جمعه ۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۲۲:۱۲
کد مطلب : 104306
انتظار افکار عمومی از نمایندگان ملت در مواجه با خروج امریکا از برجام

مجلس وارد گود شود

مجلس وارد گود شود

اگرچه بسیاری مردم ایران از همان ابتدای امضای برجام شاهد بدعهدی‌ها و خباثت‌های آمریکا علیه ایران بودند تا اما خروج رسمی آمریکا از برجام نشان داد که سران کاخ سفید با حفظ تحريم‌ها و ایجاد ترس وارعاب در بنگاه‌هاي اقتصادي و سيستم بانكي دنيا، نه تنها برای معاهدات بین‌المللی ارزشی قائل نیستند بلکه تلاش می‌کنند تا حرکت سایر کشورها را نیزدر این زمینه متوقف کنند.
به دنبال این رفتار امریکایی‌ها مسئولان کشورمان مواضع مختلف و متعددی نسبت به این امر گرفتند و همگی یک زبان خواستار پاسخ قاطع به اقدامات امریکا شدند.
اما در این میان واکنش نمایندگان مجلس به عنوان نماینده مردم در خانه ملت برای وکلای آنها از اهمیت ویژه‌ای برخوردار بود.
مردم معتقدند که در شرایط فعلی مجلس نقش تعیین کننده‌ و وظیفه‌ای تاریخی برعهده دارد و بایستی نقش نظارتی خود را در مورد عملکرد مسئولان در مواجه با دولتمردان امریکایی به شدت پیگیری کند و همانطور که مقام معظم رهبری فرمودند: «اگر آنها برجام را پاره کردند ما آن را آتش می‌زنیم.»
نوع رفتار دولت در مقابل با امریکا بایستی مورد رصد مجلس قرار گیرد و در برابر حركاتي كه آمريكا انجام مي‌دهد، دولت مقابله‌ای شايسته داشته باشد.
در زمان پذیرش برجام دولتمردان بارها مدعی شده بودند که گر برجام را در كفه ترازو قرار بدهيم، شرایط قرارداد بر برد -برد است،‌ بنابراین حالا که آمريكا به تعهداتش عمل نمی کند، مردم ما نبایستی بیش از این ضرر دهند. 

واکنش مجلس
اولین واکنش مجلس به اقدام ترامپ به آتش کشیدن پرچم آمریکا در مجلس بود.
هرچند که برخی از افراد این اقدام را اقدامی عجولانه ارزیابی کردند اما بسیاری از نمایندگان مجلس این اقدام را نمادی از تصمیم خود در برابر امریکا دانستند و اعلام کردند که ایران در برابر اقدام جاهلانه ترامپ سکوت نمی‌کند و زورگویی‌های آمریکا را بااقتدار و زور پاسخ خواهد داد. با این حال پس از خروج امریکا مردم به یاد تصویب طرح مقابله با اقدامات ماجراجویانه و تروریستی آمریکا افتادند که مرداد سال گذشته در مجلس به تصویب رسیده بود.
این طرح، اقدام متقابل مجلس در برابر اقدام کنگره آمریکا بود که به بهانه نقض برجام از سوی ایران، طرح جامع تحریم‌ها ضد ایران را با نام به اصطلاح «قانون مقابله با اقدامات بی‌ثبات‌کننده ایران - ۲۰۱۷»، تصویب کرد.
علي لاريجاني پس از تصويب اين طرح خطاب به آمريكايي‌هاي گفته بود که آمريكايي ها بدانند كه اين گام اولی بود كه مجلس برداشت و ما با احتياط در بعضي امور گام برداشتيم! ولي ۱۶ مورد اقدامات ديگر هم در شوراي نظارت بر مذاکرات هسته اي تصويب شد که به اجرا در خواهد آمد. 

نکات قابل توجه در طرح
در طرح مقابله با اقدامات ماجراجویانه و تروریستی آمریکا، نکات قابل ملاحظه ای وجود دارد از جمله اینکه در ماده ۱۰ اين طرح، دولت را موظف شده است كه اگرآمريكا اقداماتی را انجام دهد كه مخالف برجام باشد، بايد واکنش متقابل از سوی دولت اجرا شود.
در شرایط حاضر مجلس باید باردیگر این موضوع را به دولت و وزارت خارجه یادآورشده و آن را پیگیری کند. همچنین دولت مطابق ماده ۱۰ بايد اقدام متقابل انجام دهد و گزارش آن را به مجلس ارائه كند. از جمله پيش‌بيني های که در این طرح به آن توجه شده، افزايش توان نظامي و دفاع، غني سازي اورانيوم، تقويت سازمان انرژي اتمي و دستگاه است.
همچنين تقويت سيستم موشكي،‌ نيروي قدس و افزايش بودجه سازمان انرژي اتمي در اكتشاف و فرآوري، از نكات ديگر اين طرح است، تا دشمن بداند که ایران همچنان در این در حوزه ها فعال است و سر سوزني از حق خود كوتاه نمی آید.
درماده ۳ قانون اقدام متقابل در ماده سه آن آمده است، گفته ايم اگر تحريم ها برگردد و ما بايد دو ساله كارخانه سوخت هسته اي را بسازيم! ما بايد در اين طرح پيش بيني مي كرديم كه اگر آمريكايي ها اقدامات خود را ادامه دهند، ما بايد به ۲۰ درصد غني سازي بازگرديم.
دولت همچنین در اين طرح موظف شده است، حداقل ۱۰ هزار ميليارد تومان در اختيار سپاه قدس و فعاليت هاي موشكي قرار دهد، موضوعی که لازم است مجلس تحقق آن را یادآور شود.
از سوی دیگر طبق قانون اقدام متقابل و متناسب جمهوری اسلامی در اجرای برجام ، دولت موظف است هرگونه عدم پایبندی طرف مقابل در زمینه لغو موثر تحریم ها یا بازگرداندن تحریم های لغو شده و یا وضع تحریم ها تحت هر عنوان دیگر را به دقت رصد کند و اقدامات متقابل در جهت احقاق حق ملت ایران انجام دهد و همکاری داوطلبانه را متوقف نماید.
از این رو بایستی مجلس بداند که دولتمردان در این باره چه کرده و چه می خواهند بکنند.
این درحالی است که سرعت در اجرای قانون مذکور در شرایط مقابله با اقدامات نقضی طرف متقابل ضروری است و لازم است تا کمیسیون امنیت و سیاست خارجی مجلس گزارشی مستمر در این باره به مجلس بدهد.

در نهایت
بسیاری از مردم معتقدند که کشورمان در برجام تعهداتش را اجرا کرد و از این بابت میلیاردها دلار زیان دید حتی برخی از تاسیسات هسته ای کشور از بین رفت. از این رو مجلس نباید اجازه دهد که این دشمنی امریکا بی پاسخ بماند.
در برجام تاکید شده که تعهدات دو طرفه است و اینکه یک طرف با پرروئی از تعهد خود شانه خالی کند و انتظار داشته باشد که طرف دیگر به انجام تعهدات خود متعهد بماند، انتظاری است که هیچ عقل سلیمی آن را نمی‌پذیرد.
از سوی دیگر موضوع ادامه برجام با مقامات اروپائی مطرح شده است که بایستی بشدت مورد توجه مجلس قرار گیرد، چرا که اروپایی‌ها به دنبال کشاندن ایران به صحنه های مختلفی هستند که از برجام نیز بدتر است. بنابراین مجلس میتواند مذاکرات آینده را چارچوب بدهد و مشخص کند که در چه مواردی می خواهیم با اروپایی ها صحبت کنیم.
اروپایی باید تعهدات بسیار روشنی داشته باشند و مجلس میتواند این تعهدات را چهار میخه کند.
رهبر معظم انقلاب در این باره فرمودند: «بارها گفته بودیم «به آمریکا اعتماد نکنید»، این هم نتیجه‌اش. درباره مذاکره با سه کشور اروپایی هم می‌گوییم به اینها هم نباید اعتماد کرد و برای هر قرارداد باید تضمین‌های واقعی و عملی بگیرید وگرنه نمی‌شود به این شکل حرکت را ادامه داد».
مجلس می‌تواند در مورد توسعه آینده کشور و احیای صدماتی که در توانمندی هسته ای با آن روبرو شدیم مصوبات بسیار صریحی داشته باشد و راه را برای دولت هموار کند. در نهایت مجلس باید وارد گود شود و با تاکید بر اقتصاد مقاومتی خواستار تحرک کشور به سمت توسعه شود.
در گذشته ایرانیان نشان داد که پای عهد خود هستند و اکنون نیز باید نشان بدهیم که کشوری قدرتمند هستیم، که معطل برجام نمی شود.

https://siasatrooz.ir/vdcbgab80rhbgfp.uiur.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی