?>?> مقاومت در برابر روحیه یکجانبه گرایانه غرب | سیاست روز
دوشنبه ۲۰ آبان ۱۳۹۸ - ۲۲:۱۰
کد مطلب : 111533

مقاومت در برابر روحیه یکجانبه گرایانه غرب

دبیر کل مجمع جهانی صلح اسلامی در همایش آپارتاید علمی، صلح، عدالت و امنیت جهانی گفت: تحریم‌های علمی برای ایران فرصت‌هایی را برای ما فراهم کرده است.
داود عامری دبیر کل مجمع جهانی صلح اسلامی در همایش آپارتاید علمی، صلح، عدالت و امنیت جهانی گفت: تحریم‌ها باعث شد تا توانایی های خود را بشناسیم. این تحریم ها باعث شده فرصت هایی برای ایران فراهم کرده است. وی با بیان اینکه در ۱۰ حوزه علمی جزو کشورهای اول جهان هستیم افزود: با توجه به اینکه در علم و فناوری قدرتمند هستیم اما علاقه مند به عدالت علمی هستیم. «داود عامری» دبیرکل مجمع جهانی صلح اسلامی در این همایش گفت: امروز روز خدمت علم در جهت صلح و توسعه است. روزی که برای پرداخت به کارکرد علم و ایجاد توسعه در جهان کنونی نام گذاری شده و مورد توجه محافل مختلف جهان است. عدالت علمی یکی از آرمان‌های بزرگ بشری و یکی از آرمان بزرگ انقلاب اسلامی است. تبعیض علمی و بی عدالتی در توسعه علمی و انتقال عمل یک معضل بزرگ و از مصادیق آپارتاید در جهان کنونی است. بومی سازی علم یکی از راه های مقابله با آپارتاید علمی است. محسن پاک آیین معاون بین‌الملل موسسه انقلاب اسلامی در همایش آپارتاید علمی، صلح، عدالت و امنیت جهانی گفت: بومی سازی علم و فناوری یکی از راه های مقابله با آپارتاید علمی است. پاک آیین تاکید کرد: آپارتاید علمی ناقض عدالت علمی است که در مقابل صلح می ایستد. محسن پاک آیین معاون بین‌الملل موسسه انقلاب اسلامی نیز با شرکت در همایش آپارتاید علمی، صلح، عدالت و امنیت جهانی اظهار داشت: بومی سازی علم و فناوری یکی از راه های مقابله با آپارتاید علمی است. آپارتاید علمی ناقض عدالت علمی است که در مقابل صلح می ایستد. 

ضرورت تدوین «سندی جامع»
دبیر کل مجمع مجالس آسیایی (APA)، با حضور در همایش «آپارتاید علمی، صلح، عدالت و امنیت جهانی»، گفت: برای مقابله با آپارتاید نیاز است همه کشورها در عرصه بین المللی وارد مذاکره شده و یک سند بین المللی جامع در حوزه کنوانسیون تبعیض علمی تدوین و ارائه نمایند. دکتر محمدرضا مجیدی، دبیر کل مجمع مجالس آسیایی (APA) گفت :در این نشست نکاتی ناظر به فعالیت های ما در بین مجالس آسیایی و حقوق بین الملل مطرح می نمایم، واژه آپارتاید علمی عنوان جدیدی است و متاسفانه این حوزه از ادبیات غنی برخودار نیست و شاید یکی از خدمات بزرگ اینگونه نشست ها و اهتمام مجمع جهانی صلح اسلامی و سایر همکارانشان در نهادهای دیگر این باشد که به تولید ادبیات در محافل علمی و بین المللی کمک کنند. باید بتوانیم از منظر تولید اسناد، به یک سند جامع در حوزه کنوانسیون تبعیض علمی و مقابله با آپارتاید دست پیدا کنیم که جای آن درعرصه های بین المللی خالی است.
دکتر مجیدی در پایان متذکر شد: تحریم علمی کشورهای مخالف استکبار از جمله جمهوری اسلامی ایران، یکی از مصادیق اعمال آپارتاید علمی توسط نظام سلطه است. تحریم‌های علمی جزو تحریم‌های نسبتاً جامعی است که علیه کشورهای مستقل از جمله ایران وضع و حوزه‌های مختلف علمی را مورد تاثیر قرار می دهد. بخشی از این تحریم‌ها برای جلوگیری از کسب دانش است. محدودیت‌هایی که برای دانشجویان ایرانی برای تحصیل در برخی رشته‌ها اعمال شده ، نوعی آپارتاید علمی است. بلوکه کردن حساب های بانکی دانشجویان نظیر آنچه اخیرا در مالزی و با اعمال نفوذ بان های آمریکائی رخ داد، نیز از همین مقوله است. ایجاد محدودیت برای اساتید و دانشجویان نخبه ایرانی برای دریافت گواهینامه‌های علمی بین‌المللی یا جلوگیری از انتشار مقالات علمی این افراد در مجلات مهم علمی جهان نیز از اقدامات تبعیض آمیز در حوزه علم و فناوری تلقی می گردد. 

پیشرفت علمی ایران، الگوی مبارزه با آپارتاید
حجت‌الاسلام ذوالنوری رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در این همایش گفت : پیشرفت علمی ما باید الگوی مبارزه با آپارتاید برای کشورهای مستقل باشد. رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با بیان اینکه سیاست جمهوری اسلامی حبس علم نیست، خاطرنشان کرد: علم، ابزار نظام سلطه است چرا که علم، قدرت و وسیله تسلط آنها است آنها این علم را در اختیار دارند بنابراین راهش این است که این سلاح را به دست بگیریم. ذوالنوری عنوان کرد: یک نمونه آن، کشور خودمان است امروز شما می‌بینید که ما در تحریم جدید علمی و در تحریم کامل تکنولوژی و صنعت هستیم. وی اضافه کرد: به بهانه دور زدن تحریم‌ها امروز دانشمندان ما را در زمینه‌های مختلف در دنیا مورد تعقیب و ایذا و دستگیری قرار می‌دهند حتی از درج مقالات آنها مجلات معتبر علمی دنیا جلوگیری می‌کنند چرا که دیدن دنیا از حرکت نسل جوان ما در عرصه‌های علمی به عنوان شتاب علمی و خیزش علمی یاد می‌کند. بنابراین امروز تا این سطح ورود کردند که جلوی چاپ مقالات فرهیختگان و تحصیل‌کردگان ما را بگیرند.
وی اظهار داشت: امروز با مقوله‌ای به نام فرار مغزها سعی می‌کنند سرمایه‌های کشورهای مختلف را سرقت کنند و آنجا در انحصار خود قرار دهند و از آن بضاعتی که با فرار مغزها به دست می‌آورند کشورهایی که متن آن مغزها هستند در فشار قرار بگیرند. رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس ادامه داد: برگزاری اینگونه همایش‌ها از این دست آن هم به صورت سیار در کشورهای مختلف چرخه این بیداری را ایجاد می‌کند. ذوالنوری ادامه داد: امروز یک راهش همین است که ما اعلام و بصیرت‌افزایی و اطلاع‌رسانی کنیم که چگونه منابع فکری و علمی دنیا غارت می‌شود و چگونه همان بضاعت علمی علیه خود آن ملت‌ها و کشورها در جهت سلطه یک جانبه قدرت‌های خاص به کار گرفته می‌شود. وی یادآور شد: کار دوم این است که علم را باید به دست آورد ولو اینکه تحریم کنند. آنهایی که علم دارند آنرا به مشارکت بگذارند که سیاست جمهوری اسلامی امروز حبس علم نیست. امروز ۱۱ کشور دنیا توان غنی‌سازی اورانیوم را دارند و هفت کشور دنیا توان تولید چرخه کامل سوخت هسته‌ای را دارند که یکی از آن یازده و هفت کشور، جمهوری اسلامی ایران است.وی اضافه کرد: امروز در زمینه نانو بیو سلول‌های بنیادی، شبیه‌سازی ژنتیکی ما تقریباً در ردیف کشورهای اول دنیا قرار است. رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس افزود: بنابر این می‌شود در مقابل تبعیض بی‌عدالتی و آپارتاید علمی ایستاد و این کم هزینه‌ترین اقدام ‌برای ما است که هزینه‌های کمتری بدهیم. با تسلیم و سازش و اقدام نکردن راه به جایی نمی‌شود برد و امروز می‌توان این حرکت دانشمندان ما الگویی باشد برای کشورهای مختلف همچنان که در ابعاد دیگر این الگوگیری را ما شاهد هستیم. 

راه درمان آپارتاید علمی
دکتر محمود فتوحی رئیس دانشگاه صنعتی شریف در همایش مذکور به بررسی دستاوردها و پیشرفت های علمی و دانشگاهی جمهوری اسلامی ایران طی چند سال اخیر در حوزه علم و فناوری اشاره کرد.وی گفت با وجود همه مشکلاتی که دشمان طی سال های اخیر برای رشد علمی کشور در سطح جهانی به وجود آوردند اما ایران در این زمینه به عنوان قدرت منطقه ای مطرح است و توانسته است آپارتاید علمی را تا حدودی از بین ببرد. ایشان در پایان به اثرات آپارتاید علمی و ناعادلانه بودن آن و برخی از مهمترین خسارت های دانشگاه شریف از تحریم اتحادیه اروپا اشاره نمودند که از جمله آنها عدم فروش تجهیزات آزمایشگاهی ،جابجایی استاد و دانشجو،رد شدن برخی از مقالات استادان به بهانه تحریم و ... اشاره کردند. 

مقاومت در برابر روحیه یکجانبه گرایانه غرب
پروفسور «تیم اندرسون» استاد دانشگاه سیاسی سیدنی و مدیر مرکز مبارزه با امپریالیسم جهانی در این همایش گفت:کشورهای سلطه گر و امپریالیسم به دنبال این هستند که علم و فناوری را در انحصار خود بگیرند و این ناشی از روحیه یک‌جانبه‌گرایانه آنهاست.وی افزود: کشورهای غربی از جمله آمریکا بدین طریق می‌خواهند کشورهای دیگر از علم و فناوری محروم و نیازمند آنها باشند. آنها شعار لیبرال دموکراسی و آزادی را سر می‌دهند اما از آزادی علم و اندیشه جلوگیری می‌کنند که این نوعی آپارتاید علمی است.

https://siasatrooz.ir/vdcbf8b8frhb8sp.uiur.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی