چهارشنبه ۱۵ فروردين ۱۳۹۷ - ۰۱:۳۴
کد مطلب : 103794
سیاست روز نقش متولیان در تحقق شعار سال ۹۷ را بررسی می‌کند؛

موج‌سواری دلالان روی تناقضات متولیان

موج‌سواری دلالان روی تناقضات متولیان

بررسی تعداد مصاحبه‌های انجام شده از سوی مقام‌های اقتصادی اثرگذار در کشورهایی که اقتصاد رو به توسعه و بدون مشکلی رادارند حکایت از آن دارد که تمام مصاحبه‌ها و اخبار اعلام شده ازسوی این افراد از نظم و قانون خاصی برخوردار است و شاید به همین دلیل باشد که معامله‌گران بازار‌های جهانی در شبی که قراراست سخنرانی توسط یکی از نهادهای پولی مهم دنیا انجام شود؛ دست از معلامله کشیده و تنها ناظر بازار می‌شوند چراکه به خوبی می‌دانند این افراد در زمان‌های خاص لب به سخن گشوده و با کوچکترین کلمه‌ای می‌توانند روند فعالیت یک تجارت را جابه‌جا کنند.
برخلاف این روند در کشوری مانند ایران بخش اعظمی از زمان و وقت متولیان اثرگذار و غیراثرگذار در اقتصاد صرف این مساله می‌شود که در مورد مسایلی اظهارنظر کنند که در اکثر موارد ارتباطی به حوزه کاری آنها ندارد و یا اگر هم اندک ارتباطی داشته باشد در برخی موارد چنان نقطه نظرات شخصی و بدون کارشناسانه خود را مطرح می‌کنند که تمام رشته‌های رسیده شده توسط سایر متولیان مسئول درامر اقتصاد را پنبه می‌کند.
البته این مساله دلیلی نمی‌شود تا تمام مشکلات موجود در عرصه اقتصاد کشور که از تعداد انگشتان دست فراتر رفته و هر روز یکی از آنها گوشه‌ای از اقتصاد را دچار التهاب می‌کند را به گردن مصاحبه و سخنرانی افراد نامرتبط با حوزه اقتصادی انداخت چراکه در اغلب مواقع دیده شده تعداد و حجم بالای مصاحبه‌های برخی تصمیم‌گیران اقتصادی موجب شده تابازارهای اقتصادی هیچ‌گاه روی خوش آرامش به خود نبینند.
به عنوان مثال در طول ۶ ماه پایانی سال ۹۶ مکررا شاهد سخنرانی متولیان مختلف اقتصادی درخصوص مشاله دلار بودیم از سیف به عنوان سکان‌دار اصلی بانک مرکزی تا تک‌تک نمایندگان مجلس و اعضای هیات دولت.
بی‌شک بخش اعظمی از هیجان بازار دلار که گاها کارشناسان از آن به عنوان جو روانی بازار یاد می‌کنند به این قبیل مصاحبه‌ها باز می‌گردد که وقت و بی وقت از سوی یک نهاد مسئول و یا یک رسانه خاص منتشر می‌شود غافل از آنکه شیرازه بازار بی‌ثبات با کوچکترین تلنگری از هم گسسته شده و هموار کردن مسیر برای آن به مراتب سخت‌تر از یک بازار معمولی است.

بازارهای جذاب
روز گذشته وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه در سال ۹۷ بازار مسکن؛ "طلا و ارز جذاب‌تر است"؛ این سیگنال را روانه بازار کرد تا برای ماه‌های پیش‌رو نیز خیال دلالان و نوسان‌گیران بازار ارز را راحت کند که اگر در این بازار بمانند به مراتب بیش از سایر بازارها می‌توانند کسب سود کنند.
این گفته آخوندی در شرایطی مطرح شده که تنها ۱۴ روز از زمان نامگذاری سال ۹۷ به عنوان سال حمایت از کالای ایرانی توسط مقام معظم رهبری گذشته است و به نظر می‌رسید با توجه به شرایط موجود متولیان همگام و همراستا با برنامه‌های یکدیگر؛ پایه‌های اصلی و در ستی را در مسیر حمایت از کالای ایرانی بر خواهند داشت نه اینکه با خط‌دهی به بازار به گونه‌ای رفتار کنند تا اندکی نقدینگی که گمان می‌رفت به سمت حوزه تولید حرکت کند، سرازیر بازار ارز و طلا شود.

تناقضات تکراری
البته بروز چنین شرایطی را در اقتصاد نمی‌توان تنها به گردن سخنانی همچون آخوندی وزیر راه و شهرسازی و متولیانی همچون وی انداخت که در مسیر تحلیل بازارهای زیرمجموعه وزارتخانه خود؛ سخنانی می‌گویند که سایر بازار‌ها را ملتهب‌تر می‌کند چراکه بررسی سخنان سیف به عنوان سکان‌دار اصلی بانک مرکزی در ۶ ماه اخیر به خوبی نمایان می‌کند که با هر فراز و فرودی که دلار تجربه کرد؛ سیف سخنی تازه از طریق خبرگزاری‌های اصلی و یا فضای مجازی و شبکه‌های اینستاگرامی خود منتشر کرد تا به نوعی بتواند افسار بازار را در دست بگیرد غافل از آنکه این بازار دیگر حرف‌شنوی از سیف و یا متولیانی همچون وی ندارد و دنباله سیاست‌های غلط و نیمه‌درستی است که تا پیش از این اجرایی شده است.
سیاست هایی که تا پیش از این منتقدان و کارشناسان نسبت به آن هشدار داده بودند. سیاست‌هایی که بازار را به جای ارز تک‌نرخی با ارز ۱۰نرخی مواجه کرده است.
***
اینها بخشی از اظهارات رئیس‌کل بانک مرکزی در دوماهه پایانی سال گذشته درخصوص بالا رفتن غیرمنطقی نرخ ارز است. خودتان بخوانید و خودتان قضاوت کنید:

دوشنبه ۲ بهمن ۱۳۹۶
حباب دلار به زودی از بین می‌رود
بانک مرکزی در برخورد با متخلفان تعارف ندارد، افزایش قیمت اخیر ارز به سیاست تک‌نرخی شدن نرخ ارز ارتباطی ندارد. فکر می‌کنم با توجه به تصمیماتی که حدود ۸-۷ روز گذشته اتخاذ شده است، روند کاهش نرخ ارز به زودی انجام می‌شود و تعادل به بازار باز می‌گردد، چرا که در سال گذشته نیز در دی و آذرماه مسائل مشابهی وجود داشت.
هیچ شخصی نمی‌تواند از سرمایه گذاری در ارز به سود برسد؛ چرا که سود سپرده‌گذاری ساده در نظام بانکی از سوددرگیر کردن منابع مالی در بازار ارز بیشتر است.

سه‌شنبه ۳ بهمن ۱۳۹۶
نرخ ارز اسفند متعادل می‌شود
افزایش قیمت ارز در هفته‌های اخیر، ارتباطی با سیاست تک‌نرخی کردن ارز ندارد و آن سیاستی است که بانک مرکزی از کانال‌های خاص خود، پیگیری می‌کند.
پیش‌بینی ما این است که با توجه به سیاست‌ها و اقدامات بانک مرکزی در روزهای اخیر و کاهش التهابات جامعه این روند، کاهشی خواهد شد و به تعادل ماه‌های گذشته باز خواهد گشت. روند ۴ تا ۵ سال گذشته همین بوده که نرخ ارز در دو ماه آذر و دی افزایش یافته و در اسفند متعادل می‌شود و مردم باید توجه کنند که کسی نمی‌تواند از سرمایه‌گذاری در بازار ارز سود ببرد.

یکشنبه ۶ اسفند ۱۳۹۶
التهابات نرخ ارز زودگذر بود
‌به هیچ‌وجه ما نرخی را اعلام نمی‌کنیم اما این موضوع را دنبال می‌کنیم. در هر زمانی نرخ تعادلی برای ارز نشأت گرفته از متغیرهای اصلی اقتصادی است اما وقتی ببینیم آن شرایط متعادل ایجاد شده، آن وضعیت باید استمرار پیدا کند.قیمت ارز تحت تاثیر التهابات زودگذر و هیجانی بازار قرار گرفته بود و به همین خاطر، قیمت‌های بالایی را پیدا کرده بود. هم‌اکنون این التهابات در حال کنار گذاشته شدن هستند و قیمت ارز به تدریج در حال پیدا کردن قیمت تعادلی خود است. به دلیل اعمال برخی سیاست‌های کنترلی، قیمت ارز در روزهای گذشته رونده کاهنده‌ای را درپیش گرفته است.

سه‌شنبه ۱۵ اسفند ۱۳۹۶
قیمت دلار سیر کاهشی دارد
قیمت دلار سیر کاهشی دارد. سوال درباره نرخ دلار رسمی غیرمعمول است که فقط در کشور ما مطرح است. قیمت دلار باید با واقعیات اقتصاد کشور تطبیق کند.
نقدینگی در کشور به ۱۴۰۰ هزار میلیارد تومان افزایش یافته است. برخی انتقاد می‌کردند که دولت نقدینگی را کنترل کرده برای کاهش تورم و باعث رکود شده است اما می‌بینیم که علی‌رغم رشد نقدینگی تورم کنترل شد و کاهش یافته است.از عوامل غیربنیادین که تاثیر بر نرخ ارز دارد دشمنی و تبلیغات روانی آمریکا علیه کشور ماست. امریکا مترصد است تا در اقتصاد ما التهاب‌آفرینی کند. 

نویسنده: سارا علیاری

https://siasatrooz.ir/vdcb9fb8arhbgzp.uiur.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی