?>?> تنزل از دوست به شریک | سیاست روز
چهارشنبه ۱۴ تير ۱۳۹۶ - ۰۱:۵۶
کد مطلب : 99914
آلمان سطح روابط با آمریکا را تقلیل داد

تنزل از دوست به شریک

تنزل از دوست به شریک

در ادامه فاصله گرفتن اروپا از آمریکا برنامه ستاد انتخاباتی حزب متبوع صدر اعظم آلمان، بر خلاف ۴ سال پیش، آمریکا را مهمترین شریک غیر اروپایی و نه لزوما مهمترین دوست برلین توصیف کرد.
«اتحاد دموکرات مسیحی» حزب متبوع «آنگلا مرکل» صدر اعظم آلمان و «اتحاد سوسیال مسیحی» شریک ائتلافی آن در پارلمان این کشور، در اقدامی تامل برانگیز، واژه‌های «دوست» و «دوستی» را که پیشتر در توصیف رابطه با آمریکا به کار می‌بردند، از برنامه ستاد انتخاباتی خود حذف کردند.
حدود ۴ سال پیش، حزب ائتلافی مرکل از آمریکا به عنوان «مهمترین دوست غیر اروپایی آلمان» نام برد و دوستی با واشنگتن را یکی از اصول زیربنایی رابطه برلین در سطح بین‌المللی توصیف کرد. اما در انتخابات پارلمانی و صدارتی ۲۰۱۷، دیگر واژه‌های دوست و دوستی در برنامه ستاد انتخاباتی مرکل که سرفصل آن را «برای آلمانی که همه در آن به خوبی و خوشی زندگی کنیم» تشکیل می‌دهد، به چشم نمی‌خورد. در عوض، در این برنامه آمده است: آمریکا مهمترین «شریک» غیر اروپایی آلمان است.
دولت برلین هنوز درباره تنزل جایگاه آمریکا از دوست به شریک توضیحی نداده است اما تغییر آرایش کلمات نشان دهنده وخامت رابطه برلین-واشنگتن از زمان ورود دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا به کاخ سفید در ۶ ماه گذشته است. ترامپ منتقد سرسخت سیاست درهای باز مرکل در پذیرش پناه‌جویان گریخته از جنگ است و دائم از مازاد بودجه تجاری آلمان با ایالات متحده انتقاد می‌کند. در عین حال، وی دولت برلین را از بابت پرداخت هزینه‌های ناتو تحت فشار قرار می‌دهد. به هر حال هیچکس نیست که نداند ترامپ گزینه مورد علاقه رهبران اتحادیه اروپا از جمله مرکل برای سکان‌داری کاخ سفید نبود و حضور وی بنا به مصالح و منافع دیپلماتیک قابل تحمل است. در آستانه برگزاری اجلاس جی ۲۰ «دونالد ترامپ» به «آنگلا مرکل» صدراعظم آلمان قول همکاری داده است. این دو پنجشنبه شب در حاشیه اجلاس جی ۲۰ با یکدیگر دیدار می‌کنند و انتظار می‌رود که حضور ترامپ در این اجلاس بی‌تنش نباشد.
به گزارش کاخ سفید، مرکل و ترامپ هم با یکدیگر گفت وگوی تلفنی داشتند و ترامپ به صدراعظم آلمان گفته است که خوشحال می‌شود که بتواند به مرکل کمک کند تا این اجلاس موفقیت‌آمیز باشد.
بنا بر این گزارش سران دو کشور گفت وگوی مبسوطی درباره موضوعاتی چون حفاظت از محیط زیست، پشتیبانی مالی از کارآفرینان زن و امور تجاری داشته‌اند.
پیش‌بینی‌ها حکایت از آن دارند که حضور ترامپ در اجلاس جی ۲۰ به دلیل سیاست‌ها و مواضع خاص او بی‌تنش نخواهد بود. مرکل پیش از گفت وگوی تلفنی با ترامپ گفته بود: ما موضع خاص دولت آمریکا را می‌شناسیم و انتظار نداریم که به خاطر سفری دو روزه به هامبورگ این موضع تغییر کند. ترامپ اول ژوئن اعلام کرد که آمریکا از پیمان آب و هوایی پاریس خارج می‌شود و علاوه بر آن آمریکا در حوزه اقتصاد و تجارت نیز شعار «اول آمریکا» را دنبال می‌کند.
ترامپ در کارزارهای انتخاباتی ‌وعده داده بود که معدن‌های زغال سنگ، صنعت نفت و گاز آمریکا را مجددا احیا می‌کند. او همچنین وعده خروج از معاهده پاریس را داده بود. وعده‌ای که به آن عمل کرد. در اجلاس گروه ۲۰ موضوعاتی چون تجارت، هزینه‌های دفاعی، پناهجویان و مبارزه با تروریسم و مهمتر از آن تعهد کشورهای صنعتی جهان به توافق آب و هوایی پاریس به بحث گذاشته می‌شوند.
این اجلاس متشکل از ۸ کشور صنعتی (دارنده ۸ اقتصاد بزرگ جهان) و ۱۱ کشور دارنده اقتصادهای نوظهور و در حال توسعه است. این کشورها در مجموع ۸۵ درصد از اقتصاد جهان را در اختیار دارند.
اجلاس جی ۲۰ روز ۷ و ۸ ژوئیه در هامبورگ برگزار می‌شود. بیش از ۲۰ هزار نیروی پلیس وظیفه تامین امنیت این اجلاس را بر عهده دارند و انتظار می‌رود که بیش از ۳۰ تظاهرات اعتراضی همزمان با این اجلاس صورت گیرد.گرچه اعلام رقم دقیق هزینه این نشست تنها پس از برگزاری آن و محاسبه دقیق همه هزینه‌ها ممکن است، اما بر اساس ارزیابی وزارت کشور آلمان، برگزاری اجلاس جی-۲۰ هزینه‌ای معادل ۱۳۰ میلیون یورو خواهد داشت.
در همین حال رئیس جمهور آلمان درباره عواقب سیاست خارجی ترامپ هشدار داده و در این باره ابراز نگرانی کرد.
"فرانک والتر اشتاین مایر"، رئیس جمهور آلمان در آستانه برگزاری نشست جی ۲۰ در هامبورگ و در گفت وگو با روزنامه "اشتوتگارتر ناخریشتن" آلمان انتقاد شدیدی به سیاست‌های دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا وارد کرده و گفت: وقتی هر کسی تنها به دنبال بهترین توافق است بنابراین در پایان ما همه چیز را از دست خواهیم داد. اشتاین مایر همچنین درباره عواقبی که استراتژی سیاست خارجی ترامپ می‌تواند داشته باشد هشدار داده و گفت: من درباره این تغییرات بسیار نگرانم و ما نمی‌توانیم این طور فرض کنیم که به سرعت می‌توانیم بر آن فائق آییم.

https://siasatrooz.ir/vdcba9b9.rhb98piuur.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی