يکشنبه ۶ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۲۲:۴۵
کد مطلب : 91985

افزایش توان نظامی

افزایش توان نظامی

بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی در جمع فرماندهان ارتش جمهوری اسلامی ایران که به مناسبت روز ارتش صورت گرفت، دارای ۵ محور اصلی بود: ۱. تبیین تدبیر امام راحل در عدم انحلال ارتش در ابتدای انقلاب و حمایت از ارتش و تعیین روز ارتش؛ ۲. بیان برخی از خصوصیات ارتش جمهوری اسلامی ایران که باید حفظ و تقویت شود؛ ۳. دستور صریح به نیروهای نظامی کشور به حفظ و پیشبرد توان نظامی کشور در برابر بیهوده‌‌گویی‌هاي دشمنان؛ ۴. بیان جنایات آمریکا و ارتش‌هاي وابسته به آمریکا ازجمله جنایات آل‌سعود در یمن و نقش ناامنی ‌آفرین آن‌ها در منطقه و جهان؛ ۵. تبیین ماهیت قدرت نظامی جمهوری اسلامی و اقتدار آن در دفاع و پرهیز آن از ایجاد ناامنی در منطقه و جهان.
در میان این ۵ محور، متن کوتاه زیر تلاش خواهد کرد که به اختصار هرچه تمامتر به تبیین علل و ابعاد دستور صریح رهبر معظم انقلاب اسلامی به نیروهای نظامی کشور در حفظ و پیشبرد توان نظامی در برابر بیهوده‌گویی‌هاي دشمنان بپردازد. مطابق این تحلیل، برخی از اصلی‌‌ترین علل این دستور به شرح زیر است: ۱. دستور دینی قرآن کریم و سیره پیامبر اسلام در لزوم تقویت توان دفاعی جامعه اسلامی؛ ۲. وجود دشمنانی جنایتکار، با سابقه انواع وحشی‌‌گری و جنایت در منطقه و جهان؛ ۳. فقدان نظم عادلانه و ترتیبات بین‌المللی لازم برای مقابله با متجاوزان و زورگویان؛ ۴. وجود نظام سلطه بین‌المللی که از ظالم دفاع مي‌کند و بر مظلومان مي‌تازد.
رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار با برخی از فرماندهان و کارکنان ارتش جمهوری اسلامی ‌ایران بیاناتی بسیار مهم ایراد کردند که این بیانات مهم دارای ۵ محور اصلی زیر بود:
۱. تبیین تدبیر امام راحل در عدم انحلال ارتش در ابتدای انقلاب و حمایت از ارتش و تعیین روز ارتش: امام راحل عظیم‌الشان ملت ایران در ابتدای انقلاب اسلامی با درایت هرچه تمامتر در برابر این خواست افرادی در داخل و خارج از ارتش که خواهان انحلال ارتش بودند ایستادند و نه تنها از ارتش دفاع کردند بلکه با اعلام روز ارتش، زمینه ایجاد روحیه انقلابی در میان ارتشیان را فراهم آوردند. رهبر معظم انقلاب در این‌‌باره فرمودند: «بدون ‌شک یکی از برجسته‌‌ترین و مفیدترین اقدامات و ابتکارات امام بزرگوار، اعلام «روز ارتش» بود... اعلان یک روز به ‌عنوان روز ارتش کار بزرگی بود، ... انگیزه‌ي بسیار قوی و خطرناکی وجود داشت حتّی از درون خود ارتش برای نابود کردن ارتش ایران... امام در مقابل این ‌انگیزه‌ها ایستاد؛ امام تشخیص دادند که ارتش باید با قوّت و قدرت بماند و نقش ایفا کند و عوارضی را که توانسته بود در دوران طاغوت، ارتش را از مردم جدا بکند، بایستی زائل کرد؛ و زائل کردند. ارتش به ‌عنوان یک مجموعه‌ي انقلابی و نه فقط انقلابیِ به زبان و ادّعا، بلکه انقلابیِ در عمل، در عرصه‌ها باقی ماند، در وسط میدان باقی ماند و نقش ایفا کرد.»
۲. بیان برخی از خصوصیات ارتش جمهوری اسلامی ایران که باید حفظ و تقویت شود: دومین محوری که رهبر معظم انقلاب به تبیین آن پرداختند، بیان برخی از خصوصیات سالم و برجسته در ارتش جمهوری اسلامی ایران بود که آن ‌را از معمول ارتش‌هاي دنیا متفاوت مي‌کند. ارتش جمهوری اسلامی بر اساس بیان رهبر معظم انقلاب، ارتشی است که دارای «بصیرت انقلابی و دینی است. دارای پایبندی دینی است، دارای تعهّد دینی است» و از این‌‌روست که ارتش جمهوری اسلامی چه در هنگام احساس خطر و چه در زمان پیروزی و غلبه، دست به جنایت و ظلم و ستم نمي‌زند و موازین و معیارها را رعایت مي‌کند. معظم‌له در این دیدار به نمونه‌هایی بارز از پایبندی ارتش جمهوری اسلامی به موازین اسلامی و اخلاقی اشاره کردند که شرح آن در این مختصر نمي‌گنجد.
۳. دستور صریح به نیروهای نظامی کشور به حفظ و پیشبرد توان نظامی کشور در برابر بیهوده ‌گویی‌هاي دشمنان: شاید بتوان گفت که یکی از مهم‌‌ترین محورهای بیانات رهبر معظم انقلاب در این دیدار که توجه بسیاری را در داخل و خارج کشور به خود جلب کرد، همین بخش بوده است. ایشان در این بخش از سخنان خود صراحتا مسئولان نظامی و دست‌اندرکاران کشور را موظف به حفظ و پیشبرد توان دفاعی کشور کردند و خاطر ‌نشان ساختند که نباید به یاوه‌گویی‌هاي آمریکایی‌ها و غربی‌ها در این زمینه توجهی صورت گیرد. «همه‌‌ی دستگاه‌هاي جمهوری اسلامی - از وزارت دفاع تا سازمانهای ارتش و سپاه و دیگر دستگاه‌هاي مختلف - باید این ‌را به ‌عنوان یک دستورالعمل بشناسند و آمادگی‌ها را روز به ‌روز افزایش بدهند؛ هم در زمینه‌ي تسلیحات، هم در زمینه‌ي سازماندهی‌ها، هم در زمینه‌ي آن ‌چیزی که در نیروهای مسلّح بیشترین تأثیر را دارد یعنی آمادگی روحی و روحیّه.» متن حاضر در بخش دوم خود به تبیین علل و ابعاد این دستور رهبر معظم انقلاب خواهد پرداخت.
۴. بیان جنایات آمریکا وارتش‌هاي وابسته به آمریکا ازجمله جنایات آل‌سعود در یمن و نقش ناامنی‌آفرین آن‌ها در منطقه و جهان: در بخش دیگری از این سخنرانی، رهبر معظم انقلاب به بیان ویژگی‌هاي ننگین ارتش‌هاي ظالم و ستمگر عالم ازجمله آمریکا و آل‌سعود پرداختند که این ارتش‌ها در غالب عملکرد خود دست به جنایت مي‌زنند و به بهانه احساس خطر و یا در اثر سرمستی حاصل از پیروزی، جنایات ضدبشری و اقدامات غیرانسانی‌ای را مرتکب مي‌شوند که هیچ عقل سلیم و فطرت پاکی چنین اقداماتی را قابل قبول و قابل دفاع نمي‌داند. ایشان برای مثال به جنایات صهیونیست‌ها در غزه، آمریکایی‌ها در منطقه، سعودهای در یمن و... اشاره کردند.
۵. تبیین ماهیت قدرت نظامی جمهوری اسلامی و اقتدار آن در دفاع و پرهیز آن از ایجاد ناامنی در منطقه و جهان: بخش مهم دیگری از بیانات رهبر معظم انقلاب به ماهیت دفاعی قدرت نظامی در ارتش و نیروهای مسلح جمهوری اسلامی اشاره داشت که در آن به اقتدار نظام اسلامی در دفاع از خود و پرهیز جمهوری اسلامی از ایجاد ناامنی برای همسایگان اشاره کردند و حتی خاطرنشان کردند که رفتار نظام اسلامی در مواردی که کوتاهی ‌هایی از کشورهای همسایه رخ داده است نیز کریمانه و امنیت ‌بخش بوده است.

تبیین علل و ابعاد دستور رهبر معظم انقلاب به پیشبرد توان نظامی کشور
شایسته است که در انتها به این نکته بپردازیم که چرا در شرایط کنونی، رهبر معظم انقلاب اسلامی در جلسه‌اي علنی و با دستوری صریح همه مسئولان نظامی کشور را مخاطب قرار مي‌دهند و خاطرنشان مي‌سازند که همه باید آمادگی‌هاي نظامی کشور را چه در عرصه سلاح و چه در سازماندهی و چه در روحیه و انگیزه دفاع افزایش دهند. در تبیین علل این دستور علنی رهبر معظم انقلاب به ۴ عامل زیر مي‌توان اشاره کرد:
۱. دستور دینی قرآن کریم و سیره پیامبر اسلام در لزوم تقویت توان دفاعی جامعه اسلامی: اولین علت در اعلام چنین دستوری، در حقیقت این آموزه دینی است که جامعه اسلامی نباید زیردست و مظلوم واقع شود و از این ‌جهت قرآن کریم دستور مي‌دهد که «وَ اَعِدّوا لَهُم مَا استَطَعتُم مِن قُوَّةٍ وَ مِن رِباطِ الخَیلِ تُرهِبونَ بِه عَدُوَّ اللهِ وَ عَدُوَّکُم». معنای این آیه چنان ‌که معظم‌له بیان کردند، این است که غافلگیر نشوید؛ معنایش این است که اگر چنان ‌چه دشمنی به شما حمله کرد، شما بر اثر کمبود امکانات، کمبود سلاح و مهمّات، کمبود آمادگی، خسارت تحمّل نکنید، که خسارت شما خسارت ملّت است، خسارت شما خسارت اسلام است. از این ‌جهت همه مسؤولان و دست ‌اندرکاران نظامی کشور موظف به اجرای این دستور دینی هستند.
۲. وجود دشمنانی جنایتکار، با سابقه انواع وحشی‌‌گری و جنایت در منطقه و جهان: نکته دوم و عامل دومی که مي‌تواند علت این دستور باشد، این است که ما در دنیا با دشمنانی جنایتکار و جانیان غیرانسانی روبه ‌رو هستیم که اگر قدرت دفاعی و توان نظامی خود را بالا نبریم، از هیچ جنایتی علیه ما دریغ ندارند. آمریکای جنایتکار و کشورهای روسیاه اروپایی که صدام را برای جنایت شیمیایی و بمباران ایران تجهیز کردند، هنوز در فهرست دشمنان ملت ایران حضور دارند. آیا غرب فعلی از حامیان و ایجادکنندگان گروه‌هاي تکفیری جنایت ‌کار مانند داعش و جبهه النصره و القاعده و... نبوده و نیستند. آیا امروز جنایتکاران عالم در دشمنی با ملت ایران همراه و هم ‌رأی نیستند. در چنین حالتی حتی اگر دستور دینی اولیه و صریح قرآن کریم هم نبود، ما موظف به تقویت بنیه نظامی ‌کشور بودیم.
۳. فقدان نظم عادلانه و ترتیبات بین‌‌المللی لازم برای مقابله با متجاوزان و زورگویان: نکته دیگر این است که نظم عادلانه و امنیت‌‌آفرینی بر جهان کنونی حاکم نیست. در جامعه بین‌‌المللی که نظم و ترتیبات عادلانه‌اي حاکم نیست و راهکاری قانونی و غیرخشونت‌‌آمیز برای مقابله با ظالمان و ستمگران وجود ندارد، طبیعتاً شما به ‌عنوان یک کشور باید دارای قدرت نظامی و توان دفاعی مستحکمی باشید که بتوانید از خود دفاع کنید و زیردست مستکبران و زورگویان عالم قرار نگیرید.
۴. وجود نظام سلطه بین‌‌المللی که از ظالم دفاع مي‌کند و بر مظلومان مي‌تازد: و آخرین نکته این است که متاسفانه نظام کنونی بین‌المللی نه تنها عادلانه نیست بلکه به همت آمریکا و دیگر جنایتکاران نظامی اساسا عدل ‌ستیز و کاملا حامی ظالم شکل ‌گرفته است. در غالب مسائل بین‌المللی شاهد آن هستیم که آمریکا و دیگر سلطه‌گران عالم حامی ظالم و علیه مظلوم هستند. در جنگ لبنان از جنایتکاران جنگی حمایت مي‌کنند و به اسرائیل سلاح مي‌دهند، در جنگ غزه فلسطینیان را محاصره مي‌کنند و به غاصبان صهیونیست سلاح مجانی مي‌دهند. در تجاوز آشکار آل‌سعود به یمن، شورای امنیت در یک بی‌آبرویی آشکار به ‌جای آل‌سعود، یمنی‌ها را محکوم و تحریم تسلیحاتی مي‌کند و به متجاوزان کمک مي‌رساند و... .
در چنین نظام سلطه ظالمانه‌‌ای، اگر کشوری توان نظامی و تسلیحاتی خود را برای دفاع از خویش تقویت نکند و رشد ندهد، در حقیقت خود به خود آسیب زده و زمینه سلطه دشمن را فراهم آورده است. از این‌‌روست که رهبر معظم انقلاب مي‌فرمایند: «آنچه من تأکید مي‌کنم این است که پیشرفتهای کشور در زمینه‌هاي تسلیحاتی و در زمینه‌هاي آمادگی‌هاي رزمی باید همچنان طریق پیشرفت را ادامه بدهد؛ دشمنان ما این ‌را نمي‌خواهند. امروز یکی از ابزارهای فشار تبلیغاتی بر جمهوری اسلامی همین مسأله است - مسأله‌ي موشکها، مسأله‌ی پهپادها، مسأله‌‌ی امکانات نظامی و همین چیزهایی که با هنر جوانان ما در داخل کشور بدون کمک گرفتن از این و آن به ‌وجود آمده است - مي‌خواهند این نباشد، مي‌خواهند این ‌را متوقّف کنند. منطق صحیح عُقلایی با پشتوانه‌ي آیه‌ي قرآن به ما مي‌گوید این راه را باید دنبال بکنید. طرف مقابل با وقاحت تمام ما را تهدید نظامی مي‌کند؛ با وقاحت، مرتّب تهدید نظامی مي‌کند؛ چند وقتی بود ساکت بودند، باز چند روز قبل از این، یکی از آن‌ها دهن باز کرد و راجع به گزینه‌هاي روی ‌میز و گزینه‌ي نظامی بنا کرد حرف زدن. خب این لاف را مي‌زنند، این غلط زیادی را مي‌کنند، آن ‌وقت مي‌گویند جمهوری اسلامی قدرت دفاع را از خود سلب کند؛ این حرفی که آن‌ها مي‌زنند ابلهانه نیست؟ حتّی اگر ما را این ‌جور صریحاً هم تهدید نمي‌کردند، لازم بود به حکم «وَ اَعِدُّوا لَهُم مَا استَطَعتُم مِن قُوَّةٍ و مِن رِباطِ الخَیل»، ما به فکر باشیم؛ حتّی اگر تهدید هم نمي‌کردند باید ما این مراقبت را مي‌کردیم، این آمادگی‌ها را افزایش مي‌دادیم؛ حالا که صریحاً هم دارند تهدید مي‌کنند. از آن ‌طرف تهدید مي‌کند، از آن ‌طرف مي‌گوید شما نباید موشک بسازید، نباید چنین کنید؛ نباید چنان کنید، مدام دستورات بدون پشتوانه و ابلهانه در فضای تبلیغاتی یا در قرارهای بین‌‌المللی صادر مي‌کنند. نخیر، جمهوری اسلامی اوّلاً ثابت کرده است و نشان داده است که در دفاع از خود کاملاً مقتدرانه و در نهایت اقتدار عمل مي‌کند؛ همه‌ي ملّت مثل یک مشت مستحکم گِرد هم مي‌آیند و در مقابل متجاوز، در مقابل متعرّض، در مقابل مهاجمِ غیرمنطقی مي‌ایستند؛ در دفاع، ملّت ما یکپارچگی کامل دارد و هیچ ‌چیز دیگری تأثیر نمي‌گذارد؛ این یک. و جمهوری اسلامی خود را آماده نگه مي‌دارد و آمادگی خود را حفظ مي‌کند.»(تسنيم)

https://siasatrooz.ir/vdcbs9b9.rhb8wpiuur.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی