?>?> دست به دامان آشوب | سیاست روز
يکشنبه ۲۵ خرداد ۱۳۹۹ - ۲۲:۲۶
کد مطلب : 114107

دست به دامان آشوب

لبنان طی روزهای اخیر شاهد تظاهرات و درگیری میان معترضان و نیروهای امنیتی در بیروت و طرابلس بوده که دهها زخمی و بازداشتی بر جای گذاشته است...

لبنان طی روزهای اخیر شاهد تظاهرات و درگیری میان معترضان و نیروهای امنیتی در بیروت و طرابلس بوده که دهها زخمی و بازداشتی بر جای گذاشته است. این اعتراض‌ها در حالی آغاز شده که ۱۷ اکتبر ۲۰۱۹ نخستین نشانه‌های اعتراضات در لبنان شکل گرفت. این اعتراضات به بهانه شرایط وخیم اقتصادی و فساد مقامات دولتی پس از سقوط ارزش لیره لبنان در مقابل دلار آمریکا و کاهش ۷۰ درصدی ارزش پول ملی این کشور شکل گرفته بود.این اعتراضات رفته رفته از بیروت به دیگر بخش‌های لبنان تسری پیدا کرد و به زودی کل این کشور درگیر اعتراض و اغتشاشات خشونت بار شد. نکته قابل توجه آن است که همزمان با این ناآرامی‌ها، استعفای سعد حریری به عنوان نخست وزیر لبنان با تحریک رژیم سعودی و آمریکا بر وخامت اوضاع افزود و علاوه بر بحران اقتصادی بحران سیاسی نیز دستمایه اعتراضات گسترده‌تر شد.
هر چند که عنوان می شد که این اعتراض‌ها جنبه مردمی دارد اما همزمان با شکل‌گیری اعتراضات اقتصادی و معیشتی در لبنان، آمریکا نیز از فرصت پیش آمده برای دخالت در امور داخلی این کشور بهره برد. اظهارات آمریکایی‌ها از جمله مایک پمپئو وزیر امور خارجه مبنی بر اینکه مردم لبنان باید میان گرسنگی و رفاه یکی را انتخاب کنند . همزمان نیز آمریکا اقدام به اعمال تحریم علیه بخش‌های اقتصادی لبنان به بهانه مقابله با حزب الله کرد که حلقه تکمیلی آن را نیز حمایت از رئیس بانک مرکزی لبنان تشکیل می‌دهد که دارای پرونده‌ای نه چندان مطلوب است.
دور دوم این اعتراضات در سال جدید میلادی در مقابل بانک مرکزی لبنان آغاز شد. این بار تظاهرات با ورود آشوبگران مرحله جدیدی را تجربه کرد و به تخریب اموال عمومی و شخصی در طول اعتراضات منجر شد. نکته مهم رویکردهای ساختار شکنانه در این اعتراض‌ها بود بگونه‌ای که این اعتراضات با انتشار ویدیویی که در آن به یکی از همسران پیامبر اکرم(ص) بی احترامی شده بود ابعاد جدیدی به خود گرفت. ویدئویی که با واکنش سخت حزب‌الله و نبیه بری رئیس پارلمان از جنبش امل روبرو شد.حزب الله در واکنش به شعارهای هنجارشکنانه قومی و مذهبی برخی معترضان نسبت به تلاش‌ها برای فتنه انگیزی هشدار داد. نکته آنکه؛ در میان شعارهای معترضان، برخی افراد خواستار خلع سلاح حزب الله شدند، که این مسئله نشان از هدفمندی این ناآرامی‌ها دارد. آنچه بیش از هر چیز بر ابهامات این پرونده افزوده است، نوع مواضع برخی جریان‌های سیاسی از جمله المستقل با وابستگی به سعودی و آمریکاست که نقش محرک را ایفا می‌کنند. به هر تقدیر ائتلافی از درون و بیرون لبنان علیه یکپارچگی این کشور و سلاح مقاومت دست به دامان آشوب شده‌اند تا سوار بر موج ناآرامی، تسلیم شدن لبنان به سعودی و صهیونیست‌ها را رقم زنند. 

نویسنده: علی تتماج

https://siasatrooz.ir/vdcbgab8zrhb88p.uiur.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی