چهارشنبه ۱۸ مهر ۱۳۹۷ - ۲۳:۰۹
کد مطلب : 106386
گمانه‌زنی برای انتخاب شهردار سوم در شورای شهر پنجم

شهرداران اصلاح‌طلب زیاد در بهشت نمی‌مانند

با روی کار آمدن اصلاح‌طلبان در شورای شهر تهران که به طور انحصاری همه صندلی‌های سبز این شورا را در اختیار گرفتند، مدیریت پایتخت به طور کامل به دست این جناح سیاسی افتاد. اصلاح‌طلبان تا به اینجای کار در دوسالی که سررشته تمام امور تهران را در دست گرفته‌اند دو شهردار تعیین کرده اند؛ یعنی هر سال یک شهردار را برای اداره شهر تهران منصوب کردند. حالا شهردار دوم هم بایستی با توجه به تصویب قانون منع بکارگیری بازنشتگان در امور مدیریتی ساختمان شهرداری در خیابان بهشت را ترک کند.
نکته تراژدیک مدیریت اصلاح‌طلبان در بی‌ثباتی مدیریتی و عدم برنامه‌ریزی برای پیشرفت و رشد شهر تهران و مشغول و گرفتاار شدن به روزمرگی است. در حال حاضر به گفته محسن هاشمی رئیس شورای شهر تهران درباره افشانی که وی بسیار سعی کرد تا او را در پستش ماندگار کند، عبدالرضا رحمانی‌فضلی وزیرکشور تصمیم می‌گیرد؛ اینکه هاشمی تصمیم‌گیری نهایی را وزارت کشور عنوان کرده است؛ احتمال رفتن محمدعلی افشانی را قوت بخشید.
درخصوص شهردار قبلی یعنی محمدعلی نجفی باید شورای شهر بپذیرد که عدم انتخاب گزینه صحیح که از منتقدان شورا تا حامیان نسبت به وی تذکر و انتقاد داشتند، سبب بروز تغییر شهردار شد. نجفی در شغل‌های قبلی خود به وضوح نشان داده بود که مدیری ماندگار نیست و اغلب به بهانه بیماری پستهای خود رابعد از چند ماه ترک کرده بود.
در نهایت عادل آذر رئیس دیوان محاسبات کشوری در گفت‌وگویی تلویزیونی آب پاکی را بر دستان شهرداری و شهروندان تهرانی ریخت و گفت: «شهردار تهران هم جزو قانون ممنوعیت به کارگیری بازنشستگان می‌شود و باید برود. بررسی حقوق دانان دیوان محاسبات این هست که این موضوع شامل حال شهردار تهران هم می‌شود.»
هر چند که داریوش قنبری مشاور پارلمانی شهردار تهران در واکنش به این موضوع گفت: «در ارتباط با عدم شمولیت شهرداران در قانون منع بکارگیری بازنشستگان قانون صراحت دارد به هر حال شهرداران اساساً استخدام نمی‌شوند و بحث بازنشستگی آنها مطرح نیست.»
حالا شورای شهر در مرحله دیگری قرار دارد که بایستی شهردار جدیدی برای شهر تهران انتخاب کند. از همین حالا دوباره گمانه‌زنی‌ها درباره شهردار آینده تهران آغاز شده است.
محسن هاشمی: رئیس شواری شهر در ابتدا تمایل زیادی به شهردار شدن نشان داد اما به نظر می‌رسد که نیروی از داخل جریان اصلاحات وجود دارد که نسبت به شهردار شدن وی رای مثبتی ندارد و از این‌رو هاشمی در ریاست شورای شهر تهران باقی ماند. برخی وی را به دلیل تجربه کاری که در مترو تهران دارد گزینه مناسبی برای این پست می‌دانند. البته وی در اظهارنظر جدیدی که درباره شهردار آینده کرده است، بیان داشته قصد شهردار شدن ندارد. اما همچنان هاشمی به عنوان یک گزینه بالقوه برای شهرداری به حساب می‌آید. البته شاید اگر از ابتدا شورای شهر تهران از یک نیروی جوان و کارآمد در این حوزه بهره می‌برد این روزها به خاطر بازنشستگی و در چند ماه قبل به سبب کهولت سن و بیماری مجبور نبود شهردار تازه دیگری انتخاب کند که قطعا در کارنامه شورای شهر پنجم به عنوان یک نکته منفی درج می‌شود.
عباس آخوندی: وزیر راه و شهرسازی که این روزها زمزمه استعفایش وجود دارد اما خودش در برخورد مستقیم با خبرنگاران در این‌باره سکوت اختیار کرد و در برابر خبرنگاری که با سماجت از وی درخصوص این نامه پرسید بیان داشت که «پایدار باشید!» از سوی برخی از جمله ابراهیم امینی نایب رئیس شورای شهر تهران در اوائل مهرماه سال‌جاری به عنوان یکی از گزینه‌های شهرداری نام برده شد. البته آخوندی هم مستثنی از قانون بازنشستگی نیست و زمزمه انتخاب وی به عنوان شهردار تهران این سئوال را مطرح می‌کند که شورا اشتباه بزرگ دیگری را در انتخاب وی به عنوان شهردار و چالش بازنشستگی اش مرتکب می‌شود یا خیر.
پیروز حناچی: حناچی از جمله گزینه‌های سابق برای شهرداری تهران بود که نتوانست توفیقی در این زمینه حاصل کند. حناچی، با حکم نجفی به‌عنوان معاون فنی و عمرانی شهرداری انتخاب شد و در زمان افشانی در این پست ابقا گردید. اما این روزها با زمزمه رفتن آخوندی از وزارت راه و شهرسازی نام وی به عنوان گزینه احتمالی وزارت هم مطرح شده است. در همین رابطه، احمد امیرآبادی فراهانی عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی درباره گزینه احتمالی دولت برای وزارت راه و شهرسازی، اظهار داشت: پیروز حناچی معاون فعلی شهردار تهران ممکن است به جای ‌عباس آخوندی برای وزارت راه و شهرسازی به مجلس معرفی شود. در همین راستا شنیده‌ها حاکی از آن است که عباس آخوندی هم قرار است شهردار تهران شود.»
محمدابراهیم انصاری لاری: وی که از بستگان موسوی‌لاری وزیر کشور دولت اصلاحات به شمار می‌رود، در دو سال ابتدایی دولت اصلاحات به سمت استانداری بوشهر و در دولت دوم اصلاحات به سمت استاندار فارس منصوب شد. وی همچنین قبل از سمت‌های سیاسی‌اش کارمند وزارت ارشاد بوده و برای مدتی معاونت وزیر کشور و رئیس سازمان ثبت‌احوال را در کارنامه خود ثبت کرده است. پیش از این اعضای شورا تاکید کرده بودند که اولویت‌شان در شاخص‌های انتخاب شهردار، چهره ملی و مقبولیت اکثریتی در میان نهادهای مختلف است که با این وصف با انتخاب افشانی این موضوع زیر پا گذاشته شد. انصاری‌لاری در همین راستا می‌گنجد با اینکه در مهر سال گذشته از سوی روحانی به‌عنوان مدیرعامل منطقه آزاد کیش انتخاب شد، ولی هیچ‌گاه به‌عنوان چهره‌ای ملی شناخته نشده و تنها چهره‌ای البته کمتر شناخته‌شده و حزبی است. در انتخاب شهردار گذشته شهر تهران وی به عنوان یکی از گزینه‌ها مطرح شد اما حالا با رفتن افشانی ممکن است این اتفاق دوباره بیفتد.
شهردار زن: اصلاح‌طلبان در ابتدای انتخاب شهردار تهران که نجفی از میان بیش از ۲۰ گزینه انتخاب شد، نام الهه کولایی استاد دانشگاه تهران و فعال اصلاح‌طلب را مطرح کردند. البته وی هیچ تجربه کاری در این زمینه ندارد اما برای این منظور به شورا برنامه کاری خود را اعلام کرد. اصلاح‌طلبان همواره در شعارهای انتخاباتی خود سپردن پست‌های حساس به زنان را مدنظر قرار دادند اما نه تنها به این شعار عمل نکردند بلکه نشان دادند که از این موضوع تنها به صورت شعاری و برای پر کردن سبد رای خود بهره‌برداری کرده‌اند. البته هیچگاه گزینه مناسبی در این خصوص در جریان اصلاحات مطرح نشده است. به نظر می‌رسد که اصلاحات نه تنها در این عرصه با قحط‌الرجال مواجه شده است بلکه بانوان فعالی که در این عرصه بتوانند فعالیت کنند نیز در میان گزینه‌های خود ندارد. 

امیر حمزه‌نژاد

https://siasatrooz.ir/vdcbw0b80rhbgfp.uiur.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی