جمعه ۲۱ خرداد ۱۴۰۰ - ۲۳:۰۲
کد مطلب : 118392
برگزاری نشست لندن در میان اختلافات داخلی و اعتراض‌های مردمی

پنهان شدن «جی‌۷» پشت وعده‌های کرونایی و دشمن‌تراشی

پنهان شدن «جی‌۷» پشت وعده‌های کرونایی و دشمن‌تراشی

سران گروه ۷ در حالی در لندن گرد هم آمده‌اند که از یک سو اختلافات داخلی اعضا و از سوی دیگر اعتراض‌های مردمی به عملکردهای این گروه شدت گرفته است بگونه‌ای که این کشورها برای پنهان سازی این وضعیت از یک سو وعده‌هایی درباره واکسن کرونا سر دادند و از سوی دیگر با اتهاماتی علیه روسیه و چین به دشمن سازی پرداختند.
سران گروه هفت که با اولین حضور بایدن رئیس جمهور جدید آمریکا نیز همراه است در میان موجی از اعتراض‌های مردمی و البته اختلافات داخلی از جمله مسئله جاسوسی آمریکا از متحدان اروپایی اش گردهم آمده اند تلاش دارند تا با ژست‌های رسانه‌ای چنان وانمود سازند که این گروه همچنان توان اتحاد و فعالیت مشترک را دارد در حالی که رفتارهای دو جانبه آمریکا و انگلیس و نیز انتقادهای اروپایی‌ها از رفتارهای آمریکا بیانگر اختلافات درونی این گروه است. روندی که البته اعتراض‌های مردمی را نیز باید به آن افزود چنانکه شماری از فعالان محیط زیست دیروز مقابل محل برگزاری اجلاس سران گروه هفت در دهکده ساحلی کورن‌وال تجمع کرده و خواستار توجه رهبران جهان به بحران آب‌وهوایی شده‌اند.ائتلاف موسوم به «در برابر گروه ۷ مقاومت کن» که از چندین گروه معترض تشکیل شده هشدار داده که برای برگزاری تظاهرات سنگینی در روزهای پیش‌رو برنامه‌ریزی کرده است. گروهی از معترضان دو بالون غول‌پیکر بوریس جانسون نخست وزیر انگلیس و جو بایدن رئیس جمهوری را در سواحل کورن‌وال به صورت شناور به حرکت درآورده‌اند.
در این میان در جوسازی حاشیه‌ای برای کم رنگ نشان دادن اعتراض‌های مردمی و اختلافات داخلی، برخی کشورهای گروه ۷، در تلاش هستند تا چین ملزم شود تعهد بیشتری برای کاهش آلاینده‌های کربنی خود داشته باشد. خبر دیگر از گروه ۷ آنکه رئیس‌جمهور آمریکا در سفر به انگلیس، با نخست‌وزیر این کشور دیدار کرد. هشتاد سال پس از آن‌که رهبران وقت انگلیس و آمریکا برای دوران پسا جنگ جهانی دوم، منشور آتلانتیک را ناظر بر پیوند اتحاد میان دو سوی اقیانوس اطلس امضاء کردند، بوریس جانسون و جو بایدن نسخه جدیدی از این سند را منطبق با چالش‌های جدید بین‌المللی امضاء کردند.توافقات میان آمریکا و انگلیس در حالی صورت گرفته است که رئیس شورای اروپا تأیید کرده اتحادیه اروپا ممکن است از ابزار تحریم برای مجاب کردن لندن به اجرای توافق برگزیت استفاده کند.
در همین حال در ادامه بحران‌سازی جهانی آمریکا برای روس هراسی، نیروی دریایی آمریکا اعلام کرد که ناوشکن هسته‌ای «لابون» این کشور برای انجام عملیات امنیتی دریایی عازم دریای سیاه شده است.در ادامه همین سیاست‌ها ماس وزیر امور خارجه آلمان در آستانه برگزاری نشست سران گروه ۷ از آنها اتخاذ موضع قاطعانه و منسجم در برابر روسیه را درخواست کرد.سران هفت کشور صنعتی دنیا از جمله آلمان، فرانسه، انگلیس، ایتالیا، ژاپن، کانادا و آمریکا از دیروز تا فردا در کورن وال انگلیس با هم دیدار و گفتگو خواهند کرد. بعد دیگر اقدامات گروه ۷ برای پنهان سازی وضعیت بحرانی این گروه را وعده‌های کرونایی تشکیل می‌دهدانگلیس قرار است ۱۰۰ میلیون دوز واکسن مازاد خود را در یک سال آینده به کشورهای کم دارمد اعطا کند. آمریکا نیز وعده داد ۵۰۰ میلیون دوز واکسن شرکت فایزر را به قیمت ۳ میلیارد دلار برای توزیع در ۱۰۰ کشور فقیر خریداری و قرار است ۲۰۰ میلیون دوز واکسن را امسال توزیع کند. گروهی فعالان سیاسی می گویند بسته کمک گروه ۷ مشکلات ساختاری کشورهای کم درامد در حفظ زنجیره دائمی تامین واکسن را حل نکرده و این کشورها دستکم به ۱۲ میلیارددوز واکسن به هزینه ۵۰ میلیارد دلار دارند.این نشست در حالی بحران می‌گذرد که آمریکا در عرصه داخلی با بحران‌های بسیاری مواجه است چنانکه آمار جدید درباره اوضاع اقتصادی آمریکا، حاکی از آن است تورم ماهیانه در این کشور به بالاترین حد در ۱۳ سال گذشته رسیده است. در همین حال ژست‌های بشر دوستی کرونایی بایدن در حالی مطرح می‌شود که بر اساس گزارش نیوزویک بیش از ۱۰۰ هزار نفر از قربانیان کووید-۱۹ در آمریکا که بسیاری از آنها رنگین‌پوست بوده‌اند، شمارش نشده‌اند.نکته قابل توجه آنکه نشست گروه ۷ درحالی برگزار می‌شود که سران اروپا در عرصه داخلی نیز وضعیت مطلوبی ندارند چنانکه نتایج نظرسنجی نشان می‌دهد، اعتماد به اتحادیه اروپا در کشور‌های فرانسه ۶۲ درصد، ایتالیا ۵۷ درصد، آلمان ۵۵ درصد و اسپانیا ۵۲ درصد بوده و نزدیک به نیمی از مردم این کشور‌ها هیچ اعتمادی به اتحادیه ندارند.
نکته دیگر آنکه نشست سران گروه ۷ با جوسازی‌ها و دشمن سازی ها در حالی برگزار می‌شود که روسیه، برنامه ناتو برای برگزاری رزمایش مشترک با اوکراین در دنباس، منطقه مورد اختلاف میان روسیه و اوکراین، را ماجراجویی مستقیم مسلحانه دانست. در همین حال در واکنش به اقدامات آمریکا، نخست وزیر روسیه فرمان پایان اعتبار تفاهم‌نامه «زمین باز» میان روسیه و آمریکا را امضا کرد.در همین حال سفارت مسکو در واشنگتن در زمینه تصمیم پنتاگون برای استفاده از بمب افکنهای اتمی ۵۲ B-H در رزمایش دریایی ناتو در نزدیکی مرزهای روسیه هشدار داد. تنها یک هفته پس از آغاز رزمایش نظامی آمریکا در اقیانوس آرام، روسیه نیز از آغاز برگزاری رزمایش گسترده‌ای در این اقیانوس خبر داد. از سوی دیگر در حوزه جنگ نرم نیز دادگاهی در روسیه شرکت‌های فیسبوک و تلگرام را به دلیل خودداری از حذف محتواهای ممنوعه جریمه کرد.

https://siasatrooz.ir/vdcb9wb85rhb8fp.uiur.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی