پنجشنبه ۲ مرداد ۱۳۹۳ - ۰۲:۴۱
کد مطلب : 88303
برژينسكي از ساختگي بودن تهديد هسته‌اي ايران مي‌گويد

توصيه‌هاي كارگشا براي تندروهاي امريكايي

توصيه‌هاي كارگشا براي تندروهاي امريكايي

مقامات امريكايي در حالي حتي پس از تمديد ۴ماهه مذاكرات هسته اي تلاش مي‌كنند تا با فضاسازي رواني، فعاليت‌هاي صلح آميز هسته اي كشورمان را همچنان به عنوان يك تهديد عنوان كنند كه مشاور پیشین امنیت ملی آمریکا گفت که ادعای تهدید هسته‌ای ایران یک مسئله ساختگی و جعلی است.
بسياري از مقامات امريكايي بخاطر همصدا شدن با صهيونيست‌ها حتي پس از توافق تمديد ۴ماهه مذاكرات هسته اي ايران و۱+۵ در حالي همچنان با بي منطقي و زياده خواهي بر طبل تهديد وافزايش تحريم‌هاي ضد ايراني مي‌كوبند كه گويا هنوز در ميان برخي سياستمداران كهنه كار امريكايي ذره اي منطق و درك و فهم پيدا مي‌شود تا بدور از هرگونه تعصب و زياده خواهي از واقعيت‌ها سخن بگويند .
زبیگنیو برژینسکی، مشاور امنیت ملی «جیمی کارتر»، رئیس‌جمهور اسبق آمریکا و از کهنه سیاستمداران این کشور که بیش از سی‌و اندی سال در عرصه سیاسی آمریکا حضور دارد طی گفت‌و‌گو با نشریه «فارن پالسی» درباره ایران گفت: «اصولا من ایران را کشوری اصیل می دانم که در اغلب کشورهای دیگر خاورمیانه شما چنین چیزی را نمی‌بینید. در ایران انسجام واقعی وجود دارد. ایران کشوری با هویتی معتبر و با دولتی مستحکم است و تنها کشور مصر کمی شبیه ایران است.
برژینسکی در ادامه مشکل ایران را تهدید بالقوه علیه اسرائیل و مشکلاتش با عربستان، دو متحد مهم آمریکا در منطقه نامید.
برژینسکی در ادامه ضمن رد رویکرد اوباما مبنی «بر قرار داشتن همه گزینه‌ها بر روی میز» در این زمینه گفت:این مودبانه‌ترین راه برای جنگ با ایران است اما واقعیت این است که اسرائیل تنها رژیمی است که به طور انحصاری دارای سلاح‌های هسته‌ای در منطقه است و از مدت‌ها این جنگ افزار را در اختیار داشته است.
این سیاستمدار معروف آمریکایی در ادامه اظهار داشت:« ایرانی‌ها بی عقل نیستند که بخواهند در مسیر ساخت سلاح هسته‌ای در این برهه کنونی باشند و ادعای آمریکا در این باره بی‌معنی است. فرض بگیریم که ایران دارای تنها یک بمب هسته‌ای است. آیا بدون امتحان می‌تواند از کارایی آن خبر داشته باشد و بتواند در مقابل حملات تلافی جویانه پاسخ دهد.»
برژینسکی در ادامه افزود: ارتش اسرائیل حدود ۱۰۰ تا ۲۰۰ بمب هسته‌ای دارد و این برای قتل‌عام کافی است بنابر این پرداختن به موضوع ساخت بمب اتمی از سوی ایران مصداقی از حقه‌بازی است.
اين روزها كه منطقه شاهد تحولات مهمي همچون جنايات صهيونيست‌ها عليه مردم بي دفاع غزه است و در صدر اخبار رسانه‌هاي بين‌المللي قرار گرفته،غرب تلاش مي‌كند تا با فضاسازي رواني با اين عنوان كه نگران فعاليت‌هاي صلح آميز هسته‌اي ايران است بر جنايات صهيونيست‌ها سرپوش بگذارد اما برژينسكي تمام سناريوهاي غرب را با اين مطلب كه زرادخانه‌های هسته‌ای رژیم صهیونیستی بزرگترین تهدید علیه خاورمیانه است را برهم مي‌زند. مذاكرات از سوي ظريف و كاترين اشتون روساي تيم مذاكره كننده كشورمان و ۱+۵ در حالي با اعلام رضايت طرفين براي تمديدي۴ماهه به پايان رسيد كه برخي مقامات امريكايي گويا تازه از خواب زمستاني بيدار شدند و تنها چند روز بعد از تمديد ضمن انتقادات فراوان از تمديد گفت‌وگوهاي هسته‌اي بر طبل تهديد و تحريم كوبيندو ادعاهايي در قالب نگراني از فعاليت صلح آميز هسته اي ايران را مطرح كردند.
در اين ميان یک مقام ارشد دولتی آمریکا از تلاش‌های کاخ سفید در زمینه محدودیت در زمینه فروش نفت ایران خبر داد.
«آموس‌هاستین»، دیپلمات آمریکایی در امور دیپلماسی انرژی وزارت خارجه این کشور با بیان این مطلب اعلام کرد که واشنگتن قصد دارد تا با دیپلمات‌های کشورهای خریدار نفت ایران ظرف چند روز آینده دیدار کند تا در این زمینه به رایزنی بپردازند.
نمايندگان تندرو كنگره نيز كه حتي در زمان مذاكرات وين ۶ تلاش بي وقفه اي را براي فضاسازي ضد ايراني بكار بردند خواستار افزايش تحريم‌ها شدند حتي پس از پايان مذاكرات نيز برخي سناتورهاي تندروهمچون ایلیانا راس لیتنین، نماینده جمهوری‌خواه از فلوریدا، وارد گود انتقادات از دولت اوباما شد. وی با ادعای اینکه تمدید مذاکرات به‌معنی عدم پایبندی ایران به تعهداتش در توافق مشترک اقدام است، از کنگره خواست تحریم‌ها را افزایش دهد. او باراک اوباما را متهم کرد که کنگره را دور زده است.
الیوت آبرامز، معاون سابق مشاور امنیت ملی، نيز پيشتر گفته بود: "اکنون بسیار حیاتی است که کنگره وارد عمل شده و تحریم‌های فلج کننده‌ای را علیه ایران تصویب کند که در صورت عدم دستیابی به توافقی جدید در طی چهار ماه آتی آنها را اعمال کند. باید به ایران گفته شود که نمی‌تواند گفت‌وگوها را طولانی کند... و باید برنامه تسلیحات هسته‌ای خود را کنار گذاشته و یا با محرومیت اقتصادی از سال جاری رویارو شود. اکنون به این مسئله اعتقادی ندارند."
حتي برخي اين تمديد را حاكي از شكست اوباما دانستند چنانچه مایکل ماکوفسکی، مدیر اجرایی مؤسسه یهودی امور امنیتی ملی می‌نویسد: "تمدید چهارماهه توافق موقت ۲۰ ژانویه با ایران، که با تعهد به آزادسازی ۲/۸ میلیارد دلار از دارایی‌های مسدود ایران روغن‌کاری شده است، نشان دهنده شکستی قابل پیش‌بینی و بزرگ برای سیاست خارجی اوباما است که قصد دارد از طریق کاهش فشار به یک موفقیت‌ دیپلماتیک دست یابید.
برخی از نمایندگان کنگره نيز، از جمله سناتور باب منندز، رئیس کمیته روابط خارجی سنا پس از اعلام این توافق ضمن اعلام مخالفت با تمدید مذاکرات گفتند قصد دارند تحریم‌هایی جدید علیه ایران وضع کنند.
اما سناتور هری رید، رهبر اکثریت سنا در واکنش به برخی تحرکات نمایندگان کنگره برای وضع تحریم‌های جدید علیه ایران، خواستار تأمل بیشتر در این باره شد.
این نماینده دموکرات نوادا در پاسخ به سوالی که آیا وی کماکان به مقاومت در برابر طرح‌های وضع تحریم‌های جدید علیه ایران، همانند طرح منندز و کرک ادامه می‌دهد گفت: «درباره تحریم‌های ایران، فکر می‌کنم باید اجازه بدهیم اوضاع آرام‌تر شود. فکر می‌کنیم همه ما باید احساس خوبی داشته باشیم که توافقی برای پیشروی بیشتر حاصل شد.»
وی افزود: «من نمی‌دانم توافق نهایی به دست می‌آید یا نه اما امیدوارم که چنین بشود. اما قبل از آنکه ما درباره تحریم‌های بیشتر صحبت کنیم، باید مدتی صبر کنیم تا اوضاع آرام‌تر شود.»
اما در پاسخ به ادعاي اين سناتورهاي امريكايي و در خواست آنها محمد جواد ظریف وزير خارجه كشورمان در گفت‌وگو با شبكه گفت: در ۴ ماه هیچ تحریم جدیدی نباید انجام شود.کمااینکه ملاحظه کردید گروهی از نمایندگان آمریکا اعلام کردند که وزیر خارجه قبول کرده تحریم بگذاریم،فورا وزارت خارجه آمریکا بیانیه داد که ما چنین کاری نمی کنیم و مخالف تحریم هستیم چون تعهد کردند.
حتي ديروز ماري‌هارف سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در نشست گفت:آنها به همه تعهداتشان در طرح اقدام مشترک در رابطه با پیشبرد برنامه اتمی خود و توقف آن عمل کرده اند.آنها نمی توانند چیزی را در اراک نصب کنند.به علاوه اینکه آنها متعهد شده اند اکسید اورانیوم خود را به صفحه‌های سوخت تبدیل کنند که به نظر ما این گام مهمی است و ما هم متعهد شده ایم که براساس تقسیم‌بندی همانند شش ماه اول دارایی‌های آنها را آزاد و به آنها پرداخت کنیم. كه ظريف در ادعاي سخنگوي وزارت خارجه امريكا نيزدو شب گذشته گفته بود در مورد اراک قرار نیست نگرانی یک گروهی درباره اسم راکتوررا رفع کنیم بلکه باید مشخص کنیم راکتور اراک برای مباحث تحقیقاتی استفاده می‌شود. بحث‌های خوبی در این مذاکرات شده است. طرف مقابل به ویژه بعد از حضور وزرا وارد گفت‌وگو شده است. درست است اختلاف اساسی وجود دارد و طرف مقابل براساس فشارهای داخلی هنوز در پذیرش مباحث منطقی و علمی مشکل دارد.
از ديگر سو متحد هميشگي امريكا يعني انگليس نيز بازهم با سياست‌هاي خصمانه امريكا عليه ملت ايران همصدا شده چنانچه دولت اين كشور با انتشار بیانیه‌ای در پایگاه اطلاع رسانی خود ضمن تاکید بر پایبندی بر ادامه تحریم‌های اعمال شده بر ایران و براساس موارد تصویبی سازمان ملل متحد منجمله تحریم تسلیحاتی، عدم انتقال فن‌آوری در زمینه نفت و گاز و پتروشیمی و موارد دیگر اعلام داشت که هیچ تمایلی برای معاملات تجاری با ایران ندارد.
بر پایه این گزارش، دولت انگلیس اعلام کرده است که هیچ تمایلی به سرمایه‌گذاری و داد و ستد با ایران ندارد و از همه موارد همکاری تجاری در ایران کناره‌گیری کرده است.
در همین رابطه دولت آمریکا نیز اعلام کرده است که درصدد رایزنی با شرکای نفتی ایران و سنگ‌اندازی در مسیر فروش حامل‌های انرژی ایران به مشتریان آسیایی است.
برژينسكي اين سياستمدار كهنكار امريكايي در حالي امروز با نگاهي منطقي به تحولات منطقه و جهان و مغاير با برخي كوچك مغزان امريكايي كه حتي كنترل افكار و حركات خود را به دست اشغالگران قدسي كه امروزه قساوت قلب خود را عليه مردم بي دفاع غزه به معرض نمايش گذاشتند از واقعيت‌ها سخن مي‌گويد و رژيم غاصب صهيونيستي را با زرادخانه هسته اي وسلاح‌هاي ممنوعه بزرگترين تهديد جامعه جهاني مي‌داند كه توصيه مي‌شود مقامات امريكايي نيز همچون برژينسكي چشمان خود را به روي واقعيات باز كنند و منطقي تر نسبت به تحولات منطقه و پرونده هسته اي ايران و ادعاهاي كذايي برخورد كنند كه در اين صورت هم كلاف گره خورده موضوع هسته اي باز مي‌شود وهم بسياري از مشكلات ودرگيري‌ها و تحولاتي كه در منطقه شاهد آن هستيم روي آرامش خواهد ديد.

https://siasatrooz.ir/vdcbffbw.rhbwgpiuur.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی