?>?> سوءمدیریت آثار تحریم را پررنگ‌تر می‌کند | سیاست روز
شنبه ۱۹ آبان ۱۳۹۷ - ۰۰:۴۵
کد مطلب : 106746
بررسی سیاست روز از اثرگذاری تحریم بر اقتصاد کشور ؛

سوءمدیریت آثار تحریم را پررنگ‌تر می‌کند

تحریم ایران از سوی امریکا و همپیمانان وی اتفاقی نیست که مربوط به دیروز یا امروز باشد بلکه اقتصاد ایران قریب به ۴۰ سال است که با این مساله روبرو است و درتمام این دوران ها توانسته به شکل مطلوبی از این تحریم ها سربلم بیرون آید اما اینکه دردوز جدید تحریم ها که از سوی آمریکا صورت گرفته چه اتفاق تازه ای رخ داده که برخی متولیان با نگرانی به آن می نگرند مساله ای است که همواره کارشناسان و حتی مردم در پی پاسخ آن هستند.
از۱۳ آبان ماه سالجاری بار دیگر تحریم ها از سوی آمریکا شدت گرفت و جز در برخی موارد این تحریم ها در حال اجراست.اتفاقی که دراین میان رخ داده آن است که بیش از یک سال است که نرخ دلار روند افزایشی به خود گرفته ودر پی آن قیمت سایر کالاها در بازارهای مختلف با نوسان روبه بالا مواجه شده است. نوسانی که بخش اعظم آن به گفته کارشناسان از نبود نظارت و دیریت درست نشات گرفته و بخش کمی از آن به تحریم ها باز میگردد.
کارشناسان وتحلیلگران اقتصادی در ارزیابی شرایط اقتصادی پیش روی کشور و اینکه چه آینده ای درانتظار کشور است با مبنا قرار دادن این مساله که نمی توان نقش تحریم ها را در افزایش قیمت ارز که تبعات آن بر بازارهای مختلف ایران بسیار تاثیر گذاراست را نادیده گرف معتقدند که آنچه علاوه بر تحریمها بر اقتصاد کشور اثر گذار بوده و آن را به چالش کشیده چیزی نیست جز ایرادات مدیریتی که در پی آن ساختار اقتصادی کشور را بسیار ضربه پذیر شده است.
به باور این متخصصان وکارشناسان در شرایط کنونی با نگاهی به وضعیت بازارهای اقتصادی به جرات می توان مدعی شد که تاثیر مدیریت ناکارآمد به مراتب بیشتر از سوء اثری است که از تحریم براقتصاد کشور وارد می شودو اگر فکری به حال آن نشود قطعا شرایط بدتر از این خواهد شد.

شرایط متفاوت
این در این بین برخی دیگر از کارشناسان با طرح این مساله که به طور قطع شرایط تحریم های امروز با شرایط تحریم در گذشته کاملا متفاوت است می گویند؛در شرایط فعلی و دراین دور از تحریم ها نه خبری از مصوبه شورای امنیت ونه اجماع جهانی پشت این تحریم هاست و درواقع تنها تحریم های یکجانبه از سوی آمریکاست که مطرح ودرحال اجراست و در یک کلام می توان گفت ؛تاب اوردن اقتصاد ایران در شرایط تحریم امروز بسیار متفاوت تر است چراکه شرایط تحریم متفاوت تر از قبل است. این گروه می افزایند؛در دور قبلی تحریم ها در بسیاری از اقلام از جمله بنزین وابسته زیادی به خارج وجود داشت و حتی مجبور بودیم که از طریق پتروشیمی ها نسبت به تامین آن اقدام شود و حتی توانایی تولید و تامین برخی کالاهای استراتژیک را هم وجود نداشت ،اما امروز وضعیت کاملا متفاوت است.
به باور این کارشناسان اگرتدبیر داخل درست به کارگرفته شود و حداقل از ظرفیت کشورهایی که تحریم یکجانبه علیه ایران از سوی آمریکا را قبول ندارند، به خصوص کشورهای همسایه استفادهشود می توان با وضعیت مطلوبتری از این بحران عبور کرد. در دور قبل تحریم ها که بیش از ۱۰ سال طول کشید اما تحریم های این روزها تنها نشات گرفته ارفتار ترامپ است و امروز شاهد آن هستیم که حتی دمکرات ها این شعار را سر می دهند که اگر مجلس این دور را از آن خود کنند باز به برجام باز میگردد.
این متخصصان با اشاره به اینکه شرایط امروز تحریم ها که به نوعی یک جانبه بوده و مصوبه شورای امنیت و اجماع هانی را هم با خود ندارد از آن جهت پررنگ تر دیده می شود که آثار روانی بیشتری نسبت به دور قبلی تحریم ها داشته است میگویند؛ در شرایط کنونی به لحاظ ابزاری و به شکل حقوقی از دور قبل کمرنگ تر است بنابراین باید تدبیری صورت گرفته شود تا از کشورهای همسایه برای عبور از این شرایط نهایت استفاده را برد.
آنچه قابل توجه است اجماع کارشناسان و متخصصان اقتصادی بر وجود سوء مدیریت و نبود نظارت کافی و اقدامات کارشناسی در اقتصای کشور که سالهای سال است که در مقاطع مختلف وجودداشته و کشور همواره ازآن ضربه خورده است و نکته اصلی تر که باید مدنظر قرار گیرد و علی رغم همه این داستان ها بایدتوجه شود آن است که ایران ظرفیت های بسیاری دارد که از آن استفاده نمی شود.

زمان آزمون و خطا نیست
کارشناسان اقتصادی باتاکید براین مساله که در شرایط کنونی زمان سعی و خطا نیست و در شرایطی هستیم که نمی توانیم از حضور کارامدترین افراد بهره گیری نکنیم میگویند؛ وقتی سخن از جنگ اقتصادی به میان می آید و اینگونه عنوان می شود که وضعیت حال حاضر به نوعی جنگ اقتصادی است لذا باید با بهره گیری از زبده ترین بهترین نیروها بهره گرفت ؛نیروهایی که از مهارت کافی برخوردار بود و تجربه و تخصص لازم را دارند.
در واقع دولت به معنای مدیریت کشور اگر شرایط جنگ اقتصادی کنونی را میپذیرد بایدتلاش کند تا کارآمد ترین نیروها در خط مقدم برای جنگیدن انتخاب کند.به سخن دیگر اگر از برترین افراد ر این نبرد اقتصادی استفاده شود با توجه به اینکه فرصت ترامپ الی ابد نیست و فرصتش محدود است لذا ما میتوانیم با تدبیرو به کارگیری بهترین نیروها با حداقل عوارض از این مسیر عبور کنیم و این نکته را نیز باید درنظر داشته باشیم زمانی که صحبت از جنگ اقتصادی به میان میآید یعنی هر دو طرف جنگ آسیب می پذیرند و این آسیبها یکطرفه نیست لذا می توان به شیوه ای عمل کرد تا کمترین آسیب به کشور وارد شود.

https://siasatrooz.ir/vdcba0b80rhbgzp.uiur.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی