?>?> مردم اگر صرفه‌جويي نكنيد آب را جيره‌بندي مي‌كنيم | سیاست روز
سه شنبه ۱۹ فروردين ۱۳۹۳ - ۲۲:۱۴
کد مطلب : 86639
هشدار استاندار تهران در شوراي شهر

مردم اگر صرفه‌جويي نكنيد آب را جيره‌بندي مي‌كنيم

مردم اگر صرفه‌جويي نكنيد آب را جيره‌بندي مي‌كنيم

حسین هاشمی استاندار تهران در جلسه علنی ديروز شورای شهر تهران با بیان اینکه هشدار داد: اگر مردم ۲۰ درصد در مصرف آب صرفه‌جویی نکنند مجبور می‌شویم در فصل تابستان آب را به طور زمان‌بندی شده قطع کنیم. هاشمی توضیح داد: این تصمیم کشوری است و خاص تهران نیست.
هاشمی با اشاره به مشکل آب شهر تهران افزود: یکی از مشکلات جدی ما در شهر تهران در سال جدید آب شرب است. اگر در تهران مردم ۲۰ درصد صرفه‌جویی کنند ان‌شاالله مشکلی نداریم اما اگر مردم صرفه‌جویی نکنند قطعی آب خواهیم داشت.
وی افزود: موضوع برق هم به همین صورت است. بیش از ۵۵ درصد تجهیزات برق تهران بیش از ۲۷ سال عمر دارد و فرسوده است. خوشبختانه در بودجه ۹۳ قبول کرده‌اند درآمدهای آب و برق را به خودشان برگردانند تا تجهیزاتشان را نوسازی کنند.
استاندار تهران در بخش دیگری از سخنانش زمان اعمال افزایش نرخ حمل‌و‌نقل عمومی را بعد از اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه‌ها اعلام کرد و گفت: دولت تصمیم گرفته این افزایش قیمت‌ها بعد از اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه‌ها اعمال شود.
وی افزود: دولت تمایل دارد این افزایش قیمت یک‌بار برای سال جدید و یک‌بار هم با افزایش قیمت برای فاز دوم هدفمندی یارانه‌ها اعمال نشود.
حسین هاشمی با تاکید بر ضرورت برقرار شدن تعامل بین استانداری، شهرداری و شورای اسلامی شهر تهران بیان داشت: ۸ سال هیچ ارتباطی بین این دو نهادهای حاکمیتی نبود اما حالا ما تعامل بسیار خوبی با شهرداری تهران داریم. این راس سه مثلث باید جلسات و نشست‌های تعاملی داشته باشند تا به مردم تهران خدمت‌رسانی بهتر و بدون منتی را انجام دهیم.
وی اضافه کرد: اولین موضوعی که در استان تهران رسانه‌ای کردم آلودگی هوای تهران بود. سلامت تهران برای ما از اولویت اول برخوردار است. شهر تهران بیش از ۸ و نیم میلیون جمعیت دارد و بر‌اساس گزارش سازمان جهانی بهداشت از مضرات آلودگی هوا شیوع بیماری سرطان است. هاشمی با اشاره به مطرح شدن موضوع آلودگی هوای تهران در چند جلسه متعدد با رئیس‌جمهور تاکید کرد: این موضوع تنها توسط شهرداری یا استانداری حل نمی‌شود. خوشبختانه این موضوع خیلی خوب توسط رسانه‌ها مطرح و کمیته رسیدگی بحران آلودگی هوا در استانداری با حضور دستگاه‌های مختلف تشکیل شد.
استاندار تهران ادامه داد: ما برای اولین‌بار دو ساعت بعد از‌ظهر اداره‌ها را تعطیل کردیم اما رئیس‌جمهور با تعطیلی پایتخت به شدت مخالف بودند. ایشان معتقدند پایتخت را نباید به هیچ‌وجه تعطیل کرد. من به ایشان گفتم آیین‌نامه دستورالعمل اجرایی این وظیفه را به عهده کمیته گذاشته است. دکتر روحانی اشاره کردند در تهران با توجه به اینکه پایتخت سیاسی است باید با وسواس بیشتری و با هماهنگی ریاست جمهوری تعطیلی انجام شود.
هاشمی توضیح داد: این وسواس باعث شد در دولت بار‌ها موضوع آلودگی هوا مطرح شود. حرکت خوبی که شورا انجام داده و از مسئولین اجرایی دولت دعوت کرده تعامل بسیار ارزشمندی است. معاونین رئیس‌جمهور، من به عنوان استاندار و حضور آقای قالیباف باعث شده در دولت فضای خوبی برای رسیدگی به آلودگی هوای تهران و کلان شهر‌ها ایجاد شود. به گفته هاشمی، برای اولین‌بار کمیته‌ای با حضور ۱۳ وزیر و استاندار تهران برای بررسی وضعیت کلان شهر‌ها تشکیل شده است. این کمیته در وزارت کشور و با مسئولیت معاون عمرانی وزیر کشور اداره می‌شود. وی تاکید کرد: من در جلسه دولت به دکتر روحانی گفتم ما در تهران وضعیت بسیار نگران‌کننده‌ای داریم. این مریض در حال مرگ در آی‌سی‌یو است. ما اول باید این مریض را از آی‌سی‌یو خارج کنیم.
هاشمی در ادامه آمارهایی را از خودروهای فرسوده شهر تهران ارائه کرد و گفت: ۸ هزار و ۶۰۰ تاکسی فرسوده پیکان، ۲۲ هزار تاکسی فرسوده سمند و پراید، یک سوم از ۲۰۰ هزار دستگاه در اختیار آژانس‌ها و در مجموع ۱۰۰ هزار خودروی آلوده در تهران تردد می‌کنند که باید در اولین مرحله این ۱۰۰ هزار دستگاه از تهران خارج شوند.
استاندار تهران از تعاملی که با زنگنه وزیر نفت انجام شده خبر داد و گفت: آقای زنگنه برای جایگزینی خودروهای فرسوده با خودروهایی که استاندارد یورو ۴ دارند و مصرف بنزین‌شان بین ۴ تا ۶ لیتر است ابراز تمایل کردند. چنانچه درباره تعیین بنزین یورو ۴ با حرکتی ضربتی عملی کردند. ایشان جلسه‌ای با مدیران خودروسازی گذاشتند و یادآوری کردند که در سال ۹۰ قرار بود کل تولیدات شما یورو ۴ باشد. الان تنها ۵۰ درصد خودرو‌ها یورو ۴ هستند. از آن‌ها تاریخ عملی خواستند و خودروسازان اعلام کردند خردادماه امسال تمام بنزین‌های تولیدی به این استاندارد می‌رسند. وی از شورای شهر تهران هم درخواست کرد آلودگی هوای تهران را به عنوان یک موضوع خاص در نظر بگیرند و به یک کمیسیون خاص واگذار نکنند. اعضای شورای شهر تهران پس از سخنرانی استاندار تهران در صحن علنی شورا در مورد مسائل شهر تهران تذکراتی را به وی دادند. رحمت‌اله حافظی رئیس کمیسیون سلامت، محیط‌زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران در تذکری به استاندار تهران در خصوص عدم خروج کارخانه روغن‌نباتی قو که در محدوده ترمینال جنوب است، اظهار کرد: دستور پلمب این کارخانه صادر شده اما آنها یک مدت زمان ۱۰ ساله‌ خواسته‌اند و هنوز این کارخانه از محدوده شهری تهران خارج نشده است. وی با اشاره به اینکه مجموعه شهر تهران و حواشی آن اثر متقابل یکدیگر دارند، گفت: قرچک، ورامین و اسلامشهر از جمله شهرستان‌هایی هستند که اثر متقابل در تهران دارند. بنابراین از مدیریت شهری و شورا خواستاریم که برنامه‌ریزی‌های لازم را در این زمینه انجام دهند.
حافظی با بیان اینکه بر‌اساس مصوبه هیات وزیران در سال ۸۲، تشکیل ستاد اسکان غیررسمی و حاشیه‌نشینی در دستور کار قرار گرفته بود، گفت: این ستاد تشکیل نشده و باید در این زمینه اقدام شود.
وی نکته آخر خود را تشکیل کارگروهی مشترک بین شهرداری، استانداری و شورای شهر دانست تا فعالیت‌های حوزه شهری با روند بهتری صورت گیرد.
پس از این اسماعیل دوستی نایب رئیس کمیسیون عمران و حمل‌ونقل شورای شهر تهران در تذکری در خصوص اراضی اطراف دانشگاه تهران، اظهار کرد: باید وقت خاصی برای حل اراضی اطراف تهران بگذاریم و در سال ۷۲ نیز مصوبه‌ای توسط دولت که مربوط به اطراف دانشگاه تهران و حد فاصل خیابان‌های کارگر، انقلاب و رسالت وجود دارد.
وی با بیان اینکه از بانک جهانی در خصوص این اراضی وام گرفته شده است، گفت: از بانک جهانی وام گرفته‌اند که ۳۰ درصد اراضی آزاد شود. اما ای‌کاش این اراضی آزاد نمی‌شد چرا که وضعیت فعلی شایسته شهر تهران نیست. دوستی ادامه داد: پرداخت حقوق شهرداری از طرف دولت دیگر مسئله‌ای است که باید به آن توجه شود، چرا که شهرداری بابت مسائل مختلف از دولت طلب دارد. باید جلساتی بین اعضای شورا و فرمانداران اطراف شهر تهران برای نگه‌داشتن حریم شهر تهران برگزار شود. در پنجاه و پنجمین جلسه علنی شورای شهر تهران بررسی طرح الزام شهرداری تهران به تملک، حفظ و بازسازی امارت معروف به عین‌الدوله و نیز بررسی یک فوریت طرح الزام شهرداری تهران به تملک و بازسازی خانه باغ معروف اتحادیه واقع در محدوده منطقه ۱۲ شهرداری تهران و بهره‌برداری از آن به عنوان مرکز فرهنگی هنری به کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شهر تهران ارجاع داده شد. گفتني است در اين جلسه مقرر شد تا از جلسات آینده نماینده ویژه استانداری در شورا حضور داشته باشد.

https://siasatrooz.ir/vdcb90bw.rhb0fpiuur.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی