پنجشنبه ۲۲ آبان ۱۳۹۳ - ۰۳:۱۹
کد مطلب : 89979
۵ ميليون ايراني مبتلا به ديابت هستند

تبلیغات ماهواره‌ای برای درمان دیابت را جدي نگيريد

تبلیغات ماهواره‌ای برای درمان دیابت را جدي نگيريد

از سال ۱۹۹۱ سازمان بهداشت جهاني ۱۴ نوامبر را به عنوان روز جهاني ديابت نامگذاري كرده است و هرساله اين روز در كشورهاي مختلف جشن گرفته مي‌شود.
بر اساس اعلام سازمان جهاني بهداشت تا سال ۲۰۳۰ حدود نيم ميليارد نفر در جهان مبتلا به ديابت مي‌شوند و اين آمار در ايران حدود ۶.۵ ميليون نفر خواهد بود. آمار سالانه مرگ جهاني ناشي از ديابت ۵ ميليون نفر اعلام شده است كه ۸۰ درصد ديابتي‌هاي جهان در مناطق كشورهاي در حال توسعه و كم درآمد هستند.
زندگي صنعتي و تغذيه نامناسب از علل شيوع بيماري ديابت است و مركز مديريت بيماريهای غيرواگير وزارت بهداشت، از وجود ۴.۵ تا ۵ ميليون نفر ديابتی در کشور خبر داده است.
در ديابت نوع يك، اغلب كودكان گرفتار مي‌شوند و براي كنترل درمان آن نياز به انسولين دارند و عوامل ابتلابه دیابت نوع ۲، ژنتيك، عوامل محيطي و سابقه خانوادگي است كه بيشتر بالغين دچار آن مي‌شوند، و ۹۰ درصد بيماران ديابتي به ديابت نوع ۲ مبتلا هستند. همزمان با هفته جهاني ديابت نگاهي به اين بيماري و بايدها و نبايدهاي درماني آن داشته ايم.

بیماری كه جنبه ارثی دارد
نایب رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با تاکید بر ضرورت شناسایی به موقع بیماری دیابت در کشور، گفت: شناسایی زودرس بیماری از مزایای اجرای طرح پزشک خانواده است که امیدواریم طی سال‌های آتی اجرایی شود.
عبدالرحمان رستمیان در گفت وگو با خانه ملت، با هشدار نسبت به شیوع بیماری دیابت در کشور، افزود: بر اساس آمارها بیش از ۵ میلیون نفر در کشور مبتلا به این بیماری هستند و نوع دوم این بیماری بیشتر جنبه ارثی دارد که اغلب مورد توجه است. نماینده مردم دامغان در مجلس شورای اسلامی، ادامه داد:‌ بیماری دیابت به تدریج شناسایی می‌شود و بروز آن دارای علامت‌های خاصی است که ممکن است در فرد به وجود آید؛ هرچه زودتر افراد مبتلا به دیابت شناسایی شوند خطرات کمتری متوجه بیمار می‌شود.
این نماینده مردم در مجلس نهم، با بیان اینکه مهمترین عوارض بیماری دیابت نارسایی کلیه است، تصریح کرد: اگر این بیماری به موقع شناسایی، کنترل و درمان شود عوارض آن کمتر خواهد بود اما با توجه به اینکه در برخی موارد این بیماری به موقع شناسایی نمی‌شود با بروز عوارض بیماری متوجه ابتلای فرد به دیابت می‌شویم.
رستمیان با مثبت ارزیابی کردن درمان‌های موجود برای بیماری دیابت، یادآور شد: امروزه درمان‌های موجود برای بیماری دیابت می‌تواند قند را در سطح نرمالی نگه دارد از سویی دیگر درمان‌ها نیز روز به روز پیشرفت کرده و شرایط کنترل این بیماری را بهتر می‌کند. وی درباره نقش مهم پزشک خانواده در شناسایی زودرس بیماری دیابت، افزود: یکی از اهداف مهم نظام ارجاع شناسایی به موقع بیماری است تا از این طریق خانواده را تحت نظر داشته باشد؛ این از مزایای پزشک خانواده است که امیدواریم طی سال‌های آتی اجرایی شود.
نایب رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی، با یادآوری برخی تبلیغات ماهواره‌ای مبنی بر درمان دیابت با عمل‌های جراحی، گفت: به هیچ عنوان چنین چیزی صحت ندارد و تنها هدررفت هزینه‌ها است، از سویی دیگر در سایت انجمن دیابت نیز به بی تاثیر بودن این اقدام کاملا اشاره شده است.

توصیه به افراد دیابتی برای استفاده از کفش طبی
دبیر علمی یازدهمین کنگره سراسری ارتوز و پروتز تاکید کرد: سهل انگاری و عدم دقت و مراقبت‌های لازم می تواند بیمار را دچار مشکلات زیادی نماید و بهداشت پا را به مخاطره بیندازد ، در این موارد استفاده از یک بسته درمانی که شامل داروهای مخصوص، کفش و کفی طبی ویژه است می‌تواند در پیشگیری از مشکلات بیمار مفید باشد.
غلامرضا امینیان افزود: کف پا دورترین قسمت بدن از قلب است و نسبت به دیگر بافت های بدن خون کمی دریافت می کند، به همین علت است که در هوای سرد اولین جایی از اندام که سرد می شود پا است و بیماری دیابت در بلند مدت موجب کم شدن جریان خون در همه بدن می شود و این مشکل در پا بیشتر از جاهای دیگر خودش را نشان می دهد.
وی در همین زمینه ادامه داد: همین امر موجب می شود زخم هایی که بطور مرتب در اثر آسیب های محیطی در پای همه افراد ایجاد می شود و بسرعت خوب می شود، در پای افراد دیابتی بهبود پیدا نمی کند و عوارضی به دنبال دارد که از جمله درد، نوروپاتی (بیماری اعصاب) محیطی، زخم و نهایتا قطع عضو اندام است و اکثر این گونه بیماران درگیر نوروپاتی حسی هستند که معمولا ساق پا حساس می شود و با پوشیدن جوراب و شلوار در هنگام شب و تماس آنها با پوست، ساق پا دردناک می شود.
امینیان گفت: بهترین راه برای کاهش این مشکلات، چک کردن قند خون جهت بررسی روند صعودی آن و استفاده از کفش های طبی و کفی مناسب می باشد زیرا بالابودن قند خون می تواند در ایجاد این حالت نقش اصلی داشته باشد و در این موارد بایستی سریعا به پزشک متخصص مربوطه مراجعه شود تا نسبت به تجویز داروهای خوراکی و پمادهای مخصوص اقدام گردد.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی تأکید کرد: زمانی که بیمار در معرض خطر گسترش زخم ناشی از پوشش نامناسب پا قرار می گیرد ممکن است با یک تغییر شکل در پا روبه رو باشیم که این امر منتهی به ایجاد فشار کف پا می شود و در این صورت نیازمند به ارتوزهای پا برای بهبود توزیع فشار خون در کف پا می شویم و چنین ارتوزهایی ممکن است نتوانند در داخل کفش های معمولی و مرسوم جای داده شوند و تطابق یابند بنابراین کفش های طبی می توانند راه حل عملی برای پیشگیری از ایجاد زخم در این دسته از بیماران باشند.

https://siasatrooz.ir/vdcb99bw.rhb9zpiuur.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی