پنجشنبه ۱۷ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۰۲:۲۱
کد مطلب : 92119
مسئولين يك روز هم تحمل ندارند، اما

مردم ريزگردها را تحمل كنيد!

مردم ريزگردها را تحمل كنيد!

نفس مردم در بخشي از مناطق جنوبي و شرقي كشور به شماره افتاده است و تازه پشت سر هم هشدارهايي راجع به بدتر شدن اوضاع با آغاز فصل گرما و سرما داده مي‌شود و جواب مسئولش اين است كه برويد و بسازيد!!!
مردم نمي‌توانند نفس بكشند صداي خس‌خس نفس كشيدن‌هايشان صداي سرفه‌هايشان در شهر طنين‌انداز است اما كيست كه اين سرفه‌ها را بشنود، مسئولش را دعوت مي‌كنند اما آنقدر هوا بد است كه پروازها لغو و مسئول نمي‌تواند زميني به خوزستان بيايد و ترجيح مي‌دهد دور بايستند و بگويد: كنار بياييد!
صداي نفس‌هاي كودكان شنيده مي‌شود؛چقدر اين صداها شبيه صداي آنهايي است كه روزگاري در اين مناطق مي‌جنگيدند و خمپاره‌هاي شيميايي بر سرشان مي‌باريد!! صداي خس خس شنيده مي‌شود و صداي كنار بياييد از طرف ديگر!!

كنار بياييد مشكلات به اين زودي حل نمي‌شود!
مشكل قطعا گسترده است، الان مهم نيست مسبب اين خس‌خس بچه‌هاي معصوم شهر صدام حسين است ياحزب بعث و يا بخل زميني كه بيش از حد خشك شده! مهم است كه فوري به داد اين صداهاي خس‌خس رسيد تا خس‌خس‌ها خداي نكرده.... تصورش هم ترسناك است كه شهر نفس نكشد، البته اين فقط خوزستان نيست كه خس‌خس مي‌كند، سيستان و بلوچستان، كرمانشاه و بخش‌هايي از شهرهاي ديگر هم درگير شده‌اند و گفته شده اين موضوع به پايتخت هم مي‌رسد! نگذاريد بچه‌ها با نفس‌هاي بريده دعا كنند حالا كه شما نمي‌آييد ريزگردها بيايند سراغتان! بياييد يكبار ديگر مرور كنيم كه چه شده.

مدارا
رئیس سازمان حفاظت محیط‌زیست با بیان اینکه هیچ مسئولی نمی‌تواند به مردم قول دهد که مشکل گرد و غبار در چند سال آینده حل می‌شود! گفته كه مردم باید با مشکل ریزگردها کنار بیایند!!! معصومه ابتکار اطلاع دارد كه سازمان بهداشت جهانی ۳۵ تا ۴۰ درصد بیماری‌ها را ناشی از مشکلات محیطی می‌داند.
معاون رئیس‌جمهور مي‌داند كه خیلی از شهرهای مرزی ما و حتی شهر تهران با پدیده گرد و غبار درگیرند، با اين وجود مي‌گويد كه باید با همکاری منطقه‌ای و سازمان‌های بین‌المللی از پدید آمدن گرد و غبار پیشگیری کنیم! این در صورتی است که فرسایش بادی خاک و الگوی غلط مصرف در کشور خودمان نیز باعث استمرار این پدیده شده است.
او همه اينها را مي‌داند، در شرايط بدي آب و هوا هم به خوزستان سفر نكرده اما باز تاكيد دارد: در موضوع گرد و غبار هیچ مسئولی نمی‌تواند به مردم وعده دهد که این مشکل تا چند سال آینده حل می‌شود و مردم باید با مشکل گرد و غبار کنار بیایند!

منطقه‌اي شويم براي مطالعه!
اما يك مسئول دولتي ديگر هم ديروز سخني عجيب را بر زبان آورده است، رئیس دفتر رئیس‌جمهور هم با اشاره به مشکلات زیست‌محیطی در منطقه بویژه پدیده ریزگردها تصریح کرد که ایران با توجه به امکانات گسترده علمی می‌تواند هاب تحقیقات دانشگاهی و حضور دانشمندان در منطقه، برای بررسی راه‌های رفع مشکلات زیست‌محیطی شود!
محمد نهاوندیان گفته كه پدیده ریزگردها یک معضل منطقه‌اي است! مقابله با آن نیز یک همکاری منطقه‌ای را مي‌طلبد و اقدامات یکجانبه کشورها به تنهایی نمی‌تواند این معضل را رفع کند! وی توجه به مسئله ریزگردها و آلودگی‌ها و تاثیرات مخرب آن بر محیط‌زیست به عنوان یک مشکل جدی منطقه‌ای را خواستار شد و تصریح کرد که همکاری سازمان ملل در این عرصه با توجه به اثرات منفی که این پدیده می‌تواند روی زندگی مردم برجای بگذارد، بسیار با اهمیت و ضروری است. وی همچنین توسعه فضاهای سبز را در مناطقی که منشا تولید ریزگردها هستند، راهکاری مناسب برای مقابله موفق با این مشکل برشمرد.

هشدار نماینده خوزستان درباره ريزگردها
اما در همين فضا یک عضو مجمع نمایندگان استان خوزستان نسبت به شدت گرفتن ریزگردها در این استان با آغاز فصل گرما هشدار داد.
اسماعیل جليل مي‌گويد: اگر در حال حاضر وضعیت ریزگردها در استان‌های جنوبی بهتر شده این موضوع ناشی از اقدام کنترلی در رابطه با پدیده ریزگردها نیست بلکه وضعیت آب و هوایی به این معضل دامن نزده است اما مجددا ریزگردها در فصل گرما و با فعال شدن منبع آلایندگی شدت می‌گیرند همان‌طور که در یکی دو هفته گذشته شاهد این امر بودیم.
وی با بیان اینکه مسئولین امر با پدیده ریزگردها با رویکرد شعاری برخورد می‌کنند، افزود: ریزگردها پدیده امروزی نیست و دولت‌ها در درازمدت نشان داده‌اند که برنامه‌ای برای حل این معضل ندارند، اگر ظرف دو دهه گذشته که شاهد بروز این پدیده بوده‌ایم دولت‌ها عملکرد مثبتی در این زمینه داشتند اکنون باید نتیجه عملکرد آنها را شاهد می‌بودیم.
این عضو مجمع نمایندگان استان خوزستان اظهار کرد: غیر از مالچ‌پاشی که از قدیمی‌ترین روش‌های مهار منبع آلودگی و ایجاد گرد و غبار است روش‌های دیگری مثل احیای جنگل‌ها، کاشت نهال‌هاي کنترل کننده‌ منبع گرد و غبار و انتقال آب به مجموعه تالاب‌ها نیز وجود دارد

سازمان بسيج داوطلب است
سازمان بسيج سازندگي داوطلب است كه ريزگردها را پي گيري و برطرف كند اما!! چه كسي بايد جواب دهد؟! اين سازمان حتي آيين نامه خود را براي اين كار منتشر كرده است. در ماده يك خود عنوان كرده كه به منظور ايجاد آمادگي ملي، مديريت و مقابله با آثار زيان‌بار پديده گرد و غبار در کشور و ايجاد زمينه همکاري‌هاي منطقه‌اي، کارگروهي با مسئوليت معاون اول رئيس‌جمهور و عضويت رؤساي سازمان‌هاي حفاظت محيط‌زيست، مديريت بحران کشور، هواشناسي کشور و جنگل‌ها، مراتع و آبخيزداري کشور و معاونين وزارتخانه‌هاي نيرو، نفت، بهداشت، درمان و آموزش پزشکي (معاون سلامت)، کشور (معاون امور عمراني)، امور خارجه (معاون امور بين‌الملل) و معاونت برنامه‌ريزي و نظارت راهبردي رئيس‌جمهور تشکيل مي‌شود و در اولين جلسه، آيين‌نامه داخلي خود را تصويب مي‌نمايد.
اين سازمان در ماده ۲ خود مي‌گويد:تصميم‌گيري درخصوص امور اجرايي موضوع‌هاي يادشده به کليه اعضاي کارگروه به عنوان نمايندگان ويژه رييس جمهور و اختيارات هيئت‌وزيران در قوانين و مقررات مربوط، به وزيران دستگاههاي عضو کارگروه تفويض مي‌شود. همچنين اختيار اصلاح اين تصويب‌نامه به وزيران عضو کارگروه تفويض مي‌شود.

اعلام آمادگی بسیج در حل معضل اهواز
در همين زمينه رئیس سازمان بسیج مستضعفین گفته كه بسیج سازندگی آمادگی دارد تا ۵۰ هزار بسیجی را برای تثبیت مناطق آلوده و حل مشکل ریزگردهای خوزستان وارد عمل کند.
سردار محمدرضا نقدی با اشاره به بروز پدیده ریزگردها در برخی استان‌هاي کشور اظهار داشت: بسیج سازندگی آمادگی دارد تا ۵۰ هزار بسیجی را برای تثبیت مناطق آلوده و حل مشکل ریزگردهای خوزستان وارد عمل کند. وی افزود: بر‌اساس گزارش‌هایی که بسیج خوزستان از اداره منابع طبیعی و مقامات مسئول استان و همچنین سازمان محیط‌زیست خوزستان کسب کرده منشأ این آلودگی بعضی از مناطق جنوب شرقی خوزستان است که باید با مالچ‌پاشی و کشت نهال تثبیت شود.
سردار نقدی ادامه داد: در صورتی که مناطق آلوده تثبیت شوند نقش بسیار مهمی در کاهش آلودگی خواهد داشت؛ هر چند که بعضی از آلودگی‌ها منشأ خارجی دارد ولی بخش زیادی از مشکل این روزها مربوط به همین مناطق است.
رئیس سازمان بسیج مستضعفین گفت: در صورتی که دستگاه‌هاي مسئول نهال لازم و همچنین مالچ و دستگاه‌هاي مالچ‌پاش را در اختیار قرار دهند می‌توان طی یک عملیات گسترده مردمی این مشکل را تا حد زیادی مهار کرد. حتي گفته شده اين طرح به دولت ارائه شده اما آيا بايد هنوز منتظر ماند؟! آيين‌نامه سال ۹۳ آماده و به دولت ارائه شده دولت هم كه معتقد است كسي نمي‌تواند كاري كند چرا حالا اما به يك داوطلب اجازه نمي‌دهند كارش را انجام دهد؟! 

مائده شيرپور

https://siasatrooz.ir/vdcb98b9.rhb58piuur.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی