يکشنبه ۱۲ بهمن ۱۳۹۹ - ۲۱:۲۸
کد مطلب : 117005
جنایتی که به بهانه خنثی سازی تله‌های انفجاری صورت می‌گیرد

کودکان افغانستان، سپر انسانی نظامیان آمریکایی

کودکان افغانستان، سپر انسانی نظامیان آمریکایی

آمریکا در حالی همچنان با ادعای حمایت از حقوق بشر به ادامه حضور در افغانستان و عراق اصرار دارد که گزارش‌های منتشره ابعاد جدیدی از پیامدهای اشغالگری آمریکا را اشکار می‌سازد چنانکه یک نظامی آمریکایی در افغانستان فاش کرد که نیروهای این کشور برای یافتن تله‌های انفجاری در شهرهای این کشور از کودکان افغان استفاده می‌کردند.
در حالی که آمریکا دیوان دادگستری بین المللی را به دلیل بررسی جنایت جنگی در افغاستان تحریم کرده،‌ یک نظامی این کشور اعتراف کرد که در هنگام عملیات از کودکان بیگناه افغان برای پاکسازی کوچه‌ها و معابر مملو از مواد انفجاری استفاده شده است.«جان امبل» نظامی آمریکایی بدون پشیمانی یا ترس از مجازات در پادکست دانشکده افسری ارتش آمریکا و برای به اشتراک گذاشتن تجربیات نظامی به جنایات جنگی اعتراف کرده و می‌گوید: «کودکان افغانستانی را با پرت کردن آب‌نبات و اسباب‌بازی به کوچه‌هایی که فکر می‌کردیم امکان وجود تله انفجاری باشد می‌کشیدیم تا مطمئن شویم مسیر عاری از از مواد انفجاری است.»امبل افسر نظامی آمریکا که تجربه جنگی در عراق نیز در کارنامه خود دارد در سال ۲۰۱۰ به افغانستان اعزام می‌شود.وی درباره تجربه نظامی خود در هلمند افغانستان می‌گوید: «چیزی که در میدان نبرد یاد گرفتیم استفاده از کودکان افغان در میدان نبرد بود، کودکان بی‌گناهی که کمتر از ۱۰ سال سن داشتند.»
وی افزود: در موقع عملیات و با توجه به اینکه اکثر کوچه‌ها در افغانستان پر از مواد انفجاری است، آب‌نبات یا بسته غذایی را در کوچه پرتاپ می‌کردیم، اگر این کودکان به دنبال آن می رفتند مطمئن می‌شدیم که کوچه امن است و پشت سر کودکان یا افراد مسن وارد آن می‌شدیم.امبل ادامه داد: اما زمانی که کودکان وارد کوچه نمی‌شدند،‌ متوجه ناامنی مکان شده و از ورود به آن امتناع می‌کردیم.پیش از این طبق یک تحقیقات رسمی در خصوص جنایات جنگی منتسب به نظامیان استرالیا، قتل‌های رقابتی و «خونخواهی» در بین نیروهای ویژه استرالیا در افغانستان یک امر عادی بوده است.برخی گزارش ها حاکی از این است که نظامیان استرالیایی در قتل غیرقانونی ۳۹ غیرنظامی یا زندانیان افغانستان نقش داشته‌اند، همچنین شواهدی ارائه شده مبنی بر اینکه نظامیان استرالیایی در برخی موارد برای زخمی کردن غیرنظامیان افغان از سگ استفاده می‌کردند.
این افشاگری‌ها در حالی صورت گرفته است که منابع وابسته به ناتو می گویند با توجه به تغییر دولت واشنگتن و عدم پایبندی طالبان به شروط توافق با آمریکا، عجله ای برای خروج از افغانستان که تا پایان ماه آوریل برنامه ریزی شده بود؛ ندارند.دو منبع وابسته به ناتو به رویترز گفته اند که نیروهای پیمان آتلانتیک شمالی قصد دارند بیش از ضرب الاجل تعیین شده در توافق آمریکا و طالبان، در خاک افغانستان بمانند. طبق توافق، آنها باید تا فرا رسیدن ماه میلادی می، از افغانستان خارج شوند حال آنکه یکی از منابع مطلع به رویترز گفته است که خروج کامل آن هم تا پایان ماه میلادی آوریل میسر نیست.
در این میان یکی از مقام‌های ارشد دولت کابل گفت، مردم افغانستان دولت آمریکا را مسئول ناآرامی‌های موجود در کشورشان می‌دانند.حمیدالدین یولداش، معاون والی تخار در شمال شرق افغانستان در گفتگویی با خبرگزاری آناتولی به آینده مذاکرات صلح بین طالبان و دولت کابل، روابط با ترکیه و نقش آمریکا در سیاست‌های افغانستان اشاره کرد و گفت: بزرگترین مشکلاتی که در افغانستان با آن دست به گریبان هستیم، مسائل روانی است که علت آن درگیر شدن بسیاری از مردم در چندین سال جنگ و نامناسب و ناکافی بودن زیرساخت‌ها و تحصیلات است.وی ادامه داد: درگیری‌های مداوم در افغانستان و جنگ‌ها از زمان حمله شوروی در ۱۹۷۹، کشور را به خطوط قومی تقسیم کرده است. اما دوران طالبان، "صندوق سیاهی" برای افغانستان بود. با روی کار آمدن طالبان، مردم از تحصیل بازماندند، زنان در خانه حبس شدند و حقوقشان به طور کامل از بین رفت.این مقام دولتی افغانستان گفت: شما نمی‌توانید با بروکراسی‌های وارداتی خارج از کشور، دولتی را اداره کنید. اما این اوضاع همچنان ادامه دارد. اگر مطالعات از ۲۰۰۱ تا ۲۰۲۱ را به دقت رسیدگی کنید، می‌فهمید که آنها افغانستان را امروز به سمت یک مکان بسیار متفاوت کشانده‌اند. همچنین تمامی کمک‌هایی که به افغانستان ارسال شده به صورت نادرستی هزینه شده‌اند. فساد، دولت کنونی را به این وضعیت دچار کرده و در آستانه فروپاشی قرار داده است.معاون والی تلخار افغانستان درباره اینکه قومیت بر توزیع کرسی‌های پارلمان افغانستان مسلط است، گفت: هیچ سیستم حزبی در کشور وجود ندارد و کاندیداها به صورت مستقل برای انتخابات اقدام می‌کنند و نمایندگان بعدا گروه‌هایی را از بین خودشان در پارلمان تشکیل می‌دهند. گروه‌های قومی اکثریت را در پارلمان دارند و دیدگاه‌هایشان در روند کاری آنها دیده می‌شود.

https://siasatrooz.ir/vdcbgzb8srhb8gp.uiur.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی