جمعه ۱۵ آذر ۱۳۹۸ - ۲۱:۵۷
کد مطلب : 111902

مدعیان تعهد بدون تعهد

نشست سران ناتو در انگلیس با صدور بیانیه‌ای ۹ بندی به پایان رسید. این نشست در حالی برگزار شد که روند تحولات از مشکلات گسترده در این پیمان نظام

نشست سران ناتو در انگلیس با صدور بیانیه‌ای ۹ بندی به پایان رسید. این نشست در حالی برگزار شد که روند تحولات از مشکلات گسترده در این پیمان نظامی حکایت دارد چنانکه از یک سو در عرصه داخلی ناتو با اختلافات بسیار همراه است و از سوی دیگر نگاه منفی جهانی به ناتو حت در میان افکار عمومی اروپا و آمریکا نیز شدت گرفته است چنانکه همزمان با این نشست علیه ناتو تظاهرات مردمی برگزار شد. تاکید سران فرانسه مبنی بر مرگ مغزی ناتو و واکنش‌های سایر اعضا نشانه‌ای بر این وضعیت بحرانی است. هر چند که اعضا توانستددر نهایت از افزایش سهمشان در بودجه ناتو بگویند اما این اهتلافات همچنان ادامه دارد و برخی از آن با عنوان آخرین روزهای اتحاد ناتو یاد می‌کنند.
نکته قابل توجهی که در بندهای بیانیه پایانی نشست سران ناتو مشاهده می‌شود این بند است که می‌گوید تا زمانی که تسلیحات هسته‌ای وجود دارند ناتو یک ائتلاف هسته‌ای باقی خواهد ماند. متحدان قدرتمندانه به اجرای کامل پیمان منع گسترش تسلیحات اتمی در تمامی جنبه‌های آن پایبند بوده که شامل خلع سلاح هسته‌ای، عدم اشاعه و استفاده صلح آمیز از انرژی هسته‌ای است. این ادعا از سوی سران ناتو در حالی مطرح می شود که در باب این مسئله چند نکته قابل توجه وجود دارد. نخستین سوالی مطرح آن است که ناتو از کدام مقابله با تهدیدات هسته‌ای سخن می گوید و این تهدیدات چگونه تعریف می شود؟ ن
گاهی بر ساختار هسته‌ای جهان نشان می دهد که قدرت‌های بزرگ ناتو یعنی فرانسه، آمریکا و انگلیس از دارندگان اصلی تسلیحات هسته‌ای هستند که به جمع آنها روسیه، چین، هند، پاکستان، کره شمالی و رژیم صهیونیستی را می‌توان افزود.
ادعای نانو برای مقابله هسته‌ای در حالی مطرح می شود که تنها استفاده کننده از تسلیحات هسته‌ای آمریکا بوده که علیه ژاپن به کار برد. در همین حال انگلیس و آمریکا در افغانستان و عراق از فشنگ‌های آغشته به اورانیوم استفاده کرده‌اند. در همین حال اخیرا آمریکا خروج از پیمان تسلیحات میان برد که همان تسلیحات هسته‌ای است با روسیه را اعلام کرده است. از سوی دیگر آمریکا ۷۰۰ میلیارد دلار برای نوسازی تسلیحات هسته‌ای قرار داده و انگلیس و فرانسه نیز از افزایش هزینه‌های هسته‌ای خود گفته‌اند.
مسئله دیگر آنکه رژیم صهیونیستی با ۲۰۰ کلاهک هسته‌ای تهدید اول تهدیدات امنیت جهانی است. ناتو در حالی ادعای تهدیدات هسته ای را مطرح می سازد که در برابر این تهدیدات و اقدامات هسته‌ای هیچ اقدامی صورت نمی‌دهد و این نوع رفتارهای غیر اصولی نشان می‌دهد که ناتو نه به دنبال مقابله هسته‌ای بلکه به دنبال تقویت رفتارهای هسته‌ای در جهان است و ادعای مقابله با تهدیدات هسته‌ای صرفا بهانه‌ای برای ادامه حیات ناتو و دخالت در امور سایر کشورهاست. 

نویسنده: قاسم غفوری

https://siasatrooz.ir/vdcbg8b85rhb89p.uiur.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی