?>?> مناطق پاکسازی شده از معتادان نیازمند جلوه های بصری | سیاست روز
شنبه ۱۳ مهر ۱۳۹۸ - ۲۲:۴۳
کد مطلب : 111092
دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر تشریح کرد

مناطق پاکسازی شده از معتادان نیازمند جلوه های بصری

دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر، ضمن یادآوری این که ۲۶ کیلومتر مربع از اراضی پایتخت، از لوث معتادان، پاکسازی شده است، گفت: یکی از موضوعات ضروری این مناطق بعد از پاکسازی، بحث عمرانی و شهری است چرا که نگاه و جلوه های بصری شهری تاثیر زیادی بر حذف یا افزایش آسیب در یک محله دارد. سردار اسکندر مؤمنی روز شنبه در جلسه ستاد پاکسازی، سالم سازی و تثبیت مناطق شوش، هرندی و مولوی افزود: نگاه به معتاد نباید نگاه به بخش اضافی جامعه باشد، حق معتادان نیست که در زیر پل ها بخوابند و حق مردم منطقه هم نیست که هر روز شاهد آسیب باشند.
وی افزود: همین عقیده را سرلوحه قرار دادیم و تلاش کردیم سرپناهی برای این قشر فراهم کنیم که مورد تقدیر و تشکر سازمان ملل هم قرار گرفت. این مقام مسئول با اعلام این خبر که اعتیاد منشأ ٥٥ درصد طلاق ها و سایر آسیب ها است، خاطرنشان کرد: در حال حاضر در کشور، ٢ میلیون و ۸۰۰ هزار نفر مصرف کننده تفننی مواد مخدر و یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر مصرف کننده مستمر وجود دارد.وی ادامه داد: مجموع این چهار میلیون معتاد در رده سنی ١٦ تا ٦٥ ساله هستند که پنج درصد این جمعیت را معتادان متجاهر تشکیل می دهند و وظیفه دینی ما ایجاب می کند تا از حداکثر تلاش و ظرفیت برای پاکسازی این عده استفاده کنیم.
سردار اسکندری با بیان این که از اقدامات قضائی و انتظامی برای ایجاد مراکزی در جهت افزایش ظرفیت نگهداری معتادان بهره گیری شد، یادآور شد: آمارها نشان می دهد در این محله پنج هزار نفر جمع آوری شدند، محله ای که بارها و بارها وضعیت اسفبار آن از رسانه ها و نشریات بازتاب داده شده بود. حال پس از گذشت هفت ماه، شرایط بهینه شده و بخش عمده ای از معتادان در مراکز در حال نگهداری شده و مردم منطقه هم همواره قدردان زحمات بوده اند اما نگرانی بازگشت وضعیت به گذشته همچنان برقرار مانده است.
دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر با بیان این مطلب که بعد از حوزه انتظامی و قضائی، باید به موضوع اجتماعی و فرهنگی پرداخت، تصریح کرد: در همین راستا، طرح یاریگران برای بهره وری بهینه از همراهی آحاد ملت اجرا شد که نیازمند فراهم شدن بسترهای مشارکت بیشتر مردم دارد. وی افزود: طرح یاریگران با همکاری همه بخش های فرهنگی، آموزشی و رسانه ای آغاز به کار کرده است و از مهرماه امسال همزمان با زنگ مهر همکاری خود با آموزش و پرورش را هم شدت بخشیده است. این مقام مسئول ضمن یادآوری این که این منطقه ۲۶ کیلومتر مربع از اراضی پایتخت را دربردارد که مورد پاکسازی قرار گرفته است، گفت: یکی از موضوعات ضروری این مناطق بعد از پاکسازی، بحث کاربری عمرانی است.
چرا که نگاه و جلوه های بصری شهری تاثیر زیادی بر حذف یا افزایش آسیب در یک محله دارد.وی در این باره توضیح داد: دیوارنگارهای رنگی، پاکسازی آثار دودآتش از روی دیوارها و زیباسازی در کنار ایجاد فضای شور و نشاط و تفریح یاریگر دیگر ما در امر مبارزه با مواد مخدر خواهد بود؛ کاری که از عهده شهرداری منطقه به تنهایی برنمی آید و نیازمند همراهی شهروندان ساکن در منطقه است. دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر، اصلاح قوانین را یکی دیگر از راهکارهای مبارزه با مواد مخدر عنوان کرد و گفت: به موجب ماده ۱۶ قانون مبارزه با موادمخدر و سه تبصره مربوط به آن، معتادان به مواد مخدر و روان‌گردان و متجاهر به اعتیاد با دستور مقام قضایی از یک تا سه ماه در مراکز دولتی و مجاز درمان نگهداری می‌ شوند. وی تصریح کرد: ۶ ماه زمان مناسبی برای نگهداری از یک فرد معتاد نیست و لازم است این زمان برای رسیدن به یک نتیجه مناسب افزایش یابد که دستیابی به این امر نیازمند اصلاح قانون دارد.سردار مومنی ادامه داد: اکنون در حال برطرف کردن خلاء‌ و چالش‌های قانونی از جمله مدت زمان نگهداری و درمان معتادان متجاهر هستیم و به زودی این مساله نیز رفع خواهد شد. از موضوعات زمان یک تا سه تا ۶ ماه نگهداری است که باید به ۲ سال تمدید شود. وی یادآور شد: موضوع خرده فروشان و توزیع کنندگان هم از جمله مواردی است که برای آن نقص قانونی وجود دارد چرا که خرده فروشان به دادسرا می روند و به دلیل فرآیند طولانی دادرسی با جریمه، آزاد شده و دنبال جذب مصرف کننده جدید می شوند در حالی که برای نابودی این چرخه باید خرده فروشان و توزیع کنندگان به همان مدتی که برای معتاد متجاهر در نظر گرفته شده است، در اردوگاه نگهداری شوند.

https://siasatrooz.ir/vdcb98b85rhb8gp.uiur.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی