?>?> توجه‌ به کوالالامپور بیشتر از توکیو باشد | سیاست روز
سه شنبه ۲۶ آذر ۱۳۹۸ - ۲۲:۰۳
کد مطلب : 112055
سفر حسن روحانی به ژاپن ومالزی با هدف نگاه به شرق

توجه‌ به کوالالامپور بیشتر از توکیو باشد

توجه‌ به کوالالامپور بیشتر از توکیو باشد

دیروز حسن روحانی رئیس جمهور کشورمان تهران را به مقصد مالزی و سپس ژاپن ترک کرد، سفری که با هدف نگاه به شرق و روابط نزدیک تر با کشورهای مهم آسیایی صورت گرفت، اما آنچه مد نظر ناظران سیاسی است اینکه رئیس جمهور کشورمان بیشتر از اینکه به دولتمردان ژاپنی دلخوش کند که تمام قد سکان خود را در اختیار آمریکا و متحدانش قرار داده‌اند، بر روی مالزی که کشوری مستقل از نظر سیاسی است و قرابت فرهنگی و مذهبی با ملت ایران دارد متمرکز شود که بطور حتم نتیجه و دستاوردهای بهتری بدست خواهیم آورد.
حسن روحانی دیروز در فرودگاه مهرآباد و در پاسخ به پرسشی درباره اهداف سفر به مالزی و ژاپن به خبرنگاران گفت: در مرحله نخست سفر که به دعوت آقای ماهاتیر محمد نخست وزیر مالزی انجام می‌گیرد، عمدتاً روابط چندجانبه دنیای اسلام مورد بررسی قرار می‌گیرد. رئیس جمهور افزود : در اجلاس سران کوالالامپور،کشورهای مهمی از دنیای اسلام در سطح سران شرکت می‌کنند. ایران، ترکیه، پاکستان، قطر، مالزی و اندونزی، جزو کشورهایی هستند که در سطح سران در این اجلاس حضور دارند.
رئیس جمهور به روابط ایران و ژاپن بویژه از آغاز دولت یازدهم اشاره کرد و اظهارداشت: در حال حاضر نودمین سال در روابط سیاسی بین ایران و ژاپن است. ژاپن بعد از انقلاب در ایران فعالیت‌های اقتصادی و سرمایه‌گذاری‌های خوب و مهمی داشته است. الان هم راجع به مسایل زیست محیطی با هم مذاکرات تنگاتنگ و خوبی داریم. اگر امروز کاهش روابطی می‌بینیم این کاهش روابط موقت به دلیل فشار ظالمانه آمریکا و تحریم غیرقانونی است.
ناطران سیاسی میگ ویند آقای روحانی نباید به مقامات ژاپنی دلخوش کند و شاید سفری اشتباه، در زمانی اشتباه و به مقصدی اشتباه در حال انجام شدن است و این بار البته بعد اشتباه دیگری نیز در این زمینه وجود دارد و آن وجود داشتن امیدی اشتباه و واهی به نتایج این سفر است.

توجه جدی روحانی به مالزی
دکتر سید رضا صدرالحسینی کارشناس مسائل سیاست خارجی در خصوص اهمیت سفر حسن روحانی به مالزی و ژاپن گفت: یکی از موضوعات مهم و اساسی از کشور ارتباطات خارجی و گسترش روابط بین المللی است، البته همه می‌دانیم در شرایط افزایش ارتباطات در جهان کنونی هر چه قدر روابط خارجی کشورها گسترده و متنوع تر باشد امتیاز آن کشور در بازیگری بین‌المللی بیشتر خواهد بود. وی افزود: بر این اساس اکثر کشورها سعی و تلاش وافرانجام می‌دهند تا بتوانند سطح روابط کشور متبوع خویش را با دیگر کشورها گسترش داده و عمق این روابط را افزون نموده و در مجموع هر کشوری که روابط منطقه و بین المللی خود را بتواند وسیع‌تر نماید قدرت نفوذش در سطح بین الملل نیز گسترش خواهد یافت.
به باور صدرالحسینی؛ بعد از پیروزی انقلاب اسلامی یکی از مهمترین اهداف نظام سلطه بر علیه جمهوری اسلامی ایران انزوای منطقه‌ای و بین المللی بوده است و در حقیقت یکی از اهرم‌های کنترل فراگیر شدن و الهام بخش بودن آموزه‌های انقلاب اسلامی توسط امریکا ایران هراسی و ادعای منزوی بودن جمهوری اسلامی از ۴۰سال پیش تاکنون می‌باشد.
این کارشناس مسائل سیاست خارجی اظهارداشت: در تمام این ایام تلاش مسئولان عالی ایران و سازمان‌ها و نهادهای مرتبط بویژه وزارت خارجه ایران گسترش و تعمیق روابط ایران اسلامی با همه کشورهای جهان به جز رژیم غاصب صهیونیستی و آمریکا که نماد شیطان بزرگ در انقلاب اسلامی است بوده است.
این استاد دانشگاه تصریح کرد: در طول ۴۰سال گذشته همه روسای جمهور با شرکت در مجامع منطقه و بین المللی سعی وافر نموده تا آمریکا به هدف به انزوا کشیدن جمهوری اسلامی نائل نشود و نتواند با تصویر سازی از ایران پس از پیروزی انقلاب اسلامی چهره واقعی مردم ایران مختوش نشان دهد و از این مسیر به اهداف ناصواب خویش برسد؛ سفر اخیر رئیس جمهور به دو کشور آسیایی مالزی وژاپن که نشان از سیاست اصولی جمهوری اسلامی ایران به منظور گسترش روابط با کشورهای آسیایی دارد می‌تواند ثمرات اثر بخشی برای آینده این قاره تاثیر گذار بر معادلات بین المللی داشته باشد.
وی گفت: از یک طرف جایگاه مهم جمهوری اسلامی ایران در ژئو پولوتیک غرب آسیا و از طرف دیگر سطح تاثیر گذاری ژاپن در تکنولوژی جهانی با مردمی سخت کوش و پر کار و از طرفی سرعت سرعت پیشرفت کشور مالزی در حوزه‌های گوناگون و دیدگاه‌های مشترک با این کشور در مسائل عمده جهان اسلام مانند حمایت از مردم مظلوم فلسطین آزادی سرزمین‌های غصب شده توسط رژیم غاصب صهیونیتی و حمایت مسلمانان جهان با هر عقیده و مذهب و بسیاری دیگر از نقاط مشترک بین غرب و شرق آسیا می‌تواند آینده روابط ایران با این دو کشور را دچار تحول نموده و تجربیات موجود در هریک از این کشورها را به همدگیر منتقل نمایند.
وی خاطرنشان کرد: موضع اخیر آقای ماهاتیر محمد نخست وزیر مالزی که ابراز داشته ما علاقه‌ای به حضور در تحریم‌های یکجانبه آمریکا علیه ملت ایران نداشته و نخواهیم داشت اما سلطه گری و خشونت آمریکا باعث شده است نتوانیم در سطح علائق دو کشور مالزی و ایران و سطح روابط اقتصادی خویش را گسترش دهیم می‌تواند به عنوان جهت گیری رسمی این کشور محسوب نمود و انتظار این است که وزارت خارجه ایران به عنوان مهمترین و تاثیر گذارترین نهاد مشورتی در حوزه سیاست خارجی این موضع گیری نخست وزیر مالزی را در گفت‌وگوهای آقایان روحانی و ماهاتیر محمد بطور جدی مد نظر قرار دهد.

https://siasatrooz.ir/vdcbs5b8srhb8gp.uiur.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی