?> خانواده بنیتا خواستار اعدام مجرم شدند | سیاست روز
شنبه ۷ مرداد ۱۳۹۶ - ۰۰:۲۱
کد مطلب : 100256
گزارشی از بازسازی صحنه ربودن کودک ۸ماهه

خانواده بنیتا خواستار اعدام مجرم شدند

خانواده بنیتا خواستار اعدام مجرم شدند

صحنه بازسازی سرقت خودرویی که بنیتا دختر ۸ ماهه در آن جان باخت انجام شد و خانواده دختربچه خواستار اعدام مجرمین شدند.
عاملان قتل بنیتا کوچولو ساعت ۱۰ صبح دیروز در محل سرقت خودرو حضور یافته و صحنه سرقت خودرو را بازسازی کردند.
روز ۲۹ تیرماه یک پراید در محله مشیریه در حالی که نوزاد هشت ماهه‌ای داخل آن بود به سرقت رفت و چند روز بعد با دستگیری سارقان مشخص شد که آن‌ها پس از سرقت خودرو و لوازم داخل آن، خودرو را در حالی که بنیتا داخل آن بود رها کردند و شیشه‌های آن را نیز بالا کشیدند. نوزاد به دلیل گرسنگی، تشنگی و گرما جان خود را از دست داد.
با توجه به اطلاع‌رسانی‌های انجام شده جمعیت زیادی برای همدردی با خانواده بنیتا و همچنین مشاهده نحوه بازسازی صحنه جرم در محل حادثه حضور داشتند.

پدر مقتول: آزادی مجرمین سابقه‌دار با یک فیش حقوقی؟
مردم با سر دادن شعارهایی از دستگاه قضایی تقاضا داشتند که هر چه زودتر نسبت به تعیین تکلیف متهمان اقدام کند.
مادر دختر کوچولو از ماموران پلیس خواست هر ۲ قاتل دخترش را اعدام کنند و بعد از به زبان آوردن این جمله‌ها از هوش رفت، پدر این طفل بیان داشت: قاضی به چه علت حکم آزادی این دو سارق را با یک فیش حقوقی صادر کرده است و باید در این خصوص پاسخگو باشد. وی گفت: چرا با یک فیش حقوقی اجازه دادند فردی که ۱۳۰ فقره دزدی داشته است،‌ آزاد شود؟
پدر بنیتا با سردار ساجدی‌نیا فرمانده انتظامی تهران بزرگ تلفنی صحبت کرد و گفت: شما به من گفتید ۱۴ هزار صلوات نذر کنم تا فرزندم پیدا شود من هم نذر کردم و خدا را به شیرخواره امام حسین(ع) قسم دادم تا فرزندم سالم پیدا شود.
حسن قلعه‌نویی پدر بنیتا به خبرنگاران گفت: فرزند من ماموریتی داشت و آمده بود تا آن را انجام دهد. او ادامه داد: بنیتا آمده بود تا این قاتل گیر بیفتد تا بچه‌های دیگر در امان باشند.
حسن قلعه‌نویی خاطرنشان کرد: چطور ممکن است فردی شاکی خصوصی داشته باشد اما با فیش حقوقی آزاد شود. من از کسی که باعث شد این فرد آزاد شود نمی‌گذرم. وی ادامه داد: به ما می‌گویند ماشین را در مامازن پیدا کردند؛ یعنی در این مدت پلیس نتوانسته ماشین را پیدا کند؟
مادر بنیتا در گفت‌وگو با سردار محمدیان رئیس پلیس آگاهی تهران بزرگ گفت: فرشته من را نتوانستید پیدا کنید. من رفتم کلانتری به من گفتند امروز تعطیل است بگذارید تعطیلات تمام شود. گفتم اگر ما کسی را بکشیم ما را نمی‌گیرید؟ مامور کلانتری گفت نه چون امروز تعطیل است.
او که به سختی صحبت می‌کرد ادامه داد: مگر امروز تعطیل نیست پس چرا همه اینجا هستند. آن‌ها که این کار را کردند می‌خواستند؛ با افتخار بگویند مردم ما می‌توانیم پشت ماشین بنشینیم و دزدی کنیم الان هم می‌آیند و سرشان را بالا می‌گیرند و جلوی پدر و مادر و اقوامشان با بدترین و زجرآورترین روش که خدا گفته مجازات می‌شوند.
خانواده بنیتا به ویژه پدرش خواستار مجازات عاملان این حادثه در کمترین زمان و در محل حادثه‌اند.
رئیس پلیس آگاهی تهران بزرگ در مورد روند رسیدگی به پرونده به خانواده دختر ۸ ماهه گفت: تلاش پلیس و دستگاه قضایی این است که پرونده در یک هفته آینده تکمیل و برای رسیدگی به دادگاه ارسال شود.
سردار عباسعلی محمدیان افزود​: عاملان حادثه از طریق یک تماس ناشناس دستگیر شدند.
سردار ساجدی‌نیا نیز در صحنه حاضر شد و با مردم صحبت کرد. او با اشاره به اینکه جمعیت حاضر در محل حادثه بسیار زیاد است مردم را به صبر و خونسردی دعوت کرد.
مردم حاضر در محل حادثه با شعارهایی از قبیل "قاتل بنیتا اعدام باید گردد" خواستار اعدام شدن قاتل بنیتا شدند.
در این جلسه پدر بنیتا صحنه ربوده شدن بنیتا را باز سازی کرد. او نشان داد که چطور سارقان ماشین‌اش را در حالی که کودک هشت ماهه‌اش روی صندلی عقب بود دزدیدند. در این صحنه‌سازی پدر بنیتا روی کاپوت جلوی ماشین پرید و توضیح داد که سارقان چند متر او را در حالی که از کاپوت ماشین آویزان بود کشیدند. با مشت چند با به شیشه زدم ولی کارساز نبود - در این لحظه این مرد با توجه به ناراحتی که داشت به شیشه ماشین مشت زد که شیشه شکست - و از روی ماشین زمین افتاد و سارقان از محل حادثه فرار کردند.
سردار محمدیان درحاشیه بازسازی صحنه ربودن بنیتا کودک ۸ ماهه، گفت: بلافاصله پس از اعلام خبر ربودن این کودک به سامانه ۱۱۰ رئیس کلانتری به همراه مأموران تجسس در محل حاضر شدند. یک ساعت بعد مامور پلیس آگاهی در کلانتری حاضر و تحقیقات خود را از همان مکان آغاز کرد.
وی ادامه داد: بخشی از اقدامات پلیس ظاهری است که مردم آن را می‌بینند و بخشی دیگر سری و از طریق سیستم‌ها انجام می‌شود.
به گفته‌ رئیس پلیس آگاهی تهران سارقان پس از سرقت خودرو برای رسیدن به محل سکونت خود مسیری کوتاه را انتخاب کردند که از جلوی هیچ دوربین ترافیک و ثبت سرعت عبور نکردند. این درحالی است که ما تمام دوربین‌های سطح شهر را ۲۴ ساعته رصد می‌کردیم.
محمدیان در مورد نحوه شناسایی عاملان اصلی این حادثه گفت: در حالی که اقدامات پیچیده پلیس ادامه داشت فرد ناشناسی با پلیس تماس گرفت و اطلاعاتی را در اختیار ما قرار داد. با پیگیری‌های انجام شده مأموران در آن محل حاضر و نفر اول را دستگیر کردند که او در بازجویی‌ها مدعی شد سرقت کار فرد دیگری است.
وی ادامه داد: ماموران برای دستگیری فرد دوم وارد عمل شدند اما او متواری شده بود. سرانجام ساعت ۲۲ سه‌شنبه شب محل اختفای این فرد پیدا شد. پس از ورود ماموران به محل آنها با پوشک بچه و شیر خشک رو‌به‌رو شدند که ما امیدوار شدیم کودک زنده باشد اما این وسایل متعلق به نوزاد پسری بود که برادرزاده متهم بود.
رئیس پلیس آگاهی تهران با اشاره به اینکه متهم در همان محل دستگیر اما منکر ربودن بنیتا شد، افزود: سرانجام این فرد لب به اعتراف گشود و محل رها کردن خودرو را اعلام کرد. با حضور ماموران مشخص شد شیشه‌های خودرو بالا است و این کودک جانش را از دست داده است. سارقان یک ساعت و نیم پس از سرقت خودرو را رها کرده و به دلیل اینکه از مقابل هیچ دوربینی رد نشده بودند ردی از آنها به دست نیامد.
محمدیان در مورد پیجویی‌های پلیس برای کشف این پرونده گفت: ما ۳۵ سرفصل را در دستور کار خود داشتیم و حتی در ۸ استان دیگر موارد مشکوک اعلام شد که همکاران ما در این استان‌ها به بررسی اطلاعات مردم پرداخته و پس از احراز هویت معلوم شد هیچ‌کدام از آنها بنیتا نیستند.
وی در مورد انتشار خبر گم شدن بنیتا در فضای مجازی گفت: باید فضای مجازی را یک فرصت بدانیم و ما قصد داشتیم روز شنبه اطلاعیه‌ای را در فضای مجازی به کمک رسانه‌ها منتشر کنیم اما خانواده آنها زودتر این کار را انجام دادند. برای جلوگیری از دوباره‌کاری اطلاعیه‌ای را صادر نکردیم. باید بدانیم که فضای مجازی یک فرصت است و تمام اطلاعاتی که از این طریق به دست پلیس رسید بررسی شد.

توصیه پلیس به شهروندان
رئیس پلیس تهران در مورد اینکه گفته می‌شود عامل اصلی این حادثه با وثیقه آزاد بوده است، گفت: از اتهام این فرد اطلاعی نداریم چراکه پرونده‌اش در پاکدشت مورد رسیدگی قرار گرفته است. وی گفت: معاون جنایی پلیس آگاهی داوطلبانه مرخصی‌اش را لغو کرد و در همان روز پنجشنبه اقدامات وسیع پلیس آغاز شد. ما انتظار تعریف از پلیس را نداریم و همین که این متهمان دستگیر شده‌‌اند برای ما کافی است.
محمدیان در پایان به شهروندان توصیه کرد خودروی روشن را در حالی که کودک درون آن است رها نکنند چراکه در گذشته پرونده‌هایی داشتیم که افراد برای خرید خودرو را به همراه کودک رها کرده‌اند و سارق دست به سرقت زده است.

نوع اتهام متهمان پرونده مرگ بنیتا قتل عمد است
یک حقوقدان گفت: براساس آنچه تا به امروز از پرونده دریافته‌ایم موضوع قتل غیر عمد و شبه عمد منتفی است و باید به متهمان قتل عمد تفهیم شود.
غلامحسن کوشکی در گفت‌وگو با فارس درخصوص این موضوع که با توجه به مطالبی که تاکنون از پرونده مرگ دختربچه ۸ ماهه به نام بنیتا منتشر شده چه جرمی متوجه ۲ متهم این پرونده است، گفت: من پیش از آنکه وارد مسائل حقوقی شوم لازم می‌دانم موضوعی مهم را اعلام کنم. ما باید یادمان باشد هرچند که این حادثه برای خانواده بنیتا و جامعه ناگوار بوده است اما نباید با فشار به دستگاه قضایی از مسیر عدالت و قانون خارج شویم و باید اجازه دهیم دستگاه قضایی براساس جمیع شواهد و مدارک جمع‌آوری شده به دور از هیاهو حکمی عادلانه صادر کند. البته توقع افکار عمومی این است که دستگاه قضا خارج از نوبت و با دقت بیشتری رأی بدهد و طبیعتاً کسی می‌تواند حکم درست و متقنی صادر کند که آگاه به همه جزئیات پرونده باشد.
کوشکی تصریح کرد: به نظر می‌رسد می‌توان جرائم ارتکابی رخ داده در این پرونده را به چهار دسته تقسیم کرد یعنی سرقت، آدم‌ربایی و رها کردن طفل در نقاط خالی از سکنه و وضعیت خطر و قتل که باید با توجه به این پرونده و وقایع مادی و سایر شواهد و مدارک در مورد آن تصمیم‌گیری کرد.
این عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی اضافه کرد:‌ درخصوص بحث سرقت و آدم‌ربایی تردیدی نداریم که همه ارکان مادی و معنوی وجود دارد و تنها اختلاف‌نظری که می‌تواند بین برخی از حقوقدانان باشد این است که درخصوص ربایش کودک استناد به ماده ۶۲۱ قانون شود یا استناد به ماده ۶۳۱. تفاوت این ۲ ماده این است که در مده ۶۳۱ از لفظ نوزاد تازه متولد شده سخن گفته می‌شود که در این پرونده با توجه به سن کودک نمی‌توان این لفظ را اطلاق کرد و به نظر باید به سراغ همان ماده ۶۲۱ برویم.
وی تصریح کرد: البته در ذیل ماده ۶۲۱ آمده است که اگر سن قربانی کمتر از ۱۵ سال باشد باید دستگاه قضا اشد مجازات را برای کودک‌ربا در نظر بگیرد.
کوشکی به موضوع قتل و نوع آن که در بین حقوقدانان می‌تواند محلی باری مناقشه باشد اشاره کرد و گفت: در ماده ۲۸۹ قانون مجازات قتل به سه دسته تقسیم شده است. اولاً عمد، ثانیاً شبه‌‌عمد و در آخر خطای محض که البته در اینجا خطای محض به طور کلی منتفی است و باید بین عمد و شبه‌عمد بودن این قتل نظر داد.
این حقوقدان گفت: در ماده ۲۹۰ قانون مجازات آمده که قتل عمدی ارکانی دارد که این ارکان به صورت حصری مورد توجه قرار گرفته و به صورت تمثیلی و مثالی نیست و الزاماً قاضی برای آنکه قاتل را به قتل عمد متهم کند باید رکن مادی را به یکی از بندهای چهارگانه اشاره شده در این ماده مرتبط کند.
وی افزود: در بند الف درباره قصد قتل مطالبی عنوان شده و گفته شده است اگر کسی قاصد باشد قتل عمدی است که در اینجا قصد منتفی است زیرا این ۲ متهم قصدشان بدواً سرقت خودرو بوده و به موضوع قتل فکر نمی‌کردند. در بند «ب» این ماده گفته می‌شود که فعل متهمان باید نوعاً کشنده باشد و موجب جنایت شود هرچند که مرتکب قصد جنایت نداشته باشد. حال ممکن است برخی در تشریح این پرونده عنوان کند که عمل این افراد نوعاً کشنده نبوده است و اینکه یک طفلی در گوشه خیابان داخل یک خودرو رها شود کشنده نیست. در حالی که قانون‌گذار در سال ۹۲ یک بند دیگر به این ماده اضافه کرده است و گفته شاید عمل نوعاً در برابر افراد عادی کشنده نباشد اما همان عمل در برابر افراد خاص و ناتوان کشنده قلمداد شود که در اینجا کودک ۸ ماهه مصداق همین بندی است که قانون‌گذار اضافه کرده زیرا به دلیل ضعف و ناتوانی نمی‌توانسته است از خود مراقبت کند.
کوشکی گفت: همه اینها ما را به بند «پ» ماده ۲۹۰ و عمدی قلمداد کردن این قتل سوق می‌دهد هرچند که در تبصره ۲ بند «پ» آمده است قاضی زمانی می‌تواند کسی را به قتل عمد متهم کند که فرد به این موضوع آگاه باشد که عملی که انجام می‌دهد نوعاً کشنده بوده و حتی می‌گوید اگر این موضوع اثبات شود که متهم از کشنده بودن عملش مطمئن نبوده جنایت عمدی نیست.
وی تصریح کرد: برخی گفته‌اند که باید برای عمدی قلمداد شدن قتل رکن مادی قتل از طریق فعل مثبت باشد و نه ترک فعل و این را گفته‌اند که رهاسازی کودک نمی‌تواند فعل مثبت باشد. حال آنکه من معتقدم رهاسازی کودکی در یک وضعیت خطرناک خودش فعل مثبت است ضمن اینکه باید به ماده ۶۳۳ قانون تعزیرات توجه کنیم که در آنجا عنوان شده است هرگاه یک شخصی که قادر به حفاظت از خودش نیست را در جایی که خالی از سکنه است رها کنند چنانچه این اقدام سبب وارد آمدن صدمه به این فرد شود علاوه بر مجازات قاضی می‌تواند متهم را به قصاص محکوم کند. که از این‌رو می‌توان فهمید این عمل متهمان یک ترک فعل نبوده بلکه یک فعل مثبت بوده است.
این استاد دانشگاه در خاتمه سخنانش به حوادث اخیر که برای کودکان رخ داده است اشاره کرد و گفت: باید این موضوعات از منظر روانشناسی، جرم‌شناسی و اسیب‌شناسی امنیت تحلیل شود و موضوع آموزش و پیش‌گیری از وقوع جرم پررنگ‌تر شود. وی گفت: دستگاه قضا و نیروی انتظامی باید نسبت به افرادی که در زمره مجرمان خطرناک قلمداد می‌شوند (در این مورد به خصوص که در رسانه‌ها آمده است متهمان سابقه ۱۲۰ تا ۱۳۰ سرقت داشته‌اند) اهتمام بیشتری کنند و سیاست‌های مناسب‌تری را درخصوص مراقبت از این افراد انجام دهند.

https://siasatrooz.ir/vdcbsgb80rhbg5p.uiur.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی