يکشنبه ۱۵ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۲۳:۲۶
کد مطلب : 108745
نادر قاضی پور نماینده مردم ارومیه در گفتگو با «چالش قانون» مطرح کرد :

مجلس نمی تواند مشکلات زندگی مردم را حل کند

اشاره: نگاهی به فرایند قانونگذاری در ایران نشان می دهد که فلسفه قانونگذاری همواره بر ارتقاء کیفیت قانون و پیشنهاد راهکارهایی برای حل زندگی مردم در تکاپوست. این درحالی است که این روزها وجود برخی از نارسائی ها در کشور حکایت از آن دارد که مدتهاست به این امر توجه لازم نشده است. از این رو بر آن شدیم تا به بررسی مشکلات زندگی مردم از زاویه قانونگذاری در مجلس شورای اسلامی بپردازدیم و آن را موضوع سلسله گفتگوهایی در صفحه " چالش قانونگذاری " قرار دهیم. از این رو در گفتگویی صریح و کارشناسی دکتر محمدرضا ناری ابیانه با آقای نادر قاضی پور نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی این مسائل مورد بحث و بررسی قرار گرفته است. وی در بخش اول این گفتگو تاکید کرده است که نحوه قانونگذاری در مجلس شورای اسلامی در حال حاضر نمی تواند مشکلات زندگی مردم را حل کند. آنچه در پی می آید حاصل این گفتگو است:
مجلس نمی تواند مشکلات زندگی مردم را حل کند

تحلیل شما از وجود مشکلات متعدد در زندگی مردم چیست؟
در حال حاضر در زندگی مردم مشکلاتی وجود دارد. مشکلات کشور از دیدگاه اشرافی گرایانه برخی از افراد در دولت آغاز شد. نظام و کشور و قوانین موجود در آن کامل هستند و مشکلی ندارند، اما آنچه که به وجود آورنده این مشکلات است، عملکرد نادرست برخی از افراد است.
این افراد چه کسانی هستند؟
کسانی که باعث بروز مشکلات در زندگی مردم اند به پورشه سواران معروفند. افراد ناکارآمد در جامعه هستند و مشکلاتی در کشور وجود دارد اما باید ریشه این مسائل را جستجو کنیم. ریشه این مشکلات از یک سو از جانب امریکا، رژیم صهیونیستی و عوامل منطقه ای این کشور از جمله عربستان سعودی است و از سوی دیگر اقدامات عده ای لیبرال و خودفروخته در کشور است که ضمن ایجاد اقتصاد کثیف لیبرالی، مشکلات را در کشور به وجود آورده‌اند.
نسبت قوه مقننه با مشکلات روزمره زندگی مردم چیست؟
این مجلس نمی تواند که مشکلات مردم را حل کند.
چرا؟
دلیل آن این است که خیلی از نمایندگان به شکل لیستی (در لیست و گروه) وارد مجلس شده‌اند و از بیرون تاثیر پذیرفته و دستور می‌گیرند. وقتی در روز استیضاح گفته می‌شود از بیرون فرمان آمده که نباید به استیضاح وزیر رای داد و مسائل جناحی و سیاسی بر حل مشکلات مردم ارجحیت دارد، چطور می‌توان انتظار

داشت که این نمایندگان مشکل مردم و مسائل اقتصادی امروز کشور را حل کنند.
مبنای عمل در رعایت حقوق ملت چیست؟
قانونی کلی که همه بر آن قسم خورده‌ایم، قانون اساسی کشور است؛ اگر این قانون را رعایت کنیم مردم با مشکلات فراوان مواجه نمی‌شوند.
قانون اساسی را چه کسی باید رعایت کند؟
سه قوه.
آیا قوه مققنه حقوق مردم که در قانون اساسی به آن اشاره شده است، واقعا ً رعایت کرده است؟
در قانون اساسی به موارد زیادی در مورد رعایت حقوق مردم اشاره شده، از جمله اینکه بر اساس اصل سی ام قانون اساسی دولت موظف است وسایل آموزش و پرورش رایگان را برای همه ملت تا پایان دوره متوسطه فراهم آورد و وسایل تحصیلات عالی را تا سر حد خودکفایی کشور به طور رایگان گسترش دهد یا در اصل ۲۹ قانون اساسی آمده است برخورداری از تأمین اجتماعی از نظر بازنشستگی، بیکاری، پیری، از کار افتادگی، بی‌سرپرستی، در راه‏ ماندگی، حوادث و سوانح، نیاز به خدمات بهداشتی‌ درمانی و مراقبت های پزشکی به صورت بیمه و غیره، حقی است همگانی. دولت موظف است طبق قوانین از محل درآمدهای عمومی و درآمدهای حاصل از مشارکت مردم، خدمات و حمایت های مالی فوق را برای یک یک افراد کشور تأمین کند. بنابراین چنین قوانینی در کشور داریم اما اجرا نمی شود. 
دلیل اجرا نشدن قوانین چیست؟
برای اینکه کارفرما و پیمانکار هر دو خود دولت و وزارت خانه ها هستند.
آیا این امر از درست تدوین نشدن قانون نشات نمی گیرد؟
خیر، قانون درست نوشته و تدوین شده
است، اما وقتی دولت در برخی از موارد خودسرانه عمل می کند دیگر نمی توان گفت که قانون بد نوشته شده است. به عنوان مثال شاهد بودیم دولت، در سال گذشته که به نام سال حمایت از تولید ملی نامگذاری شده بود، واردات را بر تولید ملی ترجیح داد در این شرایط دیگر چه می توان کرد؟
این در حالی است که باید در سالی که رهبر بر حمایت از تولید ملی تاکید فرموده اند، تمام هم و غم کشور بر تولید داخلی قرار گیرد. کشور به لحاظ اقتصادی می تواند موفق شود، البته نقطه ضعف هایی داریم که آنها سد راهمان هستند. اول اینکه با صلابت بالا رفته ایم یعنی سنگین شده ایم و نگهداری آن برایمان سخت است. بنابراین نیاز داریم که پایه و اساس کار را محکم بکوبیم. اما پایه محکم از اصول قوی نشات می گیرد. همچنین بایستی به عملکردهایمان اعتماد و اعتقاد داشته و متکی به تولید داخل باشیم. اگر به امید دیگران باشیم کار جلو نمی رود.
بررسی ها نشان می دهد که بخشی از مشکلات در زندگی مردم مربوط به قانون گذاری های غلط است. از شما می پرسم این همه اصلاحیه قانون پشت سرهم چه معنایی دارد؟ در سایت مرکز پژوهش های مجلس بیش از ۵ هزار و ۳۱۰ مورد اصلاحیه قانون وجود دارد مجلس چرا قانون را درست تصویب نمی کند که بعد از آن دوباره نیازمند اصلاح قانون شود؟ دلیل چنین وضعیتی چیست؟
در مجلس دهم هزاران قانون از جمله قوانینی که مازاد بود و تنها صفحات را پر کرده بودند را حذف کردیم، علاوه بر آن در حال حاضر نیز قوانین بسیاری که به نظر می رسد وجود آنان ضرورتی ندارد نیز، تحت بررسی قرار دارند که باید برای حذف آنها تصمیم بگیریم.

https://siasatrooz.ir/vdcc04qsp2bqxm8.ala2.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی