?>?> وقتی ایران معادلات غرب در سوریه را به هم زد | سیاست روز
يکشنبه ۲۸ آذر ۱۳۹۵ - ۰۰:۴۷
کد مطلب : 97853
به تب و تاب افتادن محورغربی-عربی برای نجات تروریست‌ها

وقتی ایران معادلات غرب در سوریه را به هم زد

وقتی ایران معادلات غرب در سوریه را به هم زد

جمهوری اسلامی از ابتدای بحران در سوریه که آن هم بحرانی که بخاطر سیاست‌های منفعت‌طلبانه کشورهای غربی بالاخص آمریکایی‌ها به کانون و پرورش تروریست‌های تکفیری -وهابی تبدیل شده است بر حل این بحران از طریق گفت وگوی سوری سوری تاکید داشت؛ حتی نسبت به این فتنه‌انگیزی در منطقه به آنها هشدار داده بود!اما گوش کشورهای غربی به این حرف‌ها بدهکار نبود!
حالا محورهای غربی –عربی با مشاهده آزادی حلب و از دست دادن بسیاری از معادلات منطقه‌ای‌شان به تب و تاب افتادند تا بتوانند بازهم با حمایت‌های پشت پرده امنیت تروریست‌ها را در سوریه تأمین کنند. البته درمقابل، ایران این روزها با رایزنی‌های مختلف در تلاش برای کمک‌رسانی به مردم ‌و بازگشت ثبات به حلب است.

رایزنی‌های گسترده و فشرده ایران برای کمک به بازگشت ثبات به حلب
از جمله تلاش جمهوری اسلامی نشست مشترک ایران و روسیه و ترکیه است که قرار است ۷دی در مسکو برای کمک به غیرنظامیان و بازگشت ثبات به حلب برگزار شود.
بهرام قاسمی ضمن تشریح اقدامات و رایزنی‌های فشرده دستگاه دیپلماسی کشورمان در خصوص اوج‌گیری بحران در سوریه اظهار داشت: با تلاش‌های مستمر و فشرده محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه ایران طی چند روز اخیر و با تماس‌های تلفنی مکرر و مداوم با برخی از همتایان خود در برخی کشور‌ها از جمله ترکیه، روسیه و سوریه تلاش شد علاوه بر بکارگیری تمام مساعی جمیله برای یافتن راهکارهای اثربخش در روزهای اخیر، طرح نشست وزرای خارجه سه کشور ایران، ترکیه، روسیه در مسکو برای ۲۷ دسامبر، مطابق با ۷ دی ماه نهایی شود.
وی با اشاره به هیاهو و جنجال‌های اخیر محور غربی_عربی حامی تروریسم در خصوص اوضاع حلب عنوان کرد: اتخاذ سیاست‌های تبلیغاتی و استانداردهای دوگانه توسط این کشورها که حامیان آشکار و نهان تروریست‌ها در سوریه و سایر مناطق هستند، در این جنجال‌های بیهوده عیان است. متاسفانه هرگاه تروریست‌ها در مضیقه و تنگنا قرار گرفته‌اند، محور مذکور فریاد آتش‌بس و صیانت از غیرنظامیان را سر داده است.
سخنگوی وزارت امور خارجه تاکید کرد: به رغم این صحنه‌سازی‌ها، جمهوری اسلامی ایران و شخص وزیر امور خارجه در راستای سیاست‌های اصولی جمهوری اسلامی ایران تلاش‌ها و رایزنی‌های گسترده و فشرده‌ای را برای کمک به غیرنظامیان و بازگشت ثبات به حلب در سوریه بکار بست. ده‌ها گفت‌وگوی تلفنی و استفاده از دیگر شیوه‌های رایزنی و نیز ابتکار نشست سه‌جانبه وزرای امور خارجه ایران، روسیه و ترکیه در همین راستا توسط شخص آقای ظریف مطرح شد.
به گزارش فارس، در این مدت برخی از کشورهای غربی از جمله هلند و انگلیس با احضار سفرای ایران تلاش کردند تا اتهاماتی را به ایران وارد کنند، این کشورها اعلام کردند که احضار سفرا به‌خاطر وقایع شهر حلب سوریه صورت گرفته است. ایران نیز این اتهامات را بی‌پاسخ نگذاشت و جمعه در پی اظهارات نسنجیده مقامات انگلیسی در قبال نقش ایران در قبال بحران سوریه، کاردار انگلیس در تهران در غیاب سفیر این کشور به وزارت خارجه احضار و مراتب اعتراض جمهوری اسلامی نسبت به این اظهارات به وی ابلاغ شد. از دیگر سو باراک اوباما رئیس‌جمهور آمریکا نیز در آخرین کنفرانس خبری سال جاری میلادی و احتمالاً آخرین کنفرانس خبری دوران ریاست‌جمهوری خود اتهامات قبلی علیه ایران و روسیه درباره حلب را تکرار کرد و با بیان ادعاهای اثبات‌نشده گفت که دست‌های ایران و روسیه در حلب به خون مردم سوریه آغشته شده است.
اوباما با بیان اینکه در شهر حلب محاصره تعمدی و گرسنه نگاه داشتن شهروندان در جریان است، گفت: اینها همه نقض فاحش قوانین بین‌المللی هستند. مسئولیت این فجایع، تنها در یک جا است: رژیم اسد و متحدانش، روسیه و ایران. ‌درزمانیکه‌ کشورهای غربی و عربی با تشکیل محوری واحد به دنبال تخریب ایران و روسیه و فرافکنی بودند تا بار دیگر با حمایت‌های پنهان و آشکار خود از تروریست‌ها آنها را در ادامه جنایت‌های خود در سوریه یاری کنند، محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه و دیگر مقامات ایرانی با رایزنی‌های مستمر خود با مقامات برخی از کشورها به دنبال راهی برای کمک‌رسانی به مردم و بازگشت ثبات به حلب بودند.
در همین راستا ظریف از بعد از ظهر چهارشنبه رایزنی‌های خود با مقامات برخی از کشورها را آغاز کرد و در آن روز با وزرای خارجه ترکیه، روسیه و سوریه و همچنین فدریکا موگرینی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و فرانک والتر اشتاین مایر وزیر خارجه آلمان به صورت تلفنی گفت‌وگو کرد.
رئیس دستگاه دیپلماسی در این گفت‌وگوها در خصوص اوضاع حلب و دیگر مناطق سوریه، آتش بس و نحوه کمک‌رسانی انسانی به مردم این کشور رایزنی و تبادل نظر کرد. علاوه بر این «بینالی ایلدیریم» نخست‌وزیر ترکیه نیز روز جمعه در تماس تلفنی با اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهوری کشورمان وضعیت غیرنظامیان در حلب را نگران‌کننده خواند و خواستار همکاری و همراهی هر چه بیشتر ایران برای کمک به غیرنظامیان در این شهر و ایجاد اردوگاه در منطقه و مداوای مجروحان شد. وی ادامه داد: هرگونه درگیری مذهبی در منطقه می‌تواند تبدیل به فجایع بزرگی شود و دراین زمینه ایران و ترکیه باید حداکثر دقت و حساسیت خود را به خرج دهند.
بینالی ایلدیریم اضافه کرد: متأسفانه منطقه ما در کانون توجه قدرت‌های خارجی است و بسیاری از حوادث در منطقه، برخلاف میل ما اتفاق می‌افتد. در این چارچوب نیروهای امنیتی و اطلاعاتی دو کشور باید نهایت همکاری را برای جلوگیری از بروز خونریزی در منطقه داشته باشند.
پیرو اظهارات نخست وزیر ترکیه در گفت وگوی تلفنی‌اش با اسحاق جهانگیری باید به این آقای نخست وزیر یاد آور شویم که شاید در ایجاد و حتی تشدید درگیری‌های مذهبی ترکیه نقشی قابل تامل داشته و دارد، بهتر است حمایت‌های مقامات کشورش را از گروهک‌های تروریستی را یکبار دیگر برایشان یادآوری کنیم؛حالا اگر نگران درگیری‌های مذهبی در منطقه هستند مراقب باشند تا بار دیگر با سیاست‌های غلطشان آتش بیار این معرکه نباشند.

برخی در داخل به ‌دنبال تخریب دستاوردهای منطقه‌ای هستند
به اعتقاد تحلیلگر سیاسی واضح است که راه‌حل‌های مبتنی بر «می‌شود اعتماد کرد» و اینکه «می‌توان توافق کرد» از سوی برخی افراد، دستاوردهای ما در منطقه را تهدید می‌کند و لذا نمی‌توانیم بر مبنای سروصداها و هیاهوهای جهانی، علیه خود اقدام کنیم. سعدالله زارعی مسئول موسسه مطالعات راهبردی اندیشه‌سازان نور در جریان برگزاری مراسم روز پژوهش در خصوص تحولات منطقه به خصوص آزادسازی راهبردی حلب در جمع پژوهشگران و کارشناسان گفت: حلب با محوریت تفکر انقلاب اسلامی توانست بر شبکه تروریستی پیچیده‌ای که برخوردار از انواع پشتیبانی‌های خارجی بود، غلبه کند و آزاد شود.
مسئول موسسه اندیشه‌سازان نور گفت: آزادی حلب آنقدر استراتژیک است که فضایی را در سطح بین‌المللی ایجاد کند و در واقع سروصداها و هیاهوهای این چنینی که از غرب مشاهده کردیم و بی‌سابقه است، در این ۱۵-۱۰ سال در موضوع دیگری مشاهده نشد که به اندازه آزادی حلب، اینهمه هیجان جهانی در جبهه استکباری ایجاد کرده باشد. غرب به میدان آمد برای اینکه اولاً، مانع آزادی شوند و ثانیاً از قیمت اتفاق عظیمی که رخ داده، بکاهند. این مسئله اهمیت آنچه در حلب رخ‌ داده است را نشان می‌دهد. وی افزود: این حرف‌‌ها این روزها در برخی از دستگاه‌هاست که از سر آرزو حرف می‌زنند و در مسائل منطقه‌ای دارای قدرت لازم در سیستم برای پیش بردن این حرف‌ها نیستند. اینها در قامت دلسوزان نظام حرف می‌زنند و می‌گویند تا اینجا در سوریه و عراق خوب آمدیم، اما در همینجا متوقف شویم و بر سر باقی مسائل با عربستان و ترکیه توافق کنیم.
استاد دانشگاه علامه طباطبایی افزود: کاملاً واضح است که راه‌حل‌های مبتنی بر «می‌شود اعتماد کرد» و اینکه «می‌توان توافق کرد» و یا «باید ادامه کار را به عقلا سپرد»، دستاوردهای ما را تهدید می‌کند و لذا نمی‌توانیم بر مبنای سروصداها و هیاهوهای جهانی، علیه خود تصمیم‌گیری کنیم. اگر قرار بود که بر اساس این هیاهوها سیاست خود را تنظیم کنیم که باید در اصل انقلاب اسلامی وارد نمی‌شدیم چون همه این سروصداها ناشی از مغایرت انقلاب اسلامی با آنان است. 

اجازه خروج به تروریست‌ها در حلب بزرگترین امتیاز دمشق به آنها بود
به اعتقاد کارشناس غرب آسیا، ارتش سوریه علی‌رغم همه مشکلات موجود برای کاستن از خسارات حاضرشده که تروریست‌ها همراه خانواده‌های خود از منطقه خارج شوند و این کار بزرگ‌ترین امتیاز دمشق به تروریستها است.
«محمدرضا حاجیان»، درگفت‌وگو با تسنیم، در خصوص توافق روس‌ها با آمریکا مبنی بر خروج تروریست‌ها از شرق حلب، با اشاره به فقدان طرح سیاسی و دیدگاه واقع‌بینانه آمریکایی‌ها نسبت به حقایق موجود سوریه یادآوری کرد: ایالات‌متحده آمریکا و روسیه برای پیاده کردن یک روند سیاسی در سوریه باید حداقلی از اشتراکات و توافقات برای اجرای مذاکره را داشته باشند. متأسفانه آمریکایی‌ها از ابتدای بحران سوریه، خط‌ مشی‌ها و ابزارهایی که در این خصوص به کار گرفتند، هیچ‌کدام با واقعیتهای میدانی تطبیق نداشته است. همچنین این سیاست‌ها با خواسته و هدف مردم سوریه در تضاد بوده است.
وی با تأکید بر اینکه ایالات‌ متحده آمریکا برای تغییر نظام سوریه برخلاف تمام قوانین بین‌المللی و اخلاقی رفتار کرده است، بیان داشت: واشنگتن برای روی کار آوردن دولت دست‌نشانده خود به ابزارهایی چون به‌کارگیری گروه‌های تروریستی متوسل شد که مخالف قوانین بین‌المللی بود. بر این اساس داعش و جبهه النصره چیزی جز دستاورد همکاری کشورهای منطقه و آمریکایی نیستند.
کارشناس غرب آسیا با اشاره به حمایت‌های منطقه‌ای و فرا منطقه‌ای از تروریست‌ها گفت: اگر آمریکایی‌ها در گفتارهای خود صادق بودند، هرگز نباید اجازه می‌دادند که دولت‌های منطقه‌ای برای تروریست‌ها سلاح، پول و امکانات بفرستند؛ اما واشنگتن نه‌ تنها اقدام به این کار نکرد، بلکه کاملاً برعکس به‌ طور مستقیم سلاح، آموزش و اطلاعات در اختیار تمام تروریست‌ها گذاشت. به‌گونه‌ای که پایگاه‌های آموزشی و تسلیحاتی آمریکا در ترکیه و اردن از ابتدای بحران سوریه تا به امروز حتی برای یک ساعت نیز تعطیل نشده‌اند. این پایگاه‌ها همچنان با تمام قوا در حال فعالیت هستند.
وی با توجه به عدم همکاری واشنگتن با مسکو در رابطه با تروریسم خاطرنشان کرد: زمانی که دولت روسیه و سوریه آمادگی کامل خود برای همکاری در زمینه مبارزه با تروریسم را اعلام کردند، آمریکایی‌ها و به‌خصوص دستگاه‌های اطلاعاتی و نظامی این کشور هرگونه همکاری با روسیه را منع کردند.

https://siasatrooz.ir/vdcbfwb9.rhbzspiuur.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی