دوشنبه ۱۵ تير ۱۳۹۴ - ۰۲:۳۳
کد مطلب : 92858

و ما ادراک البورسیه چه شد؟

داستان بورسيه‌هاي غيرقانوني كه با آن حجم اعلام و اعلان شده از سوي دولت يازدهم، بيشتر شبيه «افسانه بورسيه‌ها» بود...

داستان بورسيه‌هاي غيرقانوني كه با آن حجم اعلام و اعلان شده از سوي دولت يازدهم، بيشتر شبيه «افسانه بورسيه‌ها» بود، خيلي زود به فراموشي سپرده شد.
آن تب تندي كه مدام تلاش مي‌كرد يك دروغ بزرگ را به مردم و مخاطبان خود ديكته كند، نتيجه‌اي نگرفت و بعد از يك فضاسازي رسانه‌اي، سرد شد. اما در همين ميان عده‌اي از اين آب گل‌آلود ماهي خود را گرفتند و به خواسته ناصواب خود رسيدند.
اينكه عده‌اي سعي مي‌كنند، به نوعي خود را سوار بر مركب دولت يازدهم كنند، امر غريبي نيست. در گذشته هم عده‌اي سعي مي‌كردند، براي حفظ منافع و كسب مطامع خود، به هر دروغي متوسل شوند و اتفاقا اين دروغ‌ها را در دهان كساني بيندازند، كه اتفاقا چهره موجهي در ميان مردم دارند.
اما اين دليل نمي‌شود كه آن شخصيت‌هاي موجه و مورد اقبال مردم، چنين خطايي را مرتكب شوند و به نوعي چنان كنند كه نادوستانشان مي‌خواهند.
يك نمونه بارز اين اتفاق در موضوع بورسيه‌ها پيش آمد. متاسفانه آمار و ارقامي كه به رئيس‌جمهور محترم بر‌اساس يك شانتاژ خبري ارائه كردند، موجب اين شد كه ايشان هم به بيان مواردي بپردازند كه صحت نداشت. جمله‌ «بورسيه و ما ادراک البورسیه» كه تيتر برخي از روزنامه‌هاي به ظاهر حامي دولت شد، اشتباه رئيس‌جمهور محترم درخصوص وارد كردن اتهام به مجلس شوراي اسلامي و جا انداختن اينكه بورسيه‌ها عامل عدم اعتماد بهارستان به وزير دولت شد و... همه و همه ناشي از اطلاعاتي بود كه برخي افراد به دروغ و بدون رعايت موازين اخلاقي به رئيس‌جمهور ارائه دادند تا ايشان هم در دام همين بدخواهان بيفتد.
همين دروغ‌پردازي‌ها بود كه باعث شد آقاي روحاني دچار اشتباه شود در نيمه مهرماه سال گذشته در مراسم آغاز سال تحصیلی دانشگاه‌ها بر آتش بي‌مورد بورسيه بدمد و بگويد كه «ما نمی‌توانیم مساله‌ای را که صداقت و راستگویی و قانون در آن مورد توجه قرار نگرفته رها کنیم. از روز اولی که آقای دکتر فرجی آمدند اولین كلام من این بود که باید مساله‌ی بورسیه را دنبال کنید.»
اما پس از بررسي‌ها و گزارش‌ها و مستندات چه اتفاقي افتاد. آن همه اسامي كه به ناحق منتشر شد، آن اعداد و ارقام نجومي كه به يك‌باره آب رفت، آن همه فضاسازي و تشويش اذهان مردم چه ثمره‌اي داشت؟ جز اينكه فضاي دانشگاه‌ها به بازي گرفته شد، تمركز دانشگاه از بين رفت و برخي براي تخطئه گذشتگان و پاكسازي خود دروغ‌پردازي كردند؟
چرا بعد از آن از دانشجويان و خانواده‌هايشان دلجويي نشد؟ چرا دولت به اشتباه خود اعتراف نكرد؟ چرا رئيس‌جمهور محترم كه نشان داده جرات و جسارت «عذرخواهي» را دارد، از مردم پوزش نطلبيد؟
رهبر انقلاب در ديدار با اساتيد دانشگاه از تعبير قابل تاملي درخصوص بورسيه‌ها استفاده كردند: «یکی از غلط‌ترین کارهای یکی دو سال اخیر»
شايد ضروري باشد تا هم دولت و هم مردم بيانات رهبر انقلاب را با دقت بخوانند. همچنين برخي همكاران رسانه‌اي ما كه متاسفانه به شعار «هدف وسيله را توجيه مي‌كند» وفادارند و فكر مي‌كنند با هر ابزاري مي‌توان مخاطب را جذب كرد و يا براي تطهير خود، ديگران را به كثيفي آغشته كرد!
لطفا اين جملات را با دقت بخوانيد: «یکی از غلط‌ترین کارهایی که در این یکی دو سال اخیر اتّفاق افتاد، این مسئله‌ی بورسیه‌ها بود. اگر راست هم بود این حرف - که البتّه بعد تحقیق کردند، معلوم شد به آن شکل، راست هم نیست؛ آن‌طوری که روزنامه‌ها با آن بازی کردند هم نبود؛ به ما گزارشهای دقیق و بر‌اساس بررسی‌ها دادند - راهش این نبود که ما مسئله را روزنامه‌ای کنیم. یک تعدادی برخلاف قانون یک امتیازی به‌دست آوردند؛ خیلی خب، راه قانونی وجود دارد: لغو کنند آن امتیاز را؛ سروصدا ندارد. جنجال درست کردن، حاشیه درست کردن است و این سمّ برای محیط علمی است که بایستی با آرامش کار خودش را دنبال بکند. این سم را متأسّفانه افرادی بر‌اساس همان پایه‌های بینش فکریِ مبنی بر سیاسی‌کاری و سیاست‌بازی به کام دانشگاه کشور ریختند؛ چرا؟ علاوه بر اینکه ظلم هم شد - به خیلی‌ها ظلم شد - هم خلاف قانون بود این کار، هم خلاف تدبیر بود این کار، هم خلاف اخلاق بود؛ آن‌وقت مدام دم از اخلاق هم میزنند. توبه‌فرمایان چرا خود توبه کمتر میکنند! این کار اخلاقی بود؟ حاشیه‌سازی نشود. نگذارید محیط آموزش عالی اسیر حواشی بشود.»
غلط‌ترین کارها، جنجال درست کردن، حاشیه درست کردن، سمّ برای محیط علمی، سیاسی‌کاری، سیاست‌بازی، ظلم، خلاف قانون، خلاف تدبیر، خلاف اخلاق و... واژه‌هايي است كه رهبر انقلاب درخصوص بحث بورسيه‌ها به كار بردند.
واقعا از دولتي كه شعار خود را اعتدال، تدبير و اميد قرار داده و يكي از اهداف خود را احياي اخلاق معرفي كرده مي‌توان انتظار داشت كه درمقابل اين همه رفتار غير‌قانوني و غير‌اخلاقي سكوت كند و يا خداي ناكرده با مسببان آن شريك شود.
ماجراي دروغ بزرگ بورسيه‌ها مختومه شد و تنها اشكال آن قضاوت مردم درخصوص رفتار و گفتار دولتي است كه برخلاف شعارهايش عمل كرد. اميد كه دولت محترم از اين پس هوش و حواس خود را بيش از گذشته جمع كند و مراقب چاله‌ها و چاه‌هايي كه برخي به ظاهر دوستان برايش مي‌كنند باشد. تخريب چهره دولت توسط خود دولتمردان و همراهانشان قطعا به سود دولت نيست و بهتر است افراد مجرب در دولت، جلوي برخي اظهارات و فضاسازي‌هاي ناشيانه بايستند. انشاءالله.

مولف :
https://siasatrooz.ir/vdcbwwb9.rhb5spiuur.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی