دوشنبه ۱۵ دی ۱۳۹۹ - ۲۳:۳۰
کد مطلب : 116709
نگاهی بر یک بام و دو هواهای انتخاباتی و حقوق بشری آمریکا

واشنگتن حق پیچیدن نسخه دموکراسی ندارد

واشنگتن حق پیچیدن نسخه دموکراسی ندارد

آمریکایی که هموراه اعتراض به نتایج انتخابات و کشیدن آن به آشوب‌های خیابانی و پیگیری مطالبات قومی و نژادی را با ادعای دموکراسی خواهی در قبال سایر کشورها ترویج می‌کند که این روزها از یک سو پذیرنده اعتراض سیاه پوستان نبوده و از سوی دیگر اعتراض ترامپ به نتیجه انتخابات را نقض دموکراسی عنوان می‌کند.
کارنامه آمریکا در عرصه جهانی نشان می‌دهد که از یک سو آنها در قبال انتخابات در کشورهای هدفشان برنامه ریزی گسترده‌ای داشته و همواره به حمایت از اعتراض به نتایج انتخابات و کشیده شدن آن به آشوب‌های خیابانی پرداخته‌اند که نمونه اخیر آن در بلاروس و ونزوئلا می توان مشاهده کرد. آنها اعتراض بازندگان در انتخابات را عین دموکراسی دانسته و آن را ترویج می کنند از سوی همواره بر اعتراض های قومی و نژادی تاکید داشته اند بگونه‌ای که همواره از مروجان اعتراض‌های قومیتی در سایر کشورها هستند. این رفتارها با ادعای دموکراسی در حالی از سوی آمریکا صورت می‌گیرد که در عرصه داخلی عملا مغایر با این ادعاها رفتار می کنند چنانکه از یک سو پس از سالها همچنان پذیرنده حقوق سیاه پوستان نبوده و همچنان به سرکوب آنها می‌پردازند و از سوی دیگر اعتراض ترامپ به نتایح انتخابات را ضد دموکراسی دانسته و با آن مخالفات می‌کنند. در همین چارچوب بن رودز، معاون مشاور امنیت ملی باراک اوباما در پیامی توئیتری نسبت به وضعیت دموکراسی در آمریکا ابراز نگرانی کرد.همزمان با او، تعداد زیادی از مقامات فعلی و قبلی حزب جمهوری خواه در آمریکا روز یکشنبه تلاش‌های این حزب را برای تغییر نتیجه انتخابات ریاست جمهوری را محکوم کردند و هشدار دادند تلاش برای ایجاد تردید در خصوص پیروزی جو بایدن و حفظ دونالد ترامپ در سمت ریاست جمهوری، موجب تضعیف اعتقاد آمریکایی‌ها به دموکراسی می‌شود.«بن رودز» که در زمان ریاست جمهوری باراک اواباما معاون مشارو امنیت ملی آمریکا بود، در پیام خود در توئیتر می نویسد: آمریکا تا زمانیکه خود در داخل با مشکلاتی در زمینه دموکراسی و حقوق بشر مواجه است نمی تواند بطور موثری از مردم سایر کشورها در این زمینه حمایت کند. از سوی دیگر ریچارد هاس، رئیس شورای روابط خارجی آمریکا در واکنش به رسانه‌ای شدن مکالمه دونالد ترامپ و مقام ایالتی جورجیا در توئیتر خود آورد که با گوش دادن به نوار کامل تماس دونالد ترامپ، آسیب پذیری دموکراسی آمریکایی در درازمدت غیر ممکن نیست.این مقام آمریکایی درباره اینکه آمریکا بار دیگر بتواند در جا‌های دیگر مدعی ترویج دموکراسی شود ابراز تردید کرد.
در همین حال لیندسی گراهام سناتور جمهوری‌خواه از ایالت کارولینای جنوبی تاکید کرد، درخواست جمهوری‌خواهان برای تحقیقات درباره ادعاهای "بی‌پایه و اساس" تقلب گسترده در انتخابات بیشتر از آنکه یک چاره موثر برای این اوضاع باشد یک "اهمال سیاسی" است، مخصوصا که این درخواست در ثانیه‌های آخر مطرح شده است. لازم به ذکر است رئیس جمهور آمریکا اعلام کرد که در تظاهرات روز چهارشنبه در مقابل کاخ سفید برای اعتراض به نتیجه انتخابات ریاست جمهوری شرکت خواهد کرد.این اعترضات از سوی حامیان ترامپ همزمان با جلسه کنگره آمریکا برای تایید آرای الکترال انتخابات ریاست جمهوری برگزار خواهد شد. این تجمع اعتراضی قرار است در «پارک الیپس» در نزدیکی کاخ سفید برگزار شود.
ریاست این جلسه بر عهده مایک پنس معاون رئیس جمهور آمریکاست، هرچند که وی نقش تشریفاتی خواهد داشت و تاثیری در تایید یا عدم تایید آرای الکترال ندارد.وزیر داخلی جورجیا نیز در پاسخ به ادعاهای ترامپ در حساب توئیتری خود نوشت: «با احترام.آقای رئیس جمهور، چیزی که شما می‌گویید نادرست است. حقیقت بالاخره مشخص خواهد شد.»به دنبال این ادعای ترامپ، روزنامه واشنگتن پست گزارش داد، به یک مکالمه ضبط شده از رئیس جمهور آمریکا دست یافته که در آن ترامپ از برد رافنسبرگر وزیر داخلی ایالت جورجیا می‌خواهد تا نتیجه انتخابات در این ایالت را ابطال کند.از سوی دیگر ۱۰ نفر از وزرای دفاع پیشین آمریکا در ارتباط با هرگونه مداخله ارتش در تعیین نتیجه انتخابات ریاست جمهوری در این کشور هشدار دادند. همچنین
«باب باوئر» مشاور ارشد رئیس جمهور منتخب آمریکا، درخواست «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا از وزیر داخلی ایالت جورجیا جهت تغییر نتیجه انتخابات را محکوم کرد. همچنین کامالا هریس معاون رئیس‌جمهور منتخب آمریکا، درخواست تلفنی ترامپ از مقام‌های جورجیا برای تغییر نتیجه انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۰ را «سوء استفاده گستاخانه» از قدرت خواند.

https://siasatrooz.ir/vdcbg0b89rhb8zp.uiur.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی