?>?> بدعت‌هایی که دل عاشورایی‌ها را می‌لرزاند | سیاست روز
دوشنبه ۱۲ مهر ۱۳۹۵ - ۲۱:۰۵
کد مطلب : 97114
به بهانه فصل عاشقی؛

بدعت‌هایی که دل عاشورایی‌ها را می‌لرزاند

قسمت اول
بدعت‌هایی که دل عاشورایی‌ها را می‌لرزاند

از دیروز همه جا سیاه‌پوش شده است، همه به استقبال ماه محرم رفتند که در دهه نخستش امامشان تا پای شهادت کودک ۶ ماهه می‌جنگد و دست از دین و بدعت‌های وارد شده در آن نمی‌کشد. اما همین ماه که می‌تواند سرآغاز تفکر و تحول انسان باشد گاهی با ورود بدعت‌های عجیب و غریب و گاهی با بدسلیقگی‌ها چنان گرفتار می‌شود که صدای همه دینداران را در می‌آورد. گاهی رسوم عجیب رواج می‌یابد و گاهی نذرهای عجیب و غریب چون قمه‌زنی!! همه این رفتارها رفتارهایی است که توسط روحانی نماهای خارج‌نشین و البته برخی متعصبان بی‌فکر ترویج یافته و گاهی توسعه می‌یابد.
از مدل موهای عجیب و غریب تا نوشته‌های نام ائمه با غلط املایی فاحش! چیزی که با هزینه دشمنان دین وارد می‌شود و بعد با تمسخر آنها و نشان دادن به همه توسعه می‌یابد تا مانع از پیام واقعی عاشورا شود. تا تلاش شود امر به معروف و نهی از منکر، اولویت حرکت در مسیر خداوند بر مصلحت‌اندیشی و قبول رشوه‌های دنیایی، مبارزه در مسیر حق و پرداختن هزینه‌های گزاف برای باقی ماندن راه اسلام در کنار بدعت‌های وارداتی چون قمه‌زنی و مدل‌های عجیب و غریب توسعه نیافته و نگاه مردم جهان خصوصا غیرمسلمانان از اصل ماجرا منحرف شود. اما مومنان باید تلاش کنند تا با مطالعه عاشورا و اصل پیام قیام امام حسین(ع) و یارانش از بدعت‌های وارداتی دوری کرده و با آنهایی که نادانسته به ترویج این اصول غلط دست می‌زنند برخورد کنند.

«نذر خون» به جای قمه‌زنی
یکی از فرهنگ‌های غلطی که محرم رواج یافته و اتفاقا هیچ ریشه دینی ندارد قمه‌زنی در روز عاشوراست. این بدعتی است که متاسفانه با وجود هشدارها و سخنرانی‌های مراجع هنوز هم برخی از متعصبان که مطالعه دقیقی از چرایی قیام عاشورا ندارند صورت می‌گیرد. در همین زمینه رئیس گروه جذب و نگهداری اهداکنندگان انتقال خون تهران جزئیات طرح "نذر خون" در ماه محرم را تشریح کرد و در عین حال ضمن توضیح عوارض قمه‌زنی از سوی برخی‌ها، از آنها خواست تا به جای این کار، خون اهدا کنند.
دکتر مجید مسلمی با پیشنهاد درباره طرح "نذر خون" که هر سال در ایام محرم در سازمان انتقال خون برای داشتن اهدای خون کافی در کشور، برگزار می‌شود، گفت: در سال‌های اخیر شاهد بودیم که مردم در ماه محرم نذوراتی دارند. به عنوان مثال نذر کردند تا در ماه محرم و تاسوعا و عاشورا خون اهدا کنند. بر این اساس بود که طرح نذر اهدای خون در سازمان انتقال خون راه‌اندازی شد.
وی با اشاره به احتمال ازدحام جمعیت در روزهای تاسوعا و عاشورا برای اهدای خون، افزود: بنابراین برای اینکه با ازدحام جمعیت در این روزها مواجه نشویم و بتوانیم به صورت مرتب و یکنواخت در تمام طول سال اهدای خون داشته باشیم، این طرح را پیش می‌بریم. بر این اساس برای پیشگیری از اهدای خون بیش از ظرفیت مراکزمان در یک روز و نداشتن اهدای خون در روزهای دیگر، یک سیستم نوبت‌دهی برای نذر خون در ماه محرم راه‌اندازی شد تا در برخی زمان‌ها که نیازمند اهدای خون هستیم، افراد به میزان کافی به مراکزمان مراجعه کنند.
رئیس گروه جذب و نگهداری اهداکنندگان انتقال خون تهران با بیان اینکه امسال نیز طبق روال سال‌های گذشته این کار انجام می‌شود، ادامه داد: روند کار در این طرح به این صورت است که از افرادی که نذر خون دارند، ثبت‌نام می‌شود و به این افراد برای روزهای آتی و حتی برای بعد از ماه محرم، نوبت داده می‌شود.
مسلمی با بیان اینکه این اقدام از دهه اول محرم آغاز می‌شود، گفت: بر این اساس زمانیکه مردم به مراکز اهدای خون مراجعه کنند، اگر نیاز به اهدای خون داشته باشیم، خون می‌گیریم و در غیر اینصورت به افراد نوبت می‌دهیم تا در روزهای آتی برای اهدای خون مراجعه کنند.
وی همچنین اظهار کرد: بویژه در روزهای عاشورا و تاسوعا که میزان مراجعه سنگین است، این کار را انجام می‌دهیم و به مردمی که به مراکزمان مراجعه می‌کنند، نوبت‌ می‌دهیم.
رئیس گروه جذب و نگهداری اهداکنندگان انتقال خون تهران در ادامه به موضوع قمه‌زنی در برخی نقاط کشور در ایام محرم اشاره کرد و گفت: باید توجه کرد که اولا این کار از جانب بزرگان دینی ما کاری مذموم شناخته شده و اعلام کردند که مردم این کار را انجام ندهند.
مسلمی افزود: از طرفی ما هم به عنوان بخشی از متولیان بهداشت کشور به مردم توصیه می‌کنیم قمه نزنند، چراکه این کار باعث انتقال بیماری‌های شدید ویروسی در فرد می‌شود و کاری غیربهداشتی است.
وی ادامه داد: بنابراین ما به مردم توصیه می‌کنیم به جای قمه‌زنی، خون اهدا کنند. البته باید توجه کرد که برای اهدای خون حتما باید از قمه زدن افراد یکسال گذشته باشد. چراکه اگر دوره پنجره‌ بیماری‌های ویروسی را در نظر بگیریم، برای پیشگیری از انتقال این بیماری‌ها باید یکسال از این کار گذشته باشد، تا افرادی که در گذشته این اقدام را انجام داده‌اند، بتوانند خون اهدا کنند.

نذر بازگشایی گره از زندگی به جای خرید ادوات موسیقی
برخی از نذوراتی که مردم در ایام محرم می‌خواهند انجام دهند چه نیکوست که با مدیریت صحیح در جای مناسب انجام شود. هر ساله تعداد زیادی از افراد با مراجعه به دفاتر هیات‌ها و تکیه‌ها و مساجد برای صرف هزینه نذر خود در مواردی که این مراکز عزاداری اعلام نیاز کند مراجعه می‌کنند تا با اطلاع از نیازهای این مراکز نذرشان را درست انجام دهد اما در همین راستا چه خوب است که مدیران و مسئولان این مراسم‌ها با شناسایی خانواده‌های کم‌بضاعت و یا مشکل‌دار محله و منطقه در وهله اول و سپس کمک گرفتن از دیگر افراد معتمد برای معرفی چنین خانواده‌هایی، بخشی از نذورات را به سمت آن خانواده‌ها هدایت کنند تا به جای خرید آلات موسیقی و طبل و سنچی که با آلودگی صوتی در محل به آزار مردم می‌پردازد گره‌ای از کار خلق که ثواب بیشتری هم دارد باز شود.
البته در کنار کمک گرفتن از معتمد محل خانواده‌ها هم می‌توانند برای نذورات خود فکری مناسب‌تر از انجام کارهای معمولی داشته باشند تا ضمن حضور در مراسم عزاداری بتوان رفته رفته بدعتهای موجود را از بین برد و فرهنگ کمک رسان و توسعه دینی کربلا و عاشورا را مدیریت کرد.
انسان‌های عاشورایی و مومنان حقیقی آنهایی که درک صحیحی از پیام عاشورا و عاشورایی‌ها دارند می‌توانند در مسیر بدعت زدایی از دین یاری‌رسان بوده و مروج فرهنگ عاشورا و درس‌های عاشورای باشند و از کارهایی‌که با رواج در جامعه به چهره دین و دین‌داری و عاشورایی بودن ضربه می‌زند برخورد جدی داشته باشند.

مائده شیرپور

https://siasatrooz.ir/vdcba8b9.rhbz8piuur.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی