است.
وی ادامه داد: در آیین‌نامه داخلی مجلس وظایف و اختیارات هیئت رئیسه حفظ شان و اقتدار مجلس است اما شاهدیم که چندین جلسه مجلس یک عضوی از هیئت رئیسه به رئیس تذکر می‌دهد که شان مجلس را حفظ کند.
وی با اشاره به فتنه ۸۸ گفت: در فتنه ۸۸ کسانی که رای نیاوردند، اصرار به تشکیل لویی جرگه داشتند که معلوم نیست تشکیل چنین چیزی در کجای قانون آمده است. همچنین کشور، مجلس، شورای نگهبان و قانون دارد که آنها باید به مسائل رسیدگی کنند حال آنها لویی جرگه را مطرح کردند.
نماینده تهران ادامه داد: شان رئیس مجلس این نیست که به میل خود بگوید و عمل کند البته ظاهرش این است که از مجلس رای گرفته است و در لویی‌جرگه نیز ظاهر اینگونه بود که به مردم مراجعه کنید.
کوچک‌زاده بر همین اساس تاکید کرد: ما می‌خواهیم رئیسمان در مجلس آقا باشد و ما به رئیس بودنش افتخار کنیم البته ما این موضوع را توهین به خودمان می‌دانیم و حق خود می‌دانیم. هر چند می‌دانم برخی از نمایندگان از جمله نعمتی و دوستش که آن روز به بنده فحاشی کرد بلند می‌شوند و می‌گویند که این حرف‌ها وارد نیست.
حجت‌الاسلام ابوترابی‌فرد نایب رئیس مجلس که در غیاب لاریجانی ریاست صحن علنی را برعهده داشت در پاسخ به این تذکر گفت: مدیریت جلسه باید بر اساس برداشت از آیین‌نامه باشد و نگاه رئیس مجلس این بود که این ماده ابهام دارد و پس از آن رئیس مجلس تصمیمی را اتخاذ کردند لذا باید تلاش کنیم با صمیمیت و همدلی از این موضوعات عبور کنیم.

بیانیه نمایندگان درباره کشتار پی در‌پی رنگین‌پوستان آمریکا
ديروز همچنين نمايندگان مجلس طی بیانیه‌ای اقدامات سرکوبگرانه دولت آمریکا نسبت به مردم فرگوسن را به شدت محکوم و تاکید کردند دولت این کشور نسبت به کشتار پی در پی رنگین‌پوستان آمریکایی عکس‌العمل نشان دهد. ضرغام صادقی عضو هیئت‌رئیسه مجلس گفت: نمایندگان مجلس شورای اسلامی طی بیانیه‌ای اقدامات سرکوب گرایانه دولت آمریکا نسبت به مردم به تنگ آمده فرگوسن و خشونت دولتمردان آمریکایی را محکوم و تاکید کردند که مدعیان به اصطلاح حقوق بشر به جای حمایت غیرقابل دفاع از اعدام یک آدم‌کش و قاچاقچی بزرگ مواد مخدر که هزاران جوان را به کام نابودی می‌کشد، نسبت به کشتار پی در پی رنگین‌پوستان آمریکایی و سرکوب شدید معترضین که جز عدالت و محاکمه پلیس قاتل را نمی‌خواهند، عکس‌العمل نشان دهد.
وی در ادامه اظهار داشت: این بیانیه به امضای اکثریت نمایندگان رسیده است.

جلسه علنی دادگاه مفاسد اقتصادی
ناطقان مجلس در جلسه ديروز از قوه قضائيه خواستند جلسات دادگاه آقازاده‌ها و مفسدان اقتصادی را به صورت علنی برگزار کند.

https://siasatrooz.ir/vdcb8zbw.rhbwwpiuur.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی