شنبه ۲۹ فروردين ۱۳۹۴ - ۲۲:۲۲
کد مطلب : 91895
همدلي و همزباني دستگاه‌ها ضروري است

عصبانيت‌هاي لحظه‌اي بمبي كه ويران مي‌كند

عصبانيت‌هاي لحظه‌اي بمبي كه ويران مي‌كند

يكي از آسيب‌هاي اجتماعي كه امروزه در جامعه ما رواج يافته و براي جامعه هزينه‌هاي گزافي ايجاد مي‌كند عدم كنترل است، امروزه كم نيستند افرادي كه به دليل يك لحظه عصبانيت خانواده خود و ديگري را عزادار كرده اند. در همين راستا امروز خبري منتشر شد:
مراجعه بیش از یکصد هزار نفر به علت آسیب حاصل از نزاع به پزشکی قانونی
رئیس کل پزشکی قانونی استان تهران گفت: بیش از یکصد هزار نفر در سال گذشته (۱۳۹۳) به علت آسیب حاصل از نزاع به مرکز پزشکی قانونی این استان مراجعه کردند.
به گزارش ایرنا از پزشکی قانونی استان تهران، بشیر نازپرور افزود: تا پایان سال ۱۳۹۳، یکصد و هفت هزار و ۱۷۷ نفر به علت آسیب‌هاي ناشی از نزاع به مراکز پزشکی قانونی استان مراجعه کرده‌اند که این رقم در مقایسه با سال ۹۲ که تعداد مراجعین به علت نزاع یکصد و شش هزار و ۹۵۰ نفر گزارش شده بود، دو دهم درصد افزایش یافته است. وی ادامه داد: ۷۰ هزار و ۹۲۳ نفر از کل مراجعین به علت نزاع در سال گذشته مرد و ۳۶ هزار و ۲۵۴ نفر نیز زن بوده اند.
نازپرور تصریح کرد: در اسفند سال ۹۳ نیز تعداد مراجعین به علت آسیب‌هاي ناشی از نزاع در استان تهران با ۱۱.۴ درصد کاهش نسبت به اسفند سال ۹۲، هشت هزار و ۵۱ نفر بوده است.

مصري: همدلي و همزباني همه مسئولان لازم است
عبدالرضا مصري عضو كميسيون اجتماعي مجلس در اين‌باره به سياست روز مي‌گويد: به نظر من علت‌هاي خشم منحصر به فرد است و هر كسي علت‌هاي مربوط به خشم خودش را دارد اما برخي عوامل هم مي‌تواند اين خشونت‌هاي آني را افزايش دهد.
وي با اشاره به اينكه گذشت و تحمل در جامعه متاسفانه به طرز وحشتناكي كم شده است گفت: متاسفانه از رعايت نكردن حقوق هم در صفهاي كوچك تا مسايل كلان مي‌توان گفت كه تعداد تعرضات به حقوق ديگران افزايش يافته و اين اتفاق به راحتي رخ مي‌دهد. كم نيستند افرادي كه حس مي‌كنند چون كار واجبي دارند مي‌توانند بر‌اساس ضرورت به حقوق ديگران تعرض كنند هر چند كه اين تعرضات واقعا بر اثر ضرورت نيست.
عضو كميسيون اجتماعي مجلس افزود: متاسفانه اتفاق عجيبي در جامعه در حال فرهنگ شدن است و حق ديگران را خوردن رسم شده و برخي‌ها فكرمي كنند اگر اين كار را نكنند سرشان كلاه رفته است درست بر عكس آن چيزي كه ارزش است. اين رفتار متاسفانه آسيب بزرگي است كه در سال ۹۴ با همدلي دولت و ملت مي‌توان مانعي براي آن ايجاد كرد تا رسم نشود.
مصري گفت: متاسفانه اكنون شاهد هستيم كه پربيننده ترين بخش خبري و ورزشي حاشيه‌ها است؛ و اين حاشيه‌ها پر از رفتارهاي غلط و عصبانيتهاي آني است، گاهي حتي مي‌بينيم كه هنرمندان ما به روي هم چنگ مي‌كشيدند. همين‌ها باعث رواج خشونت در جامعه مي‌شود.
وي با اشاره به اين نكته كه ايرانيان از ديرباز به صبر و خوش خلقي معروف بوده اند، تصريح كرد: بر خلاف روحيه گذشته ايرانيان اكنون آستانه تحمل كم شده و اين رفتار مي‌تواند به شدت به جامعه آسيب برساند و شايد رفته رفته تبديل به فرهنگ بشود.
مصري ادامه داد: البته مردم وقتي مي‌بينند كار فردي كه با عصبانيت برخورد مي‌كند پيش مي‌رود در رفتار خود تجديد نظر مي‌كنند و مي‌خواهند آنها هم خشن برخورد كنند. چرا كه مي‌بينند از احترام آنها سوء استفاده مي‌شود.
اين نماينده مجلس درباره وجود رفتارهاي غلط و پرخاش در بين نمايندگان علي الخصوص در صحن علني و تاثير آنها بر جامعه خاطرنشان كرد: همه جامعه با هم مسبب اتفاق هستند و نمي توان پرخاش را به قشرخاصي محدود كرد و مثلا گفت چون در فلان جلسه پرخاش مي‌شود جامعه مجوز پرخاش مي‌گيرد.
وي گفت: رفتاربد وقتي اشاعه پيدا كند فراگير مي‌شود و نمي توانيم آن را به فرد يا قشر خاصي مربوط بدانيم. اين رفتارها اگرعموميت پيدا كرد فرق نمي كند چه كساني اين فرهنگ غلط را انجام مي‌دهند، همه مقصرند.
وي با اشاره به اينكه اكنون در جامعه پرخاشگري صورت مي‌گيرد و نمي توان با آن مقابله كرد، افزود: نمي شود مشكلات اقتصادي را براي اين ماجرا بهانه كرد چرا كه اين مشكلات ربطي به رفتارهاي غلط نمي تواند داشته باشد.
مصري گفت:اگر وضعيت معيشتي اطرافيانمان را با قبل از انقلاب مقايسه كنيم مي‌بينيم كه درآمد اقتصادي بهتر شده اما تنوع طلبي و درخواستهاي بيشتر و به اصطلاح زياده خواهي باعث شده است كه آرامش مدنظر حاصل نشده و همه اين مسايل در پرخاشهاي لحظه اي موثر خواهد بود.
وي گفت: متاسفانه ما به دنبال خريد كردن بوده و هر روز به ميزان آن بدون توجه به نياز و موارد مصرف آن افزوده مي‌شود همين است كه آرامش جامعه پايين آمده به دنبال آسايش مي‌رويم آسايشي كه الزاما برايمان آرامش را به‌ همراه نخواهد داشت.
مصري گفت: در يك جمله بگويم كه ما در اقتصاد به دنبال آرامش مي‌گرديم كه اگر بر همين اساس پيش رويم به هيچ وجه به آن نخواهيم رسيد. ممكن است كه آسايش مقداري به دست آيد اما ازطريق آسايش به آرامش نخواهيم رسيد چرا كه مدام دنبال كالاي بهتر و زرق و برق هستيم. حتي اگر بهترين اتومبيل دنيا را داشته باشيم كه آسايش را به همراه دارد مي‌شود آرامش نداشته باشيم. فكر مي‌كنم اين آرامش با توجه به مسايل ديني بهتر حاصل مي‌شود حتي با وجود فقر و نداري.
مصري گفت: اينها مجموعه اي است كه بايد با هم براي آن راه حل درست كرد، هيچ كشوري به اندازه كشور ما تنوع لوازم خانگي بيهوده ندارد و هر كسي وسايل مي‌خرد خوشحال نيست چرا كه فرداي آن روز وسيله اي به روزتر مي‌آيد. مثلا مردم گوشي‌هاي گران را فقط براي پيامك زدن و تلفن زدن مي‌خرند در حالي كه از برنامه‌هاي آن استفاده نمي كند و تنها براي چشم وهم چشمي هزينه گزاف را متحمل مي‌شوند. در پوشاك و لوازم خانوادگي هم همين اتفاق مي‌افتد.
مصري درباره راهكار مقابله با اين امر گفت: صدا و سيما بايد تبليغ كند اما در كنار آن نبايد در فروشگاه‌ها هم همه نوع وسايلي وجود داشته باشد و نظارتي بر كالاهاي غير ضرور نباشد.
وي گفت: خود مردم ۹۰ درصد در درست شدن اين ماجرا دخيل هستند، اگر ما دنبال آرامشيم از طريق آسايش به آن نخواهيم رسيد چرا كه آرامش با وسايل دنيا به دست نمي آيد.
كم نيستند اين عصبانيتهاي لحظه اي كه فجايع به بار مي‌آورند و اغلب اين اتفاقها جبران ناپذير است، با ورق زدن صفحات حوادث روزنامه‌ها و يا اخبار حوادثي كه سايتهاي خبري روي خروجي خود قرار مي‌دهند مي‌توان اين موضوع را تاييد كرد؛ حتما ديده ايم قتل به دليل جاي پارك و يا يتيم شدن بچه هايي به دليل درگيري پدرانشان، آموزش همگاني جامعه مديريت و همدلي همه جانبه مسئولان را در اين زمينه مي‌طلبد وگرنه همچنان شاهد گسترش آمارهاي اين چنيني و خسارات و پيامهاي اجتماعي آن خواهيم بود.

مائده شيرپور

https://siasatrooz.ir/vdcbswb9.rhb89piuur.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی