دوشنبه ۱ خرداد ۱۳۹۶ - ۲۲:۲۲
کد مطلب : 99384
فشار فروش در بازار تشدید شد

پایانی بر شاخص‌سازی انتخاباتی

پایانی بر شاخص‌سازی انتخاباتی

سرانجام پروژه سبز نگاه داشتن شاخص کل پس از پیروزی انتخابات به پایان رسید.این روزها در تالارحافظ که قدم می‌زنی این سخن را فراوان می‌شنوی که شاخص کل در منطقه هشدار است.
نگاهی به نمودار شاخص کل نشان می‌دهد که این شاخص به یکی از سخت‌ترین مقاومت‌های خود نزدیک شده است: مقاومت ۸۱ هزار و ۵۰۰،هراس ریختن شاخص کل به رغم شاخص‌سازی‌های انتخاباتی چند روز گذشته موجب شد تا دیروز بسیاری از حقیقی‌های بازار نقد شوند و همین استراتژی فشار فروش را در بسیاری از سهم‌ها افزایش داد، به گونه‌ای که در سهم‌هایی که در پرتفوی شرکت سایپا هم قرار دارند این جو منفی حاکم بود در حالی که نماد خود سایپا برای یک تعدیل مثبت خوب از روز یکشنبه بسته شده است.

خودرو و شبندر بیشترین تاثیر منفی را داشتند
این در حالی بود که در پایان معاملات شاخص کل متاثر از معاملات منفی نمادهای خودرو و شبندر با افت حدود ۶۹ واحدی به ارتفاع ۸۱،۱۲۴ رسید که در این بین نمادهای حکشتی و جم بیشترین تاثیر مثبت را ایجاد کردند.
شاخص کل قیمت و بازده نقدی بورس اوراق بهادار تهران در پایان معاملات دیروز دوشنبه اول خردادماه ۹۶ با کاهش ۶۹ واحدی به رقم ۸۱ هزار و ۱۲۴ واحد دست یافت.شاخص کل هم ‌وزن اما با کاهش ۲۷ واحدی عدد ۱۷ هزار و ۶۰۴ واحد را به نمایش گذاشت.شاخص سهام آزاد شناور نیز با کاهش ۵۳ واحدی به رقم ۸۸ هزار و ۶۴۲ واحد دست یافت.
شاخص بازار اول اما در حالی با کاهش ۱۵۹ واحدی به رقم ۵۶ هزار و ۲۵ واحد دست یافت که شاخص بازار دوم با کاهش ۴۷۸ واحدی عدد ۱۸۱ هزار و ۳۵۳ واحد را به نمایش گذاشت.
دیروز همچنین شاخص کل فرابورس (آیفکس) با افزایش یک واحدی به ۹۲۸ واحد رضایت داد.
روز گذشته معاملات سهام در نماد معاملاتی ۳ شرکت کشتیرانی ج.ا.ا با ۷۸ واحد، پتروشیمی جم با ۲۴ واحد و همراه اول با ۲۲ واحد افزایش بیشترین تاثیر مثبت را بر محاسبه شاخص کل بورس به نام خود ثبت کردند.
در مقابل، معاملات سهام در نماد معاملاتی سه شرکت پالایش نفت بندر عباس با ۵۸ واحد، ایران خودرو با ۲۸ واحد و گل گهر سیرجان با ۲۴ واحد کاهش، بیشتری تاثیر منفی را در برآورد این نماگر به دوش کشیدند.
ارزش کل معاملات دیروز بورس تهران به بیش از ۲۵۰ میلیارد تومان بالغ شد که ناشی از دست به دست شدن یک میلیارد و ۱۳۹ میلیون سهم و اوراق مالی قابل معامله طی ۴۹ هزار و ۹۶۶ نوبت داد و ستد بود.

نمادهای متوقف شده
طی معاملات دیروز نماد معاملاتی شرکت‌های پرمیت، پترو صنعت گامرون، توسعه فناوری اطلاعات خوارزمی، داروسازی اسوه، ‌سرمایه‌گذاری توسعه شهری توس گستر، حق تقدم خرید سهام مارگارین، اوراق مشارکت شهرداری کرج و کشت و صنعت شهداب ناب خراسان از سوی ناظر بازار سهام بازگشایی و در مقابل نماد معاملاتی شرکت‌های تولیدی گرانیت بهسرام، قند مرودشت، صنعتی بهپاک، کشتیرانی آریا، شوکوپارس، اوراق گواهی سپرده عام بانک پارسیان، تولیدی و خدمات صنایع نسوز توکا، صنایع غذایی مینوشرق، صنایع مس شهید باهنر، داروسازی ابوریحان، صنایع لاستیکی سهند، بورس کالا و پتروشیمی خراسان متوقف شدند.
روز گذشته در بازار ۲ بورس تهران ۴۱۱ میلیون سهم سرمایه‌گذاری نفت و گاز و پتروشیمی تامین به ارزش بیش از ۸۰ میلیارد تومان از سوی سهامدار عمده کد به کد شد؛ همچنین ۴۵ میلیون سهم لیزینگ رایان سایپا به ارزش بیش از ۸ میلیارد تومان به کدهای سهامدار عمده انتقال یافت.
همچنین ۲۰ میلیون سهم ایران ترانسفو به ارزش بیش از ۱۱.۵ میلیارد تومان کد به کد شد. در عین حال ۱۰ میلیون سهم پالایش نفت بندرعباس به ارزش بیش از ۵.۵ میلیارد تومان به کدهای درون گروهی سهامدار عمده انتقال یافت.
بیش از ۵ میلیون سهم نهادهای مالی بورس کالای ایران به ارزش کمتر از ۲ میلیارد تومان کد به کد شد و بیش از ۳ میلیون سهم پتروشیمی فجر به ارزش بیش از ۲ میلیارد تومان با معاملات درون گروهی از سوی سهامدار عمده همراه بود. در بازار معاملات بلوکی سهام نیز دیروز کمتر از ۱۴۲ میلیارد سهم تولید تجهیزات سنگین هپکو به ارزش کمتر از ۲۱۶ میلیارد تومان واگذار شد.

فشار فروش سردرگمی بازار
روز گذشته بورس تهران در حالی در اغلب گروه‌های پیشرو شاهد غلبه عرضه بر تقاضای سهام بود که افت حجم معاملات عادی سهام باعث سردرگمی اغلب معامله‌گران در تالار شیشه‌ای شده است.
در این بین رفت و برگشت برخی نمادهای معاملاتی به مجامع عادی سالیانه نیز نتوانسته به بازگشت شادابی و طراوت به کلیت معاملات بازار سهام کمک چندانی کند.
این در حالی است که انتظار برای بازتاب دیدگاه رئیس‌جمهور نسبت به بازار سرمایه در دولت دوازدهم طی نشست خبری دیروز و درعین حال نحوه تزریق نقدینگی سرگردان جامعه به بازار سهام اصلی‌ترین انتظار معامله‌گران بازار سهام است.
در حال حاضر کلیت معاملات بازار سهام بر روی محور نوسان گیری و با دیدگاه کوتاه مدت نگری در اغلب گروه‌های کوچک و برخوردار از سهام شناوری پایین قرار دارد و این در حالی است که هیچ افق قابل ترسیمی برای بازار سرمایه دست کم برای میان مدت وجود ندارد.
در گروه زغال سنگی که با ادامه توقف طولانی مدت و بلوکه شدن سرمایه سرمایه گذاران در نماد کشرق مواجه می‌باشیم، نماد کطبس صف خرید و نماد کپرور با معاملاتی پرتقاضا و مثبت دنبال می‌شود.
در گروه سیمانی نماد سدشت با صف فروش، نمادهای سدور، سهگمت، سکرما و سبزوا با افت قیمت و معاملاتی منفی و مابقی هم گروهی‌ها با دادوستدهای متعادلی دنبال می‌شوند.
در گروه ساختمانی با معاملات مثبت نمادهای ثرود، ثباغ، ثتران، ثنوسا، ثشاهد، ثعمرا و ثشرق، منفی نمادهای ثالوند و ثاژن و متعادل مابقی هم گروهی‌ها مواجه می‌باشیم.

نفت سال آینده میلادی ۶۰دلاری می‌شود
از خبرهای مهم مرتبط با بورس تحولات قیمت نفت است .بانک جهانی در گزارش فصلی خود از «چشم انداز بازار کالا» با یادآوری اینکه قیمت نفت در سال ۲۰۱۷ میلادی به ۵۵ دلار در بشکه رسیده، پیش بینی کرده است که در این رقم در سال ۲۰۱۸ به ۶۰ دلار برسد.این موضوع می‌تواند روی سهام شرکت‌های پالایشگاهی تاثیر بگذارد. بانک جهانی در ارزیابی خود در بازار انرژی پیش‌بینی کرده است که قیمت زغال سنگ با ۶ درصد افزایش نسبت به سال ۲۰۱۶ به عدد ۷۰ دلار در تن در سال ۲۰۱۷ برسد. همچنین کارشناسان این بانک براین باورند که قیمت گاز طبیعی در سال ۲۰۱۷ با ۱۵ درصد افزایش همراه باشد.
از سوی دیگر مدیرعامل هلدینگ پتروشیمی خلیج‌فارس از توافق سه میلیارد یورویی با یک شرکت اروپایی برای ساخت یک مجتمع پتروشیمی در عسلویه با هدف تولید ۲ محصول جدید پلیمری خبر داد. عادل نژادسلیم از برنامه ریزی تولید ۲ محصول جدید پلیمری برای نخستین بار در تاریخ صنعت پتروشیمی ایران خبر داد و گفت: این محصولات پلیمری زنجیره محصولی بوده که در ایران تاکنون تولید نشده و در سطح صنایع پتروشیمی جهان هم انحصاری است.

نسیم نجفی

https://siasatrooz.ir/vdcc01qo.2bqo48laa2.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی