سه شنبه ۹ دی ۱۳۹۹ - ۲۳:۲۶
کد مطلب : 116655
تحلیلی بر تحرکات نظامی آمریکا در عراق و خلیج فارس

بی تفاوتی مردم ایران به تحرکات نظامی آمریکا

بی تفاوتی مردم ایران به تحرکات نظامی آمریکا

مردم ایران در دوران دفاع مقدس آبدیده شدهاند و اکنون نیز جوانان کشور نسبت به تهدیدات آمریکا نه تنها بی تفاوت و بی توجه هستند بلکه ترسی به دل راه نمیدهند.
بی توجهی مردم ایران به تحرکات نظامی آمریکا در منطقه از آن بابت است که نسبت به قدرت بالای نیروهای مسلح خود اعتماد و اطمینان دارند و میدانند که کوچکترین تعرضی با شدت هر چه بیشتر از سوی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران پاسخ داده خواهد شد.
کارشناس مسائل سیاست خارجی بر این باور است که شکست دائمی دولت ترامپ در منطقه و عدم دستاورد قابل توجه در منطقه غرب آسیا در ماههای اخیر ترامپ را وادار نمود که اقدامات کوچک کم تاثیری انجام دهد.
درحالی دونالد ترامپ رییس جمهور کنونی آمریکا چند روز دیگر مهمان کاخ سفید است اما درهمین چند روز باقی مانده شاهد تحرکات مشکوک و بی سابقه از سوی نظامیان آمریکایی همزمان در اربیل در اقلیم کردستان عراق و اعزام دو زیر دریایی اسرائیلی و آمریکایی به خلیج فارس هستیم.
نکته قابل تأمل اینکه این تحرکات نظامی دقیقا در آستانه سالگرد شهادت سردار سلیمانی اتفاق افتاده است!
در توضیح تحرکات نظامی آمریکا در عراق، یک منبع امنیتی عراقی بیان کرده است؛ نظامیان آمریکایی تحرکات شدید و بی سابقهای را در پایگاه نظامی الحریر در اربیل به اجرا درآوردهاند و علاوه بر جابجایی مشکوک، در حال تحکیم این پایگاه هستند.
منبع امنیتی عراقی همچنین اعلام کرد: کنسولگری آمریکا در ناحیه عینکاوه در شهر اربیل هم در حال اقداماتی برای تحکیم و مصون نگه داشتن این کنسولگری است و در جاده منتهی به کنسولگری هم پستهای بازرسی و امنیتی ایجاد شده است.
این منبع عراقی در ادامه افزود: از چند روز قبل نظامیانی از شمال سوریه به این پایگاه وارد شده اند و نیروها در آن تقویت شده اند و نظامیان آمریکایی شبانه روز در حال رصد اوضاع هستند و پهپادهای آمریکایی در آسمان منطقه در حال پرواز هستند و لحظهای فرود نمی آیند. پیش از این اعلام شده بود که سفارت آمریکا کارکنان خود را به اربیل منتقل کرده است که سفارت واشنگتن در بغداد آن را رد کرده بود.
در همین زمینه دبیر شورای عالی امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران افزایش تحرکات نظامی آمریکا در منطقه در آستانه سالروز شهادت سردار سلیمانی را نمایشی پدافندی و ناشی از ترس به دلیل شرارتهای گذشته خواند. علی شمخانی در حساب کاربریاش در توئیتر از افزایش تحرکات نظامی آمریکا در منطقه سخن گفت و آن را یک نمایش دانست. او نوشت: افزایش تحرک ارتش آمریکا در منطقه، نمایشی پدافندی و ناشی از ترس، به دلیل شرارتهای گذشته است. ایناقدامات، آنتروپی ناامنی را بالا برده و موجب سوء تفاهمهای زیانبار میشود. امنیت در منطقه تنها با خروج عواملخارجی ضد ثبات محقق میشود.
دکتر سیدرضا صدرالحسینی کارشناس مسائل سیاست خارجی درخصوص تحرکات نظامی اخیر آمریکا در منطقه، گفت: شکست دائمی دولت ترامپ در منطقه و عدم دستاورد قابل توجه در منطقه غرب آسیا در ماههای اخیر ترامپ را وادار نمود که اقدامات کوچک کم تاثیری انجام دهد؛ مانند اجبار برخی از کشورهای نقطهای و ناچیز در روابط بین الملل به عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی و یا طرح معامله قرن و یا واگذاری بخشهایی از سرزمین فلسطین مانند بلندیهای جولان به رژیم صهیونیستی و اقدامات تبلیغی دیگری که به جز هیاهو و دستاوردهای موهوم هیچ آوردهای برای دولت وی به ارمغان نداشت.
وی افزود: از این رو وی در روزهای پایانی دولت خود مجبور شد به اقدامات دیگری از جمله عملیات روانی در قالب حضور ناو نظامی آمریکا و یا زیر دریایی به منطقه خلیج فارس را بزرگ نمایی نموده و به منظور قدرت نمایی کاذب در منطقه غرب آسیا و حمایت از حامیان منطقهای خود روی آورد.
این استاد دانشگاه تصریح کرد: به نظر می رسد رفتار نامعقول ترامپ پایانی نداشته و علاقه مند است دولت دموکرات آینده آمریکا را دچار چالش هایی کرده که زمان خروج از آنها مشخص نیست.
صدرالحسینی معتقد است؛ در این رابطه ملت ایران با آرامش هرچه تمام تر و مثال زدنی در حال زندگی روزمره خود بوده و با توجه به آمادگیهای همه جانبه در حوزههای دفاعی، اجتماعی، امنیتی و اقتصادی هیچ گونه دغدغه و نگرانی از حرکتهای مشکوک دولت ترامپ در منطقه به خود راه نداده و با صلابت همیشگی در حال انجام امور روزمره خویش هستند.
این کارشناس مسائل سیاست خارجی خاطرنشان کرد: حرکتهای اخیر ترامپ بیشتر جنبه نمایشی برای کشورهای وابسته منطقه دارد تا شاید آنها بتوانند در انتقال دولت ترامپ به بایدن آرامش نسبی داشته و قادر باشند گاو شیرده مناسبی برای آمریکا باقی بمانند. 

نویسنده: هدی دهقان بذرافشان

https://siasatrooz.ir/vdcbs0b8srhb80p.uiur.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی